alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα στην Αλεξάνδρεια.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 21:20 το βράδυ της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου. Από τα δύο οχήματα βγήκαν όλοι οι επιβαίνοντες, μια 4μελής οικογένεια από το ένα οχημα και ο οδηγός από το δεύτερο όχημα χωρίς εμφανείς αρχικά τραυματισμούς, Ο οδηγός του δευτέρου οχήματος μετά από λίγα λεπτά έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο οδόστρωμα.

Διερχόμενοι οδηγοί μετέφεραν τον τραυματία με δικό τους μέσο στο Κ.Υ. Αλεξάνδρειας.

Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί η Τροχαία Αλεξάνδρειας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η απόφαση για τους επιπλέον τόνους που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση για το

Κατηγορία Αγροτικά

Tην πυροσβεστική υπηρεσία επισκέφθηκε κλιμάκιο στελεχών της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ και του βουλευτή Ημαθίας Χρήστο Αντωνίου την Δευτέρα 18/9 το μεσημέρι.

Κατά την

Αγαπητοί συμπολίτες,
Στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος-επιστολής που έστειλα προς τους

Κατηγορία Γενικά

Στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της ΠΟΣΕΑ που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τον I.N. Mεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιανοβεργίου έλαβε μέρος και η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών του Ι.Ν.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ & Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Σας προσκαλούν

Κατηγορία Υγεία

Τον Δήμο Αλεξάνδρειας διέσχισε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 το απόγευμα η «Φλόγα της Αγάπης», στο πλαίσιο της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Σταθμός της Λαμπαδηδρομίας ήταν η Αλεξάνδρεια και το Δημαρχείο της πόλης όπου ο χρυσός αθλητής των Special Olympics στο Los Angeles Νίκος Τουλίκας άναψε το βωμό μαζί με τον ασημένιο παγκόσμιο αθλητή Κώστα Χαμαλίδη, ώστε να ολοκληρωθεί η ¨Τελετή Αφής της Φλόγας¨ ,
παρουσία του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη, του Αντιδημάρχου του Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού κ. Ισαάκ Χαλκίδης, του Προέδρου του ΟΠΑΚΟΜ κ. Παντόπουλου, Δημοτικών Συμβούλων, του Διευθυντή του Κ.Υ. Αλεξάνδρειας κ. Καρούλια και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και πλήθος κόσμου, εκπαιδευτικών, μαθητών και αθλητών..

Την εκδήλωση προλόγισε η ¨ψυχή¨ και Προϊσταμένη του Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού κ. Ραφαηλίδου Εύα καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Αλεξάνδρειας του Ε.Ε.Σ. κ. Κώστας Στεφανάκης.

Στην ζεστή και άρτια οργανωμένη εκδήλωση τιμήθηκαν η ομάδα Εθελοντών του Δήμου Αλεξάνδρειας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μελίκης, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Τρικάλων και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιανοβεργίου και η επιχειρηματίας και δημοσιογράφος κ. Έφη Στεφ. Καραγιάννη για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά της στην τοπική κοινωνία, το συνάνθρωπο, τον εθελοντισμό και την αιμοδοσία.

Στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν φάρμακα από το Τμήμα Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που αποδεικνύει καθημερινά ότι το όνομά του είναι συνώνυμο της προσφοράς και της αλληλεγγύης .

Την εκδήλωση ¨κόσμησε¨ με την επιστημονική του γνώση ο Ιατρός κ. Κουπίδης Θεόφιλος, του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας μιλώντας για την Αιμοδοσία καθώς και για τους μύθους και τις αλήθειες που την περιβάλλουν.

Η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε φέτος από την πόλη του Ξυλόκαστρου και συνεχίζει το πανελλήνιο ταξίδι της περνώντας και από διάφορες πόλεις, για να καταλήξει εκεί όπου θα διοργανωθεί η 30η Αμφικτιονία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Στόχος της «Φλόγας της Αγάπης» είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες πανελλαδικά σε θέματα εθελοντισμού και κυρίως σε θέματα εθελοντικής αιμοδοσίας μεταλαμπαδεύοντας μηνύματα αλτρουισμού και προσφοράς.

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου διωργανώνει για 14η φορά την Γιορτή  Παραδοσιακής Πίτας την

Το πλαίσιο που θα κινηθεί ο νέος φορέας και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την ανάδειξη του νέου φορέα της κεντροαριστεράς παρουσίασαν στη Βέροια το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου σε συνέντευξη τύπου τα μέλη της Επιτροπής που ορίστηκαν ως υπεύθυνοι στο νομό για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Ο υπεύθυνος του νομού Γιάννης Χασιώτης, τόνισε ο «ανάμεσα στην ασύδοτη οικονομία των αγορών που υποστηρίζει η συντηρητική παράταξη (ΝΔ) και τον κρατισμό και τον εθνολαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπάρχει οικονομικός και πολιτικός χώρους που εκφράζει πολύ κόσμο (εργάτες, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες κλπ). Ένας κόσμος που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία με κανόνες, στην ανταγωνιστικότητα και την αριστεία.

Αυτός ο χώρος ανάμεσα στην παραδοσιακή δεξιά και το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πολύς χώρος κατακερματισμένος. Όσες φορές αυτός ο χώρος ήταν ενωμένος, ήταν μια σημαντική διέξοδος για την χώρα. Αυτή η προσπάθεια έχει ξεκινήσει με την δημιουργία του νέου φορέα. Χρειάζεται πολιτική βούληση, εμπιστοσύνη και συμμετοχή».

Ο Τάσος Τόλιος, υπεύθυνος για τον δήμο Βέροιας υπογράμμισε: «Κάνουμε μια προσπάθεια των δυνάμεων του κέντρου. Προσπάθειες έχουν γίνει και η πιο σοβαρή ξεκίνησε πέρσι τον Σεπτέμβρη αλλά δεν τελεσφόρησε διότι δεν ήμασταν έτοιμοι στα κόμματα ή επειδή δεν ήθελαν οι αρχηγοί. Φέτος έγινε σημαντικό βήμα και οφείλουμε να το αποδώσουμε στην κ. Γεννηματά, να πάμε από την αρχή στην δημιουργία ενός φορέα από την αρχή. Θα ξεκινήσουμε και πιστεύουμε ότι θα φτιάξουμε με αδιάβλητες διαδικασίες να εκλέξουμε τον επικεφαλής που θα ενώσει τον χώρο και να παίξει σημαντικό ρόλο ώστε ο χώρος να κατακτήσει αυτά που του αξίζουν».

Ο Θόδωρος Δόδης, υπεύθυνος για τον δήμο Νάουσας επεσήμανε: «Επιτέλους, γιατί τα τελευταία χρόνια οδηγηθήκαμε σε άγονες αντιπαραθέσεις. Μας διέλυσε αυτό το πράγμα. Ο χώρος έχασε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αυτό πάει να δημιουργηθεί ξανά, η εμπιστοσύνη με τον κόσμο. Ξεκίνησε ένα δίκτυο εμπιστοσύνης από την Αθήνα και απλώνει τα πλοκάμια του στην περιφέρεια. Αν οι εκλογές γίνουν με αδιάβλητο χαρακτήρα, θα οδηγηθούμε σε προγραμματικό συνέδριο. Με το τέλος της διαδικασίας να μην υπάρχουν φωνές αμφισβήτησης. Στόχος είναι το αδιάβλητο των εκλογών και δεν θα πάρουμε εμείς θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου».

Ο Νίκος Μπρουσκέλης, υπεύθυνος για τον δήμο Αλεξάνδρειας πρόσθεσε: «Το πρώτο ζητούμενο είναι η συμμετοχή. Η μαζική συμμετοχή θα δώσει δύναμη στο νέο αρχηγό και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάκαμψης του χώρου. Είμαι θετικός στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Είναι καινοτόμο. Οι πολίτες θα έρθουν να ψηφίσουν όταν οι υποψήφιοι μιλήσουν και δώσουν λύσεις στα προβλήματα του λαού. Όταν οι πολίτες αντιληφθούν ότι οι υποψήφιοι έχουν προτάσεις που δίνουν λύσεις στα προβλήματα, η συμμετοχή θα είναι μαζική».

Ερωτήσεις - απαντήσεις

Πώς θα ψηφίσει ο κόσμος απομακρυσμένων περιοχών αν δεν λειτουργήσει η ηλεκτρονική ψηφοφορία: Στον δήμο Βέροιας θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στα Ριζώματα, στην Βεργίνα, στο Μακροχώρι και στον Άγιο Γεώργιο. Στον δήμο Νάουσας, ένα εκλογικό στο ΚΑΠΗ στη Νάουσα, ένα στον Κοπανό και ένα στο Αγγελοχώρι. Στην Αλεξάνδρεια στο δημαρχείο, ένα στην Μελίκη, ένα στα Καβάσιλα και ένα στο Πλατύ.

Με κόσμο θα υπάρχει ικανοποίηση: Δεν υπάρχει αριθμητικό πλαφόν. Θα είναι πολλαπλάσιο από αυτούς που συμμετείχαν στην εκλογή της Φώφης Γεννηματά. Αν ξεπεραστεί αυτό το επίπεδο.

Ποιοι θα μπορέσουν να συμμετάσχουν: Όποιοι επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν. Το κόστος θα είναι μέχρι 4 ευρώ. Το τελικό ποσό θα καθοριστεί αφού κλείσει η συμφωνία με την εταιρεία που θα τρέξει την διαδικασία. Θα δημιουργηθούν δυο λίστες, μια όσων θέλουν να αποτελέσουν τον πυρήνα του νέου φορέα και η άλλη η οποία θα έχει ψηφοφόρους – φίλους. Η δεύτερη λίστα θα καταστραφεί μετά από λίγο καιρό για να μην υπάρξουν προσωπικά δεδομένα.

 

pliroforiodotis.gr

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι σήμερα 20/09/2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα : από 09:00 π.μ εως και 13:00 μ.μ , θα γίνει διακοπή νερού στη Τοπική Κοινότητα Σταυρού λόγω

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας