alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018
«ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ (OPEN MALL)

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας και καλό μήνα σε όλους. Αυτή η εξουσία στη χώρα μας και ο τρόπος που σκέφτεται, είναι μοναδική. Σου λέει ο άλλος «έχω εκλεγεί και οπωσδήποτε πρέπει να βρω γκόμενα». Τι κι αν έχω ήδη μία, άλλη μία δεν θα πάει χαμένη. Να περπατάς στον διάδρομο και σε όποιο γραφείο μπαίνεις να έχεις και κάτι να πιάσεις. Σε πόσα ταμπλό το παίζεις ε; Σε πόσα ταμπλό. Από την άλλη υποψήφιος και ελεύθερος δεν γίνεται. Γι΄ αυτό γάμος τρανός θα γίνει κατά Φλεβάρη μεριά για να έχουμε επιτέλους και υποψήφια πρώτη κυρία. Όλοι συμμάζεψαν τα γκομενικά τους, τα σπίτια τους, εμάς σαν δήμο, ποιος μας έχει στο πρόγραμμα να μας συμμαζέψει;

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας και το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου στους χώρους του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας με σκοπό την ενίσχυση της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου. Μέχρις εδώ όλα καλά. Αφού τελείωσε η αιμοδοσία θεώρησαν οι υπεύθυνοι σωστό να βγουν και μια αναμνηστική φωτογραφία. Ξάπλωσαν κάτω δυο φαντάρια, τα πέρασαν τις πεταλούδες και άρχισαν να τα αρμέγουν ενώ παράλληλα αυτοί πόζαραν. Αυτό που ενώ δεν κάνουμε τίποτα, πρέπει να βγάζουμε φωτογραφία σα να κάναμε τα πάντα, με τρελαίνει. Και φυσικά δεν μιλάω για τους γιατρούς.

002

Καλή η σκέψη της ιδέας αλλά οι πρωταγωνιστές είναι οι δότες (τους οποίους βλέπουμε οριζοντίως και αμυδρά) κυρία Ραφαηλίδου μου. Δεν βλέπω κανένα τσιρότο στη φλέβα σου…. Πολύ καλή η ιδέα της αιμοδοσίας αλλά στα τρία τέταρτα της φωτογραφίας είστε εσείς και όχι οι αιμοδότες. Και αυτό πάλι το χούι, ακόμα και να κλάσουμε να βγαίνουμε φωτογραφία, δεν το κατάλαβα. Δηλαδή, αν το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας σκεφτόταν να κάνει μια ημερίδα για να ενημερώσει τους φτωχούς πως αν πεθάνουν και δεν έχουν λεφτά, την ταφή θα την αναλάβει το τμήμα, θα έβγαζαν και εκεί φωτογραφία;

003

Είμαι σίγουρος πως ναι. Παρεμπιπτόντως, το μαόνι ταιριάζει με το ταγιέρ σας. Εύχομαι η λήψη της φωτογραφίας να κράτησε λίγα δευτερόλεπτα και να μη χρειάστηκε να μεταφερθούν οι φαντάροι στο νοσοκομείο της Βέροιας για μετάγγιση.

Οι δύο ρουμλουκιώτικοι σύλλογοι της πόλης κυκλοφόρησαν τα ημερολόγια τους για το 2019. Η Εστία με θέμα τα προικιά της νύφης και ο ΛΟΝΑΠ με θέμα την αντρική φορεσιά. Ο άντρας και η γυναίκα ή αλλιώς η νύφη και ο γαμπρός. Μετά από 4 χρόνια επιτέλους ταυτίστηκαν σε κάτι.

4

Για το 2020 λοιπόν προτείνω τα θέματα των ημερολογίων τους να είναι τα εξής. Για την Εστία «η Μάνα» που να μας δείχνει όλη την προετοιμασία της ρουμλουκιώτησας νύφης για να γίνει μάνα και για τον ΛΟΝΑΠ «εγώ σε έκανα Μάνα» που να μας αναλύει τις σκέψεις του ρουμλουκιώτη γαμπρού για την πρώτη νύχτα. Ε, τι λέτε; Και μέσα στην παράδοση θα είστε, και sex που πουλάει έχει, και αυτή την φετινή «σύγκλιση» την διατηρείτε;

Πάντως ότι και να κάνετε την αίγλη των εκδηλώσεων του Κλειδί- κανού δεν την έχει κανένας. Ποια νύφη, ποιος γαμπρός και ποιοι ONIRAMA! Εδώ μιλάμε οι άνθρωποι υπερέβαλαν των εαυτό τους. Αλήθεια σας λέω, έχουν την Πάτυ.

006

8/12/2018 ώρα:16:00

Άναμμα των φώτων στην κεντρική παιδική χαρά με την Αγαπημένη μας Πάτυ,όπου με χαρά και εορταστική διάθεση υποδέχεται τους επισκέπτες,περιφέρεται ανάμεσα στα παιδιά, παίζει μαζί τους, ενώ με χιουμοριστική, διάθεση πειράζει μικρούς και μεγάλους.Επίσης, όλοι μαζί θα ζωγραφίσουν τα προσωπάκια των παιδιών, κάνοντας facepainting με υπέροχες χριστουγεννιάτικες προσωποδημιουργίες. (Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι οικολογικά –υδατοδιαλυτάκαι απολύτως ασφαλή για την παιδική επιδερμίδα)

Μετά τον Φωτούλη έρχεται η μία και μοναδική Πάτυ που με χιουμοριστική, διάθεση πειράζει μικρούς και μεγάλους. Σε τι μοναστήρι να κλειστό να μου σχωρεθούν οι αμαρτίες μου έτσι και ανοίξω το στόμα μου; Έβγαλες και φυλλάδιο Μπάμπη μου να το διαφημίσεις…. Τόσα έξοδα για το τι;Για την Πάτυ με το πηγαίο χιούμορ ή για το ότι τα χρώματα είναι οικολογικά – υδατοδιαλυτά; Εγώ πάντως θα έρθω, δεν το χάνω με τίποτα.

Και θα συνεχίσω πάλι με σένα Μπάμπη μου (όπου Μπάμπης ίσον πρόεδρος Κλειδίου). Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια κοινότητας Κορυφής (αυτήν που μίλησε ο Γιοβανόπουλος πρόεδρος του χωριού, ο Γιοβανόπουλος, αδελφός του προέδρου και λαογράφος και παρευρέθη ο Γιοβανόπουλος ιερέας) σε εντόπισα σε….. απόσταση ασφαλείας. Για δες και πες μου.

7

Στην μία άκρη ο ιερέας του χωριού σου και στην άλλη εσύ. Στην Κορυφή, ο παπάς με τον πρόεδρο είναι αγαπημένοι. Εσείς γιατί πήγατε; Για να δείξετε και την άλλη όψη του νομίσματος;Ζω για τη στιγμή που θα γιορτάσεις εσύ τα 100 χρόνια της κοινότητας σου. Κούγκι θα γίνει το δημαρχείο. Λευτεριάαααα.

Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα. Το ξέρω. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ξυπνήσουν το πρωί, οι μάνες βαρέθηκαν να κάνουν βόλτες μέσα στο σπίτι με το μωρό στον ώμο περιμένοντας το να ρευτεί και οι λίγο πλαδαροί ψάχνουν έναν πιο οικείο τρόπο να γυμναστούν αφού δεν αντέχουν τα γυμναστήρια. Μην ανησυχείτε, το Καρπούζι σας έχει τη λύση για όλα τα παραπάνω. Έψαξα και βρήκα τις καλύτερες συσκευές που θα κάνουν όλα τα παραπάνω να μοιάζουν παρελθόν. Τηλεμάρκετιγκ λοιπόν.

 

Άφησα για το τέλος τα πολιτικά. Οι ΝΔ πραγματοποίησε συνάντηση μελών και φίλων και τους ενημέρωσε για τις κινήσεις του κόμματος στις επερχόμενες Περιφερειακές και Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου ενώ από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τις επερχόμενες ενέργειες του κόμματος μαζί με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστο Παπαστεργίου

9

 

Πιάσε το αβγό και κούρευτο. Όλοι λοιπόν εσείς που πήγατε σε αυτές τις συγκεντρώσεις μπορείτε να μου απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις;

-       Από τις συναντήσεις που κάνετε, πιστεύετε ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για την εκλογή σας;

-       Για ποια ενότητα μιλάει ο κος Νίκος Τάκης όταν το κόμμα του έχει 3 υποψηφίους; Όταν στηρίζεις τον Γκυρίνη για παράδειγμα κύριε μου, δεν μπορείς να μιλάς για ενότητα στο κόμμα. Δηλαδή, αντί για 3 αν ήταν ένας, πως θα το ονομάζατε;

-       Αληθεύει ότι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρης Ράπτης, θα κατέβει ως υποψήφιος στην Αλεξάνδρεια και όχι στον πρώην δήμο Πλατέος απ΄ όπου και εκλέχθηκε; Θεωρεί δηλαδή τόσο πολύ δεδομένο τον έξω σταυρό;

-       Αληθεύει ότι ο Ναλμπάντης υπέγραψε διακήρυξη με υποψήφιο για το τοπικό ώστε αν εκλεγεί να πραγματοποιήσει αυτά που αναγράφονται στη διακήρυξη; (φέρτε μου έναν γιατρό, το παθαίνω).

Έχω και άλλες ερωτήσεις αλλά θα τις κάνω εν καιρώ. Προς το παρών θα ήθελα να παρακαλέσω τους υποψηφίους να μας αφήσουν να κάνουμε Χριστούγεννα. Έτσι και αλλιώς το μάθαμε το εργάκι, ο εφιάλτης δεν θα τελειώσει ποτέ. Ραντεβού το άλλο Σάββατο

Στις 7 Δεκεμβρίου 2018, το πρωί η Β΄τάξη του 7ου Δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας
Η Δασκάλα τους κ.Μαίρη Στανίτσα αφηγήθηκε το παραμύθι "Τα μαγικά Χριστούγεννα του Ιωάννη Μπε|
Στόχος, η αλληλεπίδραση και επικοινωνία, την ώρα της αφήγησης,(ο σκούφος και το κουδουνάκι του Άι-Βασίλη,οι χιονονιφάδες, η λίστα των παιδιών που περιμένουν δώρα,το φαναράκι)
το παραμύθι ζωντανεύει στο χώρο της φαντασίας,του συναισθήματος,της τρυφερότητας, εκεί όπου πλάθονται σχέσεις δημιουργικές

Κατηγορία Εκπαίδευση

Τραγική είναι η κατάσταση στο Καψοχώρι Ημαθίας με τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στους κάδους να ξεχειλίζουν, αναγκάζοντας τους κατοίκους να αφήνουν τις σακούλες έξω από αυτούς.

Το Alexandriamou.gr δέχτηκε πολλά παράπονα και καταγγελίες σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους οι οποίοι αρχίζουν να γίνονται εστίες έντονης δυσοσμίας και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία των πολιτών.

Δείτε τις εικόνες που δεν κολακεύουν καθόλου την εικόνα το χωριού, τους υπεύθυνους για την καθαριότητα στο Δήμο Αλεξάνδρειας οι οποίοι πρέπει να αναζητήσουν άμεσα λύση στο Καψοχώρι

αλλά και σε άλλα χωριά ή όπου αλλού ακόμη και μέσα στην πόλη υπάρχει πρόβλημα.

 

 

Εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 66.298.532,26 ευρώ για την πληρωμή μηνός Δεκεμβρίου σε 302.158 δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Αυτό ορίζει απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Η πληρωμή αφορά αιτήσεις των δικαιούχων που εγκρίθηκαν μέχρι 30 Νοέμβριου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News η καταβολή του Κοινωνικού Εισόδηματος Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στις 21 Δεκεμβρίου.

Οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν από το απόγευμα της 20ης Δεκεμβρίου τα χρήματα στους λογαριασμούς τους, όπως συνήθως συμβαίνει.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. 

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Κατηγορία Οικονομία

Το Αρτοζαχαροπλαστείο Γκλαβίνας σας εύχεται καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και χαρά για όλο τον κόσμο.

Αρτοζαχαροπλαστείο Γκλαβίνας

Δ. Βετσοπούλου 12-Αλεξάνδρεια Ημαθίας

23330 53255

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 12:49

Ανακαλούνται φάρμακα για την πίεση

Εταιρία παρασκευής γενοσήμων φαρμάκων ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τρία ευρέως συνταγογραφούμενα σκευάσματά της για την αρτηριακή πίεση, επειδή υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι περιλαμβάνουν μικρές ποσότητες ουσιών οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο.

Όλα τα ανακληθέντα φάρμακα περιλαμβάνουν την δραστική ουσία βαλσαρτάνη (valsartan), η οποία έχει γίνει αντικείμενο σειράς ανακλήσεων αντίστοιχων φαρμάκων από πολλές φαρμακευτικές εταιρείες από τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική εταιρεία παραγωγής γενοσήμων φαρμάκων Mylan Pharmaceuticals ανακάλεσε 104 παρτίδες τριών φαρμάκων:

χάπια βαλσαρτάνης

χάπια συνδυασμού βαλσαρτάνης και αμλοδιπίνης

και χάπια συνδυασμού βαλσαρτάνης και υδροχλωροθειαζίδης

Οι σχετικοί έλεγχοι αποκάλυψαν ότι η βαλσαρτάνη περιείχε ίχνη Ν-νιτροζοδιαιθυλαμίνης (NDEA), η οποία είναι πιθανό ανθρώπινο καρκινογόνο.Η αμλοδιπίνη και η υδροχλωροθειαζίδη σε αυτόνομη μορφή δεν υπόκεινται στην ανάκληση.

Υπάρχουν διαθέσιμα εναλλακτικά φάρμακα. Η εταιρεία Mylan δήλωσε ότι οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό ή τον φαρμακοποιό τους προτού σταματήσουν το φάρμακο που χρησιμοποιούν.

Σε όλες τις ανακλήσεις, οι γιατροί έχουν πει ότι η διακοπή ενός φαρμάκου χωρίς ένα φάρμακο αντικατάστασης θα μπορούσε να προκαλέσει στον ασθενή περισσότερη βλάβη απ' ό,τι η συνέχιση του φαρμάκου.

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) διερευνά την αιτία που αυτά τα ακατάλληλα φάρμακα έφτασαν στην γραμμή παραγωγής και στους τελικούς καταναλωτές, που αρχικά εντοπίστηκαν σε ένα μεγάλο εργοστάσιο στην Κίνα και αργότερα ένα δεύτερο εργοστάσιο στην Ινδία. Και στα δύο βρέθηκε ότι ακολουθήθηκε μια παρόμοια διαδικασία παρασκευής και της διάθεσης της βαλσαρτάνης σε εταιρείες γενοσήμων φαρμάκων παγκοσμίως.

Οι έλεγχοι έδειξαν ότι τα εργοστάσια αυτά παρασκεύαζαν βαλσαρτάνη που περιείχε ίχνη Ν-νιτροζοδιμεθυλαμίνης (NDMA), που είναι πιθανό καρκινογόνο για τον άνθρωπο.Αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες ανακοίνωσαν ανακλήσεις φαρμάκων με κάποιου είδους περιεχόμενο σε βαλσαρτάνη, ιρβεσαρτάνη και λοσαρτάνη.

Τα ανακληθέντα φάρμακα αποτελούν μέρος μιας μεγάλης κατηγορίας φαρμάκων που ονομάζονται αναστολείς των υποδοχέων της αγγειοτασίνης ΙΙ. Αυτά τα φάρμακα διευρύνουν ή χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας έτσι την αρτηριακή πίεση.

Αξιωματούχοι του FDA δήλωσαν ότι τα εν λόγω εργοστάσια που προμηθεύουν τα μολυσμένα φάρμακα έχουν τοποθετηθεί σε προσωρινή “λίστα συναγερμού”, πράγμα που σημαίνει ότι τα φάρμακα που παράγουν δεν αποστέλλονται πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε την λίστα εδώ

Κατηγορία Υγεία

ΚΟΥΓΚΑ ΣΟΥΛΑ - Κατάστημα Ετοίμων Ενδυμάτων

Μετά από 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο Ένδυμα...βαδίζουμε προς το τέλος...λόγω συνταξιοδότησης και ΠΑΝΤΑ με απόλυτο ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ! Θέλοντας να σας εκφράσουμε και να ανταποδώσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την προτίμησή σας, διαθέτουμε ΟΛΑ τα είδη μας σε ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ τιμές στην ίδια πάντα άριστη ΠΟΙΟΤΗΤΑ και ΠΟΙΚΙΛΙΑ για το επόμενο διάστημα!

Σας περιμένουμε! Βετσοπούλου 63 - Αλεξάνδρεια - τηλ.2333024596

 

 
Κατηγορία Γενικά
Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 10:59

Χωρίς νερό σήμερα το Νησέλι

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι σήμερα στις 07/12/2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα: από 09:00 π.μ  εως και 13:00 μ.μ, θα γίνει διακοπή νερού στο συνοικισμό Νησελίου λόγω αποκατάστασης βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Μετά την Επικύρωση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας (που έγιναν στις 21/10/2018), από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Πέμπτη 6/12/2018 και συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Αντιπρόεδρος: ΚΟΝΤΟΝΙΝΑΣ ΖΗΣΗΣ
Γεν.Γραμματέας: ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
Ταμίας: ΚΟΝΤΟΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Μέλη: ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΡΑΦΑΗΛ
ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας