alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020

Ζητείται βοηθός κουζίνας με εμπειρία για το Olive Bistro στην Αλεξάνδρεια.
τηλ. επικοινωνίας:698 1088508

Κατηγορία Επιχειρείν

Κλείνουν σταδιακά οι τράπεζες τα γκισέ για τους πελάτες λιανικής. Και πολύ σύντομα τα ταμεία θα εξυπηρετούν κατά βάση τους εταιρικούς πελάτες, ενώ θα είναι ανοικτά και για τους κομιστές επιταγών.

Οι υπόλοιπες συναλλαγές -αναλήψεις, καταθέσεις, κάθε είδους πληρωμές, εμβάσματα- θα διεκπεραιώνονται αποκλειστικά από τα εναλλακτικά δίκτυα, δηλαδή ΑΤΜ, APS (κέντρα αυτόματων συναλλαγών που είναι εγκατεστημένα μέσα στα τραπεζικά καταστήματα), internet και phone banking.

Ήδη η Eurobank με ανακοινώσεις αναρτημένες σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της γνωστοποιεί πως πλέον δεν θα πραγματοποιούνται συναλλαγές κάτω των 400 ευρώ με μετρητά από το ταμείο.

Και η Alpha Bank από την πλευρά της ενημερώνει την πελατεία της πως «Σύντομα, οι πληρωμές Δημοσίου και Οργανισμών με μετρητά στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (ΚΑΣ) θα απαιτούν προσκόμιση-αναγνώριση κάρτας Alpha Bank (ακόμη και αν είναι σε χρήματα)».

Το ίδιο σύστημα ξεκίνησε να εφαρμόζει και η Τράπεζα Πειραιώς.

Προς το παρόν, οι τράπεζες «σπρώχνουν» τους πελάτες τους προς τα εναλλακτικά κανάλια συναλλαγών. Και τους κατευθύνουν στην έκδοση χρεωστικών καρτών, καθώς μέσω αυτών μπορούν να πραγματοποιούν γρήγορα όλες τις συναλλαγές τους, με απόλυτη ασφάλεια και ταυτόχρονα να «κτίζουν» το αφορολόγητο όριο.

Όπως χαρακτηριστικά λέει στο mononews.gr τραπεζικό στέλεχος της Eurobank «το κατάστημα, από κέντρο συναλλαγών, μετατρέπεται πλέον σε κέντρο συμβουλευτικής τραπεζικής. Τα εναλλακτικά δίκτυα καλύπτουν όλων των ειδών τις συναλλαγές, σύντομα και αξιόπιστα χωρίς να χρειάζεται ο πελάτης να περιμένει στην ουρά για να εξυπηρετηθεί».

«Βαδίζουμε με ταχύτητα στη νέα ψηφιακή εποχή, οι τράπεζες λοιπόν αναπτύσσουν όλα τα εναλλακτικά κανάλια για να «μπλοκάρουν» τις συναλλαγές στο γκισέ», συμπληρώνει.

Είναι χαρακτηριστικό, σημειώνει ο τραπεζίτης, πως το 55% των συναλλαγών που καλούνται να διεκπεραιώσουν καθημερινά οι ταμίες των τραπεζών είναι οι αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών, με τις περισσότερες πράξεις να αφορούν μικρά ποσά.

«Είναι απρέπεια να περιμένει κάποιος στην ουρά σήμερα για να εξυπηρετηθεί, να δαπανά πολύτιμο χρόνο στην αναμονή», λέει διευθυντής καταστήματος συστημικής τράπεζας στο mononews.gr.

«Οι χρεώσεις ρυθμίζουν την αγορά» λέει άλλο τραπεζικό στέλεχος και εξηγεί πως ενώ υπάρχει η δυνατότητα οι πληρωμές πχ της ΔΕΗ να γίνονται μέσω των ΑΤΜ ή των αυτόματων μηχανών πληρωμών που έχουν εγκαταστήσει όλες οι τράπεζες, σημαντικό μέρος της πελατείας επιμένει να πληρώνει στο γκισέ.

Ωστόσο σήμερα, τέτοιου είδους πληρωμές (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) γίνονται μόνο μέσω εναλλακτικών δικτύων στις τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Το σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, αλλάζει τη μορφή του τραπεζικού καταστήματος και καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν και οι ελληνικές τράπεζες στη νέα ψηφιακή εποχή.

Όπως είναι γνωστό οι ελληνικές τράπεζες έχουν επενδύσει και επενδύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ –θα ξεπεράσουν το 1δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2021- για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και για τον εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας τους.

Και δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο «πόλεμος» κατά των μετρητών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, λειτουργώντας βέβαια και υπερασπιστικά, ως προς την κατεύθυνση καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Κατηγορία Οικονομία

Ζητείται κοπέλα για εργασία σε κατάστημα καφέ μπουγάτσα για την πόλη της Αλεξάνδρειας.

O «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019, Αποστόλης Τεληκωστόγλου, η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης στους Αγώνες Νέων 2018, Φανή Τζέλη αλλά και οι Κωνσταντίνος Χαμαλίδης και Νάσια Μητσοπούλου, συγκροτούν την τελική τετράδα των αθλητών και αθλητριών που θα διεκδικήσει για λογαριασμό του ελληνικού ταεκβοντό, την παρουσία εκπροσώπου μας στους Αγώνες «Τόκιο 2020».

Η τελική τετράδα προέκυψε από το «κλείδωμα» της Ολυμπιακής κατάταξης στα τέλη του 2019 και από την τελική θέση που κατέλαβαν στις κατηγορίες τους. Ο Τεληκωστόγλου θ' αγωνιστεί στα -80 κιλά, ο Χαμαλίδης στα -68κ, ενώ οι Τζέλη και Μητσοπούλου θα συμμετέχουν στα -57 και -67 κιλά αντίστοιχα...

 

ΠΗΓΗ:AMNA.GR

Κατηγορία Αθλητικά

O Αντιδήμαρχος κ. Δριστάς Στέφανος και το Προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς για την άμεση ανταπόκριση και πρόθυμη στήριξη τους, στο κάλεσμα για ενίσχυση της δομής εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Με την νέα χρονιά οι χορωδίες του  Δήμου ξεκινούν τις πρόβες τους, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου.

Ο βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας, επισκέφτηκε το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια και συναντήθηκε με την προϊσταμένη κ. Μαρία Παππά, προκειμένου να ζητήσει την επίσπευση της έκδοσης των πορισμάτων για την όσο το δυνατόν συντομότερη καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς για το έτος 2019.

Ο Δήμος Νάουσας γνωστοποιεί ότι το γραφείο του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών (πρώην ΚΕΠ), από τις 09:00 έως τις 14:00.

Ο «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» κ. Δημοσθένης Ταούλας θα δέχεται τους ενδιαφερόμενους πολίτες και επιχειρήσεις στο γραφείο του, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 13:00 (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23320 52186 κ. Δημοσθένης Ταούλας).

Υπενθυμίζεται ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα και κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, ενεργοποιήθηκε ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», η αποστολή του οποίου συνοψίζεται στην διαμεσολαβητική επίλυση διαφορών που προκύπτουν ανάμεσα σε άμεσα θιγόμενους πολίτες ή επιχειρήσεις και στις υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του Δήμου. Ο νόμος «εξοπλίζει» τον Συμπαραστάτη με αρμοδιότητες για την επίτευξη της αποστολής του που αφορούν στον χειρισμό των καταγγελιών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δημότες και επιχειρήσεις από την κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του Δήμου, την επιδίωξη της εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών, την διατύπωση προτάσεων βελτίωσης κ.ά.

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων απο τον Πάτερ Εφραίμ στα Παλατίτσια.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας κ. Διονύσιος Κούγκας επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων που πραγματοποιεί σε τμήματα στην Ημαθία, με στόχο την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της ανταπόκρισης και της αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην πόλη μας ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας πραγματοποίησε επίσκεψη εθιμοτυπικού χαρακτήρα στα γραφεία της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας Αlexandriamou.gr όπου αντάλλαξε θερμές ευχές, για μία καλή, δημιουργική και γόνιμη χρονιά με τη δημοσιογράφο - ιδιοκτήτρια του alexandriamou.gr κ. Έφη Καραγιάννη.

Αντικείμενο της συνάντησης -που ήταν επιστέγασμα της άριστης συνεργασία τους κατά την διάρκεια της θητείας του κ. Κούγκα ως διοικητή της Σχολής Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος- εκτός της ανταλλαγής ευχών ήταν όλα τα ζητήματα που άπτονται της συνεργασίας μέσων ενημέρωσης και αστυνομίας καθώς και η συνεργασία για την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αφού η σχέση των δύο είναι αμφίδρομη.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας