alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 17/11/2018

Κατηγορία Φαρμακεία

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας ανοίγει τα φτερά του για να ταξιδέψει στις οθόνες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Ξέρει κάποιος από εσάς να μου πει στους πόσους βαθμούς διατηρείται η ψυχραιμία; Το λέω γιατί κάποιοι πάνε να μας τρελάνουν. Υποψήφιος αυτός, υποψήφιος εκείνος, μαζεύτηκε η κλίκα του Δημητριάδη κ.α. Κύριε Φώτη μου, όσο σε συμπαθούσα, τόσο πιο πολύ κάνεις τα αδύνατα δυνατά να σε αντιπαθήσω. Συγκεντρώσεις στις συγκεντρώσεις και νόημα μηδέν. Ένα θα σου πω, μια ξανθιά που κουβαλάς μαζί σου, είπε κάποτε πως αν με δεις με τον…….., ρίξε μου χαστούκι. Το ετοιμάζω πες της.

Ένα ακόμα θα σας πω και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Εγώ τον Γκυρίνη τον παραδέχομαι γιατί το 2014 δεν έκανε απλά έναν συνδυασμό αλλά δημιούργησε ένα φυτώριο νέων δημάρχων. Ενέπνευσε τη μαγεία, του να μπορείς να ονειρευτείς ότι δεν υπάρχει το ακατόρθωτο. Αν σε αυτό προσθέσεις ότι στη χώρα μας μετά τα 40 ενεργοποιείτε στον εγκέφαλο του Έλληνα το κέντρο που δίνει τις εξής δύο εντολές «φτύσε τα δάχτυλα σου πριν μετρήσεις λεφτά» και «κατέβα για υποψήφιος αν θες να γίνεις γνωστός» τότε θα δείτε ότι δημιουργείτε ένας αλάθητος συνδυασμός.

Η ρώσικη μπάμπουσκα είναι το αντικείμενο μασκότ που χαρακτηρίζει την ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ.

002

Βέβαια αν αρχίσετε και ψάχνεται ποιος έκανε τον συνδυασμό ή ποιος έτρεχε για ψήφους, ποιος τον ήξερε τον Γκυρίνη και άλλα τέτοια, τότε μπορεί η δεύτερη μπάμπουσκα να γίνει πρώτη ή η τρίτη δεύτερη. Δεν θα ψάξουμε ποιος έχει την ευθύνη. Εξάλλου η ευθύνη είναι σαν την κλανιά, λίγοι παραδέχονται ότι είναι δική τους. Αυτά δεν έχουν όμως σημασία. Για ποιο λόγο είπαμε το ΟΧΙ λίγοι το θυμούνται, τον Μεταξά όμως δεν τον ξέχασε κανένας. Απορίες όλοι μας είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε. Αλήθεια ξέρει κανείς να μου πει πως χορταίνουν με σαλάτες; Πως με τις περικοπές θα έρθει η ανάπτυξη; Πως από το Δημήτρης βγαίνει το Μήτσος;

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κάνουν τατουάζ στο μπράτσο τους σταυρούς με φίδια χωρίς να είναι φαρμακεία και υπάρχουν και άνθρωποι που μας «προωθούν» δημάρχους που δεν τους εμπιστεύονται (όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων) ούτε οι ίδιοι. Έχεις να πεις κάτι για αυτό Κώστα Ναλμπάντη;

Για τον Μπρουσκέλη που θα πάει για βουλευτής το ξέρω. Αληθεύει ότι το ίδιο θέλει να κάνει και ο Μπάμπης ο Γκιόνογλου; Τελικά οι φήμες ότι το ΠΑΣΟΚ (Κίνημα Αλλαγής) ζει ακόμα είναι αληθινές; Πείτε ρε παιδιά γιατί αλλιώς δεν στέκει το να θέλεις να βάλεις για βουλευτής σε ένα κόμμα που είναι φάντασμα!!!

Ένα νέο ψηφοδέλτιο έχει (όπως μου είπαν οι ίδιοι) ήδη σχηματιστεί και αυτή τη φορά αφορά το τοπικό συμβούλιο της Αλεξάνδρειας με επικεφαλή τον Χρήστο Μακρυγιάννη. Χρήστο μου, στην χώρα μας ψηφίζουμε κοιτάζοντας μόνο το προσωπικό μας συμφέρον και μετά αγανακτούμε γιατί αυτοί που ψηφίσαμε κοιτάζουν μόνο το προσωπικό τους συμφέρον. Δεν ξέρω για ποιο λόγο θέλεις να μπεις σε αυτή την κατηγορία αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα. Διάβασα και τις δέκα προτάσεις του συνδυασμού που οφείλω να πω πως είναι αξιόλογες αλλά εγώ θα σταθώ στις παρακάτω 4.

4

  1. Τουριστική Ανάπτυξη Δ.Κ. ( προβολή - συμμετοχή σε εκθέσεις, αγροτικό μουσείο στο Σχοινά ).
  2. Επαναδραστηριοποίηση ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ στην Δ.Κ. ( πάρκο Ανακύκλωσης σε πλατεία του Νησελίου ).
  3. Επαναφορά κλιμακίου ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια .
  4. Δημιουργία Έκθεσης Τοπικών Αγροτικών-Βιοτεχνικών Προϊόντων ( στα πρότυπα της ΕΒΕΠ Κατερίνης ).

Απλά αλλά τόσο ακατόρθωτα για τον δικό μας δήμο. Πες ότι δεν έχουμε παιδεία, πες ότι είμαστε τελείως τζαζ, όπως θες πες το αλλά αυτά δεν γίνονται σε μας, τον κώλο σου να βαράς. Θυμάσαι τότε που είχαμε λεφτά και λέγαμε τον άλλον «έλα ρε να σε πετάξω με το αυτοκίνητο»;Σήμερα λέμε «τι θα πάθεις μωρέ να περπατήσεις 2 ωρίτσες». Κάποτε, όταν είχαμε λεφτά, μας έταζαν, μπορούσαν να τα κάνουν αλλά δεν έκαναν τίποτα. Σήμερα, χωρίς φράγκο, μην τάζεται μεγάλα πράγματα γιατί φοβάμαι ότι θα γελάνε οι πάντες. Αλήθεια ρε Χρήστο μου, όλα όσα θες να κάνεις, θα τα καταφέρεις ως πρόεδρος κοινότητας; Το λέω, γιατί αυτά και άλλα τόσα μας τα έταζαν δήμαρχοι και δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Έχει τόσες δυνάμεις πλέον ο πρόεδρος ή εγώ δεν κατάλαβα καλά το νέο νόμο; Να θυμάσαι ένα πράγμα, η μόνη διαφορά που έχει η πολιτική με το οργανωμένο έγκλημα είναι ότι εκείνο είναι…. οργανωμένο.

Το μάθατε το νέο; Το καινούριο MasterChef που ετοιμάζεται θα έχει άρωμα Αλεξανδρινό. Ναι καλά διαβάσατε,η δημοσιογράφος και ιδιοκτήτρια του alexandriamou.gr, Έφη Καραγιάννη, είναι έτοιμη να κατακτήσει και τις κουζίνες μας.

007

Μάλιστα, η παραγωγή του STAR ετοίμασε και τους νέους τίτλους της εκπομπής και όπως ήταν λογικό μόνο το Καρπούζι θα μπορούσε να τους έχει κατά αποκλειστικότητα.

Το BlackFriday πέφτει φέτος στις 23 Νοεμβρίουσε όλη την Ελλάδα. Θα κάνουμε όλοι τα ίδια λοιπόν για ακόμη μια φορά. Πφφφφ, βαριέμαι. Εγώ προτείνω στον εμπορικό μας σύλλογο να διαφοροποιηθεί λιγάκι. Να μην πάει με την μάζα. Να καινοτομήσει και να δημιουργήσει το BLACK MONDAY.

008

Το λέω για να ξεκινήσει καλά η βδομάδα. Δεν πιστεύω να μασάτε με τέτοια, εδώ ολόκληρο συλλαλητήριο διοργανώσατε. Να ξέρετε ότι ο κόσμος θυμάται για πάντα το διαφορετικό και όχι το ίδιο. Εγώ μια πρόταση έκανα.

Στις 22 Νοεμβρίου το Καρπουζάκι κλείνει 5 χρόνια ζωής. 5 χρόνια κάνουμε παρέα και επιτέλους ήρθε η ώρα να γράψετε εσείς ένα δικό σας Καρπούζι. Ζήτησα λοιπόν από κάποιους που ασχολήθηκα κατά καιρούς μαζί τους (και είναι και πολλοί ανάθεμα με) να γράψουν αυτοί την άποψη τους, τόσο για όσα έγραψα για εκείνους όσο και για μένα. Το επόμενο Σάββατο λοιπόν ανήκει σε εσάς.

(Όποιος από εσάς θέλει να γράψει τη γνώμη του για το Καρπούζι μπορεί να το κάνει στο mail: makisfilippopoulos71@gmail.com).

Ραντεβού το άλλο Σάββατο λοιπόν. Και να θυμάστε, Δεν φτιάχνουν τους ηλίθιους όπως παλιά.

Το πρωί του Σαββάτου, 10 Νοεμβρίου 2018, μαθήτριες του ΓΕ.Λ. Μελίκης στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρεσβευτές / Πρέσβειρες    Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων», υλοποίησαν τη δράση «Ξεναγώ στον τόπο μου», ξεναγώντας προσφυγόπουλα Τουρκικής καταγωγής που φιλοξενούνται στην Θεσσαλονίκη, καθώς και τους γονείς τους, στους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας .

              Τα προσφυγόπουλα, ηλικίας 6-12 ετών, και οι γονείς τους εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα, άκουσαν με μεγάλη προσοχή τους ξεναγούς – μαθητές μας και έκαναν αρκετές ερωτήσεις σε όλη τη διάρκειά της ξενάγησης.

Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου προγράμματος αφού ήταν και γι’ αυτούς μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Η όλη δράση ήταν υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βέροιας και της Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. « Solidarity now ».

Συντονίστρια της δράσης και υπεύθυνη υλοποίησης ήταν η καθηγήτρια του ΓΕΛ Μελίκης κ. Σοφία Δαμιανίδου, ενώ παραβρέθηκε και ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Κουφόπουλος Στέφανος.

Κατηγορία Γενικά

Δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα για την 17η Νοέμβρη:

"Το Πολυτεχνείο ως σύμβολο παραμένει διαχρονικά ζωντανό και επίκαιρο. Οι αγώνες εκείνων των νέων ανήκουν σε όλους τους Έλληνες. Κάθε γενιά έχει τους δικούς της αγώνες, τα δικά της οράματα. Η σημερινή νεολαία έχει να παλέψει με την ανεργία, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα, μέχρι την ανατροπή.

Τάσος Μπαρτζώκας

Δικηγόρος - Πολιτευτής της ΝΔ στην Ημαθία"

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

 "17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την ηρωική, αιματηρή εξέγερση της νεολαίας στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο αλλά και από ανάλογες κινητοποιήσεις νέων στη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάτρα, το Ηράκλειο.

Σε όλη τη διάρκεια της δικτατορίας ο λαός δεν έπαψε να εκφράζει την αντίθεσή του στο στυγνό καθεστώς των συνταγματαρχών. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική πράξη, η οποία ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της χούντας.

Θυμόμαστε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, αλλά και τους τόπους εξορίας και μαρτυρίου ανδρών και γυναικών ,τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ  κάθε μέρος όπου άνθρωποι ανακρίθηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, υπερασπιζόμενοι τα πιστεύω τους.

Ταυτόχρονα τη μέρα αυτή ανακαλούμε τα αιτήματα εκείνων των αγωνιστών. Το κυρίαρχο σύνθημα "Ψωμί Παιδεία Ελευθερία" παραμένει διαχρονικά επίκαιρο και μας θυμίζει πως ο αγώνας για Παιδεία, Ελευθερία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη είναι διαρκής και συνεχής.

Ο βουλευτής Ημαθίας

Χρήστος   Αντωνίου".

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
TAKTΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87, 07-06-2010) και του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 
1. Έγκριση ή μη Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αλεξάνδρειας έτους 2019 (σχετική η αριθ. 04/13-11-2018 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Αλεξάνδρειας) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
2. Έγκριση υλοποίησης Πρόσληψης Προσωπικού ΙΔΟΧ, ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ατο πλαίσιο της πράξης: «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών:Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αλεξάνδρειας» με κωδικό ΟΠΣ 5001643 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κεντρική Μακεδονία 2014-2020". (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
3. Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου επί των προτάσεων – εισηγήσεων των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για τη μεταβολή των Σχολικών Μονάδων σχολικού έτους  2019-2020. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
4. Έγκριση ή μη του απολογισμού εσόδων – εξόδων του έτους 2017 καθώς και του ισολογισμού της 31-12-2017 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α) (σχετική η αριθ. 392/2018 απόφαση Κ.Ε.Δ.Α.) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
5. Έγκριση ή μη απολογισμού Εσόδων – Εξόδων έτους 2017 καθώς και του Ισολογισμού της 31/12/2017 του Ν.Π.Δ.Δ «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας», οι οποίοι προελέγχθηκαν με την υπ'αριθμ.130/2018 απόφαση του Οργανισμου Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
6. Έγκριση ή μη της αριθ. 172/2018 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας» με τίτλο «Λήψη απόφασης για αποδοχή έκτακτης επιχορήγησης από το Δήμο Αλεξάνδρειας - 5η αναμόρφωση προυπολογισμου οικονομικού έτους 2018 του του Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ)
7. Υποβολή έκθεσης εσόδων-εξόδων Γ΄τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού έτους 2018 (σχετική η αριθμ. 410/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
8. Αναπροσαρμογή ή μη του τέλους χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το οικονομικό έτος 2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
9. Αναπροσαρμογή ή μη του τέλους διαφήμισης για το οικονομικό έτος 2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
10. Λήψη απόφασης για την αναπροσαρμογή ή μη του τέλους  άρδευσης για το οικονομικό έτος 2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
11. Αναπροσαρμογή ή μη του τέλους χρήσης από εμποροπανηγύρεις, παζάρια και λαϊκές αγορές για το έτος 2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
12. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό του συντελεστή ΤΑΠ του Δήμου Αλεξάνδρειας για το οικονομικό έτος 2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
13. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας για το έτος 2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
14. Λήψη απόφασης για την επιβολή ή μη του φόρου ηλεκτροδότουμενων ακινήτων για το έτος 2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
15. Λήψη απόφασης για την επιβολή ή μη του τέλους επι των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων για το οικονομικό έτος  2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
16. Λήψη απόφασης για την επιστροφή χωρίς χρέωση εισπραχθέντων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
17. Λήψη απόφασης για την επιστροφή χωρίς χρέωση εισπραχθέντων. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
18. Λήψη απόφασης για τη διαγραφή ποσού από χρηματικούς καταλόγους. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
19. Λήψη απόφασης για τη διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο και χρέωση του προστίμου Κ.Ο.Κ σε άλλο οφειλέτη. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
20. Λήψη απόφασης για τη διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο και χρέωση των οφειλών σε άλλο οφειλέτη λόγω συνωνυμίας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
21. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη των προτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορούν την υπηρεσία με τίτλο: «Δαπάνες δεξιώσεων και Εθνικών ή τοπικών εορτών» (ηχητική κάλυψη εκδηλώσεων). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
22. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Έξοδα ταχυμεταφοράς επιστολών του Δήμου (courier)». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
23. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών Ιατρού Εργασίας» του Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
24. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Αμοιβή ορκωτού ελεγκτή-λογιστή για τον έλεγχο οικονομικών καταστάσεων έτους 2017». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
25. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορούν την υπηρεσία με τίτλο: “Παροχή υπηρεσιών μεταφόρτωσης και μεταφοράς των αστικών απορριμμάτων Δήμου Αλεξάνδρειας έτους 2018”. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
26. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορούν την υπηρεσία με τίτλο:«Επισκευή και Συντήρηση Μεταφορικών Μέσων και Μηχανημάτων Δήμου Αλεξάνδρειας Ομάδα  6». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
27. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή χορτοκοπτικών» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
28. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή αντλιοστασίων Δ.Ε. Μελίκης». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
29. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Αλεξάνδρειας και φροντίδα αυτών». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
30. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορούν την υπηρεσία με τίτλο:«Επισκευή και Συντήρηση Μεταφορικών Μέσων και Μηχανημάτων Δήμου Αλεξάνδρειας Ομάδα  6» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
31. Λήψη απόφασης για τροποποίηση, μέρους της αριθ. 461/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
32. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση του γηπέδου Μελίκης με τις συναφείς αθλητικές εγκαταστάσεις σε συλλόγους. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
33. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση του γηπέδου Νεοκάστρου με τις συναφείς αθλητικές εγκαταστάσεις  στο Αθλητικό Σωματείο <<ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ>>. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
34. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση του γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου Αλεξάνδρειας στην «ΚΕΔΑ» για την υλοποίηση των  προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού περιόδου 2018-2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
35. Λήψη απόφασης για την παράταση ή μη μίσθωσης & αναπροσαρμογή ή μη του μισθώματος   Δημοτικού Αναψυκτηρίου που βρίσκεται στο Κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας.  (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
36. Λήψη απόφασης  για την εκ νέου εκμίσθωση του αρίθ. 33 & 34 (ενιαίο κατάστημα) που  βρίσκεται  στη Δημοτική Αγορά Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
37. Λήψη  απόφασης για την  καταρχήν έγκριση για την κίνηση διαδικασίας εκμίσθωσης με δημοπρασία του αρίθ.274 αγροτεμαχίου έκτασης 19.250 τ.μ. Τ.Κ. Νησίου για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού Πάρκου». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
38. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίου που βρίσκεται στην Τ.Κ. Αγκαθιάς  Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
39. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίων που βρίσκονται στην Τ.Κ. Σταυρού Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
40. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίων που βρίσκονται στην Τ.Κ. Νησίου Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
41. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίων που βρίσκονται στην Τ.Κ. Λιανοβεργίου Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
42. Λήψη απόφασης για την εκ νέου εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίων που βρίσκονται στη Δ.Κ. Αλεξάνδρειας Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
43. Λήψη απόφασης:
1.για την αποδοχή των όρων της Απόφασης ένταξης της πράξης «ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».
2.περί τροποποίησης του Τεχνικού προγράμματος και του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης Δήμου Αλεξάνδρειας οικονομικού έτους 2018. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
44. Διατύπωση απόψεων για τη δραστηριότητα με τίτλο: «“Μελέτη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην Περιφερειακή Διώρυγα (Τάφρος Τ66) και στον ποταμό Λουδία” της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας”, (υποκατηγορία Α1, ομάδα 2η με Α/Α 15)». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
45. Λήψη απόφασης για: «Έγκριση νέων τιμων για επέκταση δικτύου ΦΟΠ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
46. Ανακοίνωση ορισμού επιτροπής για την παραλαβή και τον έλεγχο της ποιότητας των υλικών του έργου <<ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ>>. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
47. Λήψη απόφασης  για τη χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου έξι (6) Η/Υ εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΙΝΤΕΡΝΕΤ - ΚΑΦΕ» επί της οδού Μαρίνου Αντύπα 17 Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
48. Λήψη απόφασης  για τη χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου δέκα (10) Η/Υ εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΙΝΤΕΡΝΕΤ - ΚΑΦΕ» επί της οδού Καραϊσκάκη 20 στην Αλεξάνδρεια. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
49. Λήψη απόφασης για τη χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου  οκτώ (8) Η/Υ εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ» στην Τ.Κ Κλειδίου Ν.Ημαθίας Δ.Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
50. Λήψη απόφασης έγκρισης διεξαγωγής  Αγώνα  Δρόμου για τα Θ΄ Μελίκεια  2018 με την επωνυμία ¨ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΡΤΣΙΟΥΝΗΣ¨ συνδιοργάνωσης με τον ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  και την Κ.Ε.Δ.Α,  σε Δημόσια Οδό, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
51. Λήψη αποφασης για παραχωρηση ή μη προς χρήση στην Κ.Ε.Δ.Α. του περιβάλλοντα αυλειου χώρου του του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας για πραγματοποίηση εκδηλώσεων από 25-11-2018 εως 15-01-2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΡΑΠΤΗΣ 
 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από σήμερα, Παρασκευή, μέχρι και το βράδυ της Κυριακής εξέδωσε η ΕΜΥ.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας αναμένεται να είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τα χόνια στα ορεινά ενώ στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Αναλυτικά ανά ημέρα αναμένονται τα εξής:

1. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (16-11-2018)

Α. ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

Β. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (1000-1200 ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ 1200-1500 ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ).

Γ. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ (7-8 ΜΠΟΦΟΡ) ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ.

2. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (17-11-2018)

Α. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Β. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (1000-1200 ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ 1200-1500 ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ).

Γ. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ (7-8 ΜΠΟΦΟΡ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 9 ΜΠΟΦΟΡ.

3. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (18-11-2018)

Α. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ, ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ). ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ.

Β. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.

Γ. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ (7-8 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ 9 ΜΠΟΦΟΡ) ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΣΤΑ
ΠΕΛΑΓΗ.

Δ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.

Κατηγορία Γενικά

"Η 17 Νοέμβρη παραμένει πάντα μια επέτειος μνήμης και τιμής σε όσους αγωνίζονται για την δημοκρατία. Σηματοδοτεί την αντίσταση ενάντια στον φασισμό και αποτελεί πάντα ένα επίκαιρο μήνυμα για την ελευθερία.

Ακόμη και σήμερα μπορεί να εγείρει τις συνειδήσεις και να φωτίσει τους κοινωνικούς αγώνες για ενίσχυση της λαϊκής κυριαρχίας, εδραίωση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Φρόσω Καρασαρλίδου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ημαθίας".

Για ακόμη μια χρονιά, οι οινόφιλοι δίνουν ραντεβού στη «ΝΑΟΥΣΑ, ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ» που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στο Κτήριο «ΕΡΙΑ», στην Ηρωική Πόλη της Νάουσας του νομού Ημαθίας.

Φέτος, ο «οινοτουρισμός» θα βρίσκεται στο επίκεντρο του τριημέρου εκδηλώσεων, στοχεύοντας στην ανάδειξη όλων των διαστάσεων που συνθέτουν αυτή τη δυναμική ευκαιρία. Ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία, υποδομές, συνέργειες, και φυσικά το μοναδικό Ξινόμαυρο και οι παραγωγοί του στη Νάουσα, θα αποτελέσουν το αντικείμενο μιας σειράς παρουσιάσεων που θα δώσουν τροφή για σκέψη και… πράξη.

Φυσικά, το Ξινόμαυρο θα έχει περίοπτη θέση στο τριήμερο, καθώς όλοι οι ντόπιοι παραγωγοί – μέλη του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, θα προσφέρουν μοναδικές γευσιγνωσίες στους επισκέπτες, είτε στα stands που θα παραμένουν ανοικτά καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος στο Κτήριο «ΕΡΙΑ», είτε μέσα από μια ατζέντα θεματικών παρουσιάσεων και ενεργειών που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Παράλληλα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Βαλάντη Λιόλιου,“So far, so close”, που διαπραγματεύεται τα κοινά χαρακτηριστικά της πόλης της Νάουσας στην Ελλάδα και του Krems an der Donau στην Αυστρία. Από το ντοκιμαντέρ βγαίνουν σημαντικά συμπεράσματα και ανοίγει ο δρόμος για μια περαιτέρω συνεργασία των δυο πόλεων.

Μαζί με τον οικοδεσπότη Σύνδεσμο Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, όλη η πόλη θα κινείται στο ρυθμό της γιορτής του Ξινόμαυρου. Ειδικά μενού και προσφορές από τα τοπικά εστιατόρια και wine bars, αλλά και ειδικές τιμές από επιλεγμένα ξενοδοχεία για τους οινόφιλους που θα επισκεφτούν την πανέμορφη Νάουσα. Το τριήμερο θα κλείσει με την περιήγηση στα οινοποιεία του Συνδέσμου Οινοποιών και Αμπελουργών της Ζώνης ΠΟΠ Νάουσα, τα οποία θα προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικές εκδηλώσεις.

naoussa 1200X628

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 €

(για το τριήμερο)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Βλέπε πρόγραμμα

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: 40 €

Περιλαμβάνει γενική είσοδο και παρακολούθηση όλων των παράλληλων εκδηλώσεων όπου απαιτείται ειδικό εισιτήριο.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:

Ελπίδα Παλαμίδα|Τ: 6938250088

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/12

19:00-21:00

"Καλωσόρισμα"

Εξωτερικός χώρος κτηρίου "ΕΡΙΑ"

Το φετινό τριήμερο «Νάουσα Πόλη του Οίνου» ξεκινάει δίπλα στο ποτάμι απολαμβάνοντας ζεστή σούπα και Ξινόμαυρο, αλλά και έναν αναπάντεχο συνδυασμό της αγαπημένης ερυθρής ποικιλίας με τον καφέ

Κόστος συμμετοχής 4€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο)*

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12

10.30-20.30

"Κεντρική γευστική δοκιμή"

Kτήριο "ΕΡΙΑ" - 1ος όροφος

Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Ξινόμαυρου και τη δυναμική των terroirs της Νάουσας μέσα από τη δοκιμή των οίνων του συνόλου των παραγωγών της περιοχής, συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κτήριο "ΕΡΙΑ" - Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων - Ισόγειο

11:00-12:00

"Νάουσα 6 x 6"

Έξι παραδοσιακά είδη Ναουσαίικης πίτας, έξι ετικέτες Ξινόμαυρου Νάουσας σε ένα απολαυστικό γαστρονομικό κάλεσμα με τους Δημήτρη Μάντσο, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, και Χριστόφορο Γεωργιάδη από το Οινοποιείο ΑΡΓΑΤΙΑ.

Κόστος συμμετοχής 15€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο)*

13:00-14:00

"Ξινόμαυρο 2018 σε επίσημη πρώτη"

Πρώτη ευκαιρία δοκιμής της νέας σοδειάς της Νάουσας με τον Γιώργο Διαμαντάκο από το Κτήμα ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ.

Κόστος συμμετοχής 7€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο)*

Κτήριο "ΕΡΙΑ" - Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων - Ισόγειο

14:00-15:00

Οι χορηγοί παρουσιάζουν:

Kαινοτόμα προϊόντα - έρευνα - αξιόπιστη παροχή - νέες ιδέες - συσκευασία, για την αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση του Ξινόμαυρου

14:00-14:15

Μικροοξυγόνωση μετά τον πωματισμό, πρόσφατη έρευνα από την εταιρεία φελλού DIAM, με τη Τίνα Κοκαλίδου, ΑΦΟΙ ΚΟΚΚΑΛΙΔΗ – CORK HELLAS

14:15-14:30

Παρουσίαση των προϊόντων METALUX με τον Δρ. Μηχ. Μηχ/κος Γ.Ν. Γιοφτσίδης, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας METALUX A.E.

14:30-14:45

Τα μυστικά του πωματισμού, με τον Σπύρο Ζορμπά, Υπεύθυνο Τεχνικού Τμήματος εταιρείας Α. Γ. ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΑΒΕΕ

Είσοδος ελεύθερη

16:00-17:00

"Τοπική κουζίνα & Ξινόμαυρο Νάουσας"

Το πάντρεμα των γεύσεων και του κρασιού σε ένα ταξίδι στην παράδοση και την κληρονομιά της Νάουσας. Αρμονικοί συνδυασμοί πέντε πιάτων και πέντε ετικετών Ξινόμαυρου με μαέστρους τον Βασίλη Λαφάρα, ιδιοκτήτη εστιατορίου "4 ΕΠΟΧΕΣ" και Κωστή Δαλαμάρα από το Οινοποιείο ΔΑΛΑΜΑΡΑ.

Κόστος συμμετοχής 20€ (απαιτείται ειδικό εισιτήριο)*

17.00-20.30 | Αίθουσα Διαλέξεων EΡΙΑ.

Ημερίδα: "Η Νάουσα από το 1906 ως σήμερα"

17:00-17:10

Χαιρετισμοί επισήμων

Δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης

Προέδρος του Συνδέσμου Αμπελουργών & Οινοποιών Νάουσας, Γιώργος Φουντούλης

17:10-18:00

"Η Αμπελοοινική Νάουσα του 1906"

Παρουσίαση: Μανώλης Βαλσαμίδης, εκπαιδευτικός-ιστορικός

Συντονιστής: Δρ.Χαρούλα Σπινθηροπούλου από το Οινοποιείο ΑΡΓΑΤΙΑ

18:00 -20:30

"So far, so close" (Τόσο μακριά κι όμως τόσο κοντά)

Προβολή ντοκιμαντέρ του Βαλάντη Λιόλιου, δημοσιογράφος μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ

Νάουσα - Krems An Der Donau: Δυο πόλεις, Ελλάδα και Αυστρία.

Ένα οδοιπορικό - σύγκριση (Κρασί, ÒκαζάνιαÓ, Heurigens, βιομηχανική κληρονομιά)

Συντονιστής: Κώστας Μπλιάτκας, δημοσιογράφος μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ

Συμμετέχουν:

Μάριο Νόττας, επικεφαλής της συνέργειας European Communication Institute στην Ελλάδα και του μεταπτυχιακού προγράμματος Master in Arts "Quality Journalism and New Technologies", που αποτελεί συνέργεια του Donau Universitat Krems, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Ερευνητικού Κέντρου ÒΑθηνά" και του Ιδρύματος Προαγωγής της δημοσιογραφίας "Αθανασίου Μπότση".

Mag. Kay Mühlmann, ερευνητής και διευθύνων στην Αυστρία του μεταπτυχιακού προγράμματος Master in Arts "Quality Journalism and New Technologies", στο Τμήμα Διαχείρισης Επικοινωνίας του Donau Universitat Krems

Stadtrat Martin Sedelmaier, δημοτικός σύμβουλος της πόλης Krems an der Donau, με αρμοδιότητες σε θέματα Γεωργίας, Ακίνητης Περιουσίας, αγοράς και υπεύθυνος του Δημοτικού Οινοποιείου στο Krems an der Donau.

Direktor Mag. Dieter Faltl, Ηead of the winemaking school in Krems and head of the wine competance center

Αλέξανδρος Μάρκου, Δημοσιογράφος, προϊστάμενος ειδήσεων της ΕΡΤ 3

Είσοδος ελεύθερη

20:30

"Βραβείο Κοινού"

Οι ψήφοι του κοινού από την τυφλή γευσιγνωσία της μέρας καταμετρώνται και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την πιο δημοφιλή ετικέτα και δύο τυχερούς που κερδίζουν υπογεγραμμένες από τους παραγωγούς φιάλες κρασιού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/12

11.00-18.00

"Κεντρική γευστική δοκιμή"

Kτήριο "ΕΡΙΑ" - 1ος όροφος

Ανακαλύψτε τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Ξινόμαυρου και τη δυναμική των terroirs της Νάουσας μέσα από τη δοκιμή των οίνων του συνόλου των παραγωγών της περιοχής, συνοδεία τοπικών εδεσμάτων.

Κτήριο "ΕΡΙΑ" - Αίθουσα πολλαπλών εκθέσεων - Ισόγειο

"Αφιέρωμα Οινοτουρισμός στη Νάουσα – Πρωταγωνιστής του θεματικού τουρισμού"

11:00-11:40

Ενότητα 1

"Οινοτουρισμός στον κόσμο, στην Ελλάδα κα στη Νάουσα"

11:00 -11:20

Χαιρετισμοί επισήμων

Αντιδήμαρχος Τουρισμού-Πολιτισμού, Σταύρος Βαλσαμίδης

Προέδρος του Συνδέσμου Αμπελουργών & Οινοποιών Νάουσας, Γιώργος Φουντούλης

11:20-11:30

"Οινικός και Γαστρονομικός Τουρισμός: Τι γίνεται στον κόσμο, στην Ελλάδα, στη Νάουσα"

Παρουσίαση: Μάριαν Σπίγγου & Σίσσυ Τζελεπίδου, σύμβουλοι επικοινωνίας & marketing με ειδίκευση στον οινοτουρισμό, εταιρία GRAPEFOOL

11:30-11:40

"Ελληνική γαστρονομία, γαστρονομικός τουρισμός, γαστρονομικές κοινότητες"

Παρουσίαση: Γιώργος Πίττας, ξενοδόχος - συγγραφέας & δημιουργός του GREEK GASTRONOMY GUIDE

11:40-12:20

Ενότητα 2,

"Η Νάουσα του αύριο"

11:40-11:50

"Οι προοπτικές του οινοτουρισμού της περιοχής σε συνάρτηση με το κρασί και την πόλη"

Παρουσίαση: Ελπίδα Παλαμίδα, Υπεύθυνη επισκέψιμου στο ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ & Γιώργος Σπανέλλης, Υπεύθυνος επισκέψιμου στο Συνεταιρισμό VAENI Νάουσας

11:50-12:00

"Προκλήσεις, ευκαιρίες ή και ανάγκες του οργανωμένου τουρισμού από μια περιοχή"

Παρουσίαση: Ταξιδιωτικός Πράκτορας

12:00-12:10

"H επόμενη μέρα της τοπικής γαστρονομίας: Καινοτομία, νέα gourmet προϊόντα"

Παρουσίαση: Βασίλης Λαφάρας, ιδιοκτήτης εστιατορίου 4 ΕΠΟΧΕΣ

12:10-12:20

"Δρόμοι κρασιού, Δρόμοι εμπειρίας"

Παρουσίαση: Μάριαν Σπίγγου & Σίσσυ Τζελεπίδου, σύμβουλοι επικοινωνίας & marketing με ειδίκευση στον οινοτουρισμό, εταιρία GRAPEFOOL

Είσοδος ελεύθερη

12:20-13:00

Ενότητα 3,

"Νάουσα, ιστορία, γεύση, πολιτισμός"

12:20-12:30

"Τα μνημεία της Νάουσας και της περιοχής της ως πόλοι έλξης των επισκεπτών"

Παρουσίαση: Γιώργος Μάλλιος, αρχαιολόγος – ξεναγός

12:30-12:40

"Eναλλακτικές δραστηριότητες και φύση γύρω από τα οινοποιεία"

Παρουσίαση: Σεσίλ Βαρβαρέσου, TRIGIRO

12:40-12:50

"Δημιουργία οινικής και γαστρονομικής κουλτούρας στη φιλοξενία"

Παρουσίαση: Δημήτρης Μάντσιος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας

13:00-14:00

Workshop

Είσοδος ελευθερη*

11:00-19:00

Περιήγηση στα οινοποιεία του Συνδέσμου Οινοποιών και Αμπελουργών της Ζώνης ΠΟΠ Νάουσα

• ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ: 11:00-17:00

• KTHMA KAΡΥΔΑ: 11:00-17:00

• KTHMA KEΛΕΣΙΔΗ: 10:00-16:00

Kρασί και ντολμαδάκια σπιτικά από φύλλο Ξινόμαυρου! Eπικοινωνία: 23320 51066

• KTHMA ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ: 11:00-17:00

Ανακαλύψτε τις διαφορετικές εκφράσεις του Ξινόμαυρου, μέσα από μια τυφλή γευστική δοκιμή τριών ξεχωριστών terroir! Επικοινωνία: 23320 51100

• ΚΤΗΜΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΗ: 11:00-19:00/ Κελάρι Μελιτζανή, Χρ.Λαναρά 1, Νάουσα

• ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ: 11:00-18:00

• KTHMA ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ: 11:00-17:00

"Ανακαλύψτε τις αισθήσεις και τη γη του Ξινόμαυρου μέσα από τα έργα

ζωγραφικής του Κώστα Καλδάρα" Eπικοινωνία: 23320 45080

• OIΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΑΤΙΑ: 12:00-19:00

Ταξίδι με τα magnum της εκπληκτικής σοδειάς του 2007! Επικοινωνία:

• ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ: 11:00-18:00

• ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: 11:00-17:00

• ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΑΝΤΙΔΗ: 10:00-19:00

*****

Όσον αφορά την περιήγηση στα Οινοποιεία, θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς σας από το wine bus, που θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών σε προσιτή τιμή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον ιδιοκτήτη κύριο Σταύρο Ζάχο και διαμορφώστε την διαδρομή σας

Επικοινωνία: 697 419 0600, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

*****

Πεζοπορία για μικρούς και μεγάλους στους αμπελώνες με την trigiro
11:00 – Σημείο συνάντησης στο Οινοποιείο Χρυσοχόου
Πεζοπορία μέσα στους αμπελώνες- περίπου 1 ώρα, εύκολη διαδρομή
Ξενάγηση και οινογνωσία στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη και παιχνίδι για τα παιδιά
Κόστος συμμετοχής: 10 €/ενήλικα  και 5 €/παιδί

Πληροφορίες www.trigiro.com/npo
Kρατήσεις T. 6978110441

*****

"Βόλτα στην Παράδοση της Νάουσας"

Περπατήστε δίπλα από το ποτάμι, και θα συναντήσετε το διατηρητέο κτίριο Υδρόμυλος «Μάκη». Eκεί βρίσκεται το σπίτι του ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες». Μυηθείτε στο ξεχωριστό έθιμο και ξεναγηθείτε στον παλαιότερο μύλο της Νάουσας.

Επικοινωνία: κύριος Άρης Τόσσιος 697 924 0324, Ώρες επισκέψεων: Σάββατο & Κυριακή 19:30-21:30

Wine bar, καφέ & εστιατόρια της Πόλης θα χτυπάνε στον ρυθμό του Ξινόμαυρου!

18:00

"Βραβείο Κοινού"

Οι ψήφοι του κοινού από την τυφλή γευσιγνωσία της μέρας καταμετρώνται και τα αποτελέσματα αναδεικνύουν την πιο δημοφιλή ετικέτα και δύο τυχερούς που κερδίζουν υπογεγραμμένες από τους παραγωγούς φιάλες κρασιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2014. Ο Σύνδεσμος απαρτίζεται από 20 μέλη-παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην ΠΟΠ ζώνη της Νάουσας. Ο αριθμός των μελών αποτελεί το σύνολο σχεδόν των παραγωγών της περιοχής.

Ως αποστολή του Συνδέσμου είναι η ανάληψη δι-επαγγελματικών πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στρατηγικά στη μελέτη, τη διαφύλαξη και την προώθηση των οίνων της ζώνης, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποικιλία του Ξινόμαυρου και στους ΠΟΠ οίνους της Νάουσας.

Παράλληλα, δέσμευση του Συνδέσμου είναι η προβολή του μοναδικού δεσμού ανάμεσα στο Ξινόμαυρο και στην ιστορία της Νάουσας. Καθώς η καλλιέργεια και η οινοποίηση του Ξινόμαυρου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των κατοίκων της Νάουσας από τα τέλη του 19ου αιώνα, αυτή η πολύτιμη κληρονομιά της κουλτούρας του Ξινόμαυρου-όπως αντανακλάται μέσα από ήθη και έθιμα που διατηρούνται αναλλοίωτα έως σήμερα-πρέπει να διασωθεί, να συνεχιστεί και να αποτελέσει έμπνευση μιας ξεχωριστής αφήγησης.

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΛΟΥΣΗ

ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ

Δ. ΤΑΡΑΛΑ – ΕΛΙΝΟΣ

ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ

ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ

ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΥΔΑ

ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ

ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΝΤΗ

ΚΤΗΜΑ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΑΤΙΑ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΑΝΤΙΔΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΡΚΟΒΙΤΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΗ

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ TSANTALI

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας