alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη , πραγματοποιήθηκε, σε φιλικό κλίμα, την Πέμπτη 13η Σεπτεμβρίου σύσκεψη  στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 16:03

Βγήκε η απόφαση για την Αγια Σοφιά

Απορρίφθηκε το αίτημα να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε να παραμείνει μουσείο.

Η Υπηρεσία Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος είχε κάνει προσφυγή το 2015, αναφέροντας ότι η άρνηση του αιτήματος για μετατροπή σε τζαμί παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία.

Η συγκεκριμένη Υπηρεσία είναι ιδιωτικός οργανισμός, που αρχικά το 2004 είχε ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση για ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών προκειμένου η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως τέμενος.

Σε αυτές τις κινήσεις δεν ειχε βρει ανταπόκριση από την ηγεσία αλλά επέμεινε, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας το 2005, που απέρριψε το αίτημά της.

Στη συνέχεια ακολούθησε η προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Κατηγορία Γενικά

Οι επαγγελματίες οι οποίοι έχουν υποχρέωση να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα (POS), θα πρέπει έως τις 12 Δεκεμβρίου να έχουν δηλώσει στην ΑΑΔΕ και στο taxis τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό. Στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη και της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου προβλέπει την υποχρεωτική δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού, με απειλή προστίμου 1.000 ευρώ αν δεν συμμορφωθούν εντός μηνός από την έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας οι νέοι υπόχρεοι και εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης (12 Σεπτεμβρίου η ημερομηνία στο ΦΕΚ) όσοι ήδη έχουν επαγγελματική δραστηριότητα και υποχρέωση αποδοχής πληρωμών με ηλεκτρονικά μέσα.

Τα επόμενα βήματα ανήκουν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία αναμένεται σε εύλογο χρονικό διάστημα να τρέξει διασταυρώσεις για να διαπιστωθεί εάν δηλώθηκε ο επαγγελματικός λογαριασμός από τους υπόχρεους και στη συνέχεια.

Με την υποχρεωτική δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού, διευκολύνονται παράλληλα οι διασταυρώσεις για την έκδοση αποδείξεων. Το φαινόμενο έκδοσης απόδειξης μόνο από το POS, χωρίς την παράλληλη απόδειξη από ταμειακή μηχανή, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, για να μη γίνει λόγος για τα POS «εκτός λειτουργίας», προκειμένου να γίνονται πληρωμές με χρήμα σε φυσική μορφή, χωρίς βεβαίως την έκδοση απόδειξης. Μια άλλη πτυχή της υποχρεωτικής δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού έχει να κάνει με τις κατασχέσεις. Χωρίς ακατάσχετο όριο για τους επαγγελματίες, η εφορία θα μπορεί πιο εύκολα να τρυπώνει στους λογαριασμούς τους, κάνοντας «ανάληψη» για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Ειδικότερα, η νέα απόφαση με την οποία τροποποιούνται ισχύουσες διατάξεις ορίζει ότι:

1. Οι δικαιούχοι πληρωμής με ηλεκτρονικά μέσα υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά τον ή τους Επαγγελματικό/ούς Λογαριασμό/ούς στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) με τη χρήση των διαπιστευτηρίων που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, εντός μηνός από την έναρξη άσκησης δραστηριότητας που υπάγεται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας με υποχρέωση αποδοχής πληρωμών μέσω POS. Για την πρώτη εφαρμογή, οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας.

2. Στον Επαγγελματικό Λογαριασμό οι υπόχρεοι αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

3.  Συναλλαγές που αφορούν την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου, μέσω των Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010 ανεξαρτήτως του μέσου συναλλαγής, διενεργούνται μέσω Επαγγελματικού Λογαριασμού.

4. Οι Επαγγελματικοί Λογαριασμοί δηλώνονται με χρήση του Αριθμού Λογαριασμού Πληρωμών. Εφόσον υπάρχει ΙΒΑΝ, δηλώνονται υποχρεωτικά με τη μορφή αυτή και επιβεβαιώνονται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010. Σε περίπτωση μη επιβεβαίωσης του Λογαριασμού, η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίησή του.

5. Δήλωση ίδιου Επαγγελματικού Λογαριασμού από διαφορετικούς δικαιούχους πληρωμής δεν επιτρέπεται και η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση των Λογαριασμών.

6. Οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των Επαγγελματικών Λογαριασμών τους, σε περίπτωση που οι συναλλαγές της παρ. 2 διενεργούνται σε πλέον του ενός Επαγγελματικούς Λογαριασμούς.

7. Οι δικαιούχοι πληρωμής δύνανται να διαγράφουν Επαγγελματικό Λογαριασμό ή/και να προβαίνουν σε προσθήκη Επαγγελματικού λογαριασμού, σε περίπτωση τροποποίησης. Οι μεταβολές που επέρχονται στους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς δηλώνονται εντός μηνός από την ημερομηνία κατά την οποία επήλθε η μεταβολή. Για την πρώτη εφαρμογή, οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση της νέας απόφασης.

8. Η ΑΑΔΕ δύναται να αξιοποιήσει τις πληροφορίες σχετικά με τους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς για την υλοποίηση του άρθρου 16 του ν. 4172/2013, όπως ισχύει.

Τα πρόστιμα

Για τη μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. επιβάλλεται στους Υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ. Η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση, από τους Υπόχρεους, στις περιπτώσεις απενεργοποίησης Επαγγελματικού Λογαριασμού, νοείται ως μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού και επιφέρει το ίδιο πρόστιμο. Για την υποβολή δήλωσης Επαγγελματικού Λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. πέραν των προθεσμιών που ορίζονται, επιβάλλεται στους Υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ. Τα πρόστιμα επιβάλλονται από τον Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδιος για την παραλαβή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του Υπόχρεου, κοινοποιούνται στον Υπόχρεο κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 4174/2013 (Α’ 170) και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται και για τους επαγγελματίες εκείνους οι οποίοι ενώ έχουν σχετική υποχρέωση, δεν έχουν εγκαταστήσει POS.

Πηγή: euro2day.gr

Κατηγορία Οικονομία

Ο Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑΝ. Ημαθίας

ανακοινώνει ότι:

το ΚΔΗΦ (Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ )

με διακριτό τίτλο ‘’Τα Παιδιά της Άνοιξης ‘’δεν μπορεί πλέον να δεχτεί νέες αιτήσεις ωφελούμενων

σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας του και με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο Σύλλογος κατανοώντας το πρόβλημα των οικογενειών,κατέβαλε και καταβάλει τις μέγιστες των προσπαθειών του.

Οι ενέργειες βρίσκονται σε εξέλιξη (επέκταση αδείας, εύρεση χώρου χρήσης εντός των ορίων του Νομού )

για την υλοποίηση και την οριστική λύση του προβλήματος.

Οποιοσδήποτε μπορεί να βοηθήσει προς τη θετική έκβαση της υπόθεσηςνα ενεργοποιηθεί άμεσα.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας   ανακοινώνει ότι   στις   14/09/2018 ημέρα Παρασκευή και

ώρα : από 08:00 π.μ εως και 13:00 μ.μ ,

θα   γίνει διακοπή νερού στη Τοπική Κοινότητα Καμποχωρίου λόγω αποκατάστασης

βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης .

Διανύουμε ήδη την πρώτη εβδομάδα της σχολικής χρονιάς και οι διαβάσεις πεζών κοντά στα σχολεία της Αλεξάνδρειας είναι αόρατες αφού με το ζόρι φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.

Οι διαβάσεις έχουν ξεθωριάσει χρωματικά τόσο πολύ που σε πολλά σημεία έχουν εξαφανιστεί πλήρως εγκυμονώντας κινδύνους για πεζούς και οδηγούς.

Οι διαγραμμίσεις των διαβάσεων πρέπει να είναι ορατές από απόσταση για την ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας πεζών και οδηγών, πρέπει να βαφτούν εκ νέου άμεσα για την αποφυγή προβλημάτων και πρόληψη ατυχημάτων

αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές κυρίως μικρών παιδιών.

 

 

 

 

Tην Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια παρουσία πλήθους κόσμου του κεντρικού περιπτέρου που βρίσκεται στη γωνία της οδού Βετσοπούλου και της Αριστοτέλους

και συγκεκριμένα απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς. Το εν λόγω περίπτερο επαναλειτουργεί μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα έχοντας στο τιμόνι δύο αδέρφια τον Θοδωρή και τον Γιώργο Ξηρόπουλο,

στους οποίους το alexandriamou.gr εύχεται ολόψυχα Καλές Δουλειές! Επίσης στη γλυκιά τους και αξιαγάπητη μανούλα κ. Κατερίνα Βέτσιου Καλή Δύναμη ώστε να στέκεται πάντα δίπλα στα παιδιά της!

 

  • alexandriamou.gr_peripterovets001
  • alexandriamou.gr_peripterovets002
  • alexandriamou.gr_peripterovets003
  • alexandriamou.gr_peripterovets004
  • alexandriamou.gr_peripterovets005
  • alexandriamou.gr_peripterovets006
  • alexandriamou.gr_peripterovets007
  • alexandriamou.gr_peripterovets008
  • alexandriamou.gr_peripterovets009
  • alexandriamou.gr_peripterovets010
  • alexandriamou.gr_peripterovets011
  • alexandriamou.gr_peripterovets012
  • alexandriamou.gr_peripterovets013
  • alexandriamou.gr_peripterovets014
  • alexandriamou.gr_peripterovets015
  • alexandriamou.gr_peripterovets016
  • alexandriamou.gr_peripterovets017

Simple Image Gallery Extended

Το Tech-Center επιστρέφει στα θρανία με μια σειρά προσφορών για μαθητές και φοιτητές, που περιλαμβάνουν υπολογιστές, εκτυπωτές, περιφερειακά Η/Υ και πολλές ακόμη προτάσεις με έκπτωση 10%!

Κατηγορία Τεχνολογία

Η Αγία Ελένη, το 326 μ.Χ. πήγε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και να ευχαριστήσει τον Θεό για τους θριάμβους του γιου της, Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Ο Θείος ζήλος, όμως, έκανε την Αγία Ελένη να αρχίσει έρευνες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού. Επάνω στο Γολγοθά υπήρχε ειδωλολατρικός ναός της θεάς Αφροδίτης, τον οποίο γκρέμισε και άρχισε τις ανασκαφές.

Ύστερα, η Αγία Ελένη οδηγήθηκε στην εύρεση του Τιμίου Σταυρού από ένα αρωματικό φυτό που φύτρωνε στο μέρος εκείνο, τον γνωστό μας βασιλικό. Ύστερα από επίπονες ανασκαφές βρέθηκαν τρεις σταυροί, του Κυρίου και των δύο ληστών. Ο επίσκοπος Ιεροσολύμων Μακάριος, αφού έκανε δέηση, άγγιξε στους σταυρούς το σώμα μιας ευσεβέστατης κυρίας που είχε πεθάνει. Όταν ήλθε η σειρά και άγγιξε τον τρίτο σταυρό, που ήταν πραγματικά του Κυρίου, η γυναίκα αμέσως αναστήθηκε.

14 Σεπτεμβρίου του έτους 335: Ο Πατριάρχης Μακάριος ύψωσε τον Τίμιο Σταυρό στον Γολγοθά και τον τοποθέτησε στον ναό της Αναστάσεως. Την ημέρα του εορτασμού έως και σήμερα, στις Εκκλησίες μοιράζεται βασιλικός, ώστε οι πιστοί να θυμούνται τον τρόπο που βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός που μαρτύρησε ο Χριστός.
Η επανάκτηση του Τιμίου Σταυρού

613 μ.Χ: Οι Πέρσες κυρίεψαν την Παλαιστίνη, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν τα ιερά προσκυνήματα και πήραν ως λάφυρο τον Τίμιο Σταυρό. Αφού τον μετέφεραν στη χώρα τους, θεώρησαν τον Σταυρό μαγικό, εξαιτίας κάποιων θαυμάτων που έγιναν.

14 Σεπτεμβρίου 629: Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος, μετά την οριστική νίκη του εναντίον των Περσών, ανέκτησε το ιερό σύμβολο της Χριστιανοσύνης και το μετέφερε αρχικά στην Κωνσταντινούπολη, όπου αποτέλεσε μέρος του θριάμβου του και στη συνέχεια στα Ιεροσόλυμα.

Τελικά, η εκκλησία των Ιεροσολύμων θεώρησε ότι ο Σταυρός του Χριστού ανήκει σε όλη την χριστιανοσύνη και γι’ αυτό αποφάσισε να τεμαχίσει το Τίμιο Ξύλο και να το διανείμει σε όλη την Εκκλησία.

Γιατί νηστεύουμε ακόμη και το λάδι

Για την Ανάμνηση λοιπόν της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού νηστεύουμε στις 14 Σεπτεμβρίου, επειδή ο Σταυρός είναι Ανάμνηση του Πάθους του Χριστού. Διότι όπως ο κάθε άνθρωπος που κάνει την ανακομιδή (εκταφή) των λειψάνων ενός συγγενή του (για παράδειγμα του πατέρα του, της μητέρας του και άλλων), λυπάται ενθυμούμενος το πρόσωπο αυτό, έτσι και εμείς οι Χριστιανοί βλέποντες τον Σταυρό και αναλογιζόμενοι ότι ο Χριστός Σταυρώθηκε για εμάς τους αμαρτωλούς και ως Άνθρωπος Έπαθε, ταπεινωνόμαστε και δείχνουμε Συντριβή καρδιάς νηστεύοντες.

Οι μεν Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, επισημαίνουν ότι «η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού είναι Ισότιμη με την Μεγάλη Παρασκευή», αφού και τις δύο αυτές Ημέρες τιμούμε εξίσου τα Πάθη και την Σταύρωση του Κυρίου.

Η Νηστεία κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, «δεν γίνεται για το Πάσχα, ούτε για τον Σταυρό, αλλά για τις αμαρτίες μας… επειδή το Πάσχα δεν είναι υπόθεση Νηστείας και πένθους, αλλά ευφροσύνης και χαράς. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να λέμε ότι πενθούμε για τον Σταυρό. Ούτε για εκείνον πενθούμε. Αλλά για τα δικά μας αμαρτήματα». Επίσης νηστεύουμε για να μιμηθούμε τον Κύριο, ο Οποίος ενήστευσε για σαράντα ημερόνυχτα επάνω στο Σαραντάριον Όρος.

Παραδόσεις στην Ελλάδα στις 14 Σεπτεμβρίου

Στη χώρα μας εκείνη την ημέρα γιορτάζουν ο Σταύρος και η Σταυρούλα.

Οι γεωργοί φέρνουν στην εκκλησία μείγμα από τα δημητριακά που θα σπείρουν για να δεχθούν την ειδική ευλογία του ιερέα.

Οι ναυτικοί συνήθιζαν να σταματούν τα μακρινά ταξίδια με ιστιοφόρα, όπως συμβούλευε η παροιμία: «Του Σταυρού, σταύρωνε και δένε».

Με το βασιλικό που παίρνουν από την εκκλησία, οι νοικοκυρές συνηθίζουν να φτιάχνουν το προζύμι της χρονιάς.

Στην Αίγινα αναβιώνει ο λεγόμενος «Λειδινός», μία μιμητική παράσταση, με μοιρολογήματα και ταφή ενός ομοιώματος μικρού παιδιού, έθιμο με πιθανότατα αρχαία καταγωγή.

Απολυτίκιο

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου και ευλόγησον την κληρονομίαν Σου, νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος και το σον φυλάττων, δια του Σταυρού Σου, πολίτευμα.

Ο ΟΠΕΚΑ έχει κάνει γνωστό ότι στις 25-27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί η δ’ δόση 2018 για το οικογενειακό επίδομα, η οποία θα αφορά

τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, στους δικαιούχους που θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Από τον ΟΠΕΚΑ ήδη έχει γίνει γνωστό το διάστημα των ημερών που θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα παιδιού από το Α21 για την δ΄δόση του 2018.

Παράλληλα έχει εκδώσει και 13 απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις των αιτούντων για το νέο οικογενειακό επίδομα

Πλέον οι οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αίτησης Α21 και με χρήση των προσωπικών

κωδικών Taxisnet για το ύψος του ποσού που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους με την εκάστοτε πληρωμή που γίνεται κάθε δίμηνο.

πηγή: dikaiologitika.gr

 

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας