alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

Με λαμπρότητα και με παρόντες εκλεκτούς καλεσμένους από τον πολιτικό, εκκλησιαστικό και πολιτιστικό χώρο, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 τα επίσημα εγκαίνια του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Αλεξάνδρειας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ.κ. Παντελεήμονος και με συναυλία της αισθαντικής Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Tο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας εθεμελιώθη επί Δημαρχίας του αείμνηστου Δημάρχου Αλεξάνδρειας Δημητρίου Μπρουσκέλη, συνετέλεσαν στην ανέγερση οι τ. Δήμαρχοι Πουρλιοτόπουλος Φώτιος, Δημούλης Ιωάννης, Γκιόνογλου Χαράλαμπος και Δημητριάδης Φώτιος καθώς και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ το έργο ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε επί δημαρχίας Γκυρίνη Παναγιώτη και με επικεφαλής στο τιμόνι της ΚΕΔΑ τον κ. Στέφανο Δελιόπουλο.

Η Δημοτική Αρχή τίμησε με απονομή τιμητικών πλακετών τους τ. Δημάρχους καθώς και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την συμβολή τους σε αυτό το Πολιτιστικό Έργο Πνοής για την ευρύτερη περιοχή και την Ημαθία.

Συγκίνηση προκάλεσε η απονομή τιμητικής πλακέτας στη κ. Μπρουσκέλη η οποία παρέλαβε την τιμητική πλακέτα συνοδευόμενη από τα εγγόνια της.

Ενδιαφέροντα όσα ανέφεραν και οι δύο τ. δήμαρχοι κ. Πουρλιοτόπουλος και Γκιόνογλου. Δεν παραβρέθηκαν για να τιμηθούν οι κ. Δημούλης και Δημητριάδης.

 

 

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα βρέθηκε στην πόλη της Αλεξάνδρειας για τα εγκαίνια του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου το βράδυ στις 31 Μαρτίου όπου και μάγεψε το κοινό με τις πολυαγαπημένες μελωδίες της και εκείνο την αντάμειψε με το χειροκρότημα και τον ενθουσιασμό του. Μαζί της επί σκηνής μια σπουδαία τραγουδίστρια με μοναδική χροιά φωνής, η Έλλη Πασπαλά που ερμήνευσε μοναδικά τα τραγούδια της. Η βραδιά κύλησε με μια περιπλάνηση στην πλούσια δισκογραφία της Ευανθίας που διέτρεχε τις δεκαετίες.

Ήταν πράγματι ένα αξέχαστο, ζεστό βράδυ γεμάτο μελωδία και συγκίνηση.

 

Με λαμπρότητα και με παρόντες εκλεκτούς καλεσμένους από τον πολιτικό, εκκλησιαστικό και πολιτιστικό χώρο, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 τα επίσημα εγκαίνια του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Αλεξάνδρειας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ.κ. Παντελεήμονος και με συναυλία της αισθαντικής Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης, ο οποίος ευχαρίστησε τους προκατόχους του για τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση του Κέντρου.

Το Συνεδριακό-Εκθεσιακό Κέντρο που αποτελεί συνώνυμο της υψηλής αισθητικής, του αψεγάδιαστου desing και της άνεσης, μετά από 30 και πλέον έτη άνοιξε επιτέλους τις πύλες του και γιόρτασε τα λαμπερά του εγκαίνια ως ένας φάρος πολιτισμού έτοιμος να φωτίσει τις καρδιές και το μυαλό των πολιτών ολόκληρου του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Το Συνεδριακό-Εκθεσιακό Κέντρο, το οποίο αποτελεί ένα πρότυπο χώρο γνώσης εκπαίδευσης, χαλάρωσης, ψυχαγωγίας και απόλαυσης, σε ένα αισθητικό αποτέλεσμα που συνδυάζει την κλασική αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας με τον σύγχρονο σχεδιασμό υψηλής αισθητικής.Το εν λόγω κτίριο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο της επιχειρηματικότητας της πόλης και της προβολής και προώθησης εκδηλώσεων ψυχαγωγικού και όχι μόνο χαρακτήρα, να φιλοξενήσει σεμινάρια, ημερίδες και διάφορες εκδηλώσεις εμπορικού, πολιτιστικού και πολιτικού προσήμου.

Το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο φουαγιέ του Κέντρου ξεπέρασε κάθε προσδοκία για τα δεδομένα της περιοχής μας αφού όλοι, μικροί και μεγάλοι επιθυμούσαν να θαυμάσουν το ¨Στολίδι¨ της πόλης μας, η λειτουργία του οποίου θεωρείται ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Χαρισματικές μουσικές πινελιές χάρισαν στα εγκαίνια η τραγουδίστρια Ευανθία Ρεμπούτσικα μαζί με την Έλλη Πασπαλά που μας ταξίδεψαν σε ένα κόσμο γεμάτο χρώματα κι αρώματα Ανατολής και Δύσης, σε ένα μαγικό συνδυασμό πλημμυρισμένο από υπέροχες μουσικές και μοναδικές ερμηνείες.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εκπληκτική έκθεση με αναφορά στο Μ. Αλέξανδρο στο Φουαγιέ του Κέντρου που επιμελήθηκε ο ακούραστος εργάτης της τέχνης κ. Αντώνης Σουλιώτης.

Καλοτάξιδο να είναι το Συνεδριακό-Εκθεσιακό μας Κέντρο, κάποια στιγμή ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να βρει το δρόμο του λειτουργικά αφού έγινε πλέον η αρχή, με ελλείψεις είναι η αλήθεια -αφού κάθε αρχή είναι και δύσκολη- αρκεί η προσπάθεια να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ώστε να μην επιβεβαιωθούν οι Κασσάνδρες που μιλούν για προεκλογικά πυροτεχνήματα.

Ευθύνη όλων μας να το στηρίξουμε, να το αγκαλιάσουμε και να γεννήσουμε με το μυαλό και την καρδιά μας εκδηλώσεις αντάξιες της Ιστορίας του ευλογημένου τόπου μας.

Απευκταία η στείρα κριτική, το κούνημα του δακτύλου και οι ανούσιοι σχολιασμοί προεκλογικά κυρίως από ανθρώπους που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων, η όψιμη αντιπολίτευση της τελευταίας στιγμής σε γεγονότα που αναμένουν οι πολίτες επί πολλά χρόνια, αφού ο Πολιτισμός δεν ενδείκνυται για αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης και μικροπολιτικής...σίγουρα πολλά πρέπει να γίνουν και τίποτα δεν καλύπτεται με ¨άρτον και θεάματα¨ αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης.Τα εύσημα ανήκουν και σε όσους κράτησαν το πολιτικό τους επίπεδο και δεν έδειξαν μικροψυχία...

Η σημερινή μέρα μόνο συγκίνηση και χαρά μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες που βίωσαν αυτή την κορυφαία στιγμή για τον τόπο μας που από καρδιάς ευχόμαστε να έχει τη συνέχεια και τη συνέπεια που της αρμόζει αφού το εγχείρημα πράγματι είναι πρωτόγνωρο και πρέπει να στηριχθεί από όλους και να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας, για το μέλλον μας.

Επίσης για να μην ξεχνάμε...το Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας εθεμελιώθη επί Δημαρχίας του αείμνηστου Δημάρχου Αλεξάνδρειας Δημητρίου Μπρουσκέλη, συνετέλεσαν στην ανέγερση οι τ. Δήμαρχοι Πουρλιοτόπουλος Φώτιος, Δημούλης Ιωάννης, Γκιόνογλου Χαράλαμπος και Δημητριάδης Φώτιος καθώς και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενώ το έργο ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε επί δημαρχίας Γκυρίνη Παναγιώτη και με επικεφαλής στο τιμόνι της ΚΕΔΑ τον Στέφανο Δελιόπουλο.

Η Δημοτική Αρχή τίμησε με απονομή τιμητικών πλακετών τους τ. Δημάρχους καθώς και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την συμβολή τους σε αυτό το Πολιτιστικό Έργο Πνοής για την ευρύτερη περιοχή και την Ημαθία.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης. Παρόντες και οι Βουλευτές Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλος και Αντωνίου.

Επιμέλεια άρθρου:Έφη Στεφ. Καραγιάννη

Ολοκληρώθηκε χθες 30 Μαρτίου η 26η αγωνιστική της Α ΕΠΣ Ημαθίας με την ομάδα των Τρικάλων να απολαμβάνει την κορυφή με διαφορά πόντων μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και του Ροδοχωρίου. Δείτε τα αποτέλεσματα, τη βαθμολογία και την επόμενη αγωνιστική.

Αποτελέσματα:

Μ.ΑΛΕΞ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΠΛΑΤΕΟΣ 2 - 0
ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΣ ΕΝΩΣΗ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ 1 - 2
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΑΟ ΜΑΡΙΝΑΣ 1 - 0
ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ Μ.ΑΛΕΞ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ 0 - 0
ΠΑΟΚ ΑΛΕΞ/ΕΙΑΣ ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ 1 - 1
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ 0 - 5
ΑΕ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ 5 - 0
ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ 0 - 2

Βαθμολογία:

 

Team

Played

Points

1

Τρίκαλα

26

67

2

Π.Α.Ο.Κ. Αλεξ.

26

63

3

Ροδοχώρι

26

61

4

Νάουσα

26

59

5

Πλατύ

26

47

6

Κοπανός

26

42

7

Μακροχώρι

26

37

8

Χαρίεσσα

26

36

9

Αχιλλέας Ν.

26

33

10

Αγ. Μαρίνα

26

33

11

Επισκοπή

26

27

12

Παλαιοχώρι

26

27

13

Μελίκη

26

18

14

Μαρίνα

26

18

15

Κλειδί

26

17

16

Αγ. Βαρβάρα

26

7

Η επόμενη αγωνιστική:

(27η αγωνιστική)

ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΠΛΑΤΕΟΣ - ΕΝΩΣΗ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ
ΑΟ ΜΑΡΙΝΑΣ - Μ.ΑΛΕΞ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Μ.ΑΛΕΞ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ - ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΣ
ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ - ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ - ΠΑΟΚ ΑΛΕΞ/ΕΙΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ
ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΑΕ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ
Κατηγορία Αθλητικά

Την Κυριακή 31 Mαρτίου 2019 στις 5:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την πόλη της Αλεξάνδρειας.

Αφού πρώτα βρέθηκε στη ΔΗΜ.ΤΟ Αλεξάνδρειας μετέπειτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη συνάντησε πολίτες στα καφέ του πεζοδρόμου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τοπικούς παράγοντες για ζητήματα και προβλήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία καθώς και για τα Εγκαίνια του Συνεδριακού-Εκθεσιακού Κέντρου που πραγματοποιούνται σήμερα. Αμέσως μετά μετέβη στη Βέροια για την κεντρική του ομιλία στις 6:30 στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ.

 

 

 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας