alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Το τριήμερο 13, 14 και 15 Αυγούστου 2017 θα πραγματοποιηθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας “Η Ενότητα” η 1η Εμπορική Εκδήλωση Αλεξάνδρειας, μπροστά στο

Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, στις 6:30 μ.μ., με αφετηρία τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας, θα πραγματοποιηθεί ''ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ'', στα πλαίσια

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ και, μεταξύ άλλων τόνισε:

Σε πορεία νίκης και πάλι ο μετά από τρίμηνη αποχή από αγώνες λόγω τραυματισμού στον καρπό κατά την διάρκεια της προπόνησης.

Κατηγορία Αθλητικά

Ο Σύλλογος Ποντίων Πλατέος ΄΄Οι Κομνηνοί΄΄ ανακοινώνει ότι η προγραμματισμένη για αύριο Κυριακή 16 Ιουλίου συναυλία του Μιχάλη Τζουγανάκη ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ λόγω καιρικών φαινομένων. Η συναυλία στα πλαίσια των 3ων ΚΟΜΝΗΝΩΝ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 21:00 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος.

Η σημερινή εκδήλωση (ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ)με τους Τσαχουρίδη-Νικολαϊδη θα πραγματοποιηθεί κανονικά με ώρα έναρξης 21:00

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί χθες (14-7-2017) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, ένας 37χρονος ημεδαπός, για διακίνηση και καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα, αρχικά εντοπίστηκε ο 37χρονος σε περιοχή της Ημαθίας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι που χρησιμοποιούσε διαπιστώθηκε να καλλιεργεί ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 180 εκατοστών, το οποίο εκριζώθηκε και κατασχέθηκε.
Επίσης σε έρευνα που ακολούθησε και σε άλλο σπίτι που χρησιμοποιούσε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 938 γραμμαρίων,
• ένα πιστόλι κρότου,
• μία σιδερογροθιά,
• μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
• 90 σπόροι κάνναβης.
Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Επίσης εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, 8 κλοπές – διαρρήξεις από σπίτια στην πόλη της Νάουσας, που έγιναν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2016.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ηλικίας 20 και 21 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, τα 2 άτομα ενεργώντας από κοινού και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία παραβίαζαν τις πόρτες ή τις μπαλκονόπορτες διαμερισμάτων και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι κατά το χρονικό διάστημα από 9 Φεβρουαρίου έως 24 Μαρτίου του 2016, διέρρηξαν 8 σπίτια και κατάφεραν να αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 45.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή και άλλων συνεργών τους, αλλά και η τυχόν διάπραξη και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης έρχεται για μία μοναδική παράσταση στη σκηνή των Κομνηνών, στο Πλατύ Ημαθίας, την Κυριακή 16 Ιουλίου, έχοντας μαζί του νέους ήχους και καινούρια τραγούδια, μια ιδιαίτερη

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 15/07/2017

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Σήμερα το Καρπούζι περπατάει σε καλλιτεχνικά, θρησκευτικά και αθλητικά μονοπάτια. Πολύ απλά γιατί μόνο οι σύλλογοι, οι παπάδες και οι πρόεδροι ομάδων κάνουν ντόρο. Πριν όμως αναλύσω το τι μου έκανε εντύπωση τη βδομάδα που πέρασε, θα κάνω μια μικρή παράκαμψη.
Χαίρομαι να γνωρίζω ανθρώπους που έχουν χιούμορ. Και ο αντιδήμαρχος Μπάμπης Βουλγαράκης είναι ένας από αυτούς. Φαίνεται ότι αυτό το «συγκομιδή σκουπιδιών» δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει και για να με βάλει στη θέση μου (μια φορά Μπαμπινιώτης αυτός, δύο εγώ) μου έστειλε μια σελίδα με ορθογραφικά λάθη που έχω κάνει.

moufa 15 7 1

Κανονικά Μπάμπη μου θα έπρεπε να ντρέπομαι αλλά ....δεν. Κάποτε ήμουνα καλός στην ορθογραφία αλλά αυτά τα greeklish στο fb με κατέστρεψαν. Οκ, θα γράφω μια ζωή στο alexandriamou, ας μη με πάρει η Στάη στο δικό της site να κάνω πανελλήνια καριέρα. Θα σκύψω καρτερικά το κεφάλι μου και θα το αποδεχτώ.
Παρόλο όμως που με ξεμπρόστιασες εγώ οφείλω να ομολογήσω ότι ήσουνα όμορφο παιδάκι προχθές που πήγες στο Καμποχώρι στην περιφορά της εικόνας του Οσίου Παϊσίου. Μου θύμησες λίγο Bond. Μπάμπης Bond. Αλλά ...

moufa 15 7 2

Μην κάνεις παρέα βρε πασά μου με τον Κιρκιλιανίδη. Αυτός, σε όποια θρησκευτική τελετή και να πήγε κοιμήθηκε. Και συ βλέπω τον ψιλοπήρες στην περιφορά. Αφού δεν έπεσες πάνω στην εικόνα, είσαι τυχερός. Μακριά από τον Κιρκιλιανίδη αν θες να με ακούσεις. Απ΄ ότι βλέπω, ήδη σου κόλλησε εκκλησιαστικό νάρκωμα. Μακριά και αγαπημένοι.

moufa 15 7 3

Σε μια άλλη περιφορά της εικόνας του ίδιου Αγίου, στο Πλατύ αυτή τη φορά, ο σύλλογος Ποντίων, μπορεί να μην κράτησε την εικόνα αλλά έκανε θραύση. Η ταμίας του συλλόγου λάνσαρε την νέα φορεσιά των ποντίων. Στην πρώτη φωτογραφία φοράει τη νέα απορροφητική εσάρπα Κλωτσοτήρας ενώ στη δεύτερη κρατάει τη νέα δροσιστική βεντάλια by κινέζος. Αυτά τα δύο αξεσουάρ κρίνονται πλέον απαραίτητα στη γυναικεία φορεσιά των ποντίων και συνδυάζονται χρωματικά με το λαχόρ και την τάπλα.

moufa 15 7 4

Και όπως έγραψα πιο πάνω, οι πόντιοι Πλατέος δεν κράτησαν την εικόνα του Αγίου κατά την περιφορά γιατί ο Ιερέας αποφάσισε ότι αφού ο Άγιος καταγόταν από την Καππαδοκία έπρεπε την εικόνα να περιφέρει μόνο ο σύλλογος Καππαδοκών.

moufa 15 7 5

Ντροπή και αίσχος στον πατέρα Νεκτάριο στο Καμποχώρι που επέτρεψε την εικόνα του ίδιου Αγίου να την μεταφέρουν δύο κοριτσάκια που δεν φορούσαν φορεσιά της Καππαδοκίας. Πως το επιτρέψατε αυτό; Τρίζουν τα κόκκαλα του Αγίου.

moufa 15 7 6

Στο Πλατύ λοιπόν, υπάρχει και η εκκλησία της Γεννήσεως της Θεοτόκου. Της Παναγίας δηλαδή. Η Παναγία Σουμελά είναι η προστάτιδα των ποντίων και δεν είναι ξαδέλφη της κανονικής Παναγίας αλλά η ίδια η Παναγία που το μοναστήρι της βρίσκεται στο όρος Μελά. Την περιφορά της εικόνας λοιπόν της Παναγίας θα την κάνουν μόνο οι πόντιοι ή επειδή η Παναγία είναι international προσωπικότητα αλλάζει το πράγμα;

Που είναι η εκκλησία όταν γίνονται τέτοια πράγματα; Τελικά, ο Ιερέας είναι του χωριού ή το χωριό του Ιερέα; Γιατί η επίσημη εκκλησία να παρεμβαίνει μόνο όταν οι ιερείς κλέβουν το παγκάρι και όχι όταν με τις κινήσεις τους προσβάλουν και διώχνουν τον κόσμο; Μπορεί να απαντήσει κάποιος υπεύθυνος ή «σιγά μωρέ, το Καρπουζάκι τα γράφει, σιγά τη σοβαρή στήλη;». Έτσι, για την ιστορία να ενημερώσω τον ιερέα ότι ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία.

Και θα παραμείνω στο Καμποχώρι που το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουλίου τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείο Κήρυγμα. Τόση λειτουργιά μαζεμένη πρώτη φορά είδα. Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η εκκλησία μας εκσυγχρονίζεται. Αν προσέξετε τη φωτογραφία, θα δείτε ότι κάτω δεξιά υπάρχει ένα πανέρι με ....άρτους σικάλεως; Το ότι τα ολικής θα έμπαιναν και στα μνημόσυνα με ξεπερνάει. Το μόνο που έμεινε είναι να βγούνε κόλλυβα χωρίς γλουτένη και κρασί κοινωνίας χωρίς αλκοόλ.

moufa 15 7 7

Στην περιφορά της εικόνας του Αγίου στο Πλατύ είδαμε και την προεδρική αλατιέρα. Η πρόεδρος Πλατέος (αλάτι), ο πρόεδρος Κορυφής (πιπέρι) και ο πρόεδρος ΟΠΑΚΟΜ (οδοντογλυφίδα). Δεν ξέρω ποιος βάζει τη σειρά αλλά την επόμενη προτιμήστε το στυλ σκάλα. Είναι πιο ιδιαίτερο.

moufa 15 7 8

Το 3ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους τελείωσε με επιτυχία. Ξεκίνησε με τα Καλουτάκια να χορεύουν (ξεποδαριάστηκαν οι έρμες τόσες μέρες με το promotion) και έκλεισαν με τον βουλευτή Αντωνίου, με ύφος Γεωργουσόπουλου, να παρακολουθεί.

moufa 15 7 9

Του χρόνου Μίχο θα κάνω και εγώ μια ταινία. Δεν είναι απειλή. Βρήκα κάμερες, βρήκα ηθοποιούς, σενάριο δεν χρειάζεται, τα βρήκα όλα. Τίτλο δεν βρήκα αλλά έχω πολύ χρόνο μπροστά μου ακόμα.
Η μόνη που ένοιωθε ενοχές εκείνο το βράδυ ήταν η ΒέταΠοράβου της βιβλιοθήκης. Τσιγάρο καπνίζεις καλή μου όχι φούντα, τι το κρύβεις λες και το έκλεψες από τον Escobar και σε ψάχνει για το τάληρο!!! Χαλάρωσε και απόλαυσε το.

moufa 15 7 10

Και πάμε στο «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή». Πολύ γέλιο, πολύς κόσμος και μέσα σε αυτούς και οι παρακάτω. Είδα τον Ρέπα παρέα με τον Σταυρή. Ο δεύτερος προσπαθούσε να του εξηγήσει τι να πει για το Μεζέ- μεζέ στην παράσταση και ο πρώτος ήταν.... αλλού. Αν έπαιζε και το τραγούδι του Τόλη «στη Λάρισα βγαίνει αυγερινός και από το σπίτι σου καπνός» θα ήταν το τέλειο videoclip. Ευτυχώς ο Μανωλάκης του έριξε κάνα δυο χαστούκια και τα είπε όπως έπρεπε.

moufa 15 7 11

Είδα την Έφη Μπαντή με μαύρισμα «πίσω Ψινάκη και σε έφαγα». Είδα εμένα με ύφος «σε έφαγε η γουμάρα το ψωμί από το στόμα». Όχι ότι εγώ είμαι πιο άσπρος αλλά αυτή το παράκανε. Έφη μου, εγώ και συ στην παραλία και πες μου ποιος θα μας περάσει για Έλληνες;

moufa 15 7 12

Είδα τη θεατρική ομάδα του δήμου μας, σχεδόν σύσσωμη, να δίνει το παρόν. Μόνο η Στριάκα έπιασε το νόημα. Άφησε τις άλλες να παίζουν με τα κινητά και απόλαυσε τη μπύρα της. Και όταν, μέσα στην κάψα του καλοκαιριού πίνεις μια δροσιστική μπύρα .....ποια Ιουλία μου λες τώρα.

moufa 15 7 13

Ο ηθοποιός κρατάει πιστόλι και οι δύο σκηνοθέτες (Αντωνίου και Γωνιάδης ) παρατηρούν. Η πρώτη, την οπτική γωνία του πιστολιού και κατά πόσο είναι πειστικός στο ρόλο του και ο δεύτερος φυλάγετε μη φύγει η σφαίρα κατά λάθος πάνω του. Λίγο η ζέστη, λίγο ο ήλιος, λίγο η μπύρα της Στριάκας, πολύ θέλει;

moufa 15 7 14

Και πάμε στα αθλητικά, που δεν τα κατέχω και πολύ αλλά ....τόσος ντόρος γίνεται, εγώ θα λείπω; Ο πρόεδρος της ΑΕ Αλεξάνδρειας βρίσκεται σε οργασμό. Ύπνος δεν τον πιάνει. Μέχρι σήμερα έχει βγει 236 φωτογραφίες να δίνει χειραψία και να κλείνει συμφωνίες. Μετά τους παίκτες που ξανά-προσέλαβε ήρθε η στιγμή για τον προπονητή. Προπονητής λοιπόν θα είναι ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και συνεργάτης του θα είναι ο Γιώργος Τριανταφύλλου.

moufa 15 7 15

Το ροζ φόντο της φωτογραφίας παραπέμπει σε άλλα πράγματα αλλά δεν θα σταθώ εκεί κύριε πρόεδρε μου. Έχω όμως να σας κάνω δύο ερωτήσεις.
Η πρώτη είναι γιατί ο Σάκης Λαγογιάνης είπε «Για τις κινήσεις του ο πρόεδρος θα πρέπει να ενημερώσει τους φιλάθλους μέσω γενικής συνέλευσης»; Δεν τα ενημερώνεις τα παιδιά για το τι κάνεις; Πρόσεξε γιατί έτσι που το πας βλέπω τον Λαγογιάννη να γίνεται Τρίκαλα εξαιτίας σου.
Και η δεύτερη ερώτηση, που κουρεύεται ο συνεργάτης του προπονητή σου; Αυτή η κλίση που έχει το μαλλί προς τα αριστερά μου θυμίζει σκεπή σοφίτας σε χιονοδρομικό σαλέ και λίγο φωλιά από σπουργίτια. Μην τον βάλεις έτσι στα αποδυτήρια γιατί όλοι οι ποδοσφαιριστές θα φοβούνται μη φύγουν τα «πουλάκια» τους και πάνε στη φωλιά να γεννήσουν.
Κατά τ΄ άλλα μόνο με μένα δεν βγήκες φωτογραφία να δίνεις χειραψία. Έχω και detol, μη φοβάσαι.

Αυτά για σήμερα. Απολαύστε το καφεδάκι σας και αν θέλετε περάστε μια βόλτα από το kaffeine_37 που και τον καλύτερο καφέ της πόλης προσφέρει αλλά και την ευκαιρία να κερδίσετε τον καφέ για όλη την επόμενη χρονιά επίσης.

Εις το επανιδείν

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας