alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί ανακοινώνει με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την απόκτηση ενός λεωφορείου για τις μετακινήσεις των παιδιών και του προσωπικού όλων των Δομών του.

Το λεωφορείο αποκτήθηκε κατόπιν Δωρεάς του Προέδρου της Aegean κ. Ευτύχιου Βασιλάκη και του Προέδρου της TEMES κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, η οποία προκλήθηκε με σύντονες προσπάθειες του Υφυπουργού κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, σταθερού και συνεπούς υποστηρικτή του έργου μας.

Με την απόκτηση του νέου αυτού μεταφορικού μέσου επιλύεται ένα χρόνια πρόβλημα του Οργανισμού μας, ενώ ταυτόχρονα πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας να φιλοξενεί παιδιά από πιο μακρινές περιοχές, αλλά και όλων των Δομών να πραγματοποιούν δράσεις εκτός Ημαθίας.

Οφείλουμε ευχαριστίες από την καρδιά μας στον Απόστολο Βεσυρόπουλο, στους Δωρητές μας και σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης και ιδιαιτέρως στον κύριο Δημήτρη Φρυδά, την κυρία Ράνια Βούλγαρη και την κυρία Ελένη Αυδή και ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά, με υγεία, εργασιακή πρόοδο και οικογενειακή ευημερία.

Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η ηλεκτρονική αίτηση στο TAXISnet για την νέα πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24 - 48 δόσεις μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν όχι μόνο παλαιά χρέη προς την Εφορία, αλλά και τις οφειλές του 2019, όπως τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.

Η νέα ρύθμιση σε 24 και 48 δόσεις θα αντικαταστήσει την προηγούμενη πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων. Η έκδοση της υπουργικής απόφασης η οποία θα καθορίζει τους όρους και τις λεπτομέρειες της νέας ρύθμισης αναμένεται να εκδοθεί άμεσα, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται η ηλεκτρονική εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο TAXISnet, μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις από τους οφειλέτες για να υπαχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση.

Η ρυθμιση όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα θα προστεθεί στις ανάλογες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για τα νομικά πρόσωπα

24 ΔΟΣΕΙΣ

Στην νέα πάγια ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν:

- Οσοι φορολογούμενοι χρωστούν φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και άλλους φόρους και τέλη στην Εφορία ή στα τελωνεία που βεβαιώθηκαν εντός του 2019 αλλά έως την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν εντάξει τις οφειλές τους αυτές στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να ρυθμίσουν τις συγκεκριμένες οφειλές έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, αλλά με τους όρους και τις προϋποθέσεις της νέας πάγιας ρύθμισης.

- Οσοι φορολογούμενοι έχουν παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία και τα έχουν αφήσει αρρύθμιστα. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να καταβάλουν τα χρέη τους έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν αυτά προέρχονται από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή άλλους φόρους ή μέχρι και σε 48 μηνιαίες δόσεις αν τα εν λόγω χρέη προέρχονται από φόρους κληρονομιάς ή από φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα ή από πρόστιμα της Τροχαίας, του δήμου ή της Πολεοδομίας τα οποία μεταφέρθηκαν και βεβαιώθηκαν στις ΔΟΥ ή από άλλες έκτακτες αιτίες.

- Ολα τα χρέη προς την Εφορία που θα βεβαιώνονται μετά την ημερομηνία κατά την οποία θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις για τη νέα πάγια ρύθμιση, είτε γίνουν ληξιπρόθεσμα είτε όχι.
Η νέα πάγια ρύθμιση

Σύμφωνα με το νέο σχήμα της πάγιας ρύθμισης:

1. Οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ, στα Ελεγκτικά Κέντρα και στα τελωνεία αλλά δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής η οποία ήταν σε ισχύ την 1/11/2019, καθώς και οφειλές οι οποίες βεβαιώνονται στο εξής πριν ή μετά τη λήξη της προθεσμίας καταβολής αυτών, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται:

- σε 2 έως 24 μηνιαίες δόσεις

- σε 2 έως 48 μηνιαίες δόσεις, εφόσον πρόκειται για οφειλές που βεβαιώνονται από φόρο κληρονομιών, από φορολογικό και τελωνειακό έλεγχο, καθώς και για μη φορολογικές και τελωνειακές οφειλές, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα σε επόμενες παραγράφους.

2. Το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης ορίζεται σε 30 ευρώ.

3. Ο αριθμός των δόσεων για τις έκτακτες οφειλές που ρυθμίζονται σε έως και 48 δόσεις καθορίζεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

4. Για τον καθορισμό του αριθμού των μηνιαίων δόσεων που δικαιούται κάθε οφειλέτης-φυσικό πρόσωπο για να ρυθμίσει κάποιο έκτακτο χρέος του λαμβάνεται υπόψη το συνολικό πραγματικό δηλωθέν εισόδημά του. Για τον προσδιορισμό του εισοδήματος αυτού αθροίζονται όλα τα δηλωθέντα ποσά εισοδημάτων που έχουν επιβαρυνθεί με φόρο εισοδήματος ή έχουν απαλλαγεί από τον φόρο εισοδήματος ή έχουν φορολογηθεί με ειδικό τρόπο ή αυτοτελώς, ακόμη κι αυτά που απαλλάχθηκαν ή εξαιρέθηκαν από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Εάν το τεκμαρτό εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό, τότε για τον υπολογισμό του αριθμού των μηνιαίων δόσεων λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό εισόδημα.

5. Η πρώτη δόση της ρύθμισης καταβάλλεται μέσα σε 3 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υποβολής της αίτησης ενώ οι επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

6. Η καθυστέρηση πληρωμής μίας δόσης θα έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση αυτής με προσαύξηση 15%. Η δόση αυτή με την αναλογούσα προσαύξηση πρέπει να καταβληθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας καταβολής της επόμενης δόσης.

7. Για οφειλές που ρυθμίζονται σε έως και 12 δόσεις, ο τόκος θα υπολογίζεται με βάση το τελευταίο δημοσιευμένο μέσο ετήσιο επιτόκιο δανείων σε ευρώ χωρίς καθορισμένη διάρκεια αλληλόχρεων λογαριασμών που χορηγούνται από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα σε μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, όπως αυτό δημοσιεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος πλέον 0,25%, ετησίως υπολογιζόμενο.

8. Για οφειλές που ρυθμίζονται σε περισσότερες από 12 μηνιαίες δόσεις, το επιτόκιο προσαυξάνεται κατά 1,5%.

9. Η ρύθμιση θα χάνεται με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής εάν ο οφειλέτης:

- δεν καταβάλει εμπρόθεσμα μία δόση της ρύθμισης πέραν της μίας φοράς

- καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός

- δεν υποβάλλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης καταβολής των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή τους

- δεν είναι ενήμερος στις οφειλές του από την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση και μετά

- έχει υποβάλει ελλιπή ή αναληθή στοιχεία προκειμένου να του χορηγηθεί η ρύθμιση.

10. Οι οφειλέτες που είναι συνεπείς στην εκπλήρωση των όρων της ρύθμισης, κατά την καταβολή της τελευταίας δόσης, θα απαλλάσσονται από την πληρωμή ποσού που ισούται με το 25% των τόκων που έχουν επιβαρύνει το ποσό των δόσεων της ρυθμιζόμενης οφειλής. Η απαλλαγή δεν μπορεί να υπερβαίνει το ύψος της τελευταίας δόσης.

Κατηγορία Οικονομία
Καλό ξεκίνημα του Παλαιστικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας «Ὁ Ἠμαθίων» για το 2020, με την κατάκτηση του 1ου χρυσού μεταλλίου για φέτος κατά την διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης ανδρών και γυναικών που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Ιανουαρίου στον Βύρωνα – Αττικής.
Κατηγορία Αθλητικά

Οι νέες εισφορές των επαγγελματιών για κύρια και επικουρική σύνταξη και για το εφάπαξ - Τι προβλέπει το τελικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το νέο ασφαλιστικό
12:03, 06 Ιανουαρίου 2020

Αυτόματη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κάθε χρόνο προβλέπει το τελικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, για το νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα τεθεί σε εφαρμογή, αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2020.

«Κλείδωσε» η αύξηση της ελάχιστης εισφοράς κατά 25 ευρώ τον μήνα σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα, επιβαρύνοντας πάνω από το 80% των επαγγελματιών, καθιερώνονται ειδικές, μειωμένες εισφορές για τους αγρότες, καθώς και μειωμένη εισφορά για τους νέους επαγγελματίες. Ακόμη καθιερώνονται τρεις κατηγορίες εισφορών για το εφάπαξ και τρείς κατηγορίες εισφορών για την επικουρική σύνταξη.

Ωστόσο οι εισφορές δεν θα μένουν παγωμένες εσαεί, καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει την ετήσια αύξησή τους, με συγκεκριμένη μέθοδο.

Ειδικότερα, οι εισφορές θα προσαυξάνονται ετησίως με βάση συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από το ποσοστό μεταβολής του ΑΕΠ και κατά 50% από το ποσοστό μεταβολής του γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, του προηγούμενου έτους.

Παράδειγμα, αν το ΑΕΠ του 2020 αυξηθεί κατά 3% και ο πληθωρισμός του 2020 διαμορφωθεί στο 1%, οι εισφορές του 2021, όλων των κατηγοριών θα αυξηθούν κατά 2,5% που προκύπτει ως εξής:

1,5% λόγω του ΑΕΠ (3%Χ50%)
0,5% λόγω του πληθωρισμού (1%Χ50%)

Οι νέες εισφορές του 2020

Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ο χάρτης των εισφορών του νέου ασφαλιστικού συστήματος θα προβλέπει τις ακόλουθες εισφορές, οι οποίες θα καταβάλλονται από τον Ιανουάριο του 2020.

Πρόκειται για 6 +1 κατηγορίες εισφορών τις οποίες θα επιλέγουν ελεύθερα οι ασφαλισμένοι και δεν θα είναι υποχρεωτική η ένταξη σε ασφαλιστικές κατηγορίες, ανάλογα με το ύψος των εισοδήματος ή των καθαρών κερδών, όπως ισχύεις έως τώρα.

Σημειώνεται βέβαια, ότι, όσο πιο χαμηλή είναι η εισφορά, τόσο πιο χαμηλές θα είναι οι συντάξιμες αποδοχές και αναλογικά, όσο πιο υψηλές είναι οι εισφορές τόσο μεγαλύτερη θα είναι η σύνταξη που θα λαμβάνει ο ασφαλισμένος.

Ωστόσο από την κλιμάκωση των εισφορών προκύπτει η σημαντική αύξηση των ελάχιστών εισφορών, η οποία θα επιβαρύνει πάνω από το 80% των ασφαλισμένων. Ειδικότερα η ελάχιστη εισφορά αυξάνεται στα 210 ευρώ τον μήνα, από 185,18 ευρώ, που είναι σήμερα. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης των 25 ευρώ τον μήνα ή κατά 13,4%.

Αναλυτικότερα, το νέο ασφαλιστικό, διατηρεί την πρόβλεψη για την πληρωμή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους επαγγελματίες και για τα πέντε πρώτα έτη της επαγγελματικής δραστηριότητας. Η μηνιαία εισφορά για τη συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών θα είναι 126 ευρώ εκ των οποίων 93 ευρώ για σύνταξη και 33 ευρώ για υγεία.

Οι υπόλοιποι επαγγελματίες, θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των ακόλουθων έξι κατηγοριών ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες θα είναι δεσμευτικές για κάθε χρόνο. Δηλαδή ο επαγγελματίας που θα επιλέξει την 3η κατηγορία για το 2020, είναι υποχρεωμένος να τη διατηρήσει μέχρι το τέλος του έτους και δεν μπορεί να αλλάξει κατηγορία ενδιάμεσα, π.χ. τον Σεπτέμβριο.

Θα μπορεί να αλλάξει κατηγορία το 2021, με δήλωση που θα υποβάλει στον ΕΦΚΑ μέχρι τη λήξη του 2020. Ειδικότερα, οι νέες εισφορές διαμορφώνονται ως εξής:

1η κατηγορία: 210 ευρώ.
2η κατηγορία : 252 ευρώ.
3η κατηγορία : 302 ευρώ.
4η κατηγορία: 363 ευρώ.
5η κατηγορία: 435 ευρώ.
6η κατηγορία: 566 ευρώ.

Οι εισφορές των αγροτών

Οι εισφορές των αγροτών θα είναι έξι κατηγοριών, ελεύθερης επιλογής και θα διαμορφώνονται:

σε 119 ευρώ
σε 143 ευρώ
σε 171 ευρώ
σε 205 ευρώ
σε 246 ευρώ
σε 319 ευρώ

Οι εισφορές για το εφάπαξ

Οι εισφορές για το εφάπαξ που αφορά περίπου 160.000 ασφαλισμένους θα είναι τριών κατηγοριών ελεύθερης επιλογής και θα διαμορφώνονται ως εξής:

26 ευρώ η ελάχιστη,
31 ευρώ η μεσαία
37 ευρώ η μέγιστη

Οι εισφορές για την επικούρηση

Για την επικουρική ασφάλιση (που αφορά 145.000 αυτοαπασχολούμενους) προβλέπονται τρεις κατηγορίες εισφορών, τις οποίες θα επιλέγει ελεύθερα ο ασφαλισμένος. Οι εισφορές είναι:

42 η ελάχιστη,
51 ευρώ η μεσαία
61 ευρώ η μέγιστη

 

ΠΗΓΗ: Sofokleousln.gr

Κατηγορία Οικονομία
 
ΟΥΠΣ! Ο ΝΩΕ ΕΦΥΓΕ… (ΜΕΤΑΓΛ.)
Προβολές:   Πέμπτη 9/1/20 – Παρασκευή 10/1/20 – Σάββατο 11/1/20– Κυριακή 12/1/20 στις 17.30
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 07/01/2020
Κατηγορία Φαρμακεία

Κι ενώ κατά την περσινή χρονιά πολλές από τις αργίες έπεφταν μεσοβδόμαδα, φαίνεται πως δεν θα ισχύσει το ίδιο για το 2020,

καθώς αρκετές από αυτές πέφτουν Δεύτερα ή Παρασκευή, με τα τριήμερα να δίνουν ευκαιρία για μικρές αποδράσεις και εκδρομές.

Αναλυτικά, οι αργίες για το 2020 είναι οι εξής:

Καθαρά Δευτέρα: 2 Μαρτίου του 2020
Ευαγγελισμός Θεοτόκου: 25 Μαρτίου του 2020, Τετάρτη
Κυριακή του Πάσχα: 19 Απριλίου του 2020
Δευτέρα του Πάσχα: 20 Απριλίου του 2020
Πρωτομαγιά: 1 Μαΐου 2020, Παρασκευή
Αγίου Πνεύματος: 8 Ιουνίου 2020, Δευτέρα
Κοίμηση της Θεοτόκου: 15 Αυγούστου 2020, Σάββατο
28η Οκτωβρίου 2020, Τετάρτη
Χριστούγεννα: 25 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή
Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο.

Κατηγορία Γενικά

Τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις και ολοκληρώνονται τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή στις 28 ή 29 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.

Οι ημερομηνίες των εκπτώσεων είναι κατά βάση οι ίδιες με την προηγούμενη χρονιά και υπάρχει μια μικρή απόκλιση μιας ή δυο ημερών.

Σημειώνεται ότι οι επίσημες περίοδοι των εκπτώσεων μέσα στο έτος είναι τέσσερις, δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές, ενώ είθισται μέσα αυτά τα διαστήματα κάποιες Κυριακές τα καταστήματα είναι ανοιχτά.

Κατηγορία Γενικά

Πολικές θερμοκρασίες, χιόνια και παγετό σε πολλές περιοχές αφήνει στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Ηφαιστίων», προκαλώντας προβλήματα σε πολλά χωριά και πόλεις της ορεινής και ημιορεινής χώρας.

Τα φαινόμενα σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη θα επιμείνουν και σήμερα Τρίτη, ενώ το πολικό ψύχος θα γίνεται ακόμη εντονότερο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που θα πνέουν, εντάσεως έως και 10 μποφόρ. Ουσιαστική βελτίωση ο Καιρός θα παρουσιάσει από την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται να χιονίσει και σήμερα στην Αττική και μάλιστα και σε χαμηλό υψόμετρο. Αναλυτικά, το πρωί αναμένεται χιονόπτωση στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπου στα βόρεια προάστια αναμένεται να είναι πυκνή, όπως και χθες. Χιόνι αναμένεται και στα δυτικά προάστια, ενώ στην υπόλοιπη Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα.
Η πρόγνωση καιρού για σήμερα σε όλη τη χώρα

Καιρός: ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, τις πρωινές ώρες στα βόρεια πρόσκαιρα πυκνές, όπου θα χιονίσει και σε χαμηλότερο υψόμετρο, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι 7 με 9 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 04 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά κυρίως της Θράκης παροδικές χιονοπτώσεις, που από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 03) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου τις πρωινές ώρες θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 200-400 μέτρα). Βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο, θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8, στα ανατολικά και νότια 9 και τις πρωινές ώρες τοπικά 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στην Κρήτη (ορεινά - ημιορεινά) χιονοπτώσεις, κατά διαστήματα πυκνές μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι 8 με 10 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα βροχές και στα Δωδεκάνησα καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα βόρεια 9 με 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θαμμένα στο χιόνι τα Βίλια

Πάνω από μισό μέτρο έχει φθάσει το χιόνι στα Βίλια προκαλώντας προβλήματα στην περιοχή με τις αρχές να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Ο στόχος των τοπικών αρχών είναι να παραμείνουν ανοικτοί οι κεντρικοί δρόμοι ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς το χιόνι αρχίζει και γίνεται πάγος και η μετακίνηση ακόμη και των πεζών είναι επικίνδυνη.

Τα πάντα έχουν σκεπαστεί από ένα λευκό πέπλο ενώ πολλοί κάτοικοι είναι ηλικιωμένοι και ο κίνδυνος ανάγκης απεγκλωβισμού είναι μεγάλος. Φόβος υπάρχει και για την ηλεκτροδότηση καθώς το ρεύμα έπεσε το απόγευμα της Δευτέρα για λίγο αλλά ευτυχώς επανήλθε.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας