alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Μια πανέμορφη και ξεχωριστή γιορτή και την ανατρεπτική παράσταση ¨Οι πειρατές της Διπλανής Πόρτας¨ διοργάνωσαν οι μαθητές

Έντονη διαφωνία μεταξύ του δημάρχου Αλεξάνδρειας και του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Αλευρά στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο για την ψήφιση της «Προμήθειας, Εγκατάστασης και Θέσης σε λειτουργία Συστήματος Τηλεχειρισμού,

Τηλελέγχου και Παρακολούθησης Διαρροών του πόσιμου νερού στις ΔΕ Αντιγονιδών, Μελίκης και Πλατέως».

Ο κ. Αλευράς χαρακτήρισε το δίκτυο ύδρευσης του δήμου Αλεξάνδρειας προβληματικό: «Το δίκτυο είναι 40 ετών που σημαίνει μέχρι και 50% διαρροές,

το πρόγραμμα θα βρει ένα δίκτυο σφουγγάρι, και τι θα κάνουμε για αυτό όταν τα φρεάτια της πόλης έχουν μετατραπεί σε πηγές νερού; Οι βίδες έχουν σκουριάσει, οι φλάντζες έχουν καεί, οι σωλήνες έχουν υποστεί βλάβες».

Η απάντηση του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη ήρθε αμέσως χαρακτηρίζοντας τον κ. Αλευρά «αδιάβαστο»: «Επιμένετε να μας δείχνετε πως είστε συνεχώς αδιάβαστος, όλα όσα λέτε δεν ισχύουν.

Είχατε ψηφίσει την τότε υποβολή του ψηφίσματος, τι άλλαξε και τότε συμφωνούσατε και τώρα δεν συμφωνείτε;».

Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Αλευρά να μην ψηφίζει υπέρ της αναδοχής του έργου.

 

Ιερέα συνέλαβε η Ασφάλεια Βεροίας, σε χωριό του Δήμου Αλεξάνδρειας για κατοχή μικροποσότητας κοκαΐνης,

Κατηγορία Αστυνομικά

Τοποθέτηση για το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας έκανε σήμερα ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου προτείνοντας αλλαγές και στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 15:15

Η εξίσωση της Severna Makedonija

Ο συμβιβασμός σε μια διαπραγμάτευση είναι το κλειδί για να κλείσει η όποια συμφωνία. Ειδικά στην περίπτωση της ονομασίας της πΓΔΜ ο συμβιβασμός ήταν αναμενόμενος μετά από μια πολυετή διαδικασία.

Σε μια διαπραγμάτευση υπάρχουν τρεις στρατηγικές: χάνω – χάνεις, κερδίζω – χάνεις και κερδίζω – κερδίζεις. Στη συμφωνία Ελλάδας και πΓΔΜ υπάρχουν πολλές αναγνώσεις,

αλλά μην είχε κανείς την ψευδαίσθηση ότι η διαπραγμάτευση θα ήταν μια διαδικασία κερδίζω (δηλ. η Ελλάδα) και χάνεις (δηλ. η πΓΔΜ).

Εάν προσπαθήσει κανείς να το δει ψυχρά και αποστασιοποιημένα και χωρίς κομματικές παρωπίδες, υπήρξαν όπως ήταν και αναμενόμενο εκατέρωθεν υποχωρήσεις. Εξάλλου από μια διαπραγμάτευση ο στόχος δεν είναι να εξέλθει η μια πλευρά νικήτρια και η άλλη ταπεινωμένη και ηττημένη.

Κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Που κλίνει η ζυγαριά; Ανάλογα που τοποθετείται κανείς πολιτικά και πως αντιλαμβάνεται τις διεθνείς σχέσεις, ενώ το δυσάρεστο είναι ότι η αξιολόγηση δεν γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια αλλά με όρους εμπάθειας για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο διεθνής παράγοντας στο σύνολό του και με όλες τις εκφράσεις του χαιρέτησε τη συμφωνία, ακόμα και οι ομοϊδεάτες της ΝΔ που αντιδρά λησμονώντας το παρελθόν και τα όσα έγιναν. Αυτό λέει πολλά για το πως οι ξένοι βλέπουν τα όσα συνέβησαν.

Ο Τσίπρας εξ αρχής ήταν στη γραμμή να λυθεί το ονοματολογικό της πΓΔΜ. Έπαιξε τα.. ρέστα του σε αυτό το ζήτημα και περιμένει να του βγει, ενώ ήδη έχει χαράξει τη γραμμή μεταξύ προόδου και συντήρησης και πάνω σε αυτή θα πορευθεί.

Θα κερδίσει; Αυτό θα φανεί σύντομα. Εξάλλου υπάρχει μια μεγάλη αίρεση στη συμφωνία που αφορά τις αναγκαίες και προαπαιτούμενες κινήσεις που πρέπει να κάνει η πΓΔΜ για να προχωρήσει η συμφωνία, δηλ. αλλαγές στο Σύνταγμα, απάλειψη των αλυτρωτικών, κ.ά.

Μπορεί όμως να λέει με άνεση πως έκλεισε επί πρωθυπουργίας του μια εκκρεμότητα ενός τετάρτου του αιώνα και άρα είναι αναβαθμισμένος στα μάτια των ξένων, αναμένει μια καλή ρύθμιση για το χρέος που όπως φαίνεται η Ελλάδα θα πάρει και θα μπορεί να υποστηρίζει σε περίπου 9 εβδομάδες ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.

Από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση οχυρώνεται πίσω από το όχι στη συμφωνία, όχι βασικά γιατί διαφωνεί σε ζητήματα ουσίας, αλλά διότι υπάρχει ο παράγοντας Τσίπρας. Το θέμα είναι πως θα χειριστεί την πίεση από το εξωτερικό, ειδικά η ΝΔ από το ΕΛΚ και δευτερευόντως το ΚΙΝΑΛ από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Η ώρα της κρίσης έφθασε για όλους και το ονοματολογικό της πΓΔΜ δύναται να γίνει καταλύτης πολιτικών εξελίξεων, ανακατατάξεων στον πολιτικό χάρτη και επαναπροσδιορισμού πολιτικών συμμαχιών και νέων συνεργασιών.

Η εξίσωση δεν έχει λυθεί ακόμα. Υπάρχει δρόμος μπροστά, καθώς και η αίρεση υπάρχει για να προχωρήσει η πΓΔΜ στα βήματα που πρέπει, αλλιώς δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά και η συμφωνία στην ελληνική Βουλή δεν προβλέπεται να έρθει προς κύρωση, εάν δεν εξελιχθούν όλα ομαλά στην γειτονική χώρα, πριν το τέλος του 2018 ή αρχές του 2019.

Το βέβαιο είναι ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο μεγάλης εσωτερικής έντασης και σύγκρουσης, η οποία δεν θεωρείται λογική σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και ΗΠΑ που θεωρούν καλή τη συμφωνία και αδυνατούν να κατανοήσουν τη διαφωνία τουλάχιστον των κεντρικών πολιτικών κομμάτων.

Και όπως έχει πει και ο Βρετανός πολιτικός Νέβιλ Τσάμπερλεν πριν από περίπου έναν αιώνα, «στην πολιτική είναι ανώφελο να κοιτάς πιο μακριά από δυό εβδομάδες». Η ζωή, η στάση της κοινωνίας και η δράση της οικονομίας κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, θα τα λύσει όλα...

άρθρο του Άρη Ραβανού

Πηγή:in.gr

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 14:47

Διακοπή νερού αύριο στην Αγκαθιά

Στα πλαίσια του ετήσιου καθαρισμού των  υδατόπυργων και των  υδατοδεξαμενών που πραγματοποιεί η επιχείρηση της ΔΕΥΑ Αλ, ανακοινώνει ότι στις  14/06/2018 ημέρα Πέμπτη  και ώρα : από 08:00 πμ εως 13:00 μ.μ, στη Τ.Κ Αγκαθιάς 

δεν θα έχει νερό, λόγω καθαρισμού του υδατόπυργου.

Μετά το πέρας  των εργασιών πιθανόν να διαπιστωθεί ολιγόωρη θολότητα του νερού , μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της πίεσης στο εσωτερικό δίκτυο διανομής νερού.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

Εκ της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ ΑΛ

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους Δημότες, να συμμετέχουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας και τις τοπικές ενορίες του Δήμου Αλεξάνδρειας την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2017 από 09:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ.

στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Σκοπός της είναι η ενίσχυση του αποθέματος της Δημοτικής Τράπεζας αίματος, που εξυπηρετεί την κάλυψη έκτακτων κυρίως, περιστατικών ασθένειας ή ατυχήματος δημοτών μας.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη υπέρτατης ανθρωπιάς, διότι το αίμα ούτε παράγεται ούτε αγοράζεται. Το αίμα μόνο προσφέρεται. Η προσφορά αίματος είναι δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπό μας. Αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.

Για τον λόγο αυτό είναι ευθύνη όλων μας, να κατανοήσουμε τη σημασία της δωρεάς αίματος και να την κάνουμε πραγματικότητα. Ας διαθέσουμε λοιπόν , όλοι οι Δημότες λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας και ας σπεύσουμε στο κάλεσμα αυτό. Για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης χρειάζεται:

Να είναι 18-60 ετών και υγιής Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ

Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ

Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό Κάθε εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με κάρτα στην οποία αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο του, η ομάδα αίματος και οι ημερομηνίες αιμοδοσίας.

Με τον τρόπο αυτό o εθελοντής μπορεί να προγραμματίζει την ημερομηνία της επόμενης αιμοδοσίας αλλά και να πιστοποιεί τη δραστηριότητα του σε περίπτωση που χρειαστεί αίμα ο ίδιος ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΑΣ

 

 

 

H OLYMPIA ELECTRONICS A.E., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη φορά στα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, που φέτος πραγματοποιήθηκαν από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου 2018, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Περισσότερες από 1.900 εταιρείες από 91 χώρες παρουσίασαν τα προιόντα και τις υπηρεσίες τους, ενώ οι επισκέπτες της από όλο τον κόσμο ξεπέρασαν τις 22.000, ανεβάζοντας τον πήχη της φετινής έκθεσης στα υψηλότερα επίπεδα στην ιστορία του θεσμού.

     Η συμμετοχή της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. πραγματοποιήθηκε και φέτος μέσω του κοινού περιπτέρου με την HEMEXPO – ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, με σκοπό να παρουσιαστούν τα προιόντα της, τα οποία παράγονται με ελληνική τεχνογνωσία και άριστη ποιότητα. Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. με ιστορία 40 ετών τα τελευταία χρόνια έχει διεισδύσει δυναμικά στο χώρο της ναυτιλίας, διεκδικώντας ένα μερίδιο πωλήσεων από την «πίτα» των ολοένα αυξανόμενων τεχνολογικών αναγκών του πιο σύγχρονου στόλου στην ιστορία της ανθρωπότητας.

   Την OLYMPIA ELECTRONICS A.E. εκπροσώπησαν κατά την διάρκεια της έκθεσης, ο κ. Δημήτριος Λακασάς – CEO, ο κ. Χαράλαμπος Μαρμάγγελος – Εμπορικός Διευθυντής, o κ. Γιώργος Αθανασιάδης - CEO OLYMPIA ELECTRONICS POLSKA και ο κ. Γρηγόρης Καπάτος – Επικεφαλής του Υποκ/ματος Αθηνών, οι οποίοι συναντήθηκαν με στελέχη μεγάλων Ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών αλλά και ναυτιλιακών εταιρειών από όλη την υφήλιο. Αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος τον εκθεσιακό χώρο των Ποσειδωνίων κατέλαβαν μεταξύ των άλλων, και 22 εθνικά περίπτερα με την συμμετοχή των κορυφαίων κρατών της ναυπηγίας, όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, το Ντουμπάι κ.ά. Ισχυρό παρών έδωσαν και οι παραδοσιακοί εκθέτες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία, η Ολλανδία, αλλά και κράτη που πρωτοεμφανίστηκαν σε εθνικό περίπτερο ναυτιλίας, όπως η Γεωργία και η Πολωνία.

     Η ελληνική ναυτιλία είναι μέρος του DNA των Ελλήνων και θα πρέπει να την στηρίξουμε και να την αναδείξουμε ακόμη περισσότερο, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού στόλου με σύγχρονα υψηλών αποδόσεων και ενεργειακά φιλικότερα ποντοπόρα πλοία. Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, παράγοντας ασφαλή και καινοτόμα προιόντα που μπορούν να επανδρώσουν μεγάλα και μικρά πλοία και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία.

«Πιστεύουμε στην Ελλάδα – Παράγουμε στην Ελλάδα».

Κατηγορία Γενικά
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 10:50

Ξεκινά το VeriaBasketballCamp 2018-Δείτε πότε

Η διατροφική αξία των φρούτων και των λαχανικών αλλά και η σπουδαιότητα της ύπαρξής τους στη διατροφή μας είναι εξαιρετικά μεγάλη και γνωστή πλέον σε όλους. Το μεγαλύτερο μέρος των γευμάτων μας θα πρέπει να απαρτίζεται από φρούτα και λαχανικά και η κατανάλωσή τους θα πρέπει να είναι σε καθημερινή βάση. Έτσι λοιπόν το VeriaBasketballCamp 2018 είναι φέτος αφιερωμένο στο Ημαθιώτικο φρούτο και δη στο Ροδάκινο που αποτελεί πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά φρούτο.

Από το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 (1η ημέρα του camp) η μεταφορά των παιδιών θα γίνεται ΔΩΡΕΑΝ σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα το οποίο θα τηρείται αυστηρά

1Ο ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

ΑΦΕΤΗΡΙΑ

ΩΡΑ

08:15

ΠΑΡΚΟ «ΕΛΗΑΣ» - ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΏΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

1Η ΣΤΑΣΗ

ΩΡΑ

08:20

ΟΔΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ, ΕΝΑΝΤΙ ΚΛΙΝΙΚΗΣ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

2Η ΣΤΑΣΗ

ΩΡΑ

08:25

ΟΔΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΕΚΚΛΗΣΗ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΚΑ

3Η ΣΤΑΣΗ

ΩΡΑ

08:30

ΟΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΠΑΡΚΟ ΕΝΑΝΤΙ ΝΕΚΤΟΤΑΦΕΙΩΝ

2Ο ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

ΑΦΕΤΗΡΙΑ

ΩΡΑ

08:15

ΠΑΡΚΟ «ΕΛΗΑΣ» - ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΏΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

1Η ΣΤΑΣΗ

ΩΡΑ

08:20

ΟΔΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ – ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

2Η ΣΤΑΣΗ

ΩΡΑ

08:25

ΟΔΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ

3η ΣΤΑΣΗ

ΩΡΑ

08:27

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

4Η ΣΤΑΣΗ

ΩΡΑ

08:30

ΟΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – SUPERMARKET “ΓΑΛΑΞΙΑΣ»

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

ΟΡΟΙΚΑΝΟΝΕΣ «VeriaBasketballCamp 2018»

  1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  To VeriaBasketballCamp 2018θα διεξαχθεί στη Βέροια από 15-20 Ιουνίου 2018. Συνδιοργανωτές είναι το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας και τα τμήματα μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας και του ΑΟΚ Βέροιας.

  1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΚΟΣΤΟΣ
    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από 6 έως 17 ετών ανεξαρτήτου φύλου, αθλητικής κατάρτισης και σωματομετρικής δομής. Το κόστος συμμετοχής είναι 60 / άτομο (αδέλφια τιμή 50 ευρώ/άτομο) το οποίο θα καταβάλλεται με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής.Η δήλωση συμμετοχής συμπληρώνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα ο οποίος και αναλαμβάνει την ορθότητα των στοιχείων και την πλήρη ευθύνη συμμετοχής του παιδιού του στο Veria Basketball Camp 2017.
  1. ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
    Η μετακίνηση των αθλητών θα γίνεται ΔΩΡΕΑΝ με λεωφορεία. Τα λεωφορεία θα ξεκινούν με προορισμό το Δ.Α.Κ «Δημήτριος Βικέλας» στις 08:15 από την Πλατεία Ελιάς (χώρο στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων) ενώ στις 13:00 θα ξεκινούν το αντίστροφο δρομολόγιο. Κατά το δρομολόγιο θα υπάρχουν ενδιάμεσες στάσεις οι οποίες θα οριστούν από τους διοργανωτές και θα ανακοινωθούν στα ΜΜΕ και στην σελίδα του camp στο facebook. Οι ώρες προσέλευσης –αποχώρησης θα τηρούνται αυστηρά και πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως αυτό έχει ανακοινωθεί ή θα τροποποιηθεί από τους υπευθύνους του Veria Basketball Camp 2018.Τυχόν αλλαγές ή/και προσθήκες που θα προκύψουν θα ανακοινωθούν έγκαιρα
  1. 4.ΠΑΡΟΧΕΣΔΩΡΕΑΝ μεταφορά στο CAMP
    Φαγητό (Σάντουιτς – νερό κλπ)
    Ρούχα προπόνησης (2T-shirt, καπέλο)
    Ιατρική κάλυψη
    Απονομή διπλώματος συμμετοχής
  2. 4.Έπαθλα – μετάλλια.

 

  1. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
    Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι για την ασφάλειά τους να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των προπονητών και υπευθύνων του videoμπορεί να παρουσιαστεί στην σελίδα του camp στο facebook ή στα Μ.Μ.Ε στα πλαίσια προβολής του

 

ΠΑΡΑΠΟΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του campστο facebookhttp://www.facebook.com/veriacamp καθώς και στο στο τηλέφωνο 6984958745.

                                                                    

Για περισσότερες πληροφορίες και καθημερινή ενημέρωση στην σελίδα του «Veria Basketball Camp 2018» στο facebook (http://www.facebook.com/veriacamp)

Κατηγορία Αθλητικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας