alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των μελών του Συλλόγου Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας και Περιχώρων στο Εμπόριο της Εορδαίας. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, 100 άτομα, και το ταξίδι έγινε με δύο πούλμαν.

          Αναχώρησαν τα Πούλμαν στις 07.15 της Κυριακής και έφτασαν στο Εμπόριο στις 08.40. Αμέσως οι προσκυνητές κατευθύνθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά όπου παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία.

          Μετά την τελετουργία πήγαν στο επισκοπείο όπου προσφέρθηκε καφές και επακολούθησε μια ξενάγηση από την κυρία Μαλαματή σχετικά με την ιστορία του Ναού και τις περιπέτειες που είχε στο διάβα του χρόνου. Μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Ιερέα του χωριού που αποτελεί το στυλοβάτη των έργων που εκτελέστηκαν και εκτελούνται στο χωριό.

          Στο χώρο γύρω από το Ναό κατασκευάστηκε ένας Πύργος που είναι αντίγραφο του Πύργου του Γαλατά της Κωνσταντινούπολης και ακριβώς απέναντι ολοκληρώνεται ένα ακόμη σπουδαίο και μοναδικό έργο που όταν ολοκληρωθεί θα αποτελέσει ένα πραγματικό κόσμημα της Ορθοδοξίας. Πρόκειται για αντίγραφο του Ναού της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης με κλίμακα 1/25.

          Οι προσκυνητές του Αγίου Όρους έμειναν έκπληκτοι από το θέαμα αυτό και επαίνεσαν την προσπάθεια του Ιερέα του χωριού και όλων των κατοίκων που προσφέρουν εργασία και χρήματα για να ολοκληρωθεί αυτή η ωραία προσπάθεια.

          Μετά τις ξεναγήσεις αυτές οι προσκυνητές κατευθύνθηκαν στο παρακείμενο καστανόδασος όπου γευμάτισαν σε μια πολύ ωραία ταβέρνα. Μετά το γεύμα πήγαν στην πλατεία του χωριού όπου ήπιαν τον καφέ τους στις παρακείμενες καφετέριες.

          Η επόμενη επίσκεψή τους ήταν στο Αρχαιολογικό Παλαιοντολογικό Μουσείο της Πτολεμαΐδας όπου παρακολούθησαν ένα πανόραμα ιστορικών και παλαιοντολογικών ευρημάτων άριστα τοποθετημένων σε προθήκες σ’ ένα πραγματικά θαυμάσιο κτίριο. Η ξενάγηση ήταν πολύ λεπτομερής και ευχάριστη.

          Ακολούθησε η επιστροφή στην Αλεξάνδρεια με μεγάλο κέρδος τις πολύ ωραίες εντυπώσεις των προσκυνητών από την επίσκεψη αυτή.

Πανελλαδική απεργία εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση της.

«Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στην εργασιακή μας αξιοπρέπει, στη ζωή με δικαιώματα, για δωρεάν Υγεία για όλον τον λαό» τονίζει η ΟΕΝΓΕ, που, «απέναντι στην κοροϊδία της "εξόδου" από τα μνημόνια και τη δήθεν "κανονικότητα", που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως επανήλθε», φέρνει «στο προσκήνιο τις δικές μας αγωνίες, τα δικά μας προβλήματα, τις δικές μας διεκδικήσεις».

Όπως υποστηρίζει «με κάλπικα διλήμματα θέλουν να μας βάλουν να διαλέξουμε από πού θα μας τα πάρουν. Όπως κάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που επιχειρεί "να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό". Που επιδιώκει να μας δημιουργήσει "τύψεις" που απαιτούμε την άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012, επειδή δήθεν προτεραιότητά τους είναι "η αύξηση των συντάξεων και του υποκατώτατου μισθού"! Η "κοινωνικά ευαίσθητη" κυβέρνηση που στα άθλια παζάρια της με τους θεσμούς για τη διαμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 παζαρεύει ακόμα και τα ψίχουλα για τους εξαθλιωμένους που γεννά η πολιτική της...».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «την ώρα που ο Ξανθός λέει ότι δεν υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος για να ικανοποιήσει το αίτημά μας να δώσει η κυβέρνηση το σύνολο των αναδρομικών που μας οφείλει και να επαναφέρει τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2012, την ίδια ώρα μειώνουν κατά 4 μονάδες τη φορολογία των επιχειρηματικών κερδών από το 29% στο 25 %!

Την ώρα που ο Τσακαλώτος απαντάει στο αίτημά μας για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού ότι δεν υπάρχει αρκετός δημοσιονομικός χώρος γιατί το μέτρο κοστίζει 1,6 δισ., την ίδια ώρα δίνουν 4 δις για τις δολοφονικές μηχανές του ΝΑΤΟ!».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ξεκαθαρίζουν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω «από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας».

 

Κατηγορία Υγεία

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα δίνει επιδότηση εως 36.000 ευρώ σε ανέργους πρώην επαγγγελματίες για να έχουν μια «δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία». Το πρόγραμμα αναμένεται να προκυρηχθεί τις επόμενες ημέρες

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης θα απευθύνεται σε επιχειρηματίες που έκλεισαν τις εταιρείες τους από 1/1/12 και μετά και που θέλουν να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.

Ειδικότερα το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά την πρωτοβουλία για τη «δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία» και απευθύνεται σε πρώην επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους από την 1.1.2012 και μετά και οι οποίοι θέλουν να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Οι επιδοτήσεις κυμαίνονται από 12.000 ως 36.000 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησης, με την οποία θα ξεκινήσει η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα.

Μάλιστα με το νέο πρόγραμμα θα δοθεί η ευκαιρία και σε αυτούς που δεν έχουν κάνει ρύθμιση οφειλών στον ΕΦΚΑ, γιατί πολλοί που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους δεν μπόρεσαν να μπουν σε ρυθμίσεις. Τώρα με αυτό το πρόγραμμα θα δοθεί η ασφαλιστική ενημερότητα για να ξεκινήσουν νέα επιχειρηματική δραστηριότητα και θα καταβάλει ο ΟΑΕΔ, απευθείας το 25%, ή μέχρι το 25% , της επιχορήγησης που θα πάρουν, απευθείας στον ΕΦΚΑ.

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ είναι στο στάδιο της προκήρυξης και σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news, έως το τέλος του Νοεμβρίου θα έχει προκηρυχθεί.

Κατηγορία Γενικά

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης των αποφοίτων του μεταλυκειακού έτους – τάξη μαθητείας της Α΄ φάσης εφαρμογής του θεσμού και των τριών πιλοτικών τάξεων μαθητείας, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα νέες εξετάσεις πιστοποίησης για τους απόφοιτους των 16 ειδικοτήτων της Β΄ φάσης εφαρμογής του θεσμού (σχολικό έτος 2017 – 2018) και των δύο πιλοτικών τάξεων μαθητείας.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης περιλαμβάνουν θεωρητικό και πρακτικό μέρος σε αντιστοιχία με τα προγράμματα σπουδών της κάθε ειδικότητας, οδηγούν στη λήψη Πτυχίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αντίστοιχης ειδικότητας Επιπέδου 5 με βάση το Εθνικό και το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και θα διεξαχθούν στο τέλος Ιανουαρίου του 2019 σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Οι υποψήφιοι για την καλύτερη προετοιμασία τους έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε Προπαρασκευστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης (35 ώρες κατανεμημένες σε 7 5ωρα) που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε περιφερειακό επίπεδο. Με την υπ’ αριθμ. Φ11/97153/Δ4/2018 (ΦΕΚ 2230/Β) Υπουργική Απόφαση προβλέπεται ο τρόπος οργάνωσης του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης, το οποίο υλοποιείται με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τα Επαγγελματικά Λύκεια ή τα Εργαστηριακά Κέντρα.

Οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις των υποψηφίων για τις εξετάσεις καθώς και οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στο Προπαρασκευστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΠΕΠ προσκαλεί εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές και επαγγελματίες σχετικών ειδικοτήτων να συμμετάσχουν με αίτησή τους από 02/11/2018 έως 16/11/2018, στο υπομητρώο των Ειδικών Επιστημόνων – Τεχνικών, προκειμένου να αναλάβουν την κατάρτιση καταλόγου θεμάτων ειδικοτήτων και τη διενέργεια των Εξετάσεων Πιστοποίησης των αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. http://www.eoppep.gr/index.php/el/announcements/1216-proskl_ekdil_endiaf_entaxi_ypom_a3

Οι ειδικότητες του Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. για τις οποίες θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις πιστοποίησης είναι οι παρακάτω:

1.Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

2. Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων

3. Γραφικών Τεχνών

4. Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών

5. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού

6. Βοηθός Ιατρικών –Βιολογικών Εργαστηρίων

7. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

8. Αισθητικής Τέχνης

9. Βοηθός Φυσικοθεραπευτή

10. Βοηθός Νοσηλευτή

11. Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (πιλοτικές τάξεις)

12. Σχεδιαστής δομικών έργων και γεωπληροφορικής

13. Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής 1

14. Τεχνικός ηλεκτρολογικών συστημάτων, εγκαταστάσεων και δικτύων

15. Τεχνικός Οχημάτων

16. Τεχνικός φυτικής παραγωγής

17. Σύγχρονη επιχειρηματική γεωργία (πιλοτική τάξη)

18. Υπάλληλος διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών

Κατηγορία Εκπαίδευση

Περιθώριο 54 ημερών έχουν οι φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα, αλλά με περιουσιακά στοιχεία που λογίζονται ως τεκμαρτές δαπάνες προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις και να αποφύγουν την παγίδα των τεκμηρίων.

Η αποφυγή των τεκμηρίων γίνεται μόνο αν δικαιολογήσουν τις τεκμαρτές δαπάνες, με τις μεθόδους που επιτρέπει η νομοθεσία, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, θα φορολογηθούν με βάση το άθροισμα των τεκμαρτών δαπανών διαβίωσης. Αυτό θα σημάνει, την επιβολή πολύ υψηλότερου φόρου εισοδήματος.

Παράδειγμα, μισθωτός που απέκτησε το 2018 εισοδήματα ύψους 8.000 ευρώ, αλλά οι συνολικές του τεκμαρτές δαπάνες είναι 14.000 ευρώ, τότε θα φορολογηθεί για το ποσό των 14.000 ευρώ, εκτός και αν καταφέρει να δικαιολογήσει το ύψος των τεκμαρτών δαπανών.

Το άθροισμα των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης προκύπτει από την πρόσθεση των ακόλουθων στοιχείων:

  • Την ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης, η οποία ανέρχεται σε 3.000 ευρώ για κάθε άγαμο, διαζευγμένο ή χήρο φορολογούμενο και σε 5.000 ευρώ για τους έγγαμους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση. Η ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης υπολογίζεται μόνο εφόσον ο φορολογούμενος ή ένας εκ των δύο συζύγων δηλώνει έστω κι ένα ευρώ πραγματικό εισόδημα ή εφόσον βαρύνεται με οποιοδήποτε άλλο τεκμήριο διαβίωσης λόγω χρήσης κατοικίας, αυτοκινήτου, σκάφους κ.λπ.
  • Τις τεκμαρτές δαπάνες των ιδιοκατοικούμενων ή μισθωμένων ή δωρεάν παραχωρηθείσες κύριων και δευτερευουσών κατοικιών. 
  • Τα επιβατικά αυτοκίνητα
  • Τα δίδακτρα που καταβλήθηκαν ετησίως σε ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης. 
  • Τα ποσά μισθοδοσίας που καταβάλλονται σε οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό. 
  • Τα σκάφη αναψυχής.
  • Τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και ανεμόπτερα.

Ο φόρος βάσει τεκμηρίων

Εφόσον το συνολικό δηλωθέν εισόδημα του φορολογούμενου είναι μικρότερο από το συνολικό τεκμαρτό εισόδημα, το οποίο θα έχει προσδιοριστεί από το άθροισμα των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, τότε η πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που θα προκύπτει θα φορολογείται:

  • Ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, εφόσον τουλάχιστον το 50,01% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος προέρχεται από επιχειρηματική δραστηριότητα, ακίνητη περιουσία ή κινητές αξίες. Στην περίπτωση αυτή, η πρόσθετη διαφορά εισοδήματος θα φορολογείται με συντελεστές 22% μέχρι τα 20.000 ευρώ, 29% από τα 20.001 έως τα 30.000 ευρώ, 37% από τα 30.001 έως τα 40.000 ευρώ και 45% πάνω από τα 40.000 ευρώ. Ακόμη, θα επιβάλλεται και προκαταβολή φόρου έναντι του επόμενου έτους, η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστή 100% επί του κύριου φόρου εισοδήματος.
  • Ως εισόδημα από γεωργική δραστηριότητα, εφόσον τουλάχιστον το 50,01% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος προέρχεται από γεωργική δραστηριότητα. Η πρόσθετη διαφορά εισοδήματος θα φορολογείται με συντελεστές 22% μέχρι τα 20.000 ευρώ, 29% από τα 20.001 έως τα 30.000 ευρώ, 37% από τα 30.001 έως τα 40.000 ευρώ και 45% πάνω από τα 40.000 ευρώ. Επιπλέον, θα επιβάλλεται και προκαταβολή φόρου έναντι του επόμενου έτους, η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστή 100% επί του κύριου φόρου εισοδήματος.
  • Ως εισόδημα από μισθωτή εργασία, με αφορολόγητο όριο από 8.636 έως 9.545 ευρώ, εφόσον ο φορολογούμενος έχει αποκτήσει εισόδημα που προέρχεται είτε αποκλειστικά ή κατά ποσοστό άνω του 50% από μισθούς ή συντάξεις ή δεν έχει εισόδημα από καμία κατηγορία ή είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. ή έχει εισόδημα μόνο από κεφάλαιο (από τόκους, ακίνητα κ.λπ.) ή και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και το τεκμαρτό του εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ.

Πώς γλιτώνουμε από τα τεκμήρια

Μια αποτελεσματική μέθοδος αποφυγής των τεκμηρίων, είναι η επίκληση εισοδημάτων παρελθόντων οικονομικών ετών. Πρόκειται για την «ανάλωση κεφαλαίου παρελθόντων ετών» με την οποία μπορεί να καλυφθεί η όποια πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος έχει προκύψει λόγω της εφαρμογής των τεκμηρίων, επικαλούμενος εισοδήματα και έσοδα δηλωθέντα ακόμη και πριν από 10, 20, 30 ή και περισσότερα χρόνια.

Εάν υπάρχει πρόβλημα, ο φορολογούμενος μπορεί να ανατρέξει στις φορολογικές δηλώσεις προηγούμενων συνεχόμενων ετών και να επικαλεστεί τα εισοδήματα (εφόσον βέβαια υπήρχαν).

Ωστόσο, θα πρέπει να αθροίσει όλα τα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, ενοίκια, επιχειρήσεις, τόκους καταθέσεων, μερίσματα, υπεραξίες (π.χ. μετοχών) κ.λπ., τα ποσά των εσόδων από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ή άλλα εισοδήματα όπως εφάπαξ παροχές ασφαλιστικών ταμείων, κέρδη από λαχεία, δωρεές.

Από το άθροισμα που θα προκύψει, θα πρέπει να αφαιρέσει τα ποσά που ελήφθησαν υπόψη στις ίδιες φορολογικές δηλώσεις ως τεκμήρια διαβίωσης (για κατοικίες, Ι.Χ. αυτοκίνητα, πισίνες, σκάφη, υπηρετικό προσωπικό κ.λπ.), καθώς και τα ποσά που δήλωσε στις ίδιες δηλώσεις ότι δαπάνησε για να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη, κινητά αντικείμενα μεγάλης αξίας κ.λπ.).

Το ποσό που θα απομείνει είναι το «κεφάλαιο» των προηγούμενων ετών που μπορεί ο φορολογούμενος να επικαλεστεί για να καλύψει τη διαφορά τεκμηρίων.

Η επίκληση των παλαιότερων εισοδημάτων, δεν μπορεί να γίνεται εσαεί, αλλά μέχρι το ποσό που απαιτείται κάθε φορά και εφόσον υπάρχει "απόθεμα". Δηλαδή ο φορολογούμενος που έχει απόθεμα ύψους 40.000 ευρώ από προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις, αν χρησιμοποιήσει για ένα έτος το ποσό των 10.000 ευρώ, για τα επόμενα έτη θα έχει διαθέσιμο ποσό ύψους 30.000 ευρώ κ.ο.κ.

sofokleous.gr

Κατηγορία Οικονομία

Όπως σε κάθε πτυχή της ζωής μας υπάρχουν κανόνες, οι παραβάτες των οποίων ελέγχονται και τιμωρούνται, έτσι και το ποδόσφαιρο οριοθετείται και καθορίζεται από μια σειρά συγκεκριμένων κανονισμών που το σύνολο των εμπλεκομένων οφείλουν να σέβονται και στους οποίους υποχρεωτικά όλοι συμμορφώνονται.

Κεντρικό πυρήνα εν προκειμένω καταλαμβάνει ο διαιτητής και οι βοηθοί του, οι οποίοι όταν κατάλληλα εκπαιδευμένοι, έχουν επιφορτιστεί από την διοργανώτρια αρχή με την ευθύνη της τήρησης και εφαρμογής του κάθε φορά ισχύοντος Πειθαρχικού Κώδικα. Για να μπορέσει όμως το παιχνίδι να διεξαχθεί κάτω από ήρεμες συνθήκες και πρωταγωνιστής να αναδειχθεί το θέαμα και οι ικανότητες των παικτών, άπαντες έχουμε αποδεχτεί τον κυρίαρχο ρόλο του άρχοντος του αγώνα, οι αποφάσεις του οποίου δεσμεύουν και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Διαφορετικά ο αγωνιστικός χώρος θα μετατραπεί σε αρένα, στην οποία θα επικρατεί όχι ο πιο ικανός, αλλά ο πιο δυνατός, ο οποίος επιβάλλεται με τη σωματική του δύναμη και κατακτά τις νίκες.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν το επιθυμεί όποιος αγαπά το ποδόσφαιρο και χαίρεται να απολαμβάνει την αγωνία της αναμέτρησης, τον παλμό της εξέδρας, την μαγική ντρίμπλα και το θεαματικό γκολ των ινδαλμάτων του. Για να μπορέσει όμως αυτό το ιδεατό πρότυπο να γεμίζει τα απογεύματα της Κυριακής μας, πρέπει να στηλιτεύονται πάση θυσία έκνομες συμπεριφορές από όποιον και αν προέρχονται ποδοσφαιριστές, προπονητές, αξιωματούχους ομάδων, φιλάθλους.

Οι ποινές που θα επιβάλλονται από τα πειθαρχικά όργανα οφείλουν και πρέπει να είναι δίκαιες και συνάμα αυστηρές, έτσι που ο καθένας να το σκέφτεται δυο και τρεις φορές πριν υποπέσει εκ νέου σε κάποιο παράπτωμα. Άλλωστε, οι κάθε είδους ποινές προέχει να έχουν σωφρονιστικό και όχι κατασταλτικό σκοπό, έτσι ώστε σταδιακά να επιβληθεί μια διαφορετική κουλτούρα στα ελληνικά γήπεδα.

Όταν συνεπώς παράγοντας ομάδας βιαιοπραγεί εναντίον βοηθού διαιτητή και τον στέλνει αποδεδειγμένα στο νοσοκομείο (αντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού στον αγώνα Εδεσσαϊκός – Γιαννιτσά για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής) και τρεις και πλέον εβδομάδες μετά η αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ του επιβάλει την ποινή χάδι της απαγόρευσης εισόδου στο χώρο των αποδυτηρίων για 90 ημέρες (άρα στις κερκίδες ή στον αγωνιστικό χώρο θα μπορεί να παρευρίσκεται κανονικά) τότε συγχωρέστε με αλλά δεν έχουμε καμία τύχη. Γιατί πολύ απλά είναι δεδομένο ότι ανάλογες συμπεριφορές θα βρουν πολλούς μιμητές, που ασφαλώς και θα χαμογέλασαν από την παραπάνω τιμωρία. Πόσω μάλλον όταν αυτή είχε ήδη προαναγγελθεί από αθλητική ιστοσελίδα μία εβδομάδα περίπου πριν τελικά επιβληθεί.

Εκτός και αν για όλα ευθύνεται η τυχαία (!) σύμπτωση της κοινής καταγωγής του νταή αντιπροέδρου με τον κ. Αντιπρόεδρο.  

Κατηγορία Αθλητικά

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και τη λήψη μέτρων για την πρόληψη της εκδήλωσης ή την αποτροπή της εμφάνισης νοσηρών καταστάσεων, παρέχονται στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής, χωρίς συμμετοχή του δικαιούχου, τα εξής:

α) Εμβολιασμοί παιδιών και ενηλίκων, σύμφωνα με το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

β) Εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου σε γυναίκες και άνδρες με σκοπό τη γέννηση υγιών παιδιών και συγκεκριμένα:

Αιματολογικές εξετάσεις (γενική αίματος, ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης, φερριτίνης, δοκιμασίες εγκλείστων και δρεπάνωσης) για τη διαπίστωση ετεροζυγωτών μεσογειακής αναιμίας και δρεπανοκυτταρικής νόσου.

Προσδιορισμός αντισωμάτων ερυθράς, τοξοπλάσμωσης και κυτταρομεγαλοϊού, για αποκλεισμό συγγενών λοιμώξεων.

Υπερηχογράφημα β-επιπέδου και αυχενικής διαφάνειας, μία φορά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Λήψη τροφοβλάστης ή αμνιοπαρακέντηση επί ιατρικών ενδείξεων.

Εξέταση DNA του εμβρύου, εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι και οι δύο γονείς έχουν γενετική επιβάρυνση για μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο ή άλλη γνωστή γενετική διαταραχή.

Κάλυψη της μεθόδου λήψης του υλικού για έλεγχο καρυότυπου του εμβρύου σε γυναίκες άνω των 35 ετών.

γ) Για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, μαστογραφία κάθε δύο(2) χρόνια σε γυναίκες ηλικίας από σαράντα (40) έως πενήντα (50) ετών, και κάθε χρόνο σε γυναίκες ηλικίας άνω των πενήντα (50) ετών ή σε γυναίκες άνω των τριάντα πέντε (35) ετών, εφόσον οι τελευταίες ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Για την τελευταία περίπτωση απαιτείται παραπομπή ειδικού γιατρού.

δ) Για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, τεστ PAP κάθε χρόνο σε όλες τις γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικά ενεργούς ζωής, ή ανίχνευση υψηλού κινδύνου τύπων HPV-DNA test, κάθε πέντε (5) χρόνια από την ηλικία των είκοσι ενός (21) ετών μέχρι την ηλικία των εξήντα (60) ετών.

ε) Για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη, έλεγχος προστατικού αντιγόνου (PSA) κάθε δύο (2) χρόνια σε άνδρες άνω των πενήντα (50) ετών και κάθε χρόνο σε άνδρες ηλικίας άνω των εξήντα (60) και ως ογδόντα (80) ετών.

στ) Για την πρόληψη των καρδιοπαθειών, εξετάσεις χοληστερόλης, ολικής και κλασμάτων υψηλής και χαμηλής πυκνότητας, καθώς και τριγλυκεριδίων, με σκοπό τη διάγνωση δυσλιπιδαιμιών, κάθε πέντε (5) χρόνια σε άνδρες και γυναίκες από δεκαπέντε (15) έως τριάντα (30) ετών και κάθε τρία (3) χρόνια σε άνδρες και γυναίκες άνω των τριάντα (30) ετών.

ζ) Για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου, μικροσκοπική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα κάθε δύο (2) χρόνια σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας πενήντα (50) έως εβδομήντα (70) ετών, και κολονοσκόπηση κάθε πέντε (5) έτη σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας πενήντα (50) ετών και άνω ή κάθε έτος σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας σαράντα (40) ετών και άνω, εφόσον ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Στην τελευταία περίπτωση απαιτείται παραπομπή ειδικού ιατρού.

η) Για την πρόληψη και διάγνωση του σακχαρώδη διαβήτη, εξετάσεις γλυκόζης αίματος, γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HBAlc) και δοκιμασία ανοχής γλυκόζης κάθε πέντε (5) χρόνια σε άνδρες και γυναίκες από δεκαπέντε (15) έως πενήντα (50) ετών και κάθε τρία (3) χρόνια σε άνδρες και γυναίκες άνω των πενήντα (50) ετών. Επίσης, κάθε δυο (2) χρόνια σε άτομα με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη, όπως α) συγγενείς α’ βαθμού με διαβήτη (κληρονομικότητα), β) άτομα με ΒΜΙ>30, γ) γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες, δ) γυναίκες με ιστορικό διαβήτη κύησης, και ε) ασθενείς που πάσχουν από αρτηριακή υπέρταση και δυσλιπιδαιμία.

Σχετικά με την Ιατρική Περίθαλψη και τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Η ιατρική περίθαλψη περιλαμβάνει την κλινική εξέταση στο ιατρείο ή στο σπίτι του δικαιούχου, από συμβεβλημένο ιατρό με τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Επίσης, περιλαμβάνει τις ιατρικές πράξεις που είναι αναγκαίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία του ασθενούς, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία. Στην ιατρική κλινική εξέταση που διενεργείται κατά την επίσκεψη του ασθενή, περιλαμβάνεται η δακτυλική εξέταση ορθού επί ενδείξεων, ο στατικοκινητικός έλεγχος επιμέρους περιοχών του μυοσκελετικού συστήματος, οι δοκιμασίες μυϊκής ισχύος, οι δοκιμασίες αισθητικότητας, η εκτίμηση τενόντιων αντανακλαστικών και ειδικοί διαγνωστικοί χειρισμοί διαφόρων αρθρώσεων (Lachman, McMurray, Apley κ.α.) κατά περίπτωση.

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί, υποχρεούνται πέραν της κλινικής εξέτασης του ασθενή, να εκτελούν, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, τις παρακάτω κατά ειδικότητα ιατρικές πράξεις, χωρίς επιβάρυνση του δικαιούχου ή του Οργανισμού:
Αγγειοχειρουργική εξέταση: αδρός έλεγχος αιματικής ροής σε αρτηρίες και φλέβες άνω και κάτω άκρων με απλή συσκευή Doppler.

Γυναικολογική εξέταση: κολποσκόπηση.

Δερματολογική εξέταση: επισκόπηση με δερματοσκόπιο και εξέταση με λυχνία WOOD.

Καρδιολογική εξέταση: ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Οφθαλμολογική εξέταση: τονομέτρηση, μέτρηση οπτικού πεδίου, μέτρηση οπτικής οξύτητας, εξέταση με σχισμοειδή λυχνία και απλή βυθοσκόπηση, χωρίς τη χρήση ειδικού οργάνου.

Πνευμονολογική εξέταση: Οξυμετρία και Ροομέτρηση.

Παιδιατρική και Παθολογική εξέταση: Εμβολιασμοί πάσης φύσεως, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

Ωτορρινολαρυγγολογική εξέταση: εξέταση στοματικής κοιλότητας και φάρυγγα, ωτοσκόπηση, αφαίρεση βυσμάτων ώτων, εκτίμηση ακοής διά τονοδοτών και ομιλίας, πρόσθια και οπίσθια ρινοσκόπηση, έμμεση λαρυγγοσκόπηση.

πηγή: dikaiologitika.gr

Κατηγορία Υγεία

Επιδοτούμενα Προγράμματα για Εργαζομένους Ιδιωτικού Τομέα στον κλάδο του Τουρισμού στη Βέροια και στην Κατερίνη : το ΙΝΕ ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της Πράξης «Ενδυνάμωση, ενίσχυση των δεξιοτήτων και πιστοποίηση των προσόντων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο του τουρισμού» πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα (διάρκειας 80 ωρών) εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης στον κλάδο του τουρισμού. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να έρθουν σε επαφή με το περιφερειακό παράρτημα του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Σωτήρη Πέτρουλα 5, Βέροια, τηλ.: 23310 75673 , email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , ώρες 09:30 π.μ.-14:00 μ.μ., αρμόδια πρόσωπα επικοινωνίας κα Μπαρμπαρούση Στέλλα , κα Φουτσιτζόγλου Κορνηλία κος Ταχματζίδης Αλέξανδρος Η αίτηση συμμετοχής συμπληρώνεται και υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.inegsee.gr/aitisi/tourismos/
Καταληκτική Προθεσμία υποβολής Αίτησης Συμμετοχής: 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 14:00 μ.μ.


Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο που θα υλοποιηθεί και στις 13 περιφέρειες της χώρας, πατήστε εδώ: https://www.inegsee.gr/enisxisi-tourismos/
*Η υλοποίηση των προγραμμάτων στη Βέροια και στην Κατερίνη εντάσσεται στην Πράξη με τίτλο «Ενδυνάμωση, ενίσχυση των δεξιοτήτων και πιστοποίηση των προσόντων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο του τουρισμού» (υποέργο 1), που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία»», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Ομάδα εργασίας για την υποστήριξη των διαδικασιών, που αφορούν στην ανέγερση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ για τη «Νέα Τούμπα» συγκροτήθηκε χτες με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η ομάδα εργασίας, όπως είχε δεσμευτεί ο κ. Τζιτζικώστας, αναλαμβάνει την υποστήριξη στη διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών από πλευράς της Περιφέρειας, ώστε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό και χωρίς καθυστερήσεις οι διαδικασίες που απαιτούνται για να ανεγερθεί το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ως μέλη της ομάδας εργασίας ορίστηκαν από τον Περιφερειάρχη οι:

-Νικόλαος Ιωάννου, Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Κωνσταντίνος Μπέφας, Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

-Χρήστος Κραβαρίτης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Σάββας Λαδόπουλος, Προϊστάμενος του Τμήματος Χωρικού Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Χρήστος Κοτρίδης, Νομικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατηγορία Αθλητικά

Αυξημένος σε σχέση με όσους υπηρετούν σήμερα θα είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο αριθμός των προσλήψεων στους δήμους για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με βάση την καταγραφή που έχει κάνει το υπουργείο Εσωτερικών, οι εργαζόμενοι, σήμερα, στο πρόγραμμα είναι λίγο περισσότεροι από 2.900 (σ.σ. για την ακρίβεια 2.956).

Ωστόσο, καθώς από την επικοινωνία με τους δήμους αλλά και με τους ίδιους τους εργαζόμενους στο «ΒσΣ» επιβεβαιώνονται ελλείψεις προσωπικού, το ΥΠΕΣ είναι έτοιμο να αυξήσει τις συγκεκριμένες θέσεις. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους στην πλατεία Κλαυθμώνος, ο αριθμός αυτός θα προσεγγίσει τις 3.600.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε και με την 3Κ/2018, θα κληθούν οι δήμοι να υποβάλλουν σχετικά αιτήματα και να προσαρμόσουν τα οργανογράμματά τους.

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας