alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

Εγκρίθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) νέο σχέδιο μαθησιακής κινητικότητας Erasmus+ για το ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας, το οποίο ανήκει στη Βασική Δράση 1(ΚΑ 1), στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με τίτλο «Τεχνολογία Συστημάτων Ανάκτησης Κινητικής Ενέργειας και Ενέργειας Καυσαερίων για Υβριδικούς Κινητήρες».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί κατά το Σχολικό Έτος 2019-2020 και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την επιμόρφωση 18 μαθητών των ειδικοτήτων "Τεχνικός Οχημάτων" και "Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων" στην Βαρκελώνη της Ισπανίας για 16 ημέρες. Τους μαθητές θα συνοδεύσουν δύο εκπαιδευτικοί του ΕΠΑ.Λ. Αλεξάνδρειας.

Η χρηματοδότηση θα γίνει από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο συντονισμός από το Ι.Κ.Υ.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Σύσκεψη μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη διάθεση επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ημαθίας

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Να ευχαριστήσω κατ αρχήν το Επιμελητήριο Ημαθίας για τη φιλοξενία και όλους εσάς για την παρουσία σας.

Ο λόγος που συγκάλεσα τη σημερινή σύσκεψη είναι αφενός για να καταγράψουμε όλες τις απόψεις σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζει το ξεκίνημα της χρονιάς για τα επιτραπέζια ροδάκινα, αφετέρου να τα αξιολογήσουμε και να δώσουμε προτεραιότητες ώστε να βρούμε και να δώσουμε τις κατάλληλες λύσεις που χρειάζονται άμεσα και αποτελεσματικά. Δίνω μεγάλη σημασία στην ομαδικότητα, στη συνεργασία, στη συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων και έτσι πρέπει να δούμε το θέμα και ότι κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε για την ουσία και το αποτέλεσμα και όχι για τις εντυπώσεις.

Έχουμε ήδη σοβαρό πρόβλημα με τους μικρούς καρπούς λόγω των καιρικών συνθηκών που είναι μεν κατάλληλοι για κατανάλωση ή χυμοποίηση είναι όμως ακατάλληλοι για σοβαρή εμπορία.

Έχουμε και άλλα προβλήματα στη διακίνηση και εμπορία του προϊόντος που θέλω να τα εξηγήσετε, να καταγραφούν και να συζητήσουμε για τον τρόπο που θα τα επιλύσουμε.

Για το πρόβλημα με τα επιτραπέζια ροδάκινα, έκανα χθες παρέμβαση, ως αντιπεριφερερειάρχης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και ενημέρωσα προσωπικά τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος μου ζήτησε να σας μεταφέρω τη συμπαράστασή του σε ότι αποφασίσουμε και θα ήταν κι αυτός μαζί μας σήμερα όμως το έκτακτο της σύσκεψης δεν επέτρεψε τροποποίηση στο πρόγραμμά του. Το ίδιο θετικά απέναντι σε ότι αποφασίσουμε είναι και το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ότι αφορά τη μικροκαρπία στα επιτραπέζια, η άποψή μου είναι ότι πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα, η απόσυρση των ποσοτήτων που δεν μπορούν να είναι ανταγωνίσιμα ώστε να διασφαλίσουμε μια ομαλή ροή στην αγορά σε σχέση με την διασφάλιση του εισοδήματος των αγροτών καλλιεργητών και βέβαια σε σχέση με την ομαλή διάθεση των προϊόντων, τις τιμές και γενικά σε σχέση με τον συνολικό κύκλο της εμπορίας του προϊόντος. Η διασφάλιση του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών και η ομαλή διάθεση των προϊόντων στην αγορά, σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού -διότι έχουμε και πλεονέκτημα ποιότητας τοπικά- είναι τα δύο ζητούμενα.

Μιλώ με όρους αγοράς διότι έχω άποψη, έτσι αντιμετωπίζω το θέμα και έτσι πρέπει να το δούμε κατά την άποψή μου. Η αγορά είναι που δίνει το αποτέλεσμα και στην αγορά πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας, κάνοντας όμως και τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να το διασφαλίσουμε καθώς το περιβάλλον που αντιμετωπίζουμε συνολικά δεν είναι και το ιδανικότερο για να λειτουργήσουμε μόνο με όρους ανταγωνισμού χωρίς βοηθητικές παρεμβάσεις του κράτους.

Η πρότασή μου λοιπόν είναι να αποσυρθούν όσες ποσότητες κρίνεται απαραίτητο και να διατεθούν για χυμό ή να διανεμηθούν δωρεάν σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη ή σε φιλανθρωπικά σωματεία. Η διαδικασία να γίνει μέσω των Ομάδων Παραγωγών και η χρηματοδότηση των αποζημιώσεων να γίνει μέσω μιας εθνικής παρέμβασης (de minimis) σε τιμές που θα ανταποκρίνονται τουλάχιστον σε μια στοιχειώδη ικανοποιητική κάλυψη των ροδακινοπαραγωγών.

Για άλλα προβλήματα σχετικά με την εμπορία και τη διακίνηση των επιτραπέζιων ροδάκινων, έχω άποψη προσωπικά θέλω όμως πρώτα να σας ακούσω όλους ώστε να καταγράψουμε σωστά τα προβλήματα που υπάρχουν ή εντοπίζονται και να εντοπίσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούν να επιλυθούν ή να μειωθούν άμεσα.

Και στις δύο παράμετρους του προβλήματος, σκοπός μου είναι να λειτουργήσουμε συλλογικά, χωρίς αποκλεισμούς, να δούμε το θέμα σοβαρά και στην πραγματική του διάσταση και κυρίως να δράσουμε άμεσα, χωρίς να μακρυγορούμε, χωρίς ανούσιες θεωρίες. Να μη μείνουμε στα λόγια αλλά να βρούμε και να πετύχουμε τις λύσεις που χρειάζονται και για τους αγρότες και για την αγορά του προϊόντος.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Μετά τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις των εκπρωσώπων όλων των φορέων, καταγράφηκαν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα στη διάθεση επιτραπέζιου ροδάκινου και νεκταρινιού και αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής με συμμετέχοντες από το σύνολο των φορέων.

Λόγω της αυξημένης παραγωγής των συγκεκριμένων προϊόντων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, της πτώσης της κατανάλωσης, της κατακρήμνισης των τιμών διάθεσης, σε συνδυασμό με τις μακροχρόνιες πλέον συνέπειες του Ρωσικού εμπάργκο και των καταστροφών από καιρικά φαινόμενα, συντάχθηκε έγγραφο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Αραχωβίτη, ζητώντας την ΑΜΕΣΗ παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη των τιμών.

Τονίζεται ότι, μετά από τις πρώτες κιόλας μέρες τις συγκομιδής, έχουν συσσωρευτεί στα ψυγεία των εξαγωγικών φορέων, ιδιωτών και συνεταιρισμών, ποσότητες άνω των 10.000 τόνων, ενώ επίκειται τις επόμενες 10 με 15 ημέρες η συγκομιδή άνω των 40.000 τόνων επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών.

Στο έγγραφο γίνεται μνεία του αντίστοιχου προβλήματος των ισπανικών φορέων, όπου ήδη η Κυβέρνηση της Ισπανίας αποφάσισε να αποσύρει από την αγορά 30.000 τόνους των συγκεκριμένων προϊόντων και να εγκρίνει κρατική ενισχυτική χρηματοδότηση 14.300.000€.

Θέτοντας υπόψη του Υπουργού τα παραπάνω, ζητήθηκε άμεση συνάντηση, με σκοπό την καταγραφή των αδιάθετων ποσοτήτων στις ενότητες Ημαθίας, Λάρισας και Πέλλας και την λήψη πρωτοβουλιών από την πλευρά του Υπουργείου.

Το κείμενο συνυπογράφουν:

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ημαθίας

Διοικητικό Συμβούλιο Εμπορικού Επιμελητηρίου Ημαθίας

Ιδιώτες εξαγωγείς:

  1. Tasty fruit Αποστολίδης – Νικολόπουλος
  2. Πλωμαρίτης Κώστας
  3. Αλεξιάδης Φώτης
  4. Νέγκας Νικόλαος
  5. Αφοί Καλαϊτζίδη
  6. IRA Fruit Ραφαηλίδης Θεόφιλος

Οργανώσεις Παραγωγών – Συνεταιρισμοί:

  1. Α.Σ. Νέος Αλιάκμων
  2. Α.Σ. Μέσης
  3. Α.Σ. Μελίκης
  4. Α.Σ. Venus
  5. Α.Σ. Νάουσας
  6. ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας
  7. Α.Σ. Επισκοπής
  8. ΑΣΟΠ Επισκοπής
  9. Α.Σ. Μίεζας
  10. Α.Σ. Αγ. Κωνσταντίνος
  11. Κοινοπραξία Μελίκης
  12. Α.Σ. Komex
  13. Α.Σ. Ερμής
  14. Α.Σ. Ομόνοια

Αγροτικοί Σύλλογοι:

  1. Αγροτικός σύλλογος γεωργών Βέροιας
  2. Αγροτικός σύλλογος Ημαθίας
  3. Αγροτικός σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»
  4. Ενιαίος αγροτικός σύλλογος Νάουσας
  5. Αγροτικός σύλλογος Αλεξάνδρειας
Κατηγορία Αγροτικά

Δεσμεύτηκε το ποσό από τον ΟΠΕΚΑ για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Ιουνίου 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η καταβολή του θα γίνει το διήμερο  27 – 28 Ιουνίου 2019.

Παράλληλα το ΚΕΑ δικαιούνται πλέον όσοι είναι δικαιούχοι Διεθνούς προστασίας και έληξε η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία.

Ειδικότερα προστίθεται νέο άρθρο στην υπουργική απόφαση “Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης”. Έτσι πλέον θα είναι δικαιουχοι και οι ωφελούμενοι Προγράμματος παροχής οικονομικής βοήθειας και στέγασης «ΕΣΤΙΑ».

Αναλυτικότερα οι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας για τους οποίους παύει η παροχή οικονομικής βοήθειας και στέγασης στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εντάσσονται κατόπιν υποβολής αίτησης στο Κ.Ε.Α. για την πρώτη περίοδο ενίσχυσης των έξι μηνών, κατά παρέκκλιση των οριζομένων στο άρθρο 5.1, 5.2 και 5.5 της παρούσης, εφόσον:

α) η απόφαση για την αναγνώριση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας εκδόθηκε έως και τις 31.12.2017 και β) έχει προηγηθεί επιβεβαίωση των στοιχείων τους από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η ισχύς του παρόντος λήγει στις 31.12.2019.

Την αύξηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) κατά 11% περιλαμβάνει το σχέδιο της του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία. Ειδικότερα το σχέδιο περιλαμβάνει αύξηση 11% όσο ήταν και η αύξηση του κατώτατου μισθού το 2019. Αυτό σημαίνει ότι τα 200 ευρώ αυξάνονται κατά 22 ευρώ για μονοπροσωπο νοικοκυριό.

Σήμερα οι δικαιούχοι λαμβάνουν :

Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα.
Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα
Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Κατηγορία Οικονομία

Συμμετοχή 5.200 παιδιών και γονέων/κηδεμόνων.

Με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών από 2.200 παιδιά και 3.000 γονείς/κηδεμόνες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου το όγδοο διπλό φεστιβάλ των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου.

Στη γιορτή του αθλητισμού συμμετείχαν παιδιά από 26 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία από τους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Γρεβενών, Φθιώτιδας και Φωκίδας, τα οποία υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ.Στο φεστιβάλ του Σαββάτου, όπως και στα υπόλοιπα φεστιβάλ που είναι ανοικτά στην τοπική κοινωνία, συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια ηλικίας έως 13 ετών, τα οποία δεν ανήκαν στις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Το αθλητικό διήμερο στο Βόλο περιλάμβανε πλήθος από δραστηριότητες που προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, την αφοσίωση και την ομαδικότητα. Τα παιδιά αγωνίστηκαν σε παραολυμπιακά αθλήματα, συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς σκορ και βαθμολογία, έμαθαν τις βασικές αρχές του ράγκμπι και του κρίκετ, εξασκήθηκαν στο άλμα εις μήκος, το άλμα εις ύψος, το ΤάεΚβον Ντο, την ποδηλασία, την επιτραπέζια αντισφαίριση και την ξιφασκία. Επιπλέον, παρακολούθησαν μαθήματα ρομποτικής, καθώς και μία σειρά από άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Παράλληλα, οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών συμμετείχαν σε σεμινάριο για θέματα διατροφής και ψυχολογίας από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Ο Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τον αθλητισμό στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Ο ΟΠΑΠ και οι ιδιοκτήτες πρακτορείων, τα οποία ξεπερνούν τα 400 σε όλη τη Θεσσαλία, στηρίζουμε αυτή την ενέργεια και βρισκόμαστε πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ υποστηρίζει συνολικά περισσότερα από 13.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα, παρέχοντάς τους επιστημονική υποστήριξη, αθλητικό υλικό και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη».

Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού παρευρέθηκαν, επίσης, διακεκριμένοι αθλητές, όπως οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές Τάσος Μητρόπουλος και Γιάννης Καλιτζάκης,oπαραολυμπιονίκηςτης κολύμβησης Δημήτρης Καρυπίδης, ηπαραολυμπιονίκηςστη σκοποβολή Δώρα Μούτσιου και η ΟΠΑΠ Champion   Παναγιώτα Δόση, οι οποίοι έδωσαν στα παιδιά πολύτιμες κατευθύνσεις.

Πέντε χρόνια Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ με 38 φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα

Με το διπλό φεστιβάλ του Βόλου ολοκληρώθηκαν οι οκτώ μεγάλες γιορτές του αθλητισμού της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Στα πέντε χρόνια υλοποίησης του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, έχουν διοργανωθεί συνολικά 38 φεστιβάλ, σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ υποστηρίζει παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών από 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου σε 49 νομούς της Ελλάδας.Οι μικροί αθλητές λαμβάνουν προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, καθώς και επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους. Επιπλέον, τους παρέχονται αθλητικό υλικό και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Στο πρόγραμμαέχουν πάρει μέρος έως σήμερα 33.000 μικροί αθλητές μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες τους, καθώς και 1.300 προπονητές.

Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στην ιστοσελίδα www.opapcsr.gr

Εταιρικό προφίλ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο EmmaDelta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

 

1

(από αριστερά) Γιάννης Καλιτζάκης, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων του ΟΠΑΠ, Τάσος Μητρόπουλος μαζί με παιδιά που συμμετείχαν στο φεστιβάλ

2

Στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στο Βόλο

3

Στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στο Βόλο

4

Στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στο Βόλο

5

Στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στο Βόλο

Κατηγορία Γενικά

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση είχε ο Υφυπουργός Άγγελος Τόλκας στο πλαίσιο της ίδρυσης και δημιουργίας γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στη Βέροια.

Η Κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει στη δημιουργία 36 περιφερειακών αντίστοιχων γραφείων που έχουν στόχο να ενημερώνουν σφαιρικά και αναλυτικά για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις υπερχρεωμένων πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την αδυναμία τους να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους λοιπούς ιδιώτες.

Σε συνέχεια της παραπάνω συνάντησης, ο ειδικός γραμματέας ενημέρωσε τον Υφυπουργό ότι υπογράφεται από τον Αρμόδιο Υπουργό και προχωράει η δημιουργία του παραπάνω γραφείου και στη Βέροια σε χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Βέροιας στη παλιά δημοτική αγορά Βέροιας και διαμορφώνεται επί του παρόντος, ενώ παράλληλα διενεργείται η σχετική ειδική εκπαίδευση των δημόσιων υπαλλήλων που θα υπηρετούν εκεί.

Ο Υφυπουργός Άγγελος Τόλκας σημείωσε σχετικά: «Η ενίσχυση του δικτύου στήριξης των συνανθρώπων μας που έπληξε η κρίση αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας. Πλέον η Ημαθία αποκτά μια δομή που έρχεται να υποστηρίξει στην πράξη τους συμπολίτες μας και να προστατεύσει τις περιουσίες τους. Όταν λέμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουμε για τους πολλούς, το εννοούμε και το κάνουμε πράξη».

Κατηγορία Γενικά

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας για τις κατασκηνώσεις του ΕΦΚΑ:

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Από χθες Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις για τους φορείς του ΕΦΚΑ. Η προθεσμία υποβολής έχει οριστεί από 10-6-2019 έως 14-6-2019 για τους ενδιαφερόμενους της Α΄ κατασκηνωτικής περιόδου και από 17-6-2019 έως 28-6-2019 αποκλειστικά για τους ενδιαφερόμενους της Β΄, Γ΄ και Δ΄(ΑΜΕΑ) κατασκηνωτικής περιόδου.
Όπως έχει ανακοινωθεί, οι διαχειριστικές επιτροπές θα εκδώσουν ενημερωτικά έγγραφα και οδηγίες, σχετικά με τις προϋποθέσεις και την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.
Μέχρι την στιγμή που συντάσσεται η παρούσα, δεν έχει ακόμη ανοίξει η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, ενώ για τους δικαιούχους της Β’ Περ/κής Διεύθυνσης Μη Μισθωτών Αττικής-Αθηνών-Κεντρικού Τομέα (π. ΟΑΕΕ-ΤΑΝΤΠ, κλάδος Κύριας Ασφάλισης πρώην ΤΑΝΠΥ) έχει επιλεγεί η λύση της υποβολής αιτήσεως μέσω φαξ (εγκύκλιος με αρ. πρωτ. 707753/10-6-2019).
Κατά συνέπεια, όσοι από τα μέλη μας ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αιτήσεις θα πρέπει να έχουν την προσοχή τους στην έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας ηλεκτρονικής υποβολής, εκτός εάν επιλεγεί άλλος τρόπος, όπως στην ανωτέρω περίπτωση, οπότε και θα ενημερώσουμε αναλόγως. Συνακόλουθα, μπορούν να απευθύνονται στο πλησιέστερο Περιφερειακό Τμήμα Μη Μισθωτών του ΕΦΚΑ, για οποιαδήποτε απορία έχουν είτε ως προς την υποβολή της αίτησης συμμετοχής, είτε ως προς τα πρωτότυπα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν.
ΤΟ Δ.Σ.

Με μπουγέλο ολοκλήρωσε τη χρονιά η ποδοσφαιρική Ακαδημία του Αστέρα Αλεξάνδρειας στην Τελετή Λήξης, το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2019 στο δημοτικό γήπεδο Νησίου.

Διοίκηση, προπονητές και οι μικροί αθλητές συγκεντρώθηκαν στο τερέν κάνοντας ανασκόπηση της χρόνιας και στο τέλος έγιναν «μούσκεμα» παίζοντας ποδόσφαιρο.

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Tο απόγευμα της Δευτεράς 10 Ιουνίου 2019 υπεγράφη στο δημαρχείο Βέροιας  μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Βέροιας και του δήμου της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου. Ο δήμαρχος Κώστας  Βοργιαζίδης  στην ομιλία του ανέφερε επιγραμματικά τα τουριστικά, πολιτισμικά και εμπορικά στοιχεία της Βέροιας που την κάνουν ιδιαίτερα ελκυστική και υπογράμμισε τις συντονισμένες ενέργειες για να καταλήξουν στις υπογραφές του μνημονίου συνεργασίας. Από την πλευρά της η κινέζα δήμαρχος υπογράμμισε την σημασία της συνεργασίας με μια πόλη με τόσο μεγάλη ιστορία, όπως η Βέροια,  που θα δημιουργήσει μια γέφυρα συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων και κάλεσε τους κατοίκους της Βέροιας να επισκεφθούν την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου. Την κινεζική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης, αφού τα πεδία του τουρισμού και του εμπορίου είναι ψηλά στην ατζέντα συνεργασίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας και ο βουλευτής Χρήστος Αντωνίου.

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας