alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019

Την Βασιλόπιτά της έκοψε η Φιλαρμονική του δήμου Αλεξάνδρειας στις 5 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις της ενώ στα μικρά παιδιά μοιράστηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια και ο τυχερός που βρήκε το φλουρί έλαβε ένα αναμνηστικό δώρο.

Η Φιλαρμονική της πόλης μας αντιπροσωπεύει τον πολιτισμό αφού διδάσκει στα παιδιά μουσική παιδεία, αγάπη αλλά και ομαδικότητα. Έχει κάνει μεγάλα βήματα το τελευταίο διάστημα αφού έχει αυξήσει τα μέλη του παιδικού τμήματος και ετοιμάζεται για υψηλότερη άνοδο με νέες εκδηλώσεις στο προσεχές μέλλον.

Αν κάποιος αγαπά τη μουσική μπορεί κι αυτός να γίνει μέλος αυτής της δραστήριας ομάδας μαθαίνοντας κάποιο μουσικό όργανο και να γίνει κι αυτός με την σειρά του ένας μικρός φάρος πολιτισμού.


 

 

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με το Καταστατικό του ΕΕΣ και με την απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, ληφθείσα κατά τη συνεδρίαση αυτού της 10ης Ιανουαρίου 2019, για διεξαγωγή στις 17/02/2019 Περιφερειακών Συνελεύσεων ταυτόχρονα σε όλα τα Περιφερειακά Τμήματα του ΕΕΣ, για την εκλογή των Περιφερειακών Συμβουλίων τους, συγχρόνως και με την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του ΕΕΣ για την εκλογή Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Επιτροπής Δεοντολογίας, καλεί τα Μέλη του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Αλεξάνδρειας σε

Περιφερειακή Συνέλευση

που θα συγκληθεί  την 17η Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Κυριακή, με ώρα έναρξης διεξαγωγής της την 10 π.μ., στην Αλεξάνδρεια , στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξάνδρειας, οδός Εθνικής Αντίστασης 42, Αλεξάνδρεια, με θέμα Ημερήσιας Διάταξης:

-Εκλογή 9 Μελών και 2 Αναπληρωματικών Μελών για το Περιφερειακό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Aλεξάνδρειας (άρθρο 26 του Καταστατικού ΕΕΣ).

       Σε περίπτωση μη απαρτίας, στην ως άνω Περιφερειακή Συνέλευση, θα συγκληθεί                                    Α΄ Επαναληπτική Σύνοδος αυτής, στις 24 Φεβρουαρίου 2019, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα.

                                                       Αλεξάνδρεια, 25/01/2019

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Αλεξάνδρειας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι επιθυμούντες να υποβάλουν υποψηφιότητα για το Περιφερειακό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Αλεξάνδρειας παρακαλούνται να καταθέσουν (ώρες: από 10:00 έως 13:00) αίτηση υποψηφιότητας μετά συνημμένων δικαιολογητικών αυτοπροσώπως στην έδρα του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Αλεξάνδρειας, οδός Βετσοπούλου 72, 1ος όροφος, μέχρι 7/02/2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00 μεσημβρινή. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη έδρα του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Αλεξάνδρεια

Βετσοπούλου 72, 1ος όροφος, τηλ.:2333022880, κινητό:6977339028,

e-mail: alexandria_dep@redcross.gr, στις ώρες: από 10:00 έως 13:00

Ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και περιχώρων τιμώντας την ποντιακή παράδοση για άλλη μια φορά διοργανώνει ΠΑΡΑΚΑΘ (ποντιακό γλέντι), την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου, με ζωντανή λαϊκό ποντιακή μουσική.

Τραγούδι: ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Λύρα-Τραγούδι: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Τραγούδι: ΤΡΟΥΒΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΣΤΕΦΑΝΙΦΟΥ ΜΑΓΔΑ
Μπουζούκι: ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νταούλι: ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ ΑΚΗΣ

Είσοδος ελεύθερη.

Το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ Ν. Ημαθίας «ΑΙΓΕΣ» καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην Τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Σωματείου ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ 8,ΒΕΡΟΙΑ στις 20-2-2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 4:30 μ. μ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 27-2-2019 ημέρα Τετάρτη, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Η παρουσία όλων των μελών του Σωματείου κρίνεται απαραίτητη.

Εγγραφές Νέων Μελών μπορούν να πραγματοποιηθούν ως 20/2/2019.

Κατηγορία Αθλητικά

Σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου, η δράση αυτή αποσκοπεί στο να περνούν τα παιδιά περισσότερο δημιουργικό χρόνο με τους γονείς και τους φίλους τους 

Τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακά το μήνα θα μένουν οι τσάντες με τα σχολικά βιβλία στο σχολείο. Συγκεκριμένα, εγκύκλιο σχετικά με την «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα», εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης .

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει, ότι η δράση υλοποιείται τουλάχιστον δύο (2) φορές τον μήνα για όλους τους μήνες του διδακτικού έτους και η καθιέρωση της παραμονής των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο, δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων. Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν ανατίθενται εργασίες και δεν προγραμματίζονται επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης.

Ο υπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε: «Για δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου αφήνουν τα βιβλία τους στο σχολείο και κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων οι μαθητές δεν έχουν σχολικές υποχρεώσεις για τηΔευτέρα. Μπορούν έτσι να περνούν δημιουργικό χρόνο με τους γονείς και τους φίλους τους ή να διευρύνουν τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων. Η δράση, η οποία υπό τον συμβολικό τίτλο «Η τσάντα στο σχολείο» εφαρμόστηκε για πρώτη φορά την περσινή σχολική χρονιά με απόλυτη επιτυχία, υλοποιείται για δεύτερη χρονιά στα Δημοτικά Σχολεία και υποστηρίζει το δικαίωμα των παιδιών στον ελεύθερο χρόνο και το δικαίωμα των γονιών να περνούν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους

Ο Διευθυντής του σχολείου με τον Σύλλογο Διδασκόντων μεριμνούν:

1) Για τη σωστή εφαρμογή της δράσης και την ενδεχόμενη διαμόρφωση του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος για την υποστήριξη της.

2) Για την ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων με ανάρτηση των ημερομηνιών εφαρμογής της δράσης με τους ακόλουθους τρόπους: α) σε εμφανές σημείο του σχολείου, β) στην ιστοσελίδα του σχολείου, γ) με ενημερωτικό σημείωμα έντυπο ή ηλεκτρονικό.

3) Για την αποστολή του σχετικού πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έως την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίο
Κατηγορία Εκπαίδευση
Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 13:59

Συλλήψεις φυγόποινων στην Ημαθία

Συνελήφθη χθες (4 Φεβρουαρίου 2019) το πρωί στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 50χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 2 μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών.

Συνελήφθη χθες (4 Φεβρουαρίου 2019) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, 45χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, σύμφωνα με την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.

Κατηγορία Αστυνομικά

Στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα ενταχθούν και τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία που «γεννήθηκαν» προ του 2002, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρώνεται με απλές κινήσεις ηλεκτρονικά και μόνο από την οθόνη του υπολογιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ που διαμορφώνουν το τελικό πλαίσιο της ρύθμισης, αποφάσισαν να εντάξουν σε αυτή και τα χρέη που δημιουργήθηκαν προς τα Ταμεία προ του έτους 2002 και μέχρι του έτους 1998, που δεν έχουν παραγραφεί.

Σημειώνεται ότι τα χρέη προς τα ταμεία παραγράφονται πλέον στην 20ετία, (αντί στη10ετία που ήταν πριν τον ν. Κατρούγκαλου) εντός της οποίας το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, μπορεί να λάβειαναγκαστικά μέτρα εναντίον τους.

Για να αποφύγουν τα όποια μέτρα οι οφειλέτες θα έχουν την μεγάλη ευκαιρία να μπουν στη ρύθμιση και ανάλογα με την περίπτωση να εξασφαλίσουν «κούρεμα» της αρχικής οφειλής» έως και 55% και των προσαυξήσεων κατά 85%.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα υπάρχουν οι συσσωρευμένες οφειλές όλων των υπόχρεων, η οποία θα είναι εύκολη και απλή στη χρήση της. Κατόπιν η διαδικασία ένταξης θα ολοκληρώνεται στα ακόλουθα βήματα:

  1. Ο οφειλέτης θα εισέρχεται στην εφαρμογή πληκτρολογώντας τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ, για να γίνει η ταυτοποίηση
  2. Θα διαπιστώνει κατ΄ αρχήν το ύψος της οφειλής,  με την οποία είναι χρεωμένος. Θα εμφανίζεται το συνολικό ποσό αλλά και αναλυτικά για όλα τα χρόνια από τα οποία προέρχεται το χρέος. Επίσης θα εμφανίζεται χωριστά η αρχική οφειλή και χωριστά οι προσαυξήσεις.
  3. Εφόσον συμφωνεί θα προχωρεί στο επόμενο βήμα. Αν έχει αντιρρήσεις θα πρέπει να μεταβεί στον ΕΦΚΑ για διευκρινίσεις και να προσκομίσει στοιχεία τα οποία θα αμφισβητούν το ύψος της οφειλής.
  4. Στην περίπτωση που αποδέχεται το χρέος, πατώντας την ένδειξη «ρύθμιση» θα ενημερώνεται για το ύψος του «κουρέματος» της αρχικής οφειλής και των προσαυξήσεων και θα προκύπτει το τελικό ποσό, που καλείται να πληρώσει σε δόσεις.
  5. Κατόπιν θα ενημερώνεται για τον αριθμό των δόσεων, με τις οποίες μπορεί να ρυθμίσει την εξόφληση του χρέους.
  6. Το ελάχιστο ύψος της δόσης δεν θα μπορεί να είναι χαμηλότερο από 50 ευρώ, αλλά ο  ίδιος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, αν θέλει,  μεγαλύτερο ποσό.
  7. Αν είναι αγρότης, το ποσό της ελάχιστης δόσης θα είναι 30 ευρώ τον μήνα.
  8. Οι δόσεις θα είναι μέχρι 36 αν το ποσό της οφειλής είναι μέχρι 3.000 ευρώ και μέχρι 120 δόσεις για μεγαλύτερες οφειλές.
  9. Εφόσον αποδεχτεί τα ποσά και το πλαίσιο της ρύθμισης, θα επιλέγει την ένδειξη «αποδοχή» και θα εντάσσεται στη ρύθμιση.
  10. Ακολούθως, θα εκδίδονται οι Ταυτότητες Πληρωμής (όπως της Εφορίας) με τους κωδικούς των οποίων, θα αποπληρώνει τις μηνιαίες δόσεις στις τράπεζες ή μέσω web banking.
  11. H ρύθμιση ενεργοποιείται με την πληρωμή της πρώτης δόσης, η οποία θα πρέπει να γίνει εμπρόθεσμα.
  12. Η νομοθετική διάταξη η οποία θα καθορίσει το πλαίσιο της ρύθμισης, θα προβλέπει ρητώς ότι αν δεν πληρωθούν κάποιες δόσεις (πιθανότατα δύο διαδοχικές), ο οφειλέτης θα τίθεται εκτός ρύθμισης και παράλληλα θα αναβιώσουν όλα τα χρέη ακόμα και εκείνα που «κουρεύτηκαν» κατά την ένταξη στη ρύθμιση.

sofokleousin.gr

Κατηγορία Οικονομία

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας υποδέχεται αύριο 6 Φεβρουαρίου τη Βασίλισσα του Βορρά στο δημοτικό στάδιο της πόλης για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ημαθίας και θέλει τον κόσμο δίπλα του σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας-Π.Σ. Βέροιας

6 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 15:00’

Δημοτικό Στάδιο Αλεξάνδρειας

Κύπελλο Ημαθίας

  • 51445127_368243947327320_8072631108618944512_n

Simple Image Gallery Extended

Κατηγορία Αθλητικά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ της 06.02.2019


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ(4η αγωνιστική)
---------------------------------
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 15.00 ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΠΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΔΑΚ ΝΑΟΥΣΑΣ 15.00 ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ - Μ.ΑΛΕΞ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Διαιτησία: ΠΑΡΑΣΙΟΥ -ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ -ΝΗΣΕΛΙΤΗΣ

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ 15.00 ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤ.ΠΑΥΛΟΥ - ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ
Διαιτησία: ΜΕΛΤΖΑΝΙΔΗΣ -ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ -ΜΠΕΚΑΣ

ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ 15.00 ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΑΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ
Διαιτησία: ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ -ΚΑΡΑΓΚΙΖΟΠΟΥΛΟΣ -ΠΑΖΑΡΤΖΙΚΛΗΣ

Κατηγορία Αθλητικά
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους Δημότες, να συμμετέχουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας και τις τοπικές ενορίες του Δήμου Αλεξάνδρειας την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 από τις 09:00 π.μ. έως  12:00 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Σκοπός είναι η ενίσχυση του αποθέματος της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών, που εξυπηρετεί την κάλυψη έκτακτων κυρίως, περιστατικών ασθενείας ή ατυχήματος δημοτών μας.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης,φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ' την εθελοντική αιμοδοσία,αφού στην πραγματικότητα  είναι ένα δώρο δύναμης και ελπίδας γι' αυτόν που το δέχεται.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι απόλυτα ασφαλής 
και ο δότης δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία του. 
Για τον λόγο αυτό είναι ευθύνη όλων μας, να κατανοήσουμε τη σημασία της δωρεάς αίματος και να την κάνουμε πραγματικότητα. Ας διαθέσουμε λοιπόν, όλοι οι Δημότες λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας και ας σπεύσουμε στο κάλεσμα αυτό. 
Προσφέροντας λίγα λεπτά από τον χρόνο μας γινόμαστε πρότυπα κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.
Για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης χρειάζεται:
  • Να είναι 18-60 ετών και υγιής
  • Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ
  • Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ και φάρμακα
  • Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας