alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018

Η AGRO – SOLUTIONS I.K.E., που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών στον αγροτικό τομέα στο Δήμο Αλεξάνδρειας, αναζητεί Πτυχιούχους ΑΕΙ-ΑΤΕΙ για την στελέχωση της. Θα αξιολογηθούν θετικά

Έφυγε από τη ζωή, στα 82 του χρόνια, μια ευγενική και σεμνή παρουσία του τόπου μας, ο γιατρός Νικόλαος

Υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν POS είναι από τις 11 Μαρτίου 58 επαγγελματικοί κλάδοι.

Για τις επιχειρήσεις που δεν θα συμμορφωθούν προβλέπεται η επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ, το οποίο μειώνεται στο μισό εφόσος πληρωθεί εντός μηνός από την επιβολή του.

Οσες από τις επιχειρήσεις αυτών των κατηγοριών είναι νεοσύστατες, προβούν συγκεκριμένα σε έναρξη δραστηριότητας από τις 11 Φεβρουαρίου 2018 - 11 Μαρτίου 2018, έχουν περιθώριο να συμμορφωθούν έως τις 11 Απριλίου 2018.

Τέλος, όσες επιχειρήσεις προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή σχετική μεταβολή δραστηριότητας μετά την 11η Μαρτίου 2018 έχουν προθεσμία συμμόρφωσης εντός μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή. Οι δικαιούχοι πληρωμής οφείλουν να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα, τα οποία έχουν εκδοθεί από τετραμερές σύστημα πληρωμής, ενώ δεν υποχρεούνται να αποδέχονται μέσα πληρωμής που έχουν εκδοθεί από τριμερές σύστημα πληρωμής.

Μεταξύ των επιχειρήσεων περιλαμβάνονται ξυλουργικές εργασίες, κατασκευή στεγών, λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα, λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα, φυτώρια, παλαιοπωλεία, υπηρεσίες μετακόμισης, θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές, καθώς και αεροπορικές μεταφορές επιβατών, υπηρεσίες τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering), μεσιτικά γραφεία ακινήτων, φωτογραφικές δραστηριότητες, δραστηριότητες έρευνας, καθαρισμοί κτιρίων, εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων, επισκευή ηλεκτρονικών ειδών, ρολογιών, επίπλων και κοσμημάτων, αλλά και γραφεία κηδειών.

Με στόχο τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων ως προς τη σαφή ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής και την ευκρινή αναγραφή της πληροφορίας αυτής στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο, η ΕΣΕΕ διαθέτει δωρεάν προς τις επιχειρήσεις σχετικό γράφημα «ανακοίνωσης προσθήκης-ταμείου», όπου αναγράφεται ότι το κατάστημα διαθέτει τερματικό αποδοχής καρτών POS.

Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας των 58 επαγγελμάτων που υποχρεούνται σε εγκατάσταση POS:

Εγκατάσταση βιομηχανικών μηχανημάτων και εξοπλισμού
Ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων
Κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη
'Αλλες κατασκευαστικές εγκαταστάσεις
Επιχρίσεις κονιαμάτων
Ξυλουργικές εργασίες
Επενδύσεις δαπέδων και τοίχων
Χρωματισμοί και τοποθέτηση υαλοπινάκων
'Αλλες κατασκευαστικές εργασίες ολοκλήρωσης και τελειώματος
Δραστηριότητες κατασκευής στεγών
Αλλες εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες π.δ.κ.α.
Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα
Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα
Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα
Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα
Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα
4'Αλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα
Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα
Λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου
Υπεραστικές σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών
Αστικές και προαστιακές χερσαίες μεταφορές επιβατών
'Αλλες χερσαίες μεταφορές επιβατών π.δ.κ.α.
Υπηρεσίες μετακόμισης
Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών
Εσωτερικές πλωτές μεταφορές επιβατών
Αεροπορικές μεταφορές επιβατών
Δραστηριότητες συναφείς με τις χερσαίες μεταφορές
Δραστηριότητες συναφείς με τις πλωτές μεταφορές
Δραστηριότητες συναφείς με τις αεροπορικές μεταφορές
Διακίνηση φορτίων
'Αλλες υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες
Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις
'Αλλες υπηρεσίες εστίασης
Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων
Ασφάλειες εκτός από τις ασφάλειες ζωής
Εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων
Μεσιτικά γραφεία ακινήτων
Διαχείριση ακίνητης περιουσίας, έναντι αμοιβής ή βάσει σύμβασης
Φωτογραφικές δραστηριότητες
'Αλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες
Δραστηριότητες έρευνας
Γενικός καθαρισμός κτιρίων
Αλλες δραστηριότητες καθαρισμού κτιρίων και βιομηχανικού καθαρισμού
Αλλες δραστηριότητες καθαρισμού
Δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία
Δραστηριότητες μουσείων
Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών
Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων
Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων
'Αλλες αθλητικές δραστηριότητες
Επισκευή εξοπλισμού επικοινωνίας
Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης
Επισκευή συσκευών οικιακής χρήσης και εξοπλισμού σπιτιού και κήπου
Επισκευή επίπλων και ειδών οικιακής επίπλωσης
Επισκευή ρολογιών και κοσμημάτων
Πλύσιμο και (στεγνό) καθάρισμα κλωστοϋφαντουργικών και γούνινων προϊόντων
Δραστηριότητες γραφείων κηδειών και συναφείς δραστηριότητες
Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία

 

 

Πηγή:iefimerida.gr

Κατηγορία Οικονομία

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, Σχολική Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει από τη Δευτέρα 5 Μαρτίου έως και την Κυριακή 11 Μαρτίου μια εβδομάδα Ευαισθητοποίησης & Κινητοποίησης μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών σχετικά με το φαινόμενο, και μας εξηγεί τι ακριβώς είναι ο σχολικός εκφοβισμός:

Tο φαινόμενο του εκφοβισμού έχει πάρει στη χώρα μας μεγάλες δημοσιογραφικές αλλά και επιστημονικές διαστάσεις. Σύμφωνα με τον Olweus “Ένας μαθητής ή μια μαθήτρια γίνεται αντικείμενο εκφοβισμού ή θυματοποιείται, όταν υποβάλλεται κατ’ επανάληψη και κατ’ εξακολούθηση σε αρνητικές ενέργειες από έναν ή περισσότερους άλλους μαθητές” (Olweus, 2009). Ο όρος bullying παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες στη μετάφραση του τόσο στην ελληνική γλώσσα όσο και σε άλλες γλώσσες. Στα ελληνικά έχει αποδοθεί ως «σχολικός εκφοβισμός» (Κουράκης, 2010), μια μετάφραση που περιορίζει το φαινόμενο στο σχολικό περιβάλλον, κάτι που ερευνητικά φαίνεται ότι δεν ισχύει. Έτσι ο όρος bullying στην Ελλάδα σταδιακά άρχισε να συνδέεται με την σχολική επιθετικότητα, όσο και με τις έννοιες της σχολικής βίας και της παραβατικότητας στο χώρο του σχολείου. Κι ενώ ως έννοιες συνδέονται, εντούτοις δεν ταυτίζονται.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO, 2013) ο εκφοβισμός είναι μια πολύπλευρη μορφή κακομεταχείρισης, η οποία παρατηρείται ως επί το πλείστον στα σχολεία και στους χώρους εργασίας. Χαρακτηρίζεται από την επαναλαμβανόμενη έκθεση ενός ατόμου σε φυσική ή / και συναισθηματική επιθετικότητα, όπως πειράγματα, παρατσούκλια, κοροϊδία, απειλές, παρενόχληση, χλευασμούς, καψόνια, κοινωνικό αποκλεισμό ή διάδοση φημών.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι μια σύγκρουση μεταξύ δυο ή περισσότερων παιδιών εντός ή εκτός σχολικού περιβάλλοντος καθόλου δεν αρκεί για να μιλήσουμε για bullying ή «σχολικό εκφοβισμό». Για να θεωρηθεί μια συμπεριφορά ως εκφοβισμός θα πρέπει να έχει τέσσερα χαρακτηριστικά (Olweus, 1973, 1991; Smith, 1991):

● Να γίνεται συστηματικά. Η έννοια της επανάληψης φαίνεται να έχει εξέχουσα θέση στο φαινόμενο, καθώς σύμφωνα και με την Παγκόσμια Αναφορά του ΟΗΕ για τη «Βία Κατά Των Παιδιών» του έτους 2006 (στο Pinheiro, 2006) ο εκφοβισμός διακρίνεται από τις υπόλοιπες μορφές βίας κατά των παιδιών, επειδή αποτελεί ένα πρότυπο επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς
● Να γίνεται από πρόθεση
● Nα έχει στόχο να πληγώσει κάποιον
● Να υπάρχει ανισορροπία δύναμης των ατόμων που εμπλέκονται . Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η ασυμμετρία δύναμης εξαρτάται από το πλαίσιο στο οποίο εμφανίζεται και είναι ρευστή. Όταν γίνεται λόγος για ανισορροπία δύναμης, μπορεί να αφορά τα σωματικά, συναισθηματικά, κοινωνικά χαρακτηριστικά των εμπλεκόμενων παιδιών. Σύμφωνα με τον Farrington (2010), οι περιπτώσεις όπου ένα ή περισσότερα παιδιά, ανάλογης ή ίσης δύναμης ή εξουσίας, επιτίθενται το ένα στο άλλο και θυματοποιούνται αμοιβαία δεν αποτελούν περιστατικά bullying.

Μια δεύτερη σύγχυση μπορεί να δημιουργηθεί από τα ίδια τα παιδιά που εκφοβίζουν ή που παρατηρούν και να ισχυριστούν ότι μια συμπεριφορά εκφοβισμού δεν είναι τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από «πλάκα» ή «πείραγμα». Μια σημαντική διαφορά που τονίζει και ο ίδιος ο Olweus στο έργο του είναι ότι η πλάκα συμβαίνει μεταξύ φίλων ενώ ο εκφοβισμός όχι. Επίσης η πλάκα δεν περιλαμβάνει ένα παιδί που πονάει, φοβάται ή ντρέπεται, συναισθήματα που προκαλούν οι συμπεριφορές εκφοβισμού."

Εν κατακλείδι, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι θα πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στον χαρακτηρισμό μιας πράξης ως «εκφοβισμό». Μια πλάκα μπορεί να μετατραπεί σε εκφοβισμό αλλά όχι απαραίτητα. Το ίδιο και με τις συγκρούσεις και τους καβγάδες. Η σημασία του διαχωρισμού εντοπίζεται και για την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης. Μια πλάκα που αντιμετωπίζεται ως εκφοβισμός ελλοχεύει τον κίνδυνο να γίνει πραγματικά εκφοβισμός κ.ο.κ.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλέσετε στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» ώστε να συζητήσετε με έναν ψυχολόγο όλα αυτά που μπορεί να σας απασχολούν σε σχέση με το παιδί σας.

Οδηγίες για αντιμετώπιση του Bullying προς παιδιά

" Όταν ένας συμμαθητής σου καθημερινά σε χτυπάει, σε βρίζει, σε κοροιδεύει, κάνει τα άλλα παιδιά να γελούν μαζί σου... Αυτό δεν το λέμε πλάκα...Το λέμε εκφοβισμό – bullying

Όταν βλέπω να γίνονται όλα τα παραπάνω είμαι θεατής-παρατηρητής του Bullying.
Εάν δω να ασκείται bullying σε κάποιον συμμαθητή μου:

Μιλάω σε έναν καθηγητή μου που εμπιστεύομαι ή σε κάποιον γονιό. Δεν επιτρέπω με γέλια και κουβέντες να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Καλώ στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, δωρεάν και ανώνυμα, για να μιλήσω με κάποιον ψυχολόγο
Εάν δέχομαι εγώ Bullying:

Ξέρω ότι δεν φταίω σε τίποτα, και δεν εκανα κάτι για να μου συμπεριφερθούν με αυτό τον τρόπο.

Αποφεύγω αυτούς που το ασκούν

Λέω με σιγουριά «ΣΤΑΜΑΤΑ!»

Εάν συνεχίσουν φεύγω με οτυς φίλους μου, και δεν μένω μόνος

Αν συνεχιστεί το λέω σε κάποιον καθηγητή μου που εμπιστεύομαι

Καλώ στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, δωρεάν και ανώνυμα, για να μιλήσω με κάποιον ψυχολόγo

Δεν υπάρχει κανένα μυστικό που να με κάνει να ντρέπομαι, να φοβάμαι και να μην μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια.

 

 

Πηγή πληροφοριών: www.dikaiologitika.gr

Κατηγορία Εκπαίδευση

Η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α Αλ ανακοινώνει ότι στις 07 /3/2018 ημέρα Τετάρτη θα γίνει διακοπή νερού από 09:00 π.μ εως και 13:00 μ.μ , στην Δ.Κ Κορυφής για την

H Μελίνα Μερκούρη υπήρξε η μακροβιότερη υπουργός Πολιτισμού που άντεξε όλους τους ανασχηματισμούς του Ανδρέα Παπανδρέου.

Άφησε πίσω της σπουδαίο έργο και μια τεράστια παρακαταθήκη. Δημιούργησε τον θεσμό των Περιφερειακών Θεάτρων, των λεγόμενων ΔΗΠΕΘΕ, το μαζικό θέατρο

Κατηγορία Γενικά

Πρόταση για την online διασύνδεση των λογιστών και των λογιστηρίων των επιχειρήσεων με τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης

Κατηγορία Οικονομία

Με ένα κλικ και 4 απλά βήματα οι πολίτες μπορούν να «κλείσουν» δωρεάν ραντεβού στις μονάδες ΠΕΔΥ μέσω

Κατηγορία Υγεία

Τα κινητά είναι συχνά πολύτιμα και μπορούν ατυχώς να γίνουν στόχος κλεφτών. Εκατοντάδες χιλιάδες κινητά κλέβονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Εκτός από το συναισθηματικό αντίκτυπο που έχει το να πέσεις θύμα κλοπής, αν κλέψουν το κινητό σας, αποκόβεστε από τον κοινωνικό σας κύκλο και όχι μόνο. Επιπλέον, μπορεί ο κλέφτης να έχει πρόσβαση στις επαφές, σε γραπτά μηνύματα, φωτογραφίες και (αν το κινητό έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο) σε πράγματα όπως το προφίλ κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι σημαντικό να αναφέρετε αμέσως μια κλοπή, καθώς είστε υπεύθυνος για το κόστος οποιωνδήποτε κλήσεων ή γραπτών μηνυμάτων που θα γίνουν ωσότου η κλοπή να αναφερθεί και να ενεργοποιηθεί φραγή. Αν ο πάροχός σας γνωρίζει ότι το κινητό έχει κλαπεί ή έχει χαθεί, μπορεί να ενεργοποιήσει τον αριθμό σας σε μια άλλη κάρτα SIM σε αντικατάσταση της κλεμμένης/χαμένης.

Τι κάνετε αν χάσετε / σας κλέψουν το κινητό:

Πηγαίνετε στην αστυνομία και δηλώνετε την απώλεια της συσκευής σας. Εκεί δηλώνετε τα στοιχεία της συσκευής σας (μοντέλο, χρώμα κλπ.) και θα σας χορηγήσουν ένα έγγραφο απώλειας-κλοπής.
Με το επίσημο έγγραφο αυτό, πηγαίνετε σε κάποιο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και ζητάτε να σας απενεργοποιήσουν την συσκευή έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος τρίτος να την χρησιμοποιήσει την συσκευή και τα προσωπικά σας δεδομένα.

Σημείωση: Για να μπορεί η εταιρία να απενεργοποιήσει την συσκευή που είναι δηλωμένη στο όνομά σας, θα πρέπει να γνωρίζετε και να έχετε δηλώσει τον κωδικό IMEI της συσκεύης σας. Με αυτόν οι εταιρείες απενεργοποιούν την συσκευή σας.

Πού θα βρείτε τον κωδικό IMEI της συσκευής σας:

Είτε στο πίσω μέρος της συσκευής σας, κάτω από την μπαταρία

Είτε πληκτρολογώντας στο κινητό σας: *#06#
Είτε στο πίσω μέρος της συσκευασίας του κινητού σας

Για να αποτρέψετε τους κλέφτες:

Να αντιμετωπίζετε το κινητό σας σαν πορτοφόλι και να το έχετε κάπου φυλαγμένο όταν κυκλοφορείτε
Να μην το αφήνετε ποτέ αφύλακτο σε κοινή θέα
Να αποφύγετε να το χρησιμοποιείτε όταν δεν είναι κανένας άλλος γύρω ή μέσα στο πλήθος, όπου κάτι θα μπορούσε να σας αποσπάσει την προσοχή

Μετά την απώλεια ή κλοπή Android κινητού:

Αποκτούμε άμεσα πρόσβαση στο Internet. Ιδανικά, κάποιος με τον οποίο είμαστε μαζί έχει smartphone με κινητό Internet 3G/4G.
Ανοίγουμε το browser, κάνουμε αναζήτηση "Διαχείριση συσκευής Android".
Ανοίγουμε τη σελίδα devicemanager της Google. Κάνουμε αποσύνδεση από το λογαριασμό που ίσως είναι συνδεδεμένος και συνδεόμαστε με τον προσωπικό μας λογαριασμό Google.
Κλειδώνουμε εξ αποστάσεως το κινητό μας με το Κλείδωμα/Lock. Γράφουμε πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας όποιος το βρήκε.
Βάζουμε τη συσκευή μας να χτυπήσει με την Κλήση/Ring. Θα χτυπήσει δυνατά ακόμα και αν ήταν στο αθόρυβο ή τη δόνηση.
Αν είχαμε ενεργοποιημένη την Τοποθεσία/Location στο κινητό μας, η σελίδα θα το εντοπίσει και στο χάρτη, με ακρίβεια 20 μέτρα.
Αν είμαστε 100% σίγουροι πως δεν πρόκειται να το βρούμε, κάνουμε Διαγραφή/Erase, ώστε τουλάχιστον να διασφαλίσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.

Μετά την απώλεια ή κλοπή iPhone:

Μπαίνουμε το iCloud.com και συνδεόμαστε με το λογαριασμό μας.
Ανοίγουμε την Εύρεση iPhone/Find iPhone και επιλέγουμε τη συσκευή μας.
Ενεργοποιούμε τη Λειτουργία απώλειας/Lost Mode.
Βάζουμε τη συσκευή μας να χτυπήσει με την Αναπαραγωγή ήχου/Play Sound. Θα χτυπήσει δυνατά ακόμα και αν ήταν στο αθόρυβο ή τη δόνηση.
Αν όλες οι δυνατότητες εντοπισμού έχουν εξαντληθεί, προχωράμε στο Σβήσιμο iPhone/Erase iPhone.

 

πηγή πληροφοριών: zougla.gr,  pronews

Κατηγορία Γενικά

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ως συντονιστής του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας