alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

Την έντονη ανησυχία του για την εικόνα κατάρρευσης της ΔΕΗ εξέφρασε ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Βουλευτής

κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, στις συζητήσεις του με τους πολίτες της Ημαθίας.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, τόνισε ότι, ενδεχόμενη κατάρρευση της ΔΕΗ θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, ο οποίος με τις επιλογές που έκανε οδήγησε τη ΔΕΗ στη σημερινή οικτρή κατάσταση.

«Παρέλαβαν τη ΔΕΗ με κέρδη 100 εκ. το 2014 και σήμερα η ΔΕΗ εμφανίζει ζημίες κοντά στο 1 δις. Η αξία της επιχείρησης ήταν 2,5 δις ευρώ

το 2015 και σήμερα είναι μόλις 300 εκ. ευρώ. Η κυβέρνηση εκχώρησε σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα,

το 50% των πελατών της ΔΕΗ, δηλαδή το 50% των εσόδων και κερδών της. Η Νέα Δημοκρατία έρχεται για να στηρίξει τη λειτουργία της επιχείρησης.

Η ΔΕΗ πρέπει να διασωθεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση το κόστος θα είναι τεράστιο για όλους τους Έλληνες. Η ΔΕΗ δεν μπορεί να κλείσει,

δεν πρέπει να χρεοκοπήσει γιατί θα παρασύρει σε ξαφνικό θάνατο την ελληνική οικονομία. Χρειάζεται άλλο μοντέλο διοίκησης, νοικοκυριό,

νέα κεφάλαια για επενδύσεις για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον», τόνισε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος,

ο οποίος περιόδευσε στα χωριά, Ριζώματα, Δάσκιο, Σφηκιά, Πολυδένδρι, συνεχίζοντας την άμεση διαπροσωπική επαφή και επικοινωνία του με τους πολίτες.

Άνοιξαν οι ουρανοί στην περιοχή του Δ. Αλεξάνδρειας από την ισχυρή μπόρα που έπληξε τα γύρω χωριά.

Δέντρα και κλαδιά έπεσαν στην Π.Ε.Ο Αλεξάνδρειας-Κατερίνης λίγο πριν την Κυψέλη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας αντιμετώπισε άμεσα το πρόβλημα.

Κατηγορία Αστυνομικά

Φωτιά σημειώθηκε παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού λίγο

μετά τον κόμβο Νησελίου με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
Στο συμβάν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας με τέσσερα οχήματα και οκτώ άνδρες

και επικεφαλής τον Υπ/κτή Γερόπουλο Γρηγόρη για την κατάσβεση της φωτιάς καθώς και η αστυνομία.

Κατηγορία Αστυνομικά

Με Δημήτρη Ιτούδη ολοκληρώθηκε
η πρώτη περίοδος του 5ου VERIA BASKETBALL CAMP

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα (22/6) στο ανοικτό γήπεδο «Άρης Γεωργιάδης», η πρώτη περίοδος του 5ου Veria Basketball Camp. Τόσο οι διοργανωτές όσο και τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν, δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους για την εμπειρία που έζησαν το πενθήμερο 18-22 Ιουνίου.

Επίσημος προσκεκλημένος στην τελετή λήξης ο πρωταθλητής με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τις αμέτρητες προσωπικές και ομαδικές διακρίσεις Δημήτρης Ιτούδης ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό. Επίσης το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Βέροιας κος Κωσταντίνος Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας κος Διαμάντης Στέργιος, η Διευθύντρια του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας κα Αθανασία Γιαμουστάρη, και η υποψήφια βουλευτής κα Νίκη Καρατζιούλα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης το Κώστας Τσαρτσαρής καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους επίσημους ενώ ευχαρίστησε γονείς και παιδιά για την εμπιστοσύνη που έδειξαν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Veria Basketball Camp. «Η πρώτη εβδομάδα ολοκληρώθηκε. Φέτος ενσωματώθηκαν αρκετά νέα πράγματα στο πρόγραμμα του camp. Νομίζω ότι τα παιδιά το διασκέδασαν περισσότερο από κάθε φορά. Το ίδιο κι εμείς. Στόχος μας όπως έχουμε αναφέρει είναι τα παιδιά να περνάνε καλά, να κάνουν καινούργιες φιλίες και να αποκτούν αγωνιστικές σκέψεις πάνω στο μπάσκετ και εικόνες που θα θυμούνται για χρόνια. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν οι προπονητές οι οποίοι επιτελούν παράλληλα και το έργο του παιδαγωγού.»

Ο Δήμαρχος Βέροιας κος Βοργιαζίδης στη συνέχεια πήρε το λόγο : «Πριν από 5 χρόνια ο Κώστας Τσαρτσαρής μας πρότεινε κάτι το οποίο μας φάνηκε ενδιαφέρον. Αυτό που είδαμε όμως στα 5 χρόνια αυτά, είναι ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα παιδιά της περιοχής μας. Στηρίζουμε τον αθλητισμό σε όλες του τις μορφές. Ο Κώστας πέτυχε σε αυτά τα πέντε χρόνια να φέρει πολλά παιδιά στον αθλητισμό, στον χώρο του μπάσκετ που σε αυτά τα δύσκολα χρόνια είναι μια όαση. Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε του προσπάθεια.»

Ο Δημήτρης Ιτούδης στον σύντομο χαιρετισμό του είπε : «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί βρίσκομαι στη Βέροια και δίπλα στον Κώστα Τσαρτσαρή. Να συγχαρώ τους γονείς που φέρνουν τα παιδιά τους στο camp και εμπιστεύονται τους προπονητές. Εύχομαι στα παιδιά από τις κερκίδες να βρεθούν μέσα στο γήπεδο και να πλαισιώσουν τις εθνικές ομάδες αλλά ουσιαστικά να γίνουν οι επόμενοι φίλαθλοι, οι υγιείς φίλαθλοι του αθλήματος. Αυτούς θέλουμε. Μεγάλωσα και έπαιξα μπάσκετ σε χωμάτινα γήπεδα. Δεν ήμουν επιπέδου Τσαρτσαρή για να παίξω μπάσκετ όμως ήθελα να διδάξω, να μεταδώσω αρχές στα παιδιά όπως και εγώ μέσα από την εξέλιξη μου διδάχθηκα πολλά. Σας ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκληση.»

Ο Κώστας Τσαρτσαρής εκ μέρους του Veria Basketball Camp παρέδωσε στον Δημήτρη Ιτούδη συμβολικό δώρο με τοπικά προϊόντα της περιοχής. Ο Δήμαρχος Βέροιας και ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας παρέδωσαν στον κο Ιτούδη ένα ενθύμιο από την Βεργίνα, ώστε να μεταφέρει μήνυμα στη Μόσχα ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική όπως χαρακτηριστικά είπε καθώς και ένα βιβλίο για την πόλη της Βέροιας. Στην συνέχεια ο κος Ιτούδης δέχθηκε δώρα από τους κο Λαζό Ηλία εκ μέρους του Φιλίππου Βέροιας Μπάσκετ, τον κο Σίμο Γαβριηλίδη εκ μέρους των Αετών Βέροιας και του κου Πέτρου Χριστοφορίδη εκ μέρους του ΑΟΚ Βέροιας.

Ακολούθησε κλήρωση πλούσιων δώρων από τους χορηγούς SENCOR και ΟΠΤΙΚΑ LIOLIOS

Οι νικητές είναι :

SENCOR :

Τσαμήτρος Ακύλας
Δερβίσης Δημήτρης
Ταπάντζης Αλέξανδρος
Βώττας Νάσος

ΟΠΤΙΚΑ ΛΙΟΛΙΟΣ :

Πετρόπουλος Παύλος
Γιαννακοβίτης Γιώργος
Καδόγλου Παρασκευάς
Αθανασίου Νικόλαος
Θεοδωρόπουλος Γιώργος
Ιατρού Γιώργος
Πιστοφίδης Τάσος
Ναστούλας Γιώργος

Ο Τσαχουρίδης Άγγελος κέρδισε ένα βιβλίο με την βιογραφία του Drazen Petrovic

Κατηγορία Αθλητικά

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου
«Η Μεγάλη Επιστροφή-
Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων»
Ένας οδηγός αγάπης για μικρούς και μεγάλους
Πρώτη παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη
TheRitz, Τετάρτη 26 Ιουνίου, 2019, ώρα 7.00 μ.μ.

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικού με Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή

και Δημιουργού της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων), «Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων»,

ένας οδηγός αγάπης για μικρούς και μεγάλους!
Πρόκειται για τη συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του πρώτου βιβλίου της, "Το Δώρο" αλλά και του Δώρου της Διώνης,

από τις εκδόσεις Welldone, που έγραψε η Διώνη ... Ο σκύλος που το 2011 μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε

και πετάχτηκε αβοήθητος να πεθάνει, αλλά διασώθηκε με τη βοήθεια της Κατερίνας Παπαποστόλου και μας μίλησε

με έναν μοναδικό τρόπο για τη ζωή ενός αδέσποτου σκύλου!
Τώρα η Διώνη επιστρέφει μαζί με όλους τους ήρωες του Δώρου! Και όχι μονάχα μαζί τους! 12 εξαιρετικοί τραγουδιστές,

4 συνθέτες, 4 στιχουργοί, 12 μουσικοί, ένα συγκρότημα, όπου όλοι μαζί ενώνουν τις φωνές τους με τη δύναμη των λέξεων

της Κατερίνας Παπαποστόλου, συνθέτοντας την πιο όμορφη αληθινή ιστορία!
Μέσα από την ιστορία και τα μάτια πρώην αδέσποτων, κακοποιημένων σκύλων, αλλά και άλλων ζώων που θυσιάζονται

στον βωμό της ανθρώπινης κυριαρχίας και ματαιοδοξίας, και που η Διώνη θέλει να σώσει, τόσο ένα παιδί όσο και

ένας ενήλικας θα ανακαλύψουν έναν ξεχασμένο κόσμο θαυμάτων. Εκεί που υπάρχει και ξαναγεννιέται η ελπίδα, η χαρά και το νόημα της ύπαρξης!
Το βιβλίο «Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» σε ταξιδεύει στονΜεσαίωνα,

σε σκοτεινά παλάτια, σε δάση όπου χορεύεις παρέα με όλα τα ζώα, σε πόλεις που μόνο στα όνειρά σου έχεις δει,

σε ένα Νέο Σχολείο όπου διδάσκεσαι τις μεγαλύτερες αρετές της ζωής. Τον σεβασμό στον άνθρωπο και στα ζώα,

στη διαφορετικότητα, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την αλληλεγγύη, την αξιοκρατία, την ισότητα, τη δύναμη της ομάδας, τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης!!!
Κυκλοφορεί σε μια πολυτελή έκδοση με δύο όψεις! Από τη μια πλευρά είναι ένα μουσικό εικονο-βιβλίο ακόμη και για παιδιά 3 ετών.

Κλείνεις τα μάτια και βαδίζεις ατάραχος μέσα στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων! Από την άλλη πλευρά βυθίζεσαι

στα συναισθήματα και στις εικόνες που γεννούν οι λέξεις! Κρατάς ένα μεσαιωνικό εφηβικό παραμύθι! Ακούς μελωδίες να ηχούν επαναστατικά μέσα σου. Διαβάζεις για τη Μεγάλη Επιστροφή στο Παλάτι των Ονείρων!
Συντελεστές:
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
Κείμενα εικονοβιβλίου: ΠάττυΠαπαδήμου
Ερμηνευτές:
Κώστας Παρίσσης, ‘ΑννηΘεοχαρη, Ερωφίλη, Πένυ Παπακωνσταντίνου, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Σοφία Παπουλάκου,

Χαριτίνη Πανοπούλου, Κασσάνδρα Μοδινός, Αλέξανδρος Δημόπουλος Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Μαρία Τσίλι και το συγκρότημα PassePartout
Στίχοι – Μουσική:
Ερωφίλη, Γιώργος Χατζής, ‘ΑννηΘεοχαρη, Μαρία Τσίλι
Ενορχήστρωση:
Κώστας Παρίσσης (γενική επιμέλεια, mastering), Γιώργος Βασίλας
Το βιβλίο το οποίο συνοδεύει ένα δώρο έκπληξη, μπορείτε να το αποκτήσετε από τις 22 Ιουνίου και μετά με ηλεκτρονική παραγγελία

από το www.welldone.com.gr. Ενώ από τις 28 Ιουνίου από την αλυσίδα πολιτισμού Ιανός στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη

και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατίθεται για τη στήριξη του αγώνα της ομάδας Ζω.Ε.Σ (www.zwes.gr)

σε όλα τα σχολεία της χώρας αλλά και για αδέσποτα ζώα που φροντίζουν.
Την Τετάρτη 26 Ιουνίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο φιλόξενο χώρο «TheRitz»(Βενιζέλου 1) στις 7μ.μ.

Την Κατερίνα Παπαποστόλου και τη Διώνη συνοδεύουν στην «Επιστροφή» τους και θα μιλήσουν για αυτό σημαντικοί άνθρωποι της πόλης.

Η Ευδοκία Νικολαϊδου, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, η Μαρία Μαρκογιαννοπούλου, εκπαιδευτικός- πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου «ο Σείριος»

και η ΠάττυΠαπαδήμου, εκπαιδευτικός- κριτικός λογοτεχνίας και η Κατερίνα Νοτοπούλου, πρώην Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης


Την παρουσίαση θα συντονίσουν η Έλσα Παζολίδου, επιμελήτρια κειμένων και διαχειρίστρια της σελίδας Elsa’s&Lia’sbooks

και ο Παντελής Τοπαλίδης, εκπαιδευτικός.

Ενώ τους αποσυντονίζουν εναλλακτικά και επαναστατικά η αγαπημένη ηθοποιός Σοφία Μουτίδου

και ο πιο χαμογελαστός σκύλος του Παλατιού των Ονείρων, ο πασίγνωστος Πόθος!
Μουσικά θα συνοδεύσουν τη Μεγάλη Επιστροφή η Κασσάνδρα Δημοπούλου, λυρική τραγουδίστρια- σκηνοθέτης όπερας,

ο Αλέξανδρος Καλλιφατίδης με την κιθάρα του και η Μαρία Τσίλι στο πιάνο.


Χορηγός επικοινωνίας της παρουσίασης το www.alexandriamou.gr.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (23 Ιουνίου 2019) το πρωί ο εορτασμός της «Ημέρας προς τιμή των Αποστράτων», σε Ιερούς Ναούς της Ημαθίας,

του Κιλκίς, της Πέλλας, των Σερρών, της Πιερίας και της Χαλκιδικής.
Από την Ελληνική Πολιτεία έχει καθιερωθεί η εορτή των Αγίων Πάντων ως ημέρα τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους

και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν θρησκευτικές, πολιτικές και δημοτικές Αρχές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,

εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και πλήθος αποστράτων και εν ενεργεία αστυνομικών.
Σημειώνεται ότι η θεσμοθέτηση του εορτασμού της Ημέρας προς τιμήν των αποστράτων έγινε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την αναγνώριση της προσφοράς τους, καθώς και για την ενδυνάμωση

των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού προσωπικού.

Κατηγορία Αστυνομικά

Σε ισχύ είναι από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (24/6), το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ - Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή πτώση,

κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο θα διατηρηθούν γενικά σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας - Μετά το μεσημέρι βροχές και σποραδικές καταιγίδες

θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με ενδεχομένως τοπικά έντονα φαινόμενα.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, ενώ οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα.
Μέχρι 38 βαθμούς η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 17 έως 36, στην Ήπειρο από 18 έως 35 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 38, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και την Κρήτη από 20 έως 37 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς Κελσίου.
Ενισχυμένοι οι άνεμοι στα πελάγη

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς αλλά τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νοτιότερα πελάγη 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα βορειότερα πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (24/6) στη Βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τη Δευτέρα από νωρίς το πρωί θα επηρεαστούν:

H Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σταδιακά και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες:

Η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πρόσκαιρα η Ήπειρος.

Εξασθένιση των φαινομένων προβλέπεται τις βραδινές ώρες.

Με βάση τις υφιστάμενες προβλέψεις δεν φαίνεται να επηρεάζονται περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr
Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Δευτέρα 24 Ιουνίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Από τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά στη Μακεδονία και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θράκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη Μακεδονία, με εξασθένηση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στην Κρήτη έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στις Κυκλάδες σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και στην Κρήτη τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια δυτικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι το βράδυ στα βόρεια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας