alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο κατέθεσε ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, με θέμα την «Αναδιοργάνωση των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ειδικότερα, ο βουλευτής Ημαθίας ερωτά τον κ. Υπουργό αν στην επικείμενη αναδιοργάνωση στις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας περιλαμβάνεται η διατήρηση του καθεστώτος της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, που εδρεύει στη Βέροια. Παράλληλα, μεταφέρει το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για το θέμα.

Με την ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας επιδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την διατήρηση της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, η οποία άλλωστε έχει αναλάβει τις περισσότερες αρμοδιότητες του Β΄ Σ.Σ. και για το λόγο αυτό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική η παραμονή της, ενόψει της Αναδιοργάνωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αναλυτικά η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο

ΘΕΜΑ: Αναδιοργάνωση των δομών των Ενόπλων Δυνάμεων

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Σύμφωνα με τις προγραμματικές σας δηλώσεις, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η «ασφάλεια στη χώρα» θα εξυπηρετηθεί μέσω ενός πολυεπίπεδου στρατηγικού σχεδιασμού. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, εντός των προτεραιοτήτων, τις οποίες έχετε ορίσει από κοινού με την Στρατιωτική Ηγεσία, συγκαταλέγεται η αναδιοργάνωση της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής τους ικανότητας.

Επί του συγκεκριμένου ζητήματος, γίνεται καταρχάς αντιληπτό ότι η εν λόγω αναδιοργάνωση πέραν της αύξησης διαθεσιμότητας του έμψυχου δυναμικού, μέσω της ενίσχυσης του αναγκαίου στρατιωτικού προσωπικού, καθώς και της θεσμοθέτησης ενός αντικειμενικού σταθερού πλαισίου σταδιοδρομικής εξέλιξης και συστήματος αξιολόγησης, ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοκρατική ιεραρχική εξέλιξη των στελεχών, απαιτεί ενδεχομένως και καταργήσεις ή μετασχηματισμούς αναφορικά με τους κτιριακούς σχηματισμούς-συγκροτήματα που συγκροτούν τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας.

Η επικείμενη αναδιοργάνωση έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας της Βέροιας, καθώς ανακύπτουν ρωτήματα σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την 1η Μεραρχία Πεζικού. Η 1η Μεραρχία Πεζικού (Ι ΜΠ «Σμύρνη»), η   ιστορική μονάδα του Ελληνικού Στρατού, που συγκροτήθηκε το 1897 ως μεραρχία πεζικού και έχει λάβει μέρος σε όλες τις μεγάλες μάχες του Ελληνικού Στρατού, δεν αφορά μια συμβατική μεραρχία πεζικού αλλά περιλαμβάνει το σύνολο των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

Η αναδιοργάνωση της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων ενσωματώνει την προοπτική διατήρησης του υπάρχοντος καθεστώτος της 1ης Μεραρχίας Πεζικού της Βέροιας;

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, συνοδευόμενη από στελέχη της τοπικής οργάνωσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στα οινοποιεία ΒΑΕΝΙ Νάουσα και Οινοποιητική Μπουτάρη με σκοπό να έχει μια εικόνα για την κατάσταση του φετινού τρύγου και της πορείας του κρασιού. Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΒΑΕΝΙ Νάουσα Γιώργος Φουντούλης, το ξυνόμαυρο πλησιάζει στο τέλος της συγκομιδής του, με τη χρονιά να κρίνεται ικανοποιητική σε ποιότητα και παραγωγή. Η τιμή του παραγωγού θα είναι στο ίδια επίπεδα με πέρυσι ίσως και λίγο προς τα πάνω, αλλά αυτό θα φανεί σε λίγες ημέρες με την ολοκλήρωση της συγκομιδής. Οι εξαγωγές εξαρτώνται από τη χρονιά, κινούνται όμως σε ικανοποιητικά επίπεδα ενώ στην αγορά παρατηρείται μια αυξητική τάση προς το λευκό κρασί.

Συζητήθηκαν προτάσεις αλλαγών της νομοθεσίας για τις άδειες νέων φυτεύσεων, η έγκαιρη έγκριση των προγραμμάτων προώθησης και η προοπτική της ένταξης του κρασιού σε διακρατικές συμφωνίες με Τρίτες χώρες.

Με τον διευθυντή της Οινοποιητικής Μπουτάρη κ. Γεώργιο Κανελλίδη πέρα από τη πορεία της φετινής παραγωγής συζήτησαν και για την πορεία της εταιρίας, για το πλάνο εξυγίανσης της επιχείρησης που εφαρμόζεται σε συνεργασία με τις τράπεζες. Ο κ. Κανελλίδης επισήμανε πως παρόλα τα προβλήματα το όνομα “ΜΠΟΥΤΑΡΗ” είναι ακόμη δυνατό και σ’ αυτό συμβάλλει και η ποιότητα του οίνου που παράγει και διατηρεί την επιχείρηση σε υψηλά επίπεδα.

Η κα Καρασαρλίδου δήλωσε πως είναι στη διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειαστούν και πως θα συνεργαστούν από κοινού για να προωθήσουν τα αιτήματα του κλάδου ώστε να συμβάλλουν όλοι στην προώθηση του τοπικού οίνου. Η βουλευτής με την ευκαιρία επισκέφτηκε και το κτήμα Φουντή, όπου ενημερώθηκε από τον κ. Γιώργο Φουντή για τη παραγωγική διαδικασία, τον τρύγο και τα προβλήματα της καλλιέργειας.

Τo απόγευμα της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας καθώς και η περιφορά της εικόνας και των Λειψάνων του Οσίου Ιωάννου Κουκουζέλη, προστάτη της Βυζαντινής Μουσικής, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει παρεκκλήσιο του Οσίου και εορτάζεται η μνήμη του όπως κάθε χρόνο παρουσία κλήρου και πλήθους κόσμου.

Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη (02-10-2019) στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2019», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω: 

  • Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
  • Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και δεν συντρέχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Κατηγορία Γενικά

¨Τα Παιδιά της Άνοιξης¨ ξεκινούν εκστρατεία ενδυνάμωσης στο κομμάτι του εθελοντισμού. Καλούμε εθελοντές όλων των ηλικιών που έχουν την διάθεση και θα ήθελαν να συμβάλουν στο έργο μας.

Συγκεκριμένα, στόχος της εκστρατείας είναι να δημιουργηθούν οι παρακάτω ομάδες:

  1. Ομάδα ¨Δημιουργίες και Προϊόντα¨ για τις εκθέσεις
  2. Ομάδα ¨Υποστήριξης και Βοήθειας¨ στις εργασίες του χώρου
  3. Ομάδα ¨Τεχνικής Υποστήριξης¨ υπηρεσιών πληροφορικής
  4. Ομάδα ¨Υποστήριξης Εκδηλώσεων και Εκστρατειών¨
  5. ¨Διεπιστημονική Ομάδα¨

Οι εθελοντές μπορούν να ανήκουν σε παραπάνω από μία ομάδα.

Την αίτηση εθελοντισμού μπορείτε να την βρείτε στην σελίδα μας https://tapaidiatisanoixis.gr/στην ενότητα Εθελοντισμός και να την αποστείλετε συμπληρωμένη και εγγεγραμμένη στο info@tapaidiatisanoixis.gr

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ ¨Τα Παιδιά της Άνοιξης¨:23330-27212

Υπεύθυνος Εθελοντικού Προγράμματος: Δάλλας Αθανάσιος-Ψυχολόγος

Κατηγορία Εκπαίδευση

Αν είστε επαγγελματίας της Τεχνολογίας ή του Προγραμματισμού,

αν θέλετε να κάνετε το επόμενο βήμα στην καριέρα σας,

αν θα σας ενδιέφερε να ξεκινήσετε διεθνή σταδιοδρομία χωρίς να αφήσετε την πόλη σας,

τότετοTechSaloniki #5 poweredbyStoiximanσαςπεριμένει!

Ραντεβού στις 5 και 6 Οκτωβρίου στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Κάντε online εγγραφή τώρα στο

https://techsaloniki.gr/registration

Η Stoiximan, η μεγαλύτερη GameTech εταιρία στην Ελλάδα και μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη με παρουσία σε 6 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Αυστρία, Ρουμανία και Πορτογαλία) μέσα από τα δύο brands της, Stoiximan και Betano,  αποτελεί τον PlatinumSponsor του φετινού TechSaloniki #5 poweredbyStoiximan.

ToΤechSaloniki #5 poweredbyStoiximanείναι η ετήσια συνάντηση των μεγαλύτερων εταιρειών Τεχνολογίας και Πληροφορικής. Εκεί συγκεντρώνονται και περισσότερες από 30 εταιρείες Τεχνολογίας με έδρα ή κέντρο υποστήριξης στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός τους είναι να ανοίξουν νέους επαγγελματικούς ορίζοντες σε υποψήφιους που θέλουν να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικής και αναζητούν μία καριέρα με διεθνή πρότυπα στην πόλη τους.

Με την τεχνολογία να βρίσκεται στο DNA της Stoiximan απασχολώντας σήμερα το 30% του δυναμικού των πάνω από 650 ατόμων της στον τομέα αυτό και εφαρμόζοντας καινοτόμες μεθόδους σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της, από τις γλώσσες προγραμματισμού μέχρι τις μεθόδους εργασίας (Agileκαι Scrum), η μεγαλύτερη GameTechεταιρεία στην Ελλάδα και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη θα δώσει την ευκαιρία σε νέους και νέες που επιθυμούν να εργαστούν στην εταιρία είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα, να γνωρίσουν τους ανθρώπους της και να μάθουν περισσότερα για τις ευκαιρίες απασχόλησης που δημιουργούνται διαρκώς σε έναν πραγματικά δυναμικό κλάδο. Θα σας ενδιέφερε να κάνετε το επόμενο μεγάλο stepupστην καριέρα σας; Θα σκεφτόσασταν μια διεθνή σταδιοδρομία χωρίς να απομακρυνθείτε από την πόλη σας; Ραντεβού στις 5 και 6 Οκτωβρίου στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν onlineεγγραφή στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης

https://techsaloniki.gr/registration

Κατηγορία Τεχνολογία

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί Πανηγυρική Αγρυπνία επί τη Επετείω των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Αλεξάνδρειας.

Παράλληλα θα έλθουν στο Ιερό Ναό το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού εκ της Ιεράς Μονής Παναγιάς Δοβρά Βεροίας.

Ώρα έναρξης Αγρυπνίας: 20.00

Image 1

 

Σε παράταση 7 ημερών για την αιτήσεων για την ρύθμιση οφειλών των 120 δόσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News.

Η παράταση θα είναι διάρκειας μόλις επτά ημερών, ενώ η αρχική προθεσμία για ένταξη στη ρύθμιση για χρέη στην εφορία έληγε σήμερα.

Ειδικότερα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να δοθεί παραταση μιας εβδομάδας μέχρι 7 Οκτωβρίου για την υποβολή των αιτήσεων για όσους στο παραπεντε θέλουν να ενταχθούν. Δίνοντας έτσι σε ακόμη περισσότερους την ευκαιρία να ενταχθούν πριν ξεκινήσουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Πάντως στο υπουργείο Εργασίας συστηβεται ειδική τεχνική ομάδα υπαλλήλων του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών προκειμένου να καταγράψουν αλλα και να κατηγοριοποιήσουν τους οφειλέτες που δεν εντάχθηκαν στην ρύθμιση. Κι αυτό για να ενεργοποιηθούν αμέσως μετά την λήξη της υποβολής αιτήσεων η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, κινητών αξιών και ακινήτων για όσους φυσικά έχουν ακίνητα στο όνομα τους.

Ειδικότερα για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ληφθούν κατά την κρίση του Προϊσταμένου της αρμόδιας για την επιδίωξη της οφειλής Υπηρεσίας, τα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 9 του ΚΕΔΕ και είναι:

α) κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη, είτε κινητών και απαιτήσεων, γενικώς, του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου,
β) κατάσχεση ακινήτων.

Εκτός των ανωτέρω είναι δυνατή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η λήψη σε βάρος του οφειλέτη του Δημοσίου, διοικητικών, ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων.

Κατηγορία Οικονομία

Λευκή ισοπαλία έφερε η Νίκης Αγκαθιάς απέναντι στον Μακεδονικό το απόγευμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2019 για την 2η αγωνιστική της Γ' Εθνικής 2ου ομίλου.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πολύ καλή άμυνα κρατώντας το 0 στο τέρμα τους ενώ στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αποβολή του Κωνταντινίδη από τον Μακεδονικό, με δύο καλές χαμένες ευκαιρίες και έτσι απέσπασαν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Παντζιαράς): Γρηγοριάδης, Σάββας (68' Τράικος) Τσιαμπάζης, Χατζηκωνσταντίνου (72' Μπαρντούσι) Ανδρέου, Πολυζωίδης (84' Γουνόπουλος), Δοϊρανλής, Καράμπελας, Τσουκάνης, Κωσταγιάννης (53' Καρανικόλας), Κωνσταντινίδης.

ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ (Κωστογλίδης): Γιώτας, Μπατσαράς, Κίτσας (84' Βλαχάβας), Τσιούχας, Ράδης, Χατζηαθανασίου, Τσάτσος (46' Γιουλέκας), Μούδιος (65' Κοιλανίτης), Καραγιάννης (63' Ανδριόπουλος), Τσιότρας, Πανταζής.

Δείτε φάσεις της αναμέτρησης:

Κατηγορία Αθλητικά
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας