alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019

Με πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, εισήλθε προς συζήτηση, στο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας 10ης Ιουνίου, το νέο "χτύπημα" στην βιομηχανική παραγωγή του τόπου μας, με το κλείσιμο του εργοστασίου της Vivartia (πρώην Nestle) στο Πλατύ και την απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας Ημαθιωτών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα φληναφήματα της περί «ανάπτυξης» έχει αφιερώσει τις τελευταίες μέρες της ζωής της σε μεταθέσεις «ημετέρων» στο Κοινοβούλιο.

‘Όπως εύστοχα επισήμανε στην εισήγηση του ο Κώστας Καλαϊτζίδης, το κλείσιμο του εργοστασίου και η μεταφορά του στην Γαλλία, λειτουργεί ως ντόμινο της αποβιομηχάνισης της χώρας και κυρίως της Ημαθίας. Μετά το εργοστάσιο ζάχαρης, μετά το φιάσκο των τοπικών βουλευτών της κυβέρνησης περί επαναλειτουργίας των «Κλωστηρίων Ναούσης», μετά την κατάρρευση  των  βιομηχανικών-βιοτεχνικών μας μονάδων στον πρωτογενή και τον δευτερογενή παραγωγικό τομέα, η απώλεια μιας ακόμη, εν λειτουργία, βιομηχανικής μονάδας, πρέπει να σταματήσει άμεσα.

 Ο απερχόμενος ΣΥΡΙΖΑ με την ανερμάτιστη οικονομική πολιτική των φόρων και των χαρατσιών στις παραγωγικές τάξεις, αφήνει πίσω του μόνο «ξεζουμισμένες αγελάδες» όπως αυτή του Πλατέος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξαγγείλει την παραγωγική πρόταση της ΝΔ για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Είμαι σίγουρη ότι η συνεργασία που ανακοίνωσε με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, αλλά και η άριστη συνεργασία του με τον περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα, θα αναδείξει την προσπάθεια της Π.Ε Ημαθίας στην άμεση υλοποίηση ενός στοχευμένου προγράμματος, προσέλκυσης επενδύσεων στον τόπο μας.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό στις 7 Ιουλίου η Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία, η Ημαθία, αλλάζει σελίδα.

Νίκη Καρατζιούλα

Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας

Πολιτικό στέλεχος της ΝΔ

Ο βουλευτής Ημαθίας  Χρήστος Αντωνίου είχε συνάντηση χθες 9/6/2019, με το σωματείο εργαζομένων του εργοστασίου παραγωγής συμπυκνωμένου γάλακτος VIVARTIA-ΔΕΛΤΑ (πρώην NESTLE) και τον νομικό τους εκπρόσωπο.

Αποφασίστηκαν από κοινού ενέργειες με το σωματείο, προκειμένου να αποτραπεί η παύση της λειτουργίας του εργοστασίου, το οποίο απασχολεί 76 εργαζόμενους .Κανονίστηκε και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αύριο Τρίτη 11/6/2019 με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη.

Το εργοστάσιο της Vivartia στο Πλατύ του δήμου Αλεξάνδρειας επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, προκειμένου να ενημερωθούν από κοντά για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της NESTLE και τον άμεσο κίνδυνο απόλυσης των 76 εργαζομένων.

Οι δύο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης, μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, συμφώνησαν να φέρουν το θέμα εκτάκτως, στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Δήλωση δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη:

«Οι εκλογές τελείωσαν και η δουλειά μας για την προάσπιση των συμφερόντων του τόπου και των πολιτών μας συνεχίζεται. Είμαστε εδώ σήμερα για να ενημερωθούμε για το πρόβλημα που προέκυψε με την επιχείρηση αλλά και την απειλή της απόλυσης 76 εργαζόμενων.

Είναι θλιβερό να ακούμε για την μετανάστευση ανθρώπων και επιχειρήσεων από τον τόπο μας. Η ΝΕΣΤΛΕ είναι όντως μια ιστορική επιχείρηση που συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου μας και των κατοίκων του. Δεν παύει όμως να είναι και μια επιχείρηση που επιζητά το κέρδος. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, η πολιτεία θα πρέπει να παίξει τον ρόλο της και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει προκειμένου να αποφύγουμε μία ακόμη απώλεια επιχείρησης.

Κάποτε πρέπει να μπει ένα φρένο σε αυτή την ιδιότυπη μετανάστευση και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις όχι μόνο οι επιχειρήσεις να μην φεύγουν από τον τόπο μας αλλά να έρχονται νέες και να επενδύουν προς όφελος του συνόλου.

Αυτό θα προτείνουμε μαζί με τον κ. Καλαιτζίδη και στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.».

Ξεκίνησαν οι εγγραφές μέσω του προγράμματος
«Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»
ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2019-2020 στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς
του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας έως τις 28/6/2019

Κάθε ενδιαφερόμενη/ος για να συμμετάσχει στην παρούσα δράση πρέπει:

  1. Να συμπληρώσει και να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr,) την φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής», η οποία υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στο χρονικό διάστημα από 8/6/2019 έως 28/6/2019 ,στη Διεύθυνση. (www.eetaa.gr) .
    Κάθε ωφελούμενος/νη μπορεί να υποβάλει μια και μοναδική αίτηση, μέσω του συστήματος TAXIS της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) , που θα δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή .
    Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Αιτήσεων,ορίζεται η 28/6/2019 και ώρα 24:00.
  2. Να αποστείλει τα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής ,στην Ε.Ε.Τ.Α.Α, μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier), στο χρονικό διάστημα από 8/6/2019 έως 28/6/2019.
    Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ορίζεται η 28/6/2019 και ώρα 24:00.,βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρίας ταχυμεταφοράς (courier).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μαζί με την εκτύπωση της «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωσης», όπως αυτή έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά με πρωτότυπη υπογραφή , θα τοποθετούνται σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ Της ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΤΟΥΣ 2019-2020,και θα υποβάλλονται, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier),στα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε.

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κατηγορία Εκπαίδευση

Το Σάββατο πρώτη του πρώτου μήνα του καλοκαιριού, του σωτηρίου έτους 2019 ήταν πραγματικά μια πολιτική μέρα καθώς συνέβησαν διάφορα πολιτικά γεγονότα εν πολλοίς άσχετα μεταξύ τους.

Πρώτα απ όλα είχαμε τις τελευταίες διεργασίες για τις επαναληπτικές εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ότι κερδίθηκαν όλες οι περιφέρειες από «χρισματούχους» υποψήφιους ενός και μόνο κόμματος, αυτού της ΝΔ, αυτό και από μόνο του αποτελεί πολιτικό γεγονός.

Το δεύτερο είναι ότι την μέρα αυτή γίνονται συνήθως «απολίτικες διεργασίες» ιδιαίτερα σε περιφερειακούς δήμους, οι οποίες όμως διαψεύδοντας τον φιλόσοφο του ποδοσφαίρου Γιόχαν Κρόιφ ενίοτε καθορίζουν τα τελικά αποτελέσματα τα οποία έχουν σίγουρα πολιτικό ενδιαφέρον.

Όμως το σοβαρότατο πολιτικό γεγονός ήταν το πολιτικό ξεκαθάρισμα στο απολίτικο μωσαϊκό που κατ ευφημισμό ονομάζεται ΚΙΝΑΛ.

Και είναι το γεγονός αυτό από μόνο του που οδηγεί την πρώτη του πρώτου μήνα του καλοκαιριού στον χαρακτηρισμό της, ως πολιτικής μέρας, γιατί εκπαραθυρώθηκε με αχαρακτήριστα υπονοούμενα ο Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος όταν χρειάστηκε αγνόησε το πολιτικό του μέλλον και έβαλε πλάτη για να κρατήσει την Ελλάδα στο Ευρώ με απόλυτο προσωπικό πολιτικό κόστος.

Το ότι όταν στο τιμόνι ενός συλλογικού οργάνου βρεθούν ατάλαντοι καπετάνιοι το πρώτο τους μέλημα είναι να απαξιώσουν, να περιθωριοποιήσουν, να αναγκάσουν σε έξοδο ή να εκπαραθυρώσουν όσους τα καταφέρνουν καλύτερα, είναι γνωστό και δεδομένο.  

Αυτό γίνεται από τον οποιοδήποτε δήμο- όπως και στον δικό μας- μέχρι και σε πολλά κόμματα.

Η Andrea Dalles η κεντροαριστερή αρχηγός του SPD εκφράζοντας την αριστερή πτέρυγα στο συνέδριο του κόμματος της, κάλεσε τον κ. Τσίπρα και προφανώς με αυτήν την ευκαιρία ο Σκουρλέτης τον ίδιο καιρό δήλωσε πως το ΚΙΝΑΛ πρέπει να διώξει το βαρίδιο Βενιζέλος για να φτιάξουν μαζί τον προοδευτικό χώρο.

Όμως επειδή οι καιροί δεν χωρατεύουν, ούτε βολεύονται με αναφορές δικαιωτικού χαρακτήρα γιατί απαιτούν ευκρινέστερες απαντήσεις, αξίζει κανένας να αναφερθεί στο φαινόμενο Βενιζέλος, σε συνδυασμό με το πρόσωπο Ανδρουλάκης.

Ο Πολωνός δημοσιογράφος Ανταμ Μίχνικ κάποτε αναζητούσε τη ηθική αποστολή του τύπου, για να μην βλέπει στον καθρέφτη το άσχημο πρόσωπο του, δηλαδή έψαχνε περισσότερη σοβαρότητα και μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Αν συνέβαινε αυτό σίγουρα η λογική κόντρα στο ρεύμα φέρνει ένα ηρωικό φορτίο.

Ηρωικό φορτίο όμως δεν κουβαλάει ο καθημερινός πολιτικός λόγος και η πρακτική του Βαγγέλη Βενιζέλου, γιατί είναι επεξηγηματικός, ορθολογικός και ακριβολόγος.

Δεν καταφεύγει ποτέ σε μια αφήγηση απόμακρη, αμφίσημη και αλληγορική και έχει μια αμερόληπτη μαρτυρία για το καθετί, για το χώρο και το χρόνο καθιστώντας έτσι την πολιτική όχι μια μηχανή εξουσίας αλλά μια ιδεολογική περίπτωση.

Αυτά προφανώς ενοχλούσαν όσους ήθελαν να τον ξεφορτωθούν και δεν ήταν πρόσωπα μόνον μιας παράταξης, αλλά συγκυριακά μαζεμένοι, γιατί έβλεπαν ότι ο Βενιζέλος είναι μόνος του μια κατηγορία και προφανώς η μπάλα του εκφοβισμού: Νίκο κοίταξε τι έπαθε ο Βαγγέλης- προειδοποιεί και όσους έχουν άποψη και συγκροτημένη προσωπικότητα και σίγουρα έρχεται η σειρά τους.

Αν αυτό είναι ιδεολογία τότε ένα παλιό καλό κόμμα κατάντησε ατάλαντη ομαδούλα, χωρίς προσανατολισμούς και προφανώς μπάλωμα μιας φοβερής τρύπας που άνοιξαν πρώιμοι αντιμνημονιακοί και όψιμοι Μερκελιστές , πάντα όμως ανάξια μάλιστα άνθρωποι.

                                                                                   Τάσος Τασιόπουλος

ΥΓ1. Οι εκλογές τελείωσαν και δικαίωσαν όσους λένε πως κάθε τόπος έχει την κυβέρνηση που του αξίζει και κάθε δήμος τον δήμαρχο που του αξίζει.

Άρα δεν αξίζουμε καλύτερα, ανεξάρτητα από το τι θα βγάλει το εκλογοδικείο.

ΥΓ2. Αν μια φωτογραφία σοβρακοφόρων δεν είναι αισχρό μοντάζ, τότε πράγματι ένας δήμος έχει την διοίκηση που του αξίζει.

Αρα δεν αξίζουμε καλύτερα.

ΥΓ3. Αν αυτά συμβαίνουν στ αλήθεια, τότε ο αστικός πληθυσμός της πόλης της Αλεξάνδρειας, πράγματι επέλεξε ότι καλύτερο.

Άρα δεν αξίζει καλύτερα.

ΥΓ4. Όλα τα λεφτά ήταν δυο φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα επινίκεια.

Του βρακοφόρου και του ζεύγους την ώρα που δίνει τα συγχαρήκια.

Λίγη τσίπα.

Όταν διοικούν οι ανίκανοι φταίνε οι ικανοί (Ελένη Γλυκατζή).

Κατηγορία Γενικά

Μέχρι αργά το βράδυ ακόμα και το Σαββατοκύριακο.

Σταθερή προμήθεια ανεξαρτήτως ποσού αποστολής.

Μια νέα υπηρεσία για μεταφορά χρημάτων είναι πλέον διαθέσιμη σε χιλιάδες καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Ο κόσμος μπορεί να επισκεφθεί ένα πιστοποιημένο για την παροχή της υπηρεσίας κατάστημα ΟΠΑΠ και να στείλει ή να λάβει εύκολα και γρήγορα, έως και 600 ευρώ μετρητά με σταθερή προμήθεια 4,5 ευρώ ανεξαρτήτως ποσού αποστολής. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη καθημερινά μέχρι αργά το βράδυ, ακόμα και το Σαββατοκύριακο.

Η διαδικασία αποστολής και παραλαβής χρημάτων είναι απλή και διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Συγκεκριμένα:

Αποστολή Χρημάτων

Έχοντας μαζί του μόνο την ταυτότητα ή το διαβατήριό του, ο ενδιαφερόμενος επισκέπτεται το κατάστημα ΟΠΑΠ και ενημερώνει τον υπάλληλο για το ποσό που επιθυμεί να στείλει, καθώς και το ονοματεπώνυμο του παραλήπτη. Καταβάλει σε μετρητά το ποσό προς μεταφορά και τα έξοδα της υπηρεσίας, και παραλαμβάνει απόδειξη της συναλλαγής στην οποία αναγράφεται ένας μοναδικός 10-ψήφιος κωδικός αναφοράς. Τέλος, επικοινωνεί τον κωδικό αυτό στον παραλήπτη, προκειμένου ο τελευταίος να παραλάβει τα χρήματα.

Παραλαβή Χρημάτων

Με το σχετικό 10-ψήφιο κωδικό αναφοράς καθώς και την ταυτότητα ή το διαβατήριό του, ο παραλήπτης μπορεί να παραλάβει άμεσα το ποσό από ένα πιστοποιημένο για την παροχή της υπηρεσίας κατάστημα ΟΠΑΠ, οπουδήποτε στην Ελλάδα.

Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε το πλησιέστερο κατάστημα ΟΠΑΠ, όπου προσφέρεται η υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων.

Υπηρεσίες tora στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Η νέα υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων έρχεται να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες Tora που είναι ήδη διαθέσιμες σε χιλιάδες καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα, όπως η πληρωμή λογαριασμών, οφειλών δημοσίου, κ.α. ή η ανανέωση χρόνου ομιλίας για οποιαδήποτε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Οι παραπάνω υπηρεσίες διατίθενται μέσω των tora Wallet και tora Direct, θυγατρικών εταιρειών του ομίλου ΟΠΑΠ. Η tora Wallet είναι αδειοδοτημένο Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος ενώ η tora Direct είναι η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε την πώληση καρτών τηλεφωνίας σε «άυλη» μορφή στην Ελληνική αγορά.

Κατηγορία Γενικά

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι σήμερα στις 10/06/2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα : από 09:00 π.μ έως και 13:00 μ.μ ,

θα γίνει διακοπή νερού στη Τοπική Κοινότητα Λουτρού λόγω αποκατάστασης βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης .

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

Εκ της Τεχνικής
Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ ΑΛ

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 10/06/2019

Κατηγορία Φαρμακεία

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας