alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020

Φίλες και φίλοι, αγαπημένοι μου συμπολίτες, πριν ένα χρόνο ανέλαβα ως πρόεδρος της Φιλοζωικής οργάνωσης <<Φιλαδέσποτοι>>.

Ξεκίνησα έχοντας πραγματική αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας αλλά και με κύριο μέλημά μου να αποσυμφορηθεί ο τόπος από τις αγέλες των ζώων,

ώστε να υπάρξει μια ομαλότητα στην κοινωνική ζωή. Προσπάθησα με ειλικρίνεια, με δεξιότητα, με κάθε γνωστική δραστηριότητα ενημέρωσης, με πράξεις επιλογής και προτίμησης να επιτύχω τον στόχο μου. Ωστόσο, σήμερα, και επειδή τα έργα έχουν μεγαλύτερη αξία από τις ενέργειες και τις προτιμήσεις μας, παραιτούμαι από την θέση αυτή, αφού η διαχείριση των αδέσποτων είναι σε αδιέξοδο.


Φυσικά είναι τελείως αδιάφορη η ενέργεια της παραίτησής μου για τους πολλούς συνδημότες μας.

Πράγματι, δεν αγαπάτε οι περισσότεροι τα ζώα, δεν μας αγκαλιάσατε, δεν υπήρξε καμία αρωγή και μάλιστα κάποιοι είσαστε και εχθρικοί μαζί μας.

Ως σύλλογος επιδιώξαμε η προσπάθειά μας να μην είναι κενή περιεχομένου, μάταια όμως, δεν μπορέσατε να συλλάβετε την προσπάθειά μας.

Αποτελεί θέμα έρευνας αν κάθε ενήμερος πολίτης αυτού του Δήμου και σε ποιο βαθμό ασχολείται με τα υποκείμενα προβλήματα.

Εσείς λοιπόν, οι πολίτες με ρητορική στα καφενεία για όλα τα κακώς κείμενα, σκέφτεστε ιδιοτελώς και εκτίθεστε με τις προτιμήσεις σας.

Αφήσατε χώρο στην πολιτική σε πρόσωπα δίχως όραμα, τάχα δημιουργούς, που ως γνωστόν βλάπτουν και καταστρέφουν.

Με τέτοιο σκεπτικό να μην είστε ευχαριστημένοι, για να είστε σωστοί κριτές πρέπει να κάνετε τα σωστά πράγματα.


Παραιτούμαι λοιπόν, διότι, η ωφέλεια των ενεργειών μου και η ενασχόλησή μου με προβλήματα, βρίσκεται σε ζωτική σχέση με το αποτέλεσμα και είναι μέρος του χαρακτήρα μου. Λογικοί κανόνες, γνώση της πραγματικότητας και εξαιρετικά ωφέλιμη προσωπική θέση. Οι παρατηρήσεις αυτές έχουν σχέση μαζί σας, όμως σε ότι έχει σχέση με την παρούσα Δημοτική αρχή, ο πλούτος των λέξεων δεν αρκεί για την εικόνα της.


Δήμαρχος και λοιποί άρχοντες, κανείς τους δεν συνεργάστηκε. Ραφιναρισμένοι στοχαστές της πολιτικής, ταυτίζονται με την <<καλή ζωή>>, δεν νοιάζονται σοβαρά με τα προβλήματα. Έχοντας συνείδηση της άγνοιάς τους, χωρίς την απαιτούμενη αντίληψη για το καλό, χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο και νόημα ο λόγος τους. Όλα αυτά είναι <<γνωστά σε μας>>, <<γνωστά σε σας>>, <<γνωστά γενικά>>. Πορευτείτε λοιπόν με τα γνωστά, με τα σκουπίδια και άλλα τινά προβλήματα. Δείχνοντας την προτίμησή σας σε πρόσωπα χωρίς όραμα και προοπτική, υπονομεύεται το μέλλον αυτού του τόπου. Ταυτιστείτε με την έλλειψη και την αδικία των διοικούντων. Οριοθετείστε το μέλλον των παιδιών σας. Με τον τρόπο αυτό, η τιμωρία σας, πράγματι θα είναι ένα είδος θεραπείας.


Πραγματικά κάνετε ό,τι και οι άρρωστοι, ακούνε με προσοχή τους γιατρούς, δεν εκτελούν όμως καμία από τις εντολές τους. Όπως λοιπόν και εκείνοι δεν θα ανακτήσουν τη σωματική τους υγεία με μια τέτοιου είδους <<θεραπεία>>, έτσι και εσείς δίκαια θα έχετε τους πολιτικούς που σας αναλογούν, ζώντας σε μια άθλια καθημερινότητα.


Ωστόσο να ευχαριστήσω τον σύλλογο για την τιμή που μου έκανε και όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες για την άψογη συνεργασία μας. Χαίρομαι που γνώρισα όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες και ηρωίδες. Αυτούς που μάχονται καθημερινά ανιδιοτελώς για το κοινό καλό, σιτίζουν και περιθάλπουν σε περίπτωση αρρώστιας, με στοργή και αγάπη, τα αδέσποτα ζώα. Παραμένω ένα απλό μέλος του συλλόγου και με το λόγο και το έργο μου, θα είμαι αρωγός στην προσπάθειά τους.

Ευχαριστώ!


Υ.Γ. Η μπάλα πλέον στις κερκίδες του Δημαρχιακού μεγάρου. Κύριε Δήμαρχε, δεν θελήσατε συνεργασία, μας αποκλείσατε με ευθύνη σας. Δική σας η συνέχεια. Νομικά, ηθικά και θεσμικά για το πρόβλημα των αδέσποτων, είστε απολύτως ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ εσείς !!!


Ευθύμιος Α. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ


Αξιωματικός ε.α. ΕΛ.ΑΣ.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 411 καινούρια περιστατικά μόλυνσης από κορονοϊό σε 24 ώρες

Μία ακόμη πολύ κακή ημέρα ως προς τον αριθμό των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού κατέγραψε σήμερα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, η χώρα μας, αφού ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 411 καινούρια περιστατικά μόλυνσης από κορονοϊό σε 24 ώρες. Την ίδια ώρα, δύο ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη για τη ζωή και 89 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ως προς την κατανομή των κρουσμάτων, η Αττική εξακολουθεί να «ασφυκτιά» με 272 ημερήσια κρούσματα. Τα 68 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.886, εκ των οποίων το 56.1% αφορά σε άνδρες.

Αναλυτικότερα:

26 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
7 κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
272 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 59 κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
9 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
9 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
3 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου
5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με
γνωστή συρροή
6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου
14 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 411 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 68 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.886, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες. Τα 2.961 (15.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.755 (41.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επιπλέον, 89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 28 (31.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Παράλληλα, 214 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 393 θανάτους συνολικά στη χώρα. 144 (36.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Κατηγορία Υγεία

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας εκφράζουμε τα συγχαρητήρια για το πρώτο (1ο) βραβείο που απέσπασε η εφημερίδα του σχολείου μας, «VIS VERBIS», στον Πανελλήνιο


διαγωνισμό «ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ – ΜΝΗΜΕΣ & ΟΝΕΙΡΑ» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης):

  • Στους μαθητές που συνεργάστηκαν, για την προσπάθεια και το ζήλο για προσφορά και μάθηση που επέδειξαν, στην έκδοση της εφημερίδας.

  • Στις εκπαιδευτικούς - φιλολόγους του σχολείου μας - Τσιμπορογιάννη Ολυμπία και Παπαδοπούλου Σοφία που οραματίστηκαν, σχεδίασαν, ενέπνευσαν και συντόνισαν τη συνεργασία και τις εργασίες της ομάδας των μαθητών στη δημιουργία της εφημερίδας.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους με την ευχή να συνεχιστεί το τόσο δημιουργικό τους έργο σε δύσκολες εποχές . . .

Υ.Γ. Επειδή οι παρέες . . . γράφουν ιστορία, ευχόμαστε ιδιαίτερα στη Σοφία και στην Ολυμπία να συνεχίσουν την έκδοση των σχολικών εφημερίδων που ξεκίνησαν από το μακρινό 1994 - με πολλές βραβεύσεις σε Πανελλαδικό επίπεδο – μεταλαμπαδεύοντας τη διάθεση και τις γνώσεις τους και στις νεότερες γενιές εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η εφημερίδα, λόγω των περιορισμών για την αντιμετώπιση του COVID-19 την άνοιξη, κυκλοφόρησε μόνο σε ψηφιακή μορφή για τις ανάγκες του διαγωνισμο.

Θα ακολουθήσει η έκδοση της στην έντυπη μορφή. Προτείνουμε να την αποκτήσετε. Αξίζει να βρίσκεται στο αρχείο σας.

Από το 1ο ΓΕ.Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

Οι εγγεγραμμένοι στο ΓΕΜΗ υποχρεούνται να καταβάλλουν το ετήσιο «τέλος τήρησης της μερίδας τους» στο Γ.Ε.ΜΗ., μέσα στις προθεσμίες, που ορίζει η ΚΥΑ 79752/30-12-2014 (ΦΕΚ Β' 2623/31-12-2014), δηλαδή εντός της κάθε ετήσιας χρήσης και σε περίπτωση που κάποιος υπόχρεος δεν το καταβάλλει μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες και δεν έχει διαγραφεί από το Γ.Ε.ΜΗ., το εν λόγω τέλος (σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΚΥΑ), αποστέλλεται, από την αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του οικείου Επιμελητηρίου, στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ)».

"Κατόπιν αυτών ΚΑΛΟΥΜΕ, όλοι όσοι ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΕΛΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ στο ΓΕΜΗ, να τα ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ, μέχρι την 30-10-2020 , προκειμένου να μην γίνει βεβαίωσή των στην Δ.Ο.Υ., όπου τυχόν εκπρόθεσμη εξόφλησή των επιβαρύνεται με προσαυξήσεις.

Για τα ΤΕΛΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ στο ΓΕΜΗ που δεν θα εξοφληθούν, η διαδικασία βεβαίωσής των, θα αρχίσει από την 15/11/2020 [σύμφωνα με τις κείμενες Διατάξεις και την απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ αριθμ.1197/16-05-2019 (ΦΕΚ 1911/Β/28-05-2019)"

Κατηγορία Οικονομία

Μετά τη συνάντηση με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φ.Αραμπατζή, παρουσία των βουλευτών Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα και Λάζαρου Τσαβδαρίδη, καθώς και των εκπροσώπων του

Συνεταιρισμού Επισκοπής κ.κ. Δ. Λογγιζίδη και Ν. Τσιακίδη, οδεύει προς επίλυση το ζήτημα της διακίνησης της παραγωγής τους σε ακτινίδια προς το εξωτερικό και την εγχώρια αγορά.

Καλημέρα!!! Πάντα με καινούρια πιάτα κοντά σας... Έτσι και σήμερα     
Κατηγορία Επιχειρείν

Οι Σχολές Γονέων του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», που διανύουν ήδη δύο έτη επιτυχούς διεξαγωγής, αποτελούν έναν κύκλο συμβουλευτικής και συνεργασίας ομάδων γονέων και ειδικών της επιστημονικής μας ομάδας, πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν το παιδί, το σχολείο, την οικογένεια αλλά και ειδικότερης θεματολογίας και προβληματικής γύρω από το διαδίκτυο, την αναπηρία, τις εξαρτήσεις, την επικοινωνία ζεύγους και οικογένειας, το πένθος, τις φοβίες, την ταυτότητα, το μπούλινγκ (bullying) κτλ.

Οι συναντήσεις των συμμετεχόντων διεξάγονται με την απαιτούμενη τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας κατά της διασποράς του κορωνοϊού (θερμομέτρηση, μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περεταίρω πληροφόρηση και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του «Έρασμου» Μ. Αλεξάνδρου 17, στη Βέροια.

Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 14.00. Στο τηλ. 23310 74073 ή στο Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κατηγορία Γενικά

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Αλεξάνδρεια, 01/10/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι λόγω βλάβης του αντλιοστασίου ύδρευσης που οφείλεται σε καμένη ασφάλεια της Δ.Ε.Η

δεν θα έχουν νερό οι Τοπικές Κοινότητες Πλατάνου και Τρικάλων, σήμερα ημέρα Πέμπτη 01-10-2020 μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης από τα συνεργεία της ΔΕΗ.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

Εκ της Τεχνικής
Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ ΑΛ

Χωρίς αλλαγές θα είναι τα τέλη κυκλοφορίας που θα καταβάλλουν φέτος για το 2021 οι ιδιοκτήτες ΙΧ. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σταθμίζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία λόγω της κρίσης του κορονοϊού αλλά και της κατάστασης στην αγορά αυτοκινήτων αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι να γίνουν στο μέλλον αλλαγές προς την κατεύθυνση της σύνδεσης των τελών με μεταβλητές όπως η παλαιότητα, η εμπορική αξία και το νέο ευρωπαϊκό πρότυπο ρύπων. Ωστόσο, οι αλλαγές έχουν παγώσει και σχεδιάζεται πλέον να γίνουν το 2021.

Τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας αναμένεται να φορτωθούν στο taxisnet εντός του Νοεμβρίου και η εξόφληση θα πρέπει να γίνει το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά τα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσουμε φέτος είναι τα εξής:

Πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα έως το έτος 2000   Κατηγορία   Κυλινδρισμός κινητήρα (κυβ. εκατ.)   Ετήσια τέλη κυκλοφορίας (σε Ευρώ)

Α’   Έως 300           22

Β’   301-785           55

Γ’   786-1.071       120

Δ’   1.072-1.357   135

Ε’   1.358-1.548   225

ΣΤ’   1.549-1.738 250

Ζ’   1.739-1.928   280

Η’   1.929-2.357  615

Θ’    2.358-3.000 820

Γ   3.001-4.000 1.025

Κ’  4.001 και άνω 1.230

 

Πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα από το έτος 2001 έως το 2005  Κατηγορία  Κυλινδρισμός κινητήρα  Ετήσια τέλη κυκλοφορίας (σε Ευρώ)

Α’     Έως 300          22

Β’     301-785          55

Γ’      786-1.071     120

Δ’     1.072-1.357  135

Ε’     1.358-1.548   240

ΣΤ’  1.549-1.738    265

Ζ’    1.739-1.928    300

Η’    1.929-2.357    630

Θ’    2.358-3.000    840

I’    3.001-4.000     1.050

Κ’  4.001 και άνω  1.260

Πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα από το έτος 2006 και μετά  Κατηγορία  Κυλινδρισμός κινητήρα  Ετήσια τέλη κυκλοφορίας (σε Ευρώ)

Α’       Έως 300            22

Β’       301-785             55

Γ’           786-1.071    120

Δ’        1.072-1.357   135

Ε’        1.358-1.548   255

ΣΤ’      1.549-1.738   280

Ζ’        1.739-1.928   320

Η’ β     1.929-2.357  690

Θ’        2.358-3.000  920

I’        3.001-4.000  1.150

Κ’     4.001 και άνω 1.380

Επιβατικά αυτοκίνητα ταξινομούμενα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1.11.2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (γραμμάρια C02 ανα χιλιόμετρο).

Λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως αυτές αναγράφονται στην άδεια του οχήματος, ως εξής:

ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ (γρμ. C02 ανα χιλιόμετρο)

ΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ C02 (σε ευρώ)

0-90                    0

91-100           0,90

101-120         0,98

121-140         1,20

141-160         1,85

161-180          2,45

181-200          2,78

201-250          3,05

Άνω των 251  3,72

Για τα Ε.Ι.Χ. ρυμουλκούμενα, ημιρυμουλκούμενα (τροχόσπιτα):

140 Ευρώ

 

 

www.capital.gr

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας