alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων θα παρέχει δωρεάν εξετάσεις Οστικής Πυκνότητας σε όλες τις Δημοτικές

Μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση του Κυπελλούχου Ημαθίας, Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων, που πέρασε και το εμπόδιο του Ερμή Αμυνταίου και συνεχίζει στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας!

Είναι φανερό πως η ομάδα του Βασίλη Καστανιώτη αγωνίζεται χωρίς καμία πίεση στον συγκεκριμένο θεσμό και παράγει ουσιαστικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ήδη στα προημιτελικά.

Κορυφαίος του αγώνα ο αρχηγός των "πρασίνων", Γιάννης Κιρκιλιανίδης που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του και έδωσε την πρόκριση στους Ημαθιώτες, που περιμένουν πλέον μετά από κλήρωση τον επόμενο αντίπαλο τους, αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 23/5 σε ουδέτερο γήπεδο.

Ας δούμε τι αναφέρει αναλυτικά η προκήρυξη της ΕΠΟ :

"Οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί αγώνες, που θα διεξαχθούν την 4η και 5η αγωνιστική, μεταξύ των νικητών των Ομίλων, θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση και σε ουδέτερα γήπεδα."

Το σημερινό παιχνίδι είχε μεν μέτριο τέμπο στο μεγαλύτερο διάστημα του, ωστόσο ήταν σαφώς στα μέτρα των γηπεδούχων. Οι "πράσινοι" είχαν την υπεροχή, κυκλοφόρησαν αρκετά τη μπάλα και γενικότερα φάνηκαν να θέλουν περισσότερο την πρόκριση. Αντίπαλος ο εξαιρετικός φέτος Ερμής Αμυνταίου (που αγωνίστηκε σήμερα με αρκετές αλλαγές), ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση του 3ου ομίλου της Γ Εθνικής.

Το πρώτο τέρμα σημειώθηκε λίγο πριν την ανάπαυλα και συγκεκριμένα στο 44' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Κιρκιλιανίδη, ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που στο 47' έδωσε "αέρα" δύο τερμάτων στην ομάδα του. Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Καπετάνου από δεξιά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και μετά το "στρώσιμο" του Τσουλχάη, ο αρχηγός των γηπεδούχων πλάσαρε στην αριστερή γωνία του

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σωτηριάδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 89ο λεπτό.

Υποψήφιοι αντίπαλοι του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων είναι οι : Καβάλα, Νέος Αμφίλοχος, Νίκη Βόλου, Παναρκαδικός, ΑΕ Κηφισιά, ΟΦ Ιεράπετρας και ο νικητής του αγώνα Θύελλα Ραφήνας – ΑΕ Βαθύλου Πανσαμιακού που διεξάγεται την Κυριακή 13/5.

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Γιαβάσης, Συμπεθέρης (80' Ποτουρίδης), Κίτσας Λ., Τσουλχάη, Τσιότρας, Βλάχος, Παρσόπουλος (63' Φετεινίδης), Κιρκιλιανίδης (69' Ράμμος), Πατσιαβούρας (46' Καπετάνος), Ζαχαριουδάκης, Κίτσας Γ.

Ερμής Αμυνταίου : Ψαρράς, Γιορετσίδης (46' Τριανταφύλλου), Δονές (46' Τράικος), Παλλιός, Σωτηριάδης, Αμαραντίδης, Μέδι (66' Θεοδουλίδης), Πάνος, Τσολάκης (66' Χαϊτίδης), Τσορλίνης, Ηλιάδης

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Τα δύο γκολ της αναμέτρησης με σκόρερ τον Γιάννη Κιρκιλιανίδη στο 44' - 47'.

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Στον πολυχώρο του αμφιθεάτρου της Αλεξάνδρειας φιλοξενείται το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που αντί να χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς που είναι ο κύριος ρόλος του, οι πολίτες το χρησιμοποιούν ως… πεζοδρόμιο αφού πολλοί κάτοικοι της πόλης μας επισκέπτονται καθημερινά τον χώρο για να αθληθούν αλλά και για να περπατήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στο χώρο του πάρκου υπάρχουν δρόμοι, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες διαφόρων τύπων, ποδηλατολωρίδες, κατακόρυφη - οριζόντια σήμανση, τα οποία θα μπορούσαν να διδάξουν τους μαθητές της περιοχής μας οδική παιδεία, αλλά αυτό παραμένει αχρησιμοποίητο εδώ και αρκετό καιρό.

Σκοπός του πάρκου είναι να διασφαλίσει την ασφάλεια και την εκμάθηση των σημάνσεων σε μικρά παιδιά αντί αυτού κάποιες σημάνσεις είναι κατεστραμμένες ενώ άλλες βαμμένες. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως ο δρόμος του πάρκου έχει τα δικά του μηνύματα αφού υπάρχουν γραμμένα με σπρέι στο οδόστρωμα σε αρκετά σημεία.

Η χρήση του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου μας παλιότερα σε συνεργασία του δήμου και της αστυνομίας ήταν επισκέψιμο από σχολεία, που είναι τώρα αυτοί οι υπεύθυνοι που το πάρκο αργοπεθαίνει;

Όταν το πάρκο ήταν στο ζενίθ του, οι μαθητές ενημερωνόταν για την κυκλοφορία, για τις σημάνσεις, για τις διατάξεις του ΚΟΚ, τις διαβάζεις πεζών καθώς υπήρχαν και ειδικά παιδικά ηλεκτρονικά αυτοκίνητα τα οποία επέτρεπαν στα παιδιά να τα οδηγήσουν μέσα στο πάρκο. Τα αυτοκίνητα δυστυχώς καταστράφηκαν και δεν επισκευάστηκαν ποτέ. Έμειναν σε κάποια αποθήκη να σαπίζουν.

Στα θετικά της υπόθεσης είναι η καθαριότητα που επικρατεί στην περιοχή του αμφιθεάτρου γενικότερα. Το alexandriamou.gr προτείνει να επαναχρησιμοποιηθεί ο χώρος, να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να γίνει και πάλι επισκέψιμος, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες του δήμου Αλεξάνδρειας να έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν την Κυκλοφοριακή Αγωγή, όπως συμβαίνει σε όλους σχεδόν τους όμορους δήμους.

 

 

 

 

Εκδήλωση ενημέρωσης για τα ένστολα επαγγέλματα σε μαθητές τρίτης λυκείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας από τους αρμόδιους φορείς.

Οι μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας, του ΕΠΑΛ αλλά και του Λυκείου της Κορυφής συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα του σχολείου, ώστε να ενημερωθούν για τις επιλογές που διαθέτουν προς την ένστολη εκπαίδευση.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν η Αστυνομία, η Πυροσβεστική αλλά και ο Στρατός. Πρώτος ομιλητής ήταν ο διοικητής επιμόρφωσης και εκπαίδευσης Βορείου Ελλάδας της Σχολής Μετεκπαιδεύσης Αστυνομίας Διονύσης Κούγκας επισημαίνοντας στους νέους την σοβαρότητα της επιλογής τους στις πανελλήνιες εξετάσεις: «Απαιτεί την αγάπη σε αυτόν τον δρόμο που θα επιλέξετε για να δικαιωθείτε για την επιλογή σας». Ενώ εξήγησε το σκοπό της αστυνομίας καθώς και ανέφερε τους τρόπους εισαγωγής των υποψήφιων, τον τρόπο λειτουργίας της σχολής και στο τέλος προβλήθηκε ένα βίντεο που ανέδειξε τη δουλειά της αστυνομία στις μέρες μας. Κλείνοντας τόνισε τη σιγουριά του για την επιτυχία των μαθητών: «Ότι κι επιλέξετε, επιλέξτε το με αγάπη, αν έχετε αγάπη είμαι 100% σίγουρος ότι θα επιτύχετε».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Επιπυραγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βεροίας Νικόλαος Θεοδώρου δηλώνοντας πως ο κόσμος δείχνει την προτίμηση του προς την Πυροσβεστική: «Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι πρώτο στην εκτίμηση του κόσμου» ενώ κι αυτός με τη σειρά του εξήγησε στους μαθητές τα κριτήρια εισαγωγής στην Σχολή, τις δοκιμασίες, τα δικαιώματα που θα έχουν αφού γίνουν δεκτοί και έκλεισε με ένα βίντεο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η τελευταία ομιλία άνηκε στον Στρατό όπου τον εκπροσώπησαν μέλη της πρώτης Μεραρχίας. Ο Συνταγματάρχης Πυροβολικού Δημήτρης Νικολάου μίλησε πρώτος στα παιδιά χωρίς την χρήση μικροφώνου καθώς εξήγησε πως στον στρατό δε χρειάζονται τα μικρόφωνα: «Δεν έχουμε συνηθίσει ούτε τα χειροκροτήματα ούτε τα μικρόφωνα» ενώ συμβούλεψε τους νέους: «Η απόφαση που θα πάρετε είναι απόφαση ζωής για να γίνετε κάτι όχι κι απλά να μπείτε σε μια σχολή». Έπειτα την παρουσίαση την έκανε ο Ταγματάρχης κ. Στυλιανίδης στο ίδιο μοτίβο που ακολούθησαν και η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Ενώ τόνισε πως πρέπει να έχουν μεγάλη αγάπη και περηφάνια για τη πατρίδα ώστε να διαλέξουν να ενταχθούν οι μαθητές στον Στρατό. Τελειώνοντας ο Συνταχμάρχης ρώτησε τα παιδιά αν υπάρχουν απορίες αστειευόμενος πως δε θα φύγουν αν δεν ρωτήσουν όλοι οι παραβρισκόμενοι από τουλάχιστον μια ερώτηση.

 

 

 

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

Τα παιδιά και οι νέοι της Χριστιανικής Εστίας "ΚΙΒΩΤΟΣ", του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια της επικείμενης λήξης της φετινής κατηχητικής χρονιάς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Φ.Ε.Ε. Νομού Ημαθίας, διοργανώνει φορολογικό Σεμινάριο με θέματα “Ε1 - Ε3 & Φορολογία Αγροτών, Ομάδες Παραγωγών, Συνεταιρισμοί” το Σάββατο 12 Μαίου 2018 στις 09:30 π.μ. στο

Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.ΕΦ.Ε) ΗΜΑΘΙΑΣ σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 και ώρα 9:00 έως 19:00, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των Τοπικών Κομματικών Οργάνων

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας