alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Μέχρι τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου αντί 5ης Οκτωβρίου ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για την Ημαθία και τροποποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Στη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε, υπάρχουν μεταξύ άλλων η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, η μη λειτουργία καταστημάτων μετά τα μεσάνυχτα, ο ανώτατος αριθμός ατόμων στα τραπέζια και συναθροίσεις, και φυσικά η πρόσφατη απαγόρευση λειτουργίας μετά τα μεσάνυχτα για περίπτερα, κάβες και μίνι μάρκετ.

Αυτό το τελευταίο τι το ήθελε; Να κλείνουν τα μίνι market; Τον Πόντιο τον σκέφτηκε; Δεν υπάρχει περίπτωση, θα πεθάνει μια ώρα νωρίτερα. Αυτόν δεν τον έφταναν οι 24 ώρες, τώρα θα πέσει σε κατάθλιψη. Και ποιος είσαι συ ρε Χαρδαλιά που θα κλείσεις τον Πόντιο; Ξέρεις τι είναι να υπολογίζεις ότι θα βγάζεις τόσα χρήματα τη μέρα και ξαφνικά να πέφτεις στα μισά; Αλλά εσένα τι σε νοιάζει, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, ο μισθός πέφτει. Κάθε βράδυ στις 12 τα κλάματα και οι λυγμοί του ακούγονται ως το Βρυσάκι. Οι ποντιακές ομοσπονδίες μιλάνε περί νέας γενοκτονίας αφού ένας ακόμα πόντιος βρίσκεται υπό… ξεριζωμό. Χαρδαλιά άσε τον Πόντιο να ανασάνει και πέσε για ύπνο εσύ από τις 12. Προτείνω να ανάψουμε όλοι τα εξωτερικά φώτα του σπιτιού μας σήμερα στις 12 για συμπαράσταση στον πόντιο συνδημότη μας και για να δώσουμε ένα «φωτεινό» χαστούκι στην αδιανόητη συμπεριφορά της κυβέρνησης για τα μέτρα που πήρε. Αν δεν γελάνε και οι δορυφόροι που θα μας καταγράφουν, εμένα Μάκη να μη λένε.

Και αφού είπα Μάκη, είχα και γω την Τετάρτη που μας πέρασε γενέθλια. Εκτός από τις πολυάριθμες ευχές έλαβα και ένα δώρο. Ίσως το πιο γλυκό που έχω λάβει ως τώρα. Πρώτον γιατί με κάνει ένα χρόνο μικρότερο και δεύτερον γιατί…..

2

«Δεν είχε άλλες Mars για να συμπληρώσω το νούμερο». Για να βρεις τόσες Mars αγάπη μου έπρεπε να κάνεις παραγγελία στο εργοστάσιο να δουλέψει διπλοβάρδια. Μαράκι σε ευχαριστώ πολύ, και γιατί με σκέφτηκες αλλά και γιατί γέμισες τα γενέθλια μου με την πιο υπέροχη γεύση.

Δεν ξέρω αν σας νοιάζει αλλά φέτος οι πελαργοί ήταν πιο παραγωγικοί από πέρυσι. Ναι, καλά διαβάσατε. Φέτος το γεννοβολιώ πήγε σύννεφο. Τα πελαργοζευγάρια φέτος ήταν πιο παραγωγικά αφού μας έδωσαν 44 περισσότερους νεοσσούς σε σχέση με την περσινή χρονιά. Το Αιγίνιο εξακολουθεί να είναι ο οικισμός με τις περισσότερες ενεργές πελαργοφωλιές, 38 στον αριθμό (αφού δεν έκαναν πανηγύρι, γκάστρωναν πελαργούς) και ακολουθούν το Κλειδί Ημαθίας, με 22 ενεργές φωλιές και ο Άσπρος Κιλκίς με 17 φωλιές. Στον Γιδά, ούτε να μας χέσουν οι πελαργοί. Φαντάσου, ούτε τα πουλιά δεν μας χωνεύουν που δεν θέλουν ούτε την κουτσουλιά τους να μας αφήσουν.

3

Και αφού κάποια χωριά ετοιμάζουν φωλιές για να έρθουν οι πελαργοί και να γεννήσουν (μπράβο τους) εμείς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ένα ζευγάρι άστεγων που κοιμάται στα παγκάκια της πόλης. Όχι 10 αλλά 1. Δεν θα εξετάσω το λόγο που το συγκεκριμένο ζευγάρι έμεινε άστεγο. Θα ρωτήσω μόνο αν η διοίκηση του δήμου έχει κοινωνική μέριμνα; Αν, γνωρίζοντας την κατάσταση, ηρεμεί και κοιμάται ήσυχη; Αλήθεια, ολόκληρος δήμος δεν μπορεί να βρει ή να πληρώσει στην τελική για να βρεθεί ένα κατάλυμα για αυτούς τους ανθρώπους; Δήμαρχε μου τι γίνεται; Δεν μπορείς να δίνεις μισθούς αντιδημάρχου σε αιρετούς που τους έχουν ανάγκη (άσχετο αν τους αξίζουν) και εδώ να γυρνάς την πλάτη.

4

Δεν μπορεί η Μάχη να τους κουβαλάει ζεστή σούπα για να ζεσταθούν και συ να μην τους βλέπεις. Δεν μπορεί τα μαγαζιά της πόλης να τους δίνουν έναν καφέ ή ένα κομμάτι ψωμί και συ απλά να γυρνάς την πλάτη. Έρχεται χειμώνας δήμαρχε μου και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα τους αφήσεις έτσι. Δεν μπορεί να στεγάζουμε και να ταΐζουμε τόσους πρόσφυγες και να γυρνάμε την πλάτη στους δικούς μας. Σε παρακαλώ, μη με κάνεις να ντρέπομαι που είμαι δημότης αυτού του δήμου.

5

Εμείς εδώ ούτε παρακάθ και η Βέροια ξεστρίφτηκε. Συναυλίες, θέατρα, τα πάντα. Μάλλον επειδή είναι σε ύψωμα, κρυώνει ο κορονοϊός και δεν πάει φαίνεται. Τώρα αποφάσισε να τιμήσει και τον Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τα έργα του Μάκη Βαρλάμη. Που ήσουν Γιάννη, στο σεργιάνι. Η μεγάλη εικαστική συλλογή, τα γλυπτά, οι ταινίες που αναφέρονται στην κλασσική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και οι "εγκαταστάσεις" που δημιούργησε ο Ευθύμιος Βαρλάμης για τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη θα παρουσιάζονται στο κοινό μέσα από τις βιτρίνες των καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο και σε όλο τον κεντρικό πεζόδρομο της Βέροιας. Εμείς γιατί καθόμαστε; Δεν έχουμε εμείς ανθρώπους να τιμήσουμε για το έργο τους; Τόσο αχάριστοι να φανούμε για άλλη μια φορά; Δεν πάει το μυαλό σας ε; Θα σας πω εγώ. Ένας είναι ο σπουδαίος που, αφού δεν έκανε τίποτε ξαναπήρε θέση.

6

Προτείνω λοιπόν, όλα όσα ΔΕΝ έκανε να μπούνε σε πίνακες και σε οθόνες, σε όλα τα καταστήματα της Βετσοπούλου ώστε ο κόσμος να συνειδητοποιήσει, και το τι ψήφισε αλλά επίσης και ότι αν υπήρχε ένα μικρό φως στην άκρη του τούνελ για αυτόν το δήμο…. έσβησε. 50 χρόνια συνθέτη με μεγάλο έργο βραβεύει η Βέροια; 50 χρόνια πολιτικό χωρίς έργο εμείς. Και επειδή ζούμε σε μια χώρα που το «χωρίς» έχει μεγαλύτερη αξία από το «με»….. άρα τους περνάμε με διαφορά.

Και πάμε σε κάτι που θα σας συγκλονίσει. Παραιτήθηκε ο Θέμης Σιδηρόπουλος από πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «Φιλαδέσποτοι». Βάλτε όλοι τα μαύρα και αφήστε μούσια για 40 μέρες. Εθνικό πένθος. Μάλιστα παραιτήθηκε κατηγορώντας, εκτός από τον Γκυρίνη και όλους εμάς. Ναι καλά διαβάσατε. «Πράγματι, δεν αγαπάτε οι περισσότεροι τα ζώα, δεν μας αγκαλιάσατε, δεν υπήρξε καμία αρωγή και μάλιστα κάποιοι είσαστε και εχθρικοί μαζί μας». «δεν μπορέσατε να συλλάβετε την προσπάθειά μας». «Αποτελεί θέμα έρευνας αν κάθε ενήμερος πολίτης αυτού του Δήμου και σε ποιο βαθμό ασχολείται με τα υποκείμενα προβλήματα» και πολλά άλλα. Επίσης μας κατηγόρησε ότι εκλέξαμε μια διοίκηση για το δήμο χωρίς όραμα και προοπτική και ότι με αυτό τον τρόπο υπονομεύουμε το μέλλον αυτού του τόπου.

Εγώ έχω κάποιες μικρές ερωτησούλες για τον κύριο.

  1. Όταν ανέλαβες πρόεδρος της φιλοζωικής, ποιος ήταν δήμαρχος; Ότι ήταν ανίκανος, όπως λες, το ανακάλυψες φέτος; 5 χρόνια πριν που διοικούσε ήταν ικανός;
  2. Πες μας και συ τι ψήφισες για να δούμε το δικό σου σωστό κριτήριο; Πως «Οριοθετείς εσύ το μέλλον των δικών σου παιδιών».
  3. Ένα χρόνο πρόεδρος, παραπάνω έβγαζες ανακοινώσεις παρά κυνηγούσες τα αδέσποτα. Κάνω λάθος; Παραπάνω έκρινες τον Γκυρίνη παρά οτιδήποτε άλλο. Είδες ποτέ την Παπαποστόλου να βγαίνει στα ΜΜΕ και να κράζει; Ποτέ. Ξέρεις πόσα έχει κάνει όταν εσύ έψαχνες ωραίες λέξεις για να συντάξεις άλλη μια επιστολή κατά του Γκυρίνη; Θα τρομάξεις αν σου πω πόσα.
  4. Για το αν είμαστε άρρωστοι ή όχι, δεν ξέρω να σου απαντήσω. Εσύ όμως που τα ξέρεις όλα πες μου σε παρακαλώ, άνθρωπος που είχε ή έχει ακόμα άδεια κυνηγού και ψαρά δικαιούται να μιλάει για φιλοζωία; Γενικά μιλάω γιατί μέσα στην αρρώστια μου μπερδεύομαι λιγάκι.

7

Ομόφωνα αθώο έκρινε τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη το δικαστήριο της Βέροιας για το αδίκημα της πλαστογραφίας και νόθευσης εγγράφων για την υπόθεση του ΟΕΥ του δήμου, το πρωί της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου 2020. Η υπόθεση αφορούσε μήνυση που είχε καταθέσει πριν χρόνια η τότε αντιπολίτευση του δήμου με αρχηγό τον κ. Φώτη Δημητριάδη. Αυτό έγραψαν τα μέσα την προηγούμενη εβδομάδα. Εμένα πάλι οι πληροφορίες μου λένε άλλα. Καλά πήγατε να μας το περάσετε κύριε δήμαρχε αλλά μήπως η αθώωση σας ήταν για άλλο πράγμα; Μήπως αφορούσε κάποιο ΦΕΚ που έπρεπε να περάσει από δημοτικό συμβούλιο και δεν πέρασε (ή και γω δεν ξέρω τι); Κάτι μου λέει ότι η αθώωση δεν αφορούσε την υπόθεση πλαστογραφίας με πρωταγωνιστές εσένα και τη Μοσχοπούλου. Κάνω λάθος (ακόμα το ψάχνω); Όλγα μου, όταν ήσουν με τον Δημητριάδη κατέθεσες την μήνυση. Τώρα που είσαι με τον Γκυρίνη θα την τρέξεις ή θα πάει στα αζήτητα; Απλά σε ρωτάω για να ξέρω. Μην το πάρεις σαν εύκολη επίθεση, ιδιαίτερα επειδή είσαι γυναίκα. Στα ρωτάω αυτά γιατί κάτι πήρε το αυτί μου ότι, δήθεν τώρα, δεν θες να κάνεις κακό στην υπάλληλο που έκανε λάθος. Επί Δημητριάδη ήθελες όμως, ε;

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ

8

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ αυτής της εβδομάδας φιλοξενούν έναν γνωστό επιχειρηματία της νυχτερινής ζωής της πόλης. Άνοιξε το μαγαζί του, την καρδιά του και μίλησε για όλους και για όλα χωρίς να μασάει τα λόγια του. Ο Μάκης Κυριακού μιλάει μαζί μου και «σπάει τα αβγά» που έπρεπε, όπως ο ίδιος δηλώνει, να είχε σπάσει νωρίτερα. Ετοιμόλογος, με πολύ καλή διάθεση και πάνω απ΄ όλα χωρίς να «χαϊδεύει» αυτιά απαντάει σε ερωτήσεις που λίγοι θα είχαν το κουράγιο. Μιλήσαμε για τη νύχτα, για την πολιτική και για κάτι σπασμένα παγάκια που…. σε φέρνουν πιο κοντά.

Και θα κλείσω με κάτι που δεν θα δούμε ποτέ στον δικό μας δήμο. Μα ποτέ όμως. Στην κατάθεση του 50% του μισθού τους για 2 μήνες στο ταμείο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Βέροιας, προχώρησαν οι έμμισθοι αιρετοί του δήμου Βέροιας. Η κίνηση έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου, για την ενίσχυση του συσσιτίου που καθημερινά προσφέρεται σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας λόγω των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών κατά την περίοδο της πανδημίας. Το ποσό που συγκεντρώθηκε και κατατέθηκε στο ταμείο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας ανέρχεται στα 12.000€.

Μην αντιγράφουμε την Βέροια μόνο όταν ανεβάζει τα δημοτικά τέλη αγαπητοί έμμισθοι αιρετοί του δήμου μας. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Την ανάγκη για τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το δεύτερο κύμα του ιού είναι σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο ενώ ενημέρωσε πως την τελευταία εβδομάδα υπάρχει σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων τα οποία καταγράφονται κάθε μέρα.

Η αύξηση των νοσούντων που χρειάζεται να διασωληνωθούν ανησυχεί τους ειδικούς ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους παραμένει εκτεταμένη η διασπορά του κορονοϊού στις νεαρότερες ηλικίες, με τον μέσο όρο να είναι μόλις στα 39 έτη.

«Η παρούσα κατάσταση απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε την παράταση των ισχυόντων μέτρων μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου.

Η επιχείρηση - Bιοτεχνία ΠΑΓΑΚΙΑ ΕΣΚΙΜΩΟΣ που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εμπορία και διανομή πάγου από το 1997.
Διαθέτει άριστη υποδομή, ένα άρτια οργανωμένο πλαίσιο εξυπηρέτησης πελατών, τεχνογνωσία και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η εταιρεία ΕΣΚΙΜΩΟΣ εφαρμόζει ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ISO22000, HACCP, Q-FOOD SAFE και παράγει
προϊόντα πάγου εξαιρετικής ποιότητας σε ασυναγώνιστες τιμές και έχει κερδίσει την εκτίμηση και προτίμηση των επιχειρήσεων στην περιοχή μας , το νομό μας αλλά και σε όμορους τουριστικούς προορισμούς.

Μόνο με ένα τηλεφώνημά σας, άμεσα, με ταχύτητα και ποιότητα η επιχείρηση θα σας προμηθεύσει τον πάγο που θέλετε στην επιχείρησή σας!

ΠΑΓΑΚΙΑ ΕΣΚΙΜΩΟΣ

Υπεύθυνος πωλήσεων: Κούντζας Μάκης Διεύθυνση: Kύρου Αφροδίτη

ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΕΜΠΟΡΙΑ - ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΓΟΥ

28ης Οκτωβρίου 132 Αλεξάνδρεια

ΤΗΛ. 2333502533 ΚΙΝ.6974 055503 - 6976 103821

www.eskimoos.gr

Κατηγορία Επιχειρείν

Σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού εξακολουθεί να βρίσκεται για άλλο ένα 24ωρο η Αττική καθώς εντοπίστηκαν 207 κρούσματα κορονοϊού. Την ίδια ώρα τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων (117) εντοπίζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Αναλυτικά την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ επιπλέον 460 επιπλέον κρούσματα. Από τα 432 εγχώρια κρούσματα, τα 142 συνδέονται με γνωστές συρροές – εκ των οποίων τα 114 συνδέονται με συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων στην Πέλλα – ενώ 12 συνδέονται με δράσεις τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα:

26 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
207 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 17 κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή σε ιδιωτική επιχείρηση
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
6 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
5 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης
117 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 114 συνδέονται με συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
2 κρούσματα δυην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
15 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 6 συνδέονται με ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου, συνδεόμενο με γνωστή συρροή
16 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα
Σήμερα ανακοινώνουμε 460 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19.346, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2.991 (15.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.967 (41.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 217 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 398 θανάτους συνολικά στη χώρα. 147 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κατηγορία Επιχειρείν

KΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ανακοίνωση

Ανακοινώνεται για τα μέλη των χορωδιών ‘’ΜΕΛΙΣΑΝΘΗ’’ και ‘’ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ’’, ότι και η πρόβα του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω της παράτασης των μέτρων του ΕΟΔΥ για τον COVID-19 έως τις 4 Οκτωβρίου.
Η επόμενη πρόβα θα ανακοινωθεί στους χορωδούς με μήνυμα από τη Μαέστρο κ. Ελένη Θεοδωρίδου

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΑΥΡΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύμφωνα με την αριθ. 55/Α’/11-3-2020 άρθρο 10 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζεται ότι «1. Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων μπορεί να λαμβάνει χώρα είτε διά περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), είτε διά τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο. Στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των συμβουλίων, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών».

Βάσει των ανωτέρω καθώς και της αριθμ. 163/33282/29-05-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης (κεκλεισμένων των θυρών) την 7η Οκτωβρίου 2020 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση απόδοσης εισπραχθέντων εσόδων του ημερήσιου τέλους λαϊκών αγορών από 01-07-2019 έως και 31-12-2019 & από 01-01-2020 έως και 30-06-2020 στην Π.Ε. Ημαθίας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

2. Έγκριση ή μη του Απολογισμού – Ισολογισμού του Κληροδοτήματος Κ.Τσαρούχη, οικονομικού έτους 2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

3. Έγκριση ή μη του προϋπολογισμού Κληροδοτήματος Κ.Τσαρούχη οικονομικού έτους 2020. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

4. Έγκριση ή μη του προϋπολογισμού Κληροδοτήματος Κ.Τσαρούχη οικονομικού έτους 2021. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

5. Έγκριση ή μη της υπ΄ αριθ. 106/31-08-2020 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α Δήμου Αλεξάνδρειας με θέμα «Λήψη απόφασης για τον καθορισμό τιμολογιακής πολιτικής στη Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

6. Έγκριση ή μη της πρότασης της Κ.Ε.Δ.Α για τη δωρεάν κατά χρήση παραχώρηση δημοτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΤΑΥΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ)

7. Λήψη απόφασης για την παράταση ή μη μίσθωσης & αναπροσαρμογή ή μη του μισθώματος του αριθ. 13 καταστήματος που βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

8. Λήψη απόφασης περί έγκρισης κατασκευής και τευχών μελέτης – δημοπράτησης της υπηρεσίας «Τεχνικός Σύμβουλος για την υποστήριξη του Δήμου Αλεξάνδρειας κατά τη Δημοπρασία και Κατασκευή του Υποέργου 2» (Α.Μ. 47/2020) της Πράξης «Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης Δήμου Αλεξάνδρειας» με αξιολόγηση μελέτης και κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑΣ)

9. Τροποποίηση της αριθ. 393/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τον ορισμό τακτικού μέλους/προέδρου της «Επιτροπής για την παραλαβή υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης οχημάτων, μηχανημάτων, χορτοκοπτικών κτλ.». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.)

10. Λήψη απόφασης για την έγκριση πινακίδων σήμανσης εισόδου-εξόδου.  (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΚΙΟΣΕΟΓΛΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑΣ)

11. Λήψη απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.) για τη διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αλεξάνδρεια.

12. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη καταβολής φόρων και προστίμου εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης δωρεάς απορριμματοφόρου στον Δήμο Αλεξάνδρειας από τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

13. Λήψη απόφασης για τη σύσταση Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης για την ενταγμένη πράξη «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αλεξάνδρειας» και τον ορισμό μελών. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

14. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής της υπηρεσίας «Παροχή υπηρεσιών για τη διοικητική υποστήριξη του Δήμου Αλεξάνδρειας στη σύναψη σύμβασης ενεργειακής απόδοσης ΣΕΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού».

15. Λήψη απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση ή μη προς χρήση, του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Αλεξάνδρειας στον ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» (αφορά την με αριθμό 19/2020 απόφαση της Κοινότητας Αλεξάνδρειας).

16. Λήψη απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση ή μη προς χρήση, του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Αλεξάνδρειας στον Α.Σ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ «ΑΘΛΟΣ» (αφορά την με αριθμό 20/2020 απόφαση της Κοινότητας Αλεξάνδρειας).

17. Λήψη απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση ή μη προς χρήση, του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Αλεξάνδρειας στον Α.Ο. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (αφορά την με αριθμό 21/2020 απόφαση της Κοινότητας Αλεξάνδρειας).

Η
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ

Ονομαστική κατάσταση συμμετεχόντων στην Λαϊκή Αγορά Αλεξάνδρειας
του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Στο ΦΕΚ 4135/τ.β’/25-09-2020(Αριθμ.Δ1α/Γ.Π.οικ.59628) αναφέρεται:

α) Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν,σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%), ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

β) Οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών δημοσιοποιούν πίνακα με τους συμμετέχοντες, κάθε φορά,πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) στις λαϊκές
αγορές ευθύνης τους.

γ) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε πέντε (5) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Βάσει των παραπάνω, ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει τα ονόματα των επαγγελματιών και παραγωγών που έχουν το δικαίωμα πώλησης στη Λαϊκή Αγορά της Αλεξάνδρειας.

ΕΜΠΟΡΟΙ

Σάββατο 03 Οκτωβρίου 2020:
1) ΚΟΥΚΟΥΛΟΥΔΗΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ
2) ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
3) ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
4) ΞΗΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
5) ΜΕΧΜΕΤΟΓΛΟΥ -ΚΑΡΑΛΗ ΧΑΣΑΝ ΤΟΥ ΜΕΧΜΕΤ
6) ΟΣΤΑ ΦΑΤΜΕ
7) ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
8) ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
9)  ΚΟΥΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
10) ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
11)  ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
12)  ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Σάββατο 03 Οκτωβρίου 2020
1) ΜΑΜΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
2) ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3) ΠΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
4) ΚΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
5) ΛΑΓΙΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
6) ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
7) ΜΟΥΣΕΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8) ΚΡΑΧΑΛΑΣ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
9) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
10) ΣΙΚΟΒΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
11) ΣΙΚΟΒΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
12) ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
13) ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ
14) ΛΟΓΚΙΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
15) ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
16) ΤΣΑΝΑΣΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
17) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
18) ΔΑΣΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
19) ΤΕΦΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
20) ΜΑΛΑΜΙΔΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑ
21) ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
22) ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
23) ΚΟΥΡΜΠΕΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ
24) ΚΟΣΕΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
25) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
26) ΛΥΚΟΥΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ
27) ΠΡΟΒΑΤΙΔΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ
28) ΒΑΣΙΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
29) ΕΣΚΙΟΓΟΥ
30) ΤΣΟΛΑΚΗ
31) ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
32) ΚΑΡΑΙΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
33) ΠΑΣΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ( ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ)
34) ΧΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
35) ΠΑΛΑΣΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
36) ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
37) ΚΗΠΟΥΡΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

Σάββατο 03 Οκτωβρίου 2020
1) ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2) ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
3) ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4) ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
5) ΚΙΤΣΑ ΕΥΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
6) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ
7) ΦΑΝΑΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
8) ΤΣΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
9) ΚΑΡΑΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
10) ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
11) ΚΙΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
12) ΤΡΑΜΠΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
13) ΠΡΟΒΑΤΙΔΗΣ ΟΘΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
14) ΤΟΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ
15) ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
16) ΜΕΖΙΡΟΒΑ ΝΙΝΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ
17) ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
18) ΖΟΡΜΠΑ ΕΛΕΝΗ
19) ΖΕΡΒΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
20) ΓΚΕΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Με τη συνεργασία του Τάσου Μπαρτζώκα και του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, κ. Παναγιώτη Γκυρίνηκαι των υπεύθυνων των σχολικών δομών, πολλά σχολεία της Αλεξάνδρειας θα παραλάβουν εντός της επόμενης εβδομάδας, νέο σχολικό εξοπλισμό για τις μονάδες τους.

Εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με σύστημα και μέθοδο, ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας και ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, κατάφεραν από κοινού να εξασφαλίσουν την ανανέωση του σχολικού εξοπλισμού για πολλές σχολικές μονάδες του Δήμου Αλεξάνδρειας, μέσω της ΚΤΥΠ Α.Ε.

Οι σχολικές μονάδες ενημερώθηκαν για τις απαιτούμενες διαδικασίες, ολοκλήρωσαν τις αιτήσεις τους στο τέλος του προηγούμενου καλοκαιριού, και με τη διαμεσολάβηση του Τάσου Μπαρτζώκα κάμφθηκαν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ώστε οι σχολικές δομές να παραλάβουν το νέο σχολικό εξοπλισμό με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Μολονότι το εγχείρημα ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς απαιτούσε το συντονισμό των σχολικών μονάδων, τη συνεχή επικοινωνία με την ΚΤΥΠ και την επιτάχυνση των διαδικασιών χωρίς χρονοτριβές, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και σε λιγότερο από δύο μήνες αναμονής, περισσότερα από 10 σχολεία (νηπιαγωγεία και δημοτικά) θα υποδεχτούν ολοκαίνουρια θρανία, μαθητικές καρέκλες, έδρες και διδασκαλικά καθίσματα, διαδραστικούς πίνακες κ.ο.κ.

Σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, λόγω των υγειονομικών περιορισμών, μαθητές και δάσκαλοι-νηπιαγωγοί θα διευκολυνθούν να επιτελέσουν το έργο τους, μέσω του σύγχρονου εξοπλισμού. Πολλές από τις σχολικές μονάδες, λειτουργούν με τον ίδιο απαρχαιωμένο εξοπλισμό ακόμα και δεκαετίες.

Σύμφωνα με δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα «είμαστε στην πολιτική για να λύνουμε προβλήματα, και όταν λύνονται αισθανόμαστε ικανοποίηση από την ίδια την πράξη της προσφοράς. Ακόμα περισσότερο, όταν προσφέρουμε στη μαθητική και διδασκαλική κοινότητα. Δε θα σταματήσουμε εδώ, στόχος είναι να εξοπλίσουμε και το τελευταίο σχολείο της Ημαθίας με νέο, σχολικό εξοπλισμό».

Την αναστολή λειτουργίας εταιρείας κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας για 10 ημέρες αποφάσισε η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, καθώς βρέθηκαν 114 κρούσματα κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από 02-10-2020 και ώρα 12.00 έως 11-10-2020 και ώρα 12.00.

Κατηγορία Υγεία

Το βράδυ της Πέμπτης, 1 Οκτωβρίου 2020, ομάδα «αγνώστων» μπήκε στο προαύλιο του συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου – 1Ου ΓΕ.Λ. και επιδόθηκε - για μια ακόμα φορά - σε βανδαλισμούς και ζημιές στα κτίρια. Συγκεκριμένα, πέταξαν λαδομπογιές στις εισόδους του σχολείου και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, μάλιστα αρκετά από αυτά ήταν υβριστικά.

   Το συγκεκριμένο γεγονός, που συμβαίνει για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό, δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στη σχολική κοινότητα, αφού, αφενός   οι εικόνες αυτές αλλοιώνουν την αισθητική του χώρου και αφετέρου η αποκατάσταση των ζημιών κοστίζει σημαντικά στη Σχολική Κοινότητα και κατ’ επέκταση στη Σχολική Επιτροπή και το Δήμο, αφού τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να διατεθούν για την αντιμετώπιση άλλων αναγκών, περισσότερο επιτακτικών. Μάλιστα, επειδή αυτή τη φορά η «επίθεση έγινε με λαδομπογιές και όχι με πλαστικό χρώμα ή υδρόχρωμα, θα στοιχίσει αρκετά περισσότερα χρήματα.

Παρακάτω δημοσιεύονται ενδεικτικές φωτογραφίες από το χώρο, χωρίς να υπάρχουν τα υβριστικά συνθήματα, τα οποία με άμεση παρέμβαση από την πλευρά του προσωπικού του σχολείου σβήστηκαν πρόχειρα, πριν έρθουν οι μαθητές στο σχολείο.

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας