alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

Η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης εξαρτάται από την υιοθέτηση των ηλεκτρονικών βιβλίων και της ηλεκτρονικής τιμολόγησης τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών
«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις, προκειμένου μέσα στο 2020 να προχωρήσουμε στη σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, πάντα όμως, λαμβάνοντας υπόψη τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο». Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Epsilon 7.

Ερωτηθείς για τα τεκμήρια διαβίωσης, ο υφυπουργός αναφέρει ότι η κατάργησή τους εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα των φορολογικών ελέγχων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. «Ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσουμε στην κατάργησή τους είναι η υιοθέτηση των ηλεκτρονικών βιβλίων και της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, καθώς και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ. Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, αλλά και η εφαρμογή έμμεσων τεχνικών ελέγχου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιούνται πληροφορίες από έμμεσες πηγές για τις δαπάνες και τα έσοδα των ελεγχόμενων. Με αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούμε να προχωρήσουμε στην κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, που όντως αποτελούν ένα ξεπερασμένο μέτρο», λέει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης, τονίζει πως αυτό αποτελεί βασικό στόχο, όπως και η μείωση της γραφειοκρατίας και του διοικητικού κόστους. Να μην χρειάζεται η παρουσία του πολίτη στις εφορίες, να εξυπηρετούνται, άμεσα και γρήγορα, πολίτες και επιχειρήσεις, σε όλες τις συναλλαγές τους με τις εφορίες. Προσθέτει δε, πως «μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα προχωρήσουμε στη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, με την καθιέρωση ηλεκτρονικών βιβλίων για τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη νέων υποδομών ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης για να μην χρειάζεται να επισκέπτεται ο πολίτης τις εφορίες. Αυτό θα γίνει και με την ψηφιοποίηση των Τμημάτων Κεφαλαίου των εφοριών. Ο στόχος μας είναι να γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο η υποβολή δηλώσεων φόρου μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών. Θα περιοριστεί η γραφειοκρατία αλλά και το διοικητικό και οικονομικό κόστος για το Δημόσιο, τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα. Μεταβαίνουμε σε ένα σύγχρονο καθεστώς αυτόματης ενημέρωσης και διασύνδεσης του μητρώου φορολογουμένων με τα άλλα μητρώα της δημόσιας διοίκησης. Προωθούμε τη διασύνδεση και διασταύρωση των στοιχείων ανάμεσα στο φορολογικό μητρώο και στο ΓΕΜΗ, για να καταγράφονται άμεσα οι μεταβολές νομικών προσώπων και στη διασύνδεση με την Κτηματολόγιο ΑΕ, προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες διασταυρώσεις».

Τέλος, θεωρεί ότι «ο στόχος για ανάπτυξη 2,8% το 2020 είναι απόλυτα εφικτός», δεδομένου και πώς «ο δείκτης ανάπτυξης θα κλείσει για το 2019 πάνω από το 2%».

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 14/01/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Την προσεχή Τετάρτη, εκπνέει το χρονικό περιθώριο που έχουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ ώστε εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2020 ή να προχωρήσουν στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις κατά τόπους εφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι η 15η Ιανουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τους ιδιοκτήτες να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση.

Αυτοκίνητα στους δρόμους της Αθήνας
Τέλη Κυκλοφορίας 2020: Πότε έρχονται τα πρόστιμα
Συνεπώς, μετά το πέρας της προθεσμίας κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο.
Τέλη κυκλοφορίας 2020: Τα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες

Η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή η μη πληρωμή τους επισύρει πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Αναλυτικά καταβάλλεται:

Α) Πρόστιμο ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
Β) Πρόστιμο ίσο με το 50% των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
Γ) Μηδενικό πρόστιμο , αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
Τέλη κυκλοφορίας: Τα δικαιολογητικά για την κατάθεση των πινακίδων

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2020, αφού αυτομάτως

θα θέσουν το ΙΧ τους σε ακινησία. Σημειώνεται ότι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου.
Τι χρειάζεται για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας

Οι φορολογούμενοι που θέλουν να αποσύρουν από την κυκλοφορία το ΙΧ τους θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Αδεια κυκλοφορίας ΙΧ & πινακίδες κυκλοφορίας
Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ
Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους
Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο
Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης
Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.

Κατηγορία Οικονομία

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (13/01), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)
Όπως σημειώνει στο έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ, έρχεται νέα σφοδρή κακοκαιρία η οποία θα αρχίσει να πλήττει τη χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (15/01) από τη νότια νησιωτική χώρα.

Αναλυτικότερα, κακοκαιρία προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (15-01-2020) στη νότια νησιωτική χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (15-01-2020)

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

β. Θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο.

2. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (16-01-2020) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (17-01-2020)

α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα την Πέμπτη (16-01-2020) στις Κυκλάδες, την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (17-01-2020) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

β. Θυελλώδεις άνεμοι με ένταση 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ θα πνέουν την Πέμπτη (16-01-2020) στο νότιο Αιγαίο.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Ο καιρός αύριο

Στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια πελάγη 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Λίγες νεφώσεις στην Αττική που από το μεσημέρι θα αυξηθούν, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες τοπικές νεφώσεις με την ορατότητα τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες με τους ανέμους να πνέουν μεταξύ 5 και 11 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο νότιο Ιόνιο όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με ενίσχυση από τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα νότια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ στα νότια 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα νότια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στην Κρήτη και από το απόγευμα στις Κυκλάδες. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στην Κρήτη, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 που βαθμιαία στην Κρήτη θα στραφούν σε ανατολικούς έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα νότια θα αυξηθούν και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη

Στα κεντρικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6, βαθμιαία τοπικά 7 και στα νότια πελάγη έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρές. Από τη νύχτα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εξασθενήσουν.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 8 και πιθανώς στα νότια πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και τα νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και τις πρωινές ώρες, πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Κατηγορία Γενικά

Ζητείται κοπέλα για εργασία σε κατάστημα καφέ μπουγάτσα για την πόλη της Αλεξάνδρειας.

Κατηγορία Επιχειρείν

Το Ασφαλιστικό Γραφείο ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ δραστηριοποιείται στο χώρο των ασφαλειών από το 1999.

Κατηγορία Επιχειρείν

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου το πρωί θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ναούσης, όπου θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Εφραίμ του Αριζονίτη. 

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας σε υλοποίηση του προγραμματισμού των δράσεων του, με συνδιοργανωτές την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας και την Αντιδημαρχία Αγροτικού του Δήμου Βέροιας  οργανώνει σύσκεψη φορέων με βασικό θέμα :

Κατηγορία Αγροτικά

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, διοργανώνει στη Βέροια, το τελικό Διεθνές Συνέδριο του έργου AgroLabs - Καινοτόμες Αγροδιατροφικές Συστάδες Συνεργασίας, όπου θα παρουσιαστούν οι δράσεις των εταίρων του έργου για την δημιουργία Καινοτόμων Αγροδιατροφικών Συστάδων Συνεργασίας στις περιοχές της Ημαθίας (Ελλάδα), Λεμεσού (Κύπρος), Fier (Αλβανία) και του Razlog (Βουλγαρία). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2020 και ώρες από 10:30 έως 15:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας (οδός Μητροπόλεως 42). Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη ενώ σημειώνεται ότι η γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική και δεν θα υπάρχει διερμηνεία. Το έργο AGROLABS συγχρηματοδοτείται από το Διαπεριφερειακό V-B Διεθνές Πρόγραμμα Συνεργασίας Balcan_Mediteranean 2014-2020 και τις εθνικές χρηματοδοτήσεις των συμμετεχουσών χωρών.

Κατηγορία Αγροτικά

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου που αφορά στην ανάπλαση της πλατείας του Κοπανού του Δήμου Νάουσας, στο πλαίσιο του προγράμματος CLLD/Leader, που υλοποιείται μέσω της Ομάδας Τοπικής Δράσης ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε., προχώρησε σήμερα (13/01/2020) ο Δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ημαθίας, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης.
Τα έργο, εγκεκριμένου προϋπολογισμού ύψους 280.000 ευρώ και με ημερομηνία ολοκλήρωσης το αργότερο έως τις 30/06/2023, εντάσσεται στο Μέτρο 19 (Υπομέτρο 19.2) «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα» και στην Υποδράση 19.2.4.3 «Στήριξη για επενδύσεις για δημόσια χρήση σε υπηρεσίες και υποδομές αναψυχής, ανάπλασης χώρων εντός οικισμών, τουριστικές πληροφορίες και τουριστικές υποδομές μικρής κλίμακας».
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης του προαναφερόμενου έργου ο Δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας, δήλωσε τα εξής: «Επιταχύνουμε τις διαδικασίες για την υλοποίηση έργων, όπως είναι η ανάπλαση της πλατείας του Κοπανού, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και με γνώμονα το αναπτυξιακό πρόσημο για τον Δήμο μας. Το συγκεκριμένο έργο, εκτός από τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα, θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής».

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας