alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

Αναφορικά με τη στελέχωση των εργοστασίων στη μονάδα της ΕΒΖ στις Σέρρες θα απαιτηθούν 150 εργαζόμενοι και στο Πλατύ Ημαθίας άλλοι 40

Κατηγορία Αγροτικά

Η θερμοκρασία έχει πέσει και διανύουμε πλέον κι επίσημα τον χειμώνα ,γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη για πετρέλαιο θέρμανσης και σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση.

Κατηγορία Επιχειρείν

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 18. 30 στο κοινοτικό αμφιθέατρο Πλατέος πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση του ΔΣ της Κοινότητας με σκοπό την

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 17χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Οκτώβριο του 2019 σε περιοχή της Ημαθίας, αφαίρεσε μέσα από σταθμευμένο όχημα δύο τσάντες με το χρηματικό ποσό των 165 ευρώ, κοσμήματα αξίας 350 ευρώ και τραπεζικές κάρτες.

Κατηγορία Αστυνομικά

Κοινοβουλευτική ερώτηση υπέβαλε ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, καθώς και στον αρμόδιο για θέματα φορολογικής πολιτικής, Υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, αξιώνοντας τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η ομάδα εργασίας του αρμόδιου υπουργείου Εργασίας έχει συνεδριάσει δυο φορές.Έργο της ομάδας είναι να διαμορφώσει προτάσεις για το εργόσημο, το οποίο παραμένει

Κατηγορία Αγροτικά
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 16/01/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Αστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός με βροχές στα νότια, ομίχλες στα βόρεια και ηλιοφάνεια στα κεντρικά και δυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, για σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα αναμένεται να κρατήσουν ως το απόγευμα, όταν και θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα, καθώς αναμένεται να επανέλθουν την Παρασκευή.

Σε υψηλά επίπεδα θα είναι η υγρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς αναμένονται ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια, δυτικά και κεντρικά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με την θερμοκρασία να παραμένει στα ίδια επίπεδα με χθες.
Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θράκη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και στη Μακεδονία πιθανώς να σημειωθούν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στην Ήπειρο τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -4 (μείον 4) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νότια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Κρήτη πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά και από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα νότια.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Γενικά

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 18. 30 στο κοινοτικό αμφιθέατρο Πλατέος πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνέλευση του ΔΣ της Κοινότητας με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο αποχετευτικό σύστημα του Πλατέος με πρόσκληση του Προέδρου της Κοινότητας κ. Τσοπουρίδη.

O Διευθυντής της ΔΕΥΑΑΛ Αργύρης Περνετζής τοποθετήθηκε σε σχέση με τεχνικά θέματα που αφορούν το δίκτυο.
- Από το 2017 είχε εμφανιστεί το πρόβλημα, αντιμετωπίστηκε τότε με παρέμβαση του εργολάβου.
-Το πρόβλαμα εντοπίζεται στους ¨πνεύμονες - εγκεφάλους¨ λόγω αναρρόφησης στο σύστημα vacuum
-Tέλος Νοεμβρίου εμφανίστηκε εκ νέου το πρόβλημα που έχει αντίκτυπο στη δημόσια υγεία.
-Κλήθηκε ο εργολάβος για να δώσει λύση όμως...


Η τοποθέτηση του κ. Περνετζή:

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΛ κ. Σωτήρης Τόκας τόνισε ότι η ΔΕΥΑΑΛ δεν αδιαφόρησε σε καμιά περίπτωση αφού κάλεσε άμεσα τον εργολάβο ο οποίος δεν ήρθε...επίσης κλήθηκαν και άλλοι οι οποίοι δεν έδωσαν λύση.
Το έργο δεν μπορεί να υποστηριχθεί τεχνικά από το υπάρχον μη εξειδικευμένο και γνωστικά καταρτισμένο προσωπικό της ΔΕΥΑΑΛ
- Ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση είναι ο εργολάβος που κατασκεύασε όμως το ποσό που ζητά είναι απαγορευτικό και επίσης ζητά το προσωπικό της ΔΕΥΑΑΛ να βρίσκεται συνεχώς στο Πλατύ.


Η τοποθέτηση του κ. Tόκα:

Η πρώην Πρόεδρος του Πλατέος κ. Παντοπούλου ζήτησε να λυθεί το πρόβλημα χωρίς να να υπολογιστεί το οικονομικό κόστος αφού όπως τόνισε ¨Ηπατίτιδα οι συμπολίτες μου δεν θέλω να πάθουν¨


Η τοποθέτηση της κ. Παντοπούλου:

Να σημειωθεί ότι στο Πλατύ δεν υπάρχει χρέωση για την αποχέτευση, συζήτηση που έπεσε στο τραπέζι από την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΛ αφού οι υπηρεσίες πρέπει να είναι ανταποδοτικές όμως εγκαταλείφθηκε ως ιδέα προφανώς...λόγω εκλογών.

 

Τοποθέτηση του Κ. Στυλιανίδη :

 

Τοποθέτηση κατοίκων πλατέους

 

 

 

 

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε την πρότασή του σε διάγγλεμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ότι προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά της έπεσε στο τραπέζι από τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι μια σημαντική προσωπικότητα. Έχει προταθεί και έχει εκλεγεί ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του ΣτΕ επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση για τη θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναμένεται να φέρει σε δύσκολη θέση την Κουμουνδούρου, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δώσει θετική ψήφο.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πάντως, έχει απήχηση και στο Κίνημα Αλλαγής, ενώ οι πληροφορίες την φέρουν να έχει και άριστη σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ποια είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, είναι γόνος δικαστικής οικογένειας από την Θεσσαλονίκη.

Ο αείμνηστος πατέρας της, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ ήταν μέλος της σύνθεσης του ανωτάτου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση Ανδρέα Παπανδρέου-Γιώργου Κοσκωτά.

Ακόμη, η Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ.

Η κυρία Σακελλαροπούλου υπηρέτησε στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ενώ επί σειρά ετών ήταν στο Ε΄ Τμήμα, το λεγόμενο και «οικολογικό».

Έχει εξειδικευτεί στο περιβαλλοντικό δίκαιο και έχει μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο στο πανεπιστήμιο Paris II (Γαλλία), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις σχετικά με το δίκαιο του περιβάλλοντος, κ.ά.

Αικατερινη Σακελλαροπουλου

Με το βαθμό του συμβούλου Επικρατείας, ήταν εισηγήτρια σε πολλές μεγάλες υποθέσεις, όπως είναι η εκτροπή του Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο, των μεταλλείων Χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα οποία διασώθηκαν ως διατηρητέα κλπ..

Παράλληλα, από το 2005 διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών, Δίκαιο του Περιβάλλοντος.

Επίσης, διετέλεσε γενική γραμματέας της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας (1985-1986), πρόεδρος (1993-1995 και 2000-2001) και αντιπρόεδρος (2006- 2008).

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Εισήλθε στο ΣτΕ ως εισηγητής τον Νοέμβριο του 1982 και αναδείχθηκε σε αντιπρόεδρο τον Οκτώβριο του 2015.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μένει στο κέντρο της Αθήνας, είναι διαζευγμένη κι έχει ένα παιδί.

To διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
«Συμπολίτες μου,
Με ευθύνη, τόλμη, αλλά και μεγάλη αισιοδοξία, ανακοινώνω, σήμερα, την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και μιλώντας πάντα στη γλώσσα της αλήθειας, επιθυμώ να εξηγήσω στον Ελληνικό λαό την επιλογή μου.

Η απόφαση που κλήθηκα να πάρω δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι, κατά το Σύνταγμα, ρυθμιστής του πολιτεύματος. Ενσαρκώνει την ενότητα του Έθνους.

Και γι’ αυτό οφείλει να έχει αίσθηση καθήκοντος. Ώστε να υπηρετεί άξια το θεσμικό βάρος του αξιώματός του.

Πρέπει, επίσης, να διαθέτει γνώσεις, κύρος και διεθνή εμπειρία. Ώστε να συνδράμει δημιουργικά στην εσωτερική ζωή της χώρας. Αλλά και να την εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση στο εξωτερικό.

Ο Καταστατικός μας Χάρτης δεν επιφυλάσσει στον Πρόεδρο ουσιαστικές αρμοδιότητες. Αυτό, όμως, καθιστά τον συμβολισμό της επιλογής του ακόμα πιο σημαντικό.

Και σε μια εποχή που ο τόπος μας αφήνει πίσω την κρίση και κάνει πράξη την εθνική του αναγέννηση, έκρινα ότι το πρόσωπο του ανώτατου άρχοντα πρέπει να συμβαδίζει με αυτήν την πορεία: Όλοι μαζί ανοίγουμε ένα μεγάλο παράθυρο στο μέλλον. Με πρώτον, τον πρώτο πολίτη.

Ο πολίτης είναι γένους αρσενικού. Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η Πρόοδος, ωστόσο, είναι γένους θηλυκού. Και αυτές μάς καλούν στην μεγάλη υπέρβαση.

Θεωρώ ότι είναι η ώρα να αποκτήσει η πατρίδα μας μία άξια Ελληνίδα στην κορυφαία πολιτειακή της θέση: Προτείνω, λοιπόν, για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι μία εξαίρετη νομικός με διεθνείς περγαμηνές, δικαστής με λαμπρή πορεία στο ανώτατο δικαστήριο, του οποίου έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος. Με πρόταση, μάλιστα, του προηγούμενου πρωθυπουργού και με ομόφωνη απόφαση της κυβέρνησής του.

Έχει μακρά θητεία στο 5ο τμήμα του δικαστηρίου, όπου διαμορφώθηκε μία πρωτοποριακή νομολογία για τα σωστά όρια μεταξύ της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης. Η ίδια, άλλωστε, διετέλεσε και Πρόεδρος της Εταιρίας Δικαίου του Περιβάλλοντος.

Διακρίνεται για τη μετριοπάθειά της. Την ευθυκρισία της. Αλλά και το ενδιαφέρον της για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, με τα οποία έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως.

Όλοι αναγνωρίζουν τις δημοκρατικές αναφορές και την κοινωνική ευαισθησία της. Και, από όσο ξέρω, δεν προέρχεται από τη δική μας πολιτική οικογένεια.

Μία ανώτατη δικαστής στο ύπατο αξίωμα της χώρας, σηματοδοτεί την προσήλωσή μας στην Δικαιοσύνη ως κεντρικού αρμού της Δημοκρατίας. Τη διάθεση της κοινωνίας να αρθεί πάνω από διχασμούς και κομματισμούς και να ζήσει με κανόνες, ασφάλεια και ευημερία.

Αλλά και στο μέτωπο των διεθνών μας σχέσεων, αναδεικνύει το σταθερό προσανατολισμό της Ελλάδος να αντιμετωπίζει τις εθνικές προκλήσεις ειρηνικά και πάντα με γνώμονα το Δίκαιο.

Και ναι, η κυρία Σακελλαροπούλου είναι γυναίκα. Διακεκριμένη επιστήμων και ενεργός πολίτης. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται ακόμα από πολλές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.

Έ, λοιπόν, αυτό αλλάζει, ξεκινώντας από την κορυφή. Στις αρχές της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, η Ελληνίδα παίρνει τη θέση που της αξίζει.

Δεν είναι πολλές οι εμβληματικές ευκαιρίες που έχει ένας πρωθυπουργός να αφήσει το προσωπικό του αποτύπωμα για το μέλλον.

Η επιλογή της πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι μια από αυτές. Και είμαι περήφανος που την εισηγούμαι, ως ένα τολμηρό βήμα όλων μας προς το αύριο.

Σέβομαι απόλυτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που ολοκληρώνει τη θητεία του. Προβληματίστηκα πολύ. Όμως, είμαι σίγουρος ότι η τελική μου απόφαση είναι η ορθή.

Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι μία πρόταση ενωτική, υπερκομματική, προοδευτική. Και έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών, τιμώντας στο πρόσωπό της την σύγχρονη Ελληνίδα.

Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να εξετάσουν την προσωπικότητα της υποψηφιότητας που προτείνω. Το επιστημονικό έργο, αλλά και την κοινωνική παρουσία μίας αυτοδημιούργητης γυναίκας με καταγωγή από την Ξάνθη, που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη για να κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση.

Τις καλώ επίσης, να σκεφτούν και την αντίληψη που εκπέμπει η εισήγησή μας: Για Πρόεδρο της Βουλής πρότεινα τον κ. Τασούλα ο οποίος εξελέγη με 283 ψήφους, τις περισσότερες που έλαβε ποτέ κανείς σ’ αυτήν τη θέση.

Και πρόσφατα, η Βουλή έδωσε τη δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, με 288 ψήφους.

Σήμερα, αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη της πρότασής μου. Στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου, όλοι θα αναλάβουμε την ευθύνη του τελικού αποτελέσματος.

Εύχομαι από καρδιάς, να αποτυπώσει τη συναίνεση, που τόσο επιθυμούν οι Έλληνες. Σε μία κρίσιμη συγκυρία, η παρούσα Βουλή έχει τη δυνατότητα να γράψει ιστορία. Και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει!»

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας