alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Χρόνια πολλά σε όλους και Χριστός Ανέστη. Ψήσαμε και φάγαμε ένα σκασμό και τελειωμό δεν έχουν. Κυριακή του Πάσχα, αρνί στη σούβλα. Δευτέρα, αρνί με σαλάτα. Τρίτη, αρνί σάντουιτς. Τετάρτη, αρνί τοστ. Πέμπτη, αρνί με φραπέ. Ανάθεμα το, δεν τελειώνει ποτέ. Την Παρασκευή η μάνα μου έκανε σούπα για να αποτοξινωθούμε. Φτάνει λέει τόσα κρέατα. Ά ρε έρμη μάνα, αν νομίζεις ότι με δυο καρότα και μια πατάτα θα βγάλεις την αρνίλα από πάνω μας, είσαι γελασμένη. Ακόμα και γυμναστήριο να πάμε εντατικά για μια βδομάδα, το πολύ πολύ να χάσουμε τον ….Ιησού από τη Ναζαρέτ.

Πολύ μου είπατε ότι δεν έδωσα λαμπάδες στους επώνυμους φέτος. Έχετε δίκιο. Επειδή όμως ξέρω ότι τις περίμεναν θα τις δώσω τώρα. Αυτές οι λαμπάδες δεν θα είναι για το Πάσχα. Θα είναι οι λαμπάδες τις επόμενης μέρας. Αυτές δηλαδή που θα ανάψουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι την επόμενη μέρα, όταν θα χάσουν τις εκλογές. Και μάλιστα θα τους αφήσω να τις διαλέξουν μόνοι τους. Ας δουν λοιπόν πια λαμπάδα τους ταιριάζει και γω τους την κάνω δώρο. 5 υποψήφιοι, 5 λαμπάδες. Βουρ.

2

 

3

4

Και πάμε στα των εκλογών δρώμενα. Πήγε ο Αrgy βόλτα στην Μελίκη και δεν του άρεσε και πολύ το κλίμα. Όσο και να προσπαθούσε να τον πείσει ο Βένιος ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, αυτός δεν άλλαζε άποψη. Θα σου πω εγώ Αργύρη μου γιατί το κλίμα δεν ήταν θερμό. Πήγες λάθος ώρα. Όταν στην τηλεόραση παίζει Master Chef δεν πάμε πουθενά. Ο γέρος θέλει να μάθει πως γίνετε το χταποδάκι με μους τυριών και χώμα από αποξηραμένο δαμάσκηνο, σιγά μη χάσει το χρόνο του με τον δικό σου τον καημό να βγεις δήμαρχος.

5

 

Όταν έχει Master chef και Survivor καλύτερα να κάτσεις σπίτι και να παίξεις εκλογές με τη Θάλεια. Τζάμπα χάνεις το χρόνο σου. Εδώ πλέον οι γέροι δεν παραγγέλνουν πίτα γύρω με κρεμμύδι αλλά δύο φωλιές χοιρινού με σως αγγουριού. Μη τους το χαλάς, άσε να ευχαριστηθούν Ευρώπη. Ασχολήσου με κάτι άλλο. Ας πούμε….. με τον παρακάτω υποψήφιο σου. Κατεβαίνει.

6

Από που πασά μου κατεβαίνεις; Που σε ανέβασαν και δεν το πήρες πρέφα; Κατεβαίνεις το δρόμο, το ποτάμι, τα σκαλιά, το καλάμι, τι; Το «κατεβαίνω» αγαπητέ υποψήφιε είναι παγκόσμια γυναικεία μονάδα μέτρησης της αιωνιότητας. «Μωρό μου κατεβαίνω σε μισό λεπτό». Και το λεπτό γίνετε αιώνας. Αν «κατεβαίνεις» με αυτό το ρυθμό καλύτερα ξανανέβα. Πιο κοντά είσαι στην αρχή παρά στο τέλος. Κατά τ΄ άλλα σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλό κατευόδιο.

Μια άλλη υποψηφιότητα που «κατεβαίνει» είναι και αυτή της Σοφίας Καραδήμου me ton Mixali. Βέβαια, στην συγκεκριμένη φωτογραφία μόνο «ανεβαίνει» αλλά ας μη το κάνουμε θέμα. Το Σοφάκι αφού δοκιμάστηκε στις τοπικές εκλογές είπε να κάνει το ντου και στα δημοτικά. Και καλά έκανε, εδώ που τα λέμε και η κουτσή Μαρία έβαλε φέτος υποψηφιότητα.

7

Δεν ξέρω αν σκέφτεται να βάλει αυτή τη φωτογραφία στην κάρτα της αλλά αν το κάνει είναι σίγουρο σε πιο κοινό απευθύνεται. Η Κόζι ακόμα τρέμει. Το Καρπούζι, σε αποκλειστική πρώτη σας παρουσιάζει την κάρτα της Σοφίας. Την κάρτα που θα βάλει….. φωτιά. Καλή επιτυχία Σοφία.

8

Μια ακόμα υποψηφιότητα, αυτή τη φορά στο τοπικό της Αλεξάνδρειας είναι αυτή του Δημήτρη Σαμαρά. Ο γνωστός χοροδιδάσκαλος συντάσσεται στο πλευρό του Κώστα Ναλμπάντη και δίνει τη δική του μάχη για την εκλογή του. Αν εκλεγεί, δεν ξέρω τι έργο θα κάνει πάντως οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο το πρωί θα μπαίνουν με Γκάιντα και το απόγευμα θα σχολάνε με τις Κατερίνως.

9

Συγνώμη, με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι έκανα λάθος Σαμαρά. Εννοούσαν τον άλλον, που ήταν πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομάδα της Αλεξάνδρειας. Πως κάνετε έτσι ρε παιδιά, και οι δύο φαλακροί είναι.

Κοιτώντας λοιπόν τη φωτογραφία του σωστού υποψηφίου κατευθείαν το μυαλό μου πήγε στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Θα με ρωτήσετε τώρα «από πού κι ως που»; Δείτε και πείτε μου αν κάνω λάθος. Μέχρι και στο φρύδι, ίδιοι είναι.

10

Χαίρομαι τους υποψήφιους που τους αρέσει να πρωτοτυπούν. Να κάνουν τη διαφορά και να πετυχαίνουν. Δεν μιλάω για τον Σαμαρά, αν κρίνω από την πορεία της ομάδας σίγουρα δεν συγκαταλέγεται σε αυτούς. Μιλάω για κάποιους που κάνουν την καθημερινότητα τους αστείο και είναι σίγουρο ότι θα πετύχουν.

11

Δεν ξέρω αν είδε τον Μπαμπούλα ο δικός μας και είπε να περπατήσει στα χνάρια του, το σίγουρο είναι πως οι κάρτες του είναι μοναδικές και ιδιαίτερες. Από τη μια να μας κουνάει το δάχτυλο και από την άλλη να φανερώνει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, σίγουρα μας έχει κερδίσει. Άσε που μου μπήκε ο διάολος ότι τα κάνει όλα αυτά για να τον έχω κάθε βδομάδα στο καρπούζι. Παίζει και αυτό.

12

Δύο πράγματα πρέπει να προσέξεις Παναγιώτη μου όταν παίζεις με μια Μπουχάρα. Το πρώτο, να μην μπερδέψεις τα κρόσσια της και το δεύτερο, επειδή η καταγωγή της είναι από το Πακιστάν, να μην είναι ιπτάμενη και σαν άλλος Αλαντίν τρέχεις και δεν φτάνεις.

13

Με το που βγήκε στο FB η κάρτα του Μεσσαλά με το χαλί έγινε ο κακός χαμός. Συγχαρητήρια επιστολή έστειλε στον ίδιο και η βασίλισσα των χαλιών, Δέσποινα Μοιραράκη ευχαριστώντας τον για την δημοσιότητα που χάρισε, με αυτή του την κίνηση στον κλάδο των χειροποίητων χαλιών. Φήμες λένε ότι του έστειλε για δώρο ένα ολομέταξο μπορντοροδοκόκκινο παραχάν για το σαλόνι του.

14

Το Καρπούζι αγαπάει Παναγιώτη Μεσσαλά και θα του προτείνει το θέμα της επόμενης κάρτας. Γνωρίζουμε όλοι μας για τις μούφα συμφωνίες, για το πώς παίρνουν τα έργα κάποιοι εργολάβοι και γενικά για όλα τα παιχνίδια που παίζονται με μίζες. Παναγιώτη μου, μόνο εσύ μπορείς να πατάξεις την δολοπλοκία. Το Καρπούζι θα είναι δίπλα σου.

15

Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ μόλις είδα την παρακάτω φωτογραφία, άρχισα να ανησυχώ. Σαν συμμαχία δεύτερης Κυριακής μου φάνηκε. Δεν με ενοχλεί που μπορεί να συμμαχήσουν, αντιθέτως. Με ενοχλεί ότι όλο αυτό παίρνει χρώμα. Πολλά ακούγονται για ενωμένη δεξιά, για κυβέρνηση τον Οκτώβριο, για κομματικές συμμαχίες. Αυτό με χαλάει. Ο δήμος δεν είναι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΙΝΑΛ. Ο δήμος είμαστε εμείς. Το «εμείς» αγαπητοί κύριοι δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε ταυτότητα.

16

Το αν συμμαχήσετε ή όχι, ποσώς με ενδιαφέρει. Να το κάνετε όμως γιατί συμφωνείτε με τον άλλον και όχι γιατί ο άλλος είναι δεξιός. Ή μάλλον, να μη το κάνετε γιατί αν συμφωνούσατε θα είχατε έναν συνδυασμό και όχι τρεις. Κάνω λάθος; Για μένα το «συντάσσομαι την δεύτερη Κυριακή με τον ….» δεν είναι λογικό. Είναι 5 μήνες ψέματα. Είναι 5 μήνες απάτη. Ο δήμος μας δεν είναι ούτε μπλε, ούτε πράσινος, ούτε πορτοκαλί. Είναι το σπίτι μας. Και το σπίτι μας ΕΜΕΙΣ θα το βάψουμε ότι χρώμα μας αρέσει.

Βέβαια, στη συγκεκριμένη φωτογραφία υπάρχει και κάτι άλλο που δεν περνάει απαρατήρητο. Ο υποψήφιος στο κέντρο των δύο αρχηγών. Δεν μπορώ να καταλάβω αν χαμογελάει ή αν έχει το μειδίαμα της Τζοκόντα.

17

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

Η νεολαία του δήμου Αλεξάνδρειας έδωσε δυναμικό παρόν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η παράταξη του Κώστα Ναλμπάντη «Αξίζουμε Καλύτερα» το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαΐου στο εκλογικό του κέντρο.

Στη δράση με θέμα: « ΨΗΦΙΖΩ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ- ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΩ» μίλησαν ο Τάσος Κατσιάνης- πρώην Αντιδήμαρχος Τρικάλων Θεσσαλίας που ανέλαβε τη δημιουργία και λειτουργία του θεματικού πάρκου ¨Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ¨ και εργάζεται στον τομέα της διπλωματίας των πόλεων καθώς είναι και αντιπρόεδρος του δικτύου πόλεων της Ευρώπης, που εξήγησε τους τρόπους που μπορεί ένας δήμος να εκμεταλλευτεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια, έδωσε έμφαση στα οφέλη που έχει η κυκλική οικονομία στην τοπική αυτοδιοίκηση και πρότεινε ενδιαφέρουσες προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν και στο δήμο Αλεξάνδρειας με κύριο την εκμετάλλευση του ονόματος της πόλης λόγω της μοναδικότητας και της ιστορικότητας του.

Στη συνέχεια πήρε τα ηνία της συζήτησης η Ρόζα Εδιάρογλου – Επικοινωνιολόγος, η οποία σημείωσε πως το νεανικό κοινό είναι το πιο δύσκολο target group που υπάρχει και εξήγησε πως οι νέοι πρέπει να ασχοληθούν με τα κοινά γιατί είναι οι επόμενοι που θα διοικήσουν. Τόνισε επίσης πως ένας δήμος έχει τη δυνατότητα να σταθεί αρωγός στη νεανική επιχειρηματικότητα.

Τέλος μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας ο οποίος υποσχέθηκε πως θα σταθεί δίπλα στη νεολαία με πράξεις αφού τη θεωρεί συνοδοιπόρο και συνδιαμορφωτή σε κάθε μελλοντική εξέλιξη που αφορά το Δήμο Αλεξάνδρειας. Ο Κώστας Ναλμπάντης συνομίλησε, ρώτησε και ζήτησε να γνωρίσει τους νέους, στους οποίους έδωσε ενεργό ρόλο στην πραγματοποίηση ενός ευρωπαϊκού πρότυπου δήμου. Ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις του κοινού σχετικά με τα σχέδια για την επόμενη μέρα της εκλογής του, πως θα αξιοποιήσει τον υδροβιότοπο Κλειδίου, πώς θα οριοθετήσει ποδηλατόδρομους, πώς θα βοηθήσει ο Δήμος τη νεανική επιχειρηματικότητα κ.α.

Ο Κ. Ναλμπάντης τόνισε πως δεν θα εκλέγει ο ίδιος δήμαρχος αλλά θα εκλεγεί όλη η παράταξη «Αξίζουμε Καλύτερα» καθώς από την πρώτη κιόλας ημέρα εκλογής του θα δοθεί έμφαση στα προβλήματα της καθημερινότητας.

 

 

Μετά από προετοιμασία πέντε ημερών στην Ιορδανία (μαζί με την 3η στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, Φανή Τζέλη) , δίπλα σε μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές του ταεκβοντό, ο Κώστας Χαμαλίδης επέστρεψε στην Ελλάδα. «Γεμάτος» από εμπειρίες και με το πείσμα που τον διακρίνει σε όλη τη διάρκεια της έως τώρα πορείας του, ο αθλητής του ΑΣ Φίλιππος Αλεξάνδρειας, ετοιμάζεται να ριχτεί στη «μάχη» του πανελλήνιου (Ωραιόκαστρο) και του παγκοσμίου (Μάντσεστερ) πρωταθλήματος το πρώτο 20ήμερο του Μαίου.
 Από την 31η θέση στην Ολυμπιακή κατάταξη της κατηγορίας των -68 κιλών και λίγες μόλις ημέρες μετά το χρυσό μετάλλιο στο βαθμολογούμενο τουρνουά της Σόφιας, ο Έλληνας πρωταθλητής θ` αναζητήσει στο Ωραιόκαστρο τον τέταρτο σερί εθνικό του τίτλο, με το μυαλό πάντως στη μεγάλη γιορτή του Ολυμπιακού ταεκβοντό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Χαμαλίδης, ο οποίους σπουδάζει στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο ΑΠΘ, μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για την προπονητική εμπειρία στην Ιορδανία, τις σημαντικές διοργανώσεις που υπάρχουν μέσα στον Μάιο αλλά και τον Ιούνιο, ενώ στο δίλημμα παγκόσμιο μετάλλιο ή συμμετοχή στους Ολυμπιακούς, η απάντησή του ήταν η αναμενόμενη: παρουσία στο Τόκιο, εκπλήρωση του ονείρου!
Η συνέντευξη του Κώστα Χαμαλίδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
ΕΡ: Πως πήγε η προετοιμασία στην Ιορδανία;
ΑΠ: Ήταν μοναδική εμπειρία. Έμεινα όλη τη μεγάλη εβδομάδα και μέσα σε αυτό το διάστημα είχα την ευκαιρία να κάνω προπονήσεις δίπλα σε μερικούς από τους σπουδαιότερους αθλητές του κόσμου. Εκτός των άλλων, αυτό που έμεινε χαραγμένο στο μυαλό από την παρουσία μου στην Ιορδανία, ήταν η καλή οργάνωση και ο σωστός εθνικός σχεδιασμός που είχαν, για να βοηθήσουν τους αθλητές να φτάσουν ψηλά.

ΕΡ: Με την επιστροφή από την Ιορδανία, θα λάβεις μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ήδη έχεις τρεις σερί τίτλους. Φαντάζομαι πως στόχος είναι το καρέ;
ΑΠ: Θέλω πολύ να φτάσω στον τέταρτο σερί εθνικό τίτλο. Είναι θέμα πρεστίζ και ψυχολογίας...
ΕΡ: ... ψυχολογίας φαντάζομαι λόγω και του παγκοσμίου πρωταθλήματος που έπεται;
ΑΠ: Ακριβώς. Επόμενη στάση είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτή η μεγάλη γιορτή του Ολυμπιακού ταεκβοντό. Πολύ υψηλό επίπεδο, μεγάλη ποικιλία από καλούς αθλητές. Ο βαθμός δυσκολίας υψηλός αλλά είμαι έτοιμος να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να φέρω στη χώρα μου μία διάκριση.
ΕΡ: Προολυμπιακή χρονιά, οπότε ο συναγωνισμός στο Μάντσεστερ θα είναι πολλαπλάσιος. Τι απαιτείται από έναν αθλητή να φέρει την πολυπόθητη διάκριση από μια τέτοια διοργάνωση;
ΑΠ: Κάθε προολυμπιακή χρόνια είναι τρομερά δύσκολη. Για να μπορέσει ένας αθλητής να φτάσει στο μετάλλιο, πέραν της καλής προετοιμασίας -την οποία θεωρώ δεδομένη σε τέτοιο επίπεδο- χρειάζεται και μικρή δόση τύχης. Γιατί είναι γεγονός ότι η τύχη αγαπάει την προετοιμασία.
ΕΡ: Εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος, ποιοί είναι οι εφετινοί σου στόχοι;
ΑΠ: Η εφετινή χρονιά είναι μεγάλη από μεγάλες διοργανώσεις αφού μετά το παγκόσμιου έχουμε την παγκόσμια πανεπιστημιάδα και τα εντυπωσιακά τουρνουά γκραν πρι.
ΕΡ: Μετά το μετάλλιο στη Σόφια είσαι στο κατώφλι της πρώτης 30άδας στην Ολυμπιακή κατάταξη...
ΑΠ: Κάθε μήνα η Ολυμπιακή κατάταξη αλλάζει οπότε είναι συχνές οι ανακατατάξεις. Κάθε αθλητής προσπαθεί να βρίσκεται μέσα στους 32 καλύτερους για να μπορεί να συμμετέχει σε γκραν πρι. Μετά τη Σόφια θεωρώ πως είμαι σε καλό δρόμο και θα πάω ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη.
ΕΡ: Μετάλλιο στο παγκόσμιο ή θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες;
ΑΠ: Δεν το συζητώ. Θέση στους Ολυμπιακούς. Είναι ένα μεγάλο όνειρο που ξυπνάω και κοιμάμαι με αυτό.
ΕΡ: Θα ήθελες να πεις σε κάποιους ευχαριστώ;
ΑΠ: Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου γιατι πίσω απο όλες τις διακρίσεις κρύβονται αυτοί είμαι πολύ τυχερός που τους εχω. Ευχαριστώ επίσης τους ανθρώπους που πιστεύουν σε εμένα  και με στηρίζουν στην καθημερινότητά μου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατηγορία Αθλητικά

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας:

Σύμφωνα με την παλιότερη και ισχύουσα απόφαση του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας, την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, προτείνουμε τα καταστήματα να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.

               Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, σταθερός στην απόφαση του να μην επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, συντάσσεται με τη συντριπτική πλειοψηφία των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας και δεν συμμετέχει στο "παζάρι" των Κυριακών.

                                  Η Κυριακή ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ.

              

              

                                                                                                                                            

Στηρίξτε την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, για το καλό όλων μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ , ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΑ μέλη του ΚΑΠΗ ΟΤΙ ΕΑΝ θέλουν να συμμετέχουν στα Λουτρά & στις διακοπές στη θάλασσα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα στην Κοινωνική Λειτουργό: Από 6/5/2019 ως  7/6/2019.

Για την εγγραφή στα λουτρά απαιτείται: ταυτότητα μέλους του ΚΑΠΗ με πληρωμένη συνδρομή για το 2019 , Έγκριση γιατρού για λουτροθεραπεία               
ΚΑΠΗ (ΟΠΑΚΟΜ)ΤΗΛ. 2333026743

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Νάουσας ανακοίνωσε ότι στην Ν.Υ. Αιμοδοσίας της Υγ. Μ. Νάουσας απονεμήθηκε το Πρώτο Βραβείο για την έρευνά της με θέμα: «ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΑΡΧΕΓΟΝΩΝ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ».

Η βράβευση έλαβε χώρα σε ειδική τελετή, στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Βιοχημείας – 4ο Συμπόσιο Εργαστηριακής Αιματολογίας & Αιμοδοσίας στην Αθήνα στις 13 Απριλίου.

Η Διοίκηση συγχαίρει την Επιστημονική Ομάδα της Αιμοδοσίας και συγκεκριμένα τις κυρίες:

- Πολυξένη Νίκζα, Επιστημονικά Υπεύθυνη– Επιμ. Α΄ Ιατρ. Βιοπαθολογίας του Τμ. Αιμοδοσίας (πρώην Ιατρό του Νοσοκομείου)
- Έλλη Χατζηστυλλή, Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια MSc του Τμήματος
- Διάνα Σαμαρά, 
- Ευθυμία Τορμπαντώνη, και 
- Ελευθερία Τσιγκαλίδα

Νοσηλεύτριες του Τμήματος ειδικευμένες σε θέματα Αιμοδοσίας και Μεταγγίσεων,  για την εξαιρετική δουλειά τους, που έγινε η αφορμή ώστε να ακουστεί το όνομα του Νοσοκομείου μας δίπλα σε κολοσσούς της έρευνας, όπως το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και το Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Κατηγορία Υγεία

Οι δημοτικοί συνδυασμοί οφείλουν με παρεμβάσεις τους να δραστηριοποιούνται για τηννεανική ψήφο και ιδιαίτερα όσων ψηφίζουν για πρώτη φορά.

   Οφείλουν να γνωστοποιούν τα κριτήρια με τα οποία οι νέες και οι νέοι θα πάνε στην κάλπη και να τους ενημερώνουν ότι η ενασχόληση τους με τα κοινά, μακριά από συνταγές του παρελθόντος, είναι δικαίωμα τους και υποχρέωση αδιαπραγμάτευτη.

   Γι΄ αυτό ο συνδυασμός ¨ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ¨

ΚΑΛΕΙ

     Τις νέες και τους νέους από 17 ετών, ΑΥΡΙΟ στις 3 ΜΑΙΟΥ ημέραΠαρασκευή και ώρα 20:00 M.M. μπροστά στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ –στη συμβολή των οδών ΝΑΟΥΣΗΣ και ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ- σε ανοιχτή συζήτηση με τίτλο « ΨΗΦΙΖΩ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ- ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΩ».

     Στην συζήτηση θα πάρουν μέρος:

     Ο υποψήφιος δήμαρχος ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ.

     Ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΗΣ που ως Αντιδήμαρχος Τρικάλων Θεσσαλίας ανέλαβε την δημιουργία και λειτουργία του θεματικού πάρκου ¨Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ¨ και όχι μόνον, εργάζεται στον τομέα της διπλωματίας των πόλεων και είναι αντιπρόεδρος του δικτύου πόλεων της Ευρώπης.

     Η ΡΟΖΑ ΕΔΙΑΡΟΓΛΟΥ επικοινωνιολόγος .

 Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα ποτό γνωριμίας στο καφέ LAB.

Η ΕΠ.ΑΝ.ΕΤ, το Επιμελητήριο Ημαθίας, το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας και η Ε.Φ.Ε.Ε.Α. την Πέμπτη 9 Μαΐου και ώρα 16.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας Κεντρικής 3, Βέροια διενεργούν ενημερωτική ημερίδα με θέμα ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Γ.Ε.Μη.) με κεντρικούς ομιλητές τον προϊστάμενο του Γενικού Εμπορικού Μητρώου του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας, κου Γεωργόπουλου Γεράσιμου, και την υπάλληλο του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας, κα Αθανασάκη Ελένη.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

  • Υποχρεώσεις των ατομικών επιχειρήσεων στο Γ.Ε.Μη
  • Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο των Α.Ε. και των Ε.Π.Ε.
  • Μετατροπές εταιρειών και νέο νομοθετικό πλαίσιο.
  • Χρόνος και τρόπος δημοσίευσης των προσκλήσεων και των οικονομικών καταστάσεων στο Γ.Ε.Μη.
  • Διαδικασίες Λύσης/Εκκαθάρισης και Διαγραφής Νομικών Προσώπων

Θα ακολουθήσει διαδραστικό παράδειγμα ίδρυσης επιχείρησης μέσω eΥΜΣ.

Κατηγορία Γενικά

Θέμα χρόνου θεωρείται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Η ένταξη στη ρύθμιση – εκτός από την αυτόματη αναστολή των αναγκαστικών μέτρων – μπορεί να προσφέρει διαγραφή μέχρι και 100% προσαυξήσεων και προστίμων αλλά και περικοπή μέχρι και 65% της βασικής οφειλής και μια ρύθμιση του υπολοίπου της οφειλής σε 120 δόσεις, οι οποίες όμως θα έχουν προσαύξηση 5%.

Η ρύθμιση είναι μια προσπάθεια να ρυθμιστούν τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία υπερβαίνουν σήμερα τα 35 δισ. ευρώ. Το μέτρο θα αφορά οφειλές που έχουν δημιουργηθεί έως και τις 31.12.2018. Θα περιλαμβάνει οφειλές που έχουν δημιουργηθεί από 1.1.2002. Θα προβλέπει επανυπολογισμό των οφειλών που υφίστανται από 1.1.2002 έως και 31.12.2016 με το νέο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των μη μισθωτών.

Ειδικότερα τα βασικότερα σημεία της ρύθμισης για τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ως εξής:

Τα χρέη των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων προς τέως ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ. Θα έχουν έκπτωση 85% επί των προσαυξήσεων πρόσθετων τελών και τόκων. Η καταβολή θα γίνεται έως 120 δόσεις και το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης θα είναι τα 50 ευρώ. Μπορούν να ρυθμιστούν όλες οι οφειλές των επαγγελματιών που δημιουργήθηκαν έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018. Οι κύριες οφειλές που δημιουργήθηκαν από 1.1.2002 έως και 31.12.2016 επανυπολογίζονται, ανάλογα προς τον κλάδο ασφάλισης τον οποίο αφορούν, σύμφωνα με τα ποσοστά υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών του νόμου Κατρούγκαλου (20% για κύρια ασφάλιση). Οι οφειλές του 2017-2018 αλλά και προ του 2002 δεν μπορούν να επανυπολογιστούν και άρα θα μείνουν ως έχουν. Ως βάση επανυπολογισμού των ληξιπρόθεσμων εισφορών μεταξύ 2002 και 2016 ορίζονται τα 586 ευρώ/μήνα. Ολες οι προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και τόκοι λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής κύριας ασφάλισης που δημιουργήθηκαν μεταξύ 2002 και 2016 επανυπολογίζονται επί του ποσού της κύριας οφειλής που προκύπτει και κουρεύονται κατά 85%.

Χρέη εργοδοτών: Το σύνολο των οφειλών των εργοδοτών από την απασχόληση εργαζομένων που δημιουργήθηκαν έως και τις 31.12.2018. Στους οφειλέτες που υπάγονται στη ρύθμιση παρέχεται έκπτωση επί των προσαυξήσεων κ.λπ. ως εξής:

Για εφάπαξ καταβολή της κύριας οφειλής προβλέπεται έκπτωση 100%.

Για τμηματική καταβολή της κύριας οφειλής παρέχεται έκπτωση 50%.

Οφειλές αγροτών προς τον τέως ΟΓΑ: Ολα τα χρέη των ασφαλισμένων προς Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων που δημιουργήθηκαν έως και τις 31.12.2018, με όλες τις προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και τόκους, λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής, μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, με έκπτωση 100% επί των προσαυξήσεων. Οι μηνιαίες δόσεις είναι και εδώ έως 120 και το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης είναι τα 30 ευρώ.

Η ρύθμιση θα είναι ανοιχτή για ένταξη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και την επόμενη ημέρα από την ένταξη θα χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα. Η αίτηση θα γίνεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα στον ΕΦΚΑ.

Στις 120 δόσεις δεν μπορούν να ενταχθούν οφειλές οι οποίες έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού ή στον νόμο Κατσέλη.

Ο οφειλέτης μπορεί να επιλέξει, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, την εφάπαξ εξόφληση του υπόλοιπου αριθμού των δόσεων ή την εξόφληση σε λιγότερες δόσεις.

Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, εφόσον τηρούνται οι όροι της, μπορεί να χορηγείται στον οφειλέτη ασφαλιστική ενημερότητα διμηνιαίας ισχύος, ενώ αναστέλλονται τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος της περιουσίας του οφειλέτη.

Η ρύθμιση χάνεται εάν δεν καταβληθούν δύο δόσεις και δεν καταβληθούν βεβαιωμένες οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1.1.2019.

Η ρύθμιση δεν χάνεται αν οι οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1.1.2019 τελούν σε αναστολή είσπραξης ή αν ο οφειλέτης αποβιώσει πριν από την ολοκλήρωση της ρύθμισης.

Η απώλεια της ρύθμισης φέρνει την απώλεια των ευεργετημάτων της ρύθμισης, την αναβίωση της παλιάς οφειλής μείον το ποσό που έχει καταβληθεί κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, την άρση της αναστολής των μέτρων εκτέλεσης και των ποινικών διώξεων και την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής με όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέσα.

Στη ρύθμιση μπορεί να υπαχθεί και το υπολειπόμενο ποσό οφειλής που έχει ήδη υπαχθεί σε παλαιότερη «ενεργή» ρύθμιση, πλην όμως χάνονται τα προτερήματα προηγούμενων ρυθμίσεων.

Μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, με επιλογές του οφειλέτη, και οφειλές που έχουν δημιουργηθεί έως και τις 31.12.2019 και οι οποίες κατά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση τελούν σε αναστολή είσπραξης, δικαστική ή διοικητική ή εκ του νόμου.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Κατηγορία Οικονομία

Μπορεί ακόμα να είμαστε στις αρχές Μαΐου, όμως έγινε γνωστό πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις για τον Ιούνιο.

Οι συνταξιούχοι θα δουν χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους από την Πέμπτη 30 Μαΐουέως την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019, ανάλογα με το ταμείο τους.

Αναλυτικά:

-Το Δημόσιο θα πληρώσει τις συντάξεις Ιουνίου 2019 την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.

-Το ΙΚΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Ιουνίου 2019 την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.

-Το ΝΑΤ θα δώσει τις συντάξεις Ιουνίου 2019 την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.

-Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Ιουνίου 2019 θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.

-Ο ΟΑΕΕ θα πληρώσει τις συντάξεις Ιουνίου 2019 τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019.

-Ο ΟΓΑ θα πληρώσει τις συντάξεις Ιουνίου 2019 τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019.

-Τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα δώσουν τις συντάξεις Ιουνίου 2019 την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019.

-Το ΕΤΕΑΕΠ θα πληρώσει τις επικουρικές συντάξεις Ιουνίου 2019 την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019.

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας