alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Δείτε σε ποιες περιοχές θα εφαρμοστούν τα μέτρα.

Η μάσκα θα χρησιμοποιείται παντού σε όσες περιοχές ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμα που πραγματοποίησε σήμερα 22/10.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως πρόκειται για αυτές που βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό, δηλαδή στο επίπεδο 3, σύμφωνα με το χάρτη ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό που είναι αναρτημένος στο Covid19.gov.gr.

Όπως ανέφερε: «Σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Έτσι, οι περιοχές στις οποίες θα χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλους τους χώρους, ώστε να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού, από το πρωί του Σαββάτου είναι οι εξής:

Ανατολική Αττική
Αχαΐα
Βοιωτία

Βόρειος Τομέας Αθηνών
Δυτική Αττική
Δυτικός Τομέας Αθηνών
Ζάκυνθος
Ηράκλειο
Θεσσαλονίκη
Θήρα

Ιωάννινα
Καρδίτσα
Κέα - Κύθνος
Κεντρικός Τομέας Αθηνών
Λάρισα
Λέσβος
Μύκονος

Νήσων Αττικής
Νότιος Τομέας Αθηνών
Πειραιάς
Πέλλα
Σάμος
Σέρρες
Τρίκαλα

Κατηγορία Υγεία

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 28.216 και των νεκρών 549 - 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού σε 24 ώρες στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 882. Παράλληλα υπάρχει αρνητικό ρεκόρ και στους θανάτους καθώς έφτασαν τους δεκαπέντε.

Από τα 882 κρούσματα, τα 99 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 28.216, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες. Τα 3.728 (13.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11.032 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 32 (35.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Ακόμη 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε δεκαπέντε ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 549 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 205 (37.3%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Aναλυτικότερα:

- 52 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 4 εισαγόμενα κρούσματα

- 290 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 33 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 188 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 15 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 19 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
-1 κρούσμα στην Π.Ε. Άνδρου
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου-
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
-10 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
-1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
- 23 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 15 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς , εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
- 40 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
-17 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 13 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνία, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας. Εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 65 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 26 προέρχονται από τυχαία δειγματοληψία του ΕΟΔΥ
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας, συνδεόμενο με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
- 43 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Κατηγορία Υγεία

Αναλυτικά το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας:

Συμπολίτες μου,

Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην Ελλάδα. Οφείλω να παρουσιάσω την κατάσταση με απόλυτη ειλικρίνεια. Να επισημάνω τους κινδύνους. Αλλά και να δείξω το δρόμο της άμυνας που πρέπει να ακολουθήσουμε. Με θεμέλιο τις συμβουλές της επιστήμης. Οδηγό, τα μέτρα της Πολιτείας. Και σταθερό μοχλό την πειθαρχία, γιατί η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Θα προσπαθήσω να μιλήσω όσο πιο απλά γίνεται για τη σημερινή πραγματικότητα και για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε.

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Σ’ ένα βαθμό αυτό οφείλεται και στην αύξηση του αριθμού των τεστ που διεξάγονται. Μόλις χθες, για παράδειγμα, έγιναν παραπάνω από 24.000 σε ολόκληρη την επικράτεια. Αλλά είναι σαφές πως σε αρκετές περιοχές ο ιός μεταδίδεται, ήδη, με μεγάλη ταχύτητα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι και στη νέα αυτή υγειονομική κρίση η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιστέκεται καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα, έχουμε πιο πολλές γνώσεις για τον τρόπο μετάδοσης του ιού. Διαθέτουμε καινοτόμα συστήματα εντοπισμού και ιχνηλάτησης κρουσμάτων. Διαθέτουμε μεγαλύτερο αριθμό κρεβατιών εντατικής θεραπείας. Και πολύ περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας. Τους ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, ακόμα μια φορά, για τον καθημερινό σας αγώνα.

Όμως όλα αυτά δεν αρκούν. Όπως είπα, το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο. Επηρεάζει, πλέον, όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα όμως τους νέους. Και διαπερνά περιφέρειες, πόλεις, ακόμη και συνοικίες. Με όχημα, δυστυχώς, την ίδια την κοινωνική ζωή: Τις καθημερινές επαφές μεταξύ μας και τις απλές συνήθειες του ελεύθερου χρόνου και της διασκέδασης.

Προσέξτε: Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στις στιγμές της ανεμελιάς γινόμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό. Αντίθετα, στα σχολεία, όπου τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα, οι κίνδυνοι αποδεικνύεται ότι είναι πολύ μικρότεροι.

Θέλω, λοιπόν, να είμαι σαφής: Οι επόμενοι μήνες προβλέπονται δύσκολοι. Και καθώς δεν αποτελεί επιλογή μου ένα γενικό «lockdown», απαιτούνται άλλου είδους μέτρα. Πιο έξυπνα. Πιο στοχευμένα. Και, τελικά, πιο αποτελεσματικά.

Στόχος μας, συνεπώς, παραμένει όχι η απόλυτη αναστολή των δραστηριοτήτων μας. Αλλά η τοπική περιστολή των κινδύνων που τις απειλούν. Να συνεχίσουμε, δηλαδή, τους ρυθμούς της ζωής μας αλλά με βάση τους κανόνες που υποδεικνύουν οι ειδικοί. Κάνοντας μικρές παραχωρήσεις για να προστατέψουμε το μεγάλο αγαθό της υγείας.

Η Ελλάδα διαθέτει, πλέον, έναν χάρτη με τα επίπεδα εμφάνισης και μετάδοσης του κορονοϊού και με τα μέτρα που συνεπάγεται το καθένα. Αυτά έχουν περιορισμένο κόστος για την οικονομία. Προσφέρουν, όμως, τεράστιο κέρδος στη συλλογική ευημερία. Γι’ αυτό και πρέπει να τηρούνται πιστά.

Το σχέδιό μας, ωστόσο, είναι δυναμικό. Που σημαίνει ότι προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξάρσεις της πανδημίας και τις τοπικές ιδιαιτερότητες που αυτή παρουσιάζει. Στη νέα επίθεση του κορονοϊού, λοιπόν, και ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών, απαντάμε με δύο νέα μέτρα:

Πρώτον, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Στόχος, να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός.

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. «Δεν τρώει πόρτα», για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων.

Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Θα το επαναλάβω: Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη.

Οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τα τηρούν, όπως και οι εργοδότες που δεν προστατεύουν τους εργαζομένους τους, θα τιμωρούνται. Και, ασφαλώς, η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο, όπου είναι εφικτό.

Η προσπάθεια είναι μεγάλη. Η όξυνση του προβλήματος, όμως, απαιτεί μεγαλύτερη ένταση. Ιδίως στην κατεύθυνση των επιχειρηματιών που παρανομούν στο χώρο της διασκέδασης. Εκεί, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα. Γιατί η υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους κάποιων ασυνείδητων. Ούτε, βέβαια, είναι ώρα για κρυφά πάρτι, όταν ο ιός κάνει πάρτι κατά της ζωής μας.

Η εφαρμογή των δύο νέων μέτρων ξεκινά από τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε; Ίσως, καθώς η κατάσταση εδώ παραμένει συγκριτικά καλύτερη από άλλες χώρες. Όμως εξαρχής αποφασίσαμε να κινούμαστε προληπτικά. Κι αυτό αποκτά πρόσθετη σημασία τώρα, ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων.

Τα σημερινά δεδομένα είναι σαφή: Η εξάπλωση του ιού εντοπίζεται κυρίως μεταξύ των νέων. Και εστιάζεται στις ώρες και στους τόπους όπου συγκεντρώνονται.

Από εκεί, όμως, μεταφέρεται στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον, απειλώντας δυσανάλογα τους μεγαλύτερους. Γι’ αυτό και παρακαλώ τους νεότερους να προσέχουν. Και να κρατούν αποστάσεις από τους γονείς και τους παππούδες τους, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι έχουν συμπτώματα. Μία εύκολη περιπέτεια γι’ αυτούς ίσως είναι μοιραία για εκείνους που αγαπούν.

Αυτό δεν αποτελεί μία αόριστη αίσθηση ή μια τυφλή καταγγελία, αλλά τεκμηριωμένη διαπίστωση. Και την απευθύνω με την ίδια ειλικρίνεια με την οποία μιλώ και στα παιδιά μου. Γιατί, πράγματι, είναι η ώρα να μιλήσει και να δράσει η νεολαία μας.

Ξέρω ότι όλοι οι προηγούμενοι μήνες έχουν κουράσει τα Ελληνόπουλα. Κατανοώ τους πρωτοετείς φοιτητές που πέρασαν έναν δύσκολο χειμώνα και θέλουν να γλεντήσουν. Όπως γνωρίζω ότι και το αίμα των μαθητών βράζει. Και έτσι πρέπει να είναι.

Στη συγκεκριμένη συγκυρία, ωστόσο, εσείς οι νέοι θα ήταν καλό να μετατρέψετε την ορμή σας σε ευθύνη. Να φανείτε πρωτοπόροι στα δύσκολα. Κάνοντας τρόπο ζωής τη συνέπεια. Και να γίνετε τελικά εσείς παραδείγματα πειθαρχίας για τους μεγαλύτερους.

Αυτό, άλλωστε, σημαίνει και η νεανική αμφισβήτηση του συντηρητικού ατομισμού. Γνήσια πρόοδος και αληθινός ριζοσπαστισμός. Σας ζητώ, με άλλα λόγια, να γίνετε εσείς οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των ημερών μας.

Συμπολίτες μου,

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει, ασφαλώς, να στηρίζει επιχειρήσεις και εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή παρέχει αναγκαία ρευστότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται. Και ένα νέο πρόγραμμα τις επιδοτεί πλήρως για 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Ενώ η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης έρχεται και αυτή να ανακουφίσει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα.

Όμως, το οπλοστάσιό μας δεν είναι ανεξάντλητο. Και η εθνική οικονομία πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για να τροφοδοτεί την κοινωνία, αλλά και την Υγεία.

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο. Θα κλείσω, ωστόσο, με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Γιατί για πρώτη φορά από την αρχή αυτής της περιπέτειας φαίνεται στον ορίζοντα η προοπτική να διαθέτουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Και η κυβέρνηση έχει φροντίσει να το προμηθευτούμε εγκαίρως και να το διαθέσουμε σε όλους, με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Ταυτόχρονα, προχωρά σύμφωνα με τον σχεδιασμό και ο εμβολιασμός κατά της γρίπης.

Στις αρχές του 2021, συνεπώς, μαζί με το νέο χρόνο, μπορεί να ανατείλει και μία νέα μέρα στον πόλεμο εναντίον του κορονοϊού. Μέχρι τη νίκη της επιστήμης όμως, εμείς οφείλουμε να κρατήσουμε την ασπίδα της ευθύνης.

Δεν σας ζητώ να κάνετε τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από αυτό που κάναμε την άνοιξη, όταν η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Και τώρα, όπως και τότε, είμαστε δίπλα-δίπλα. Μία ενωμένη ομάδα 10 εκατομμυρίων. Αλλά, ακριβώς όπως γίνεται σε κάθε ομάδα, ο καθένας -Πολιτεία και πολίτες- έχει τον ρόλο του. Ένας- ένας και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε ξανά.

Ονομαστική κατάσταση συμμετεχόντων
στην Λαϊκή Αγορά της πόλης της Αλεξάνδρειας

Σύμφωνα με τον ΦΕΚ 4484/τ.β’/11-10-2020(Αριθμ.Δ1α/Γ.Π.οικ.64450) κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, αναφέρεται:

α) Σε κάθε λαϊκή αγορά από τους πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, συμμετέχουν πωλητές σε ποσοστό εξήντα πέντε τοις εκατό (65%), ανά κατηγορία πωλητών (κατηγορίες πωλητών: παραγωγοί και επαγγελματίες).

β) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Βάσει των παραπάνω, ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει τα ονόματα των επαγγελματιών και παραγωγών που έχουν το δικαίωμα πώλησης στη Λαϊκή Αγορά της πόλης της Αλεξάνδρειας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΕΝΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΕΛΙΚΑ ΕΛΕΝΗ
ΠΡΟΒΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ
ΤΟΣΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΧΑΣΑΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΕΧΜΕΤΟΓΛΟΥ- ΚΑΡΑΛΗ ΦΕΖΗ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ
ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΟΛΛΑ ΝΕΖΛΙΑ
ΚΟΥΚΟΥΛΟΥΔΗΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ
ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΚΟΥΤΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝΝΑ
ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΟΣΤΑ ΦΑΤΜΕ
ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020:

ΠΑΡΙΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΗ
ΠΑΣΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ(ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ)
ΜΥΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΝΗΣΕΛΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΑΖΑΚΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΤΣΑΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΤΣΕΓΚΟΥ ΜΟΡΦΟΥΛΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΛΗΜΗΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΟΥΓΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ
ΧΑΛΑΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΠΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΔΕΡΜΙΤΖΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΤΡΑΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΟΚΡΗΣ ΤΡΑΙΑΝΟΣ
ΚΡΙΒΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΝΤΙΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥΛΑ
ΜΠΑΛΤΖΗΣ
ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΟΡΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΚΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΣΟΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΟΦΕΙΔΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟΤ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΧΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΤΣΑΝΑΣΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΟΣΕΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ
ΔΑΣΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΙΑΣΟΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΙΚΑΒΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΔΑΜΙΔΗΣ
ΒΙΣΙΤΖΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020:

ΛΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΠΡΟΒΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΡΟΥΠΚΟY ΣΟΦΙΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΚΟΥΤΣΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
ΚΑΛΜΟΥΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΟΥΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΤΟΡΤΟΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΛΟΥΝΤΜΙΛΑ
ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΒΡΥΣΙΔΑ
ΒΑΛΑΒΑΝ ΕΛΕΝΑ
ΠΟΡΟΥΤΣΙΔΟΥ ΓΑΛΗΝΗ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΙΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΤΟΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ
ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΓΚΕΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΚΑΡΑΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Ο
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΥΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σύμφωνα με την αριθ. 55/Α’/11-3-2020 άρθρο 10 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζεται ότι «1. Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων μπορεί να λαμβάνει χώρα είτε διά περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), είτε διά τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο. Στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των συμβουλίων, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών».

Βάσει των ανωτέρω καθώς και της αριθμ. 163/33282/29-05-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς με αποστελλόμενο έγγραφο από τους δημοτικούς συμβούλους από 10:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. στις 26 Οκτωβρίου 2020 ημέρα Δευτέρα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. 16η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020» (σχετική απόφαση αριθμ. 329/2020 Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: 62ΘΙΩΨΠ-Φ1Ζ). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

2. 17η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020» (σχετική απόφαση αριθμ. 331/2020 Οικονομικής Επιτροπής). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ

Με μια ιστορική απόφαση το δικαστήριο αποφάσισε να στείλει στη φυλακή τον Νίκο Μιχαλολιάκο και όλη την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή .

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι, ανέβηκε στην έδρα και στην αυλαία της δίκης Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου: Αναστολή υπό όρους χορηγήθηκε σε μόνο 12 από τους 51 καταδικασθέντες, κόντρα στην εισαγγελική πρόταση που ζητούσε να δοθεί αναστολή σε όλους.

Ως εκ τούτου, στη φυλακή οδηγείται όλη η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής: Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Γερμενής, Παναγιώταρος, Λαγός, Παππάς, Ματθαιόπουλος.

Από τους 12 στους οποίους δόθηκε αναστολή, είναι και οι εξής πρώην βουλευτές: Χρ. Αλεξόπουλος Στ. Μπούκουρας, Αρβανίτης, Κουκούτσης και Ζαρούλια, οι οποίοι δεν θα φυλακιστούν υπό όρους.

 Υπενθυμίζεται ότι οι ποινές για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης είναι οι εξής: Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Ιωάννη Λαγό 13 χρόνια και 8 μήνες, για τον Ηλία Κασιδιάρη 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Γιώργο Γερμενή 13 χρόνια και 6 μήνες, για τον Χρήστο Παππά 13 χρόνια και 3 μήνες, για τον Ηλία Παναγιώταρο 13 χρόνια και για τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο 10 χρόνια.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη ώστε να ερευνηθούν «κυβερνητικές παρεμβάσεις» του 2013, για στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής κορυφώθηκε χθες όταν η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου εμφανίστηκε ανυποχώρητη ως προς την «αθωωτική» της πρόταση για τις αναστολές.

Την εισαγγελέα της έδρας είχε -μια ημέρα πριν- «αδειάσει» η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, ζητώντας διευκρινίσεις για την πρότασή της.

Πηγή: iefimerida.gr

Δράσεις ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού από τον Δήμο Νάουσας σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας και τον Σύλλογο "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ''

(Κυριακή 25 Οκτωβρίου- Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού)

Δράσεις ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού διοργανώνει ο Δήμος Η.Π. Νάουσας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας και τον Σύλλογο "ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ". Συγκεκριμένα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις στη Νάουσα (11 το πρωί, οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου), στα Ανθέμια (11 το πρωί περιοχή «Πλατάνια» Κοπανού) και στην Ειρηνούπολη (11 το πρωί, πλατεία Ειρήνης).

Επίσης από τις 19 έως τις 31 Οκτωβρίου πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας (καθημερινά 09:00 με 13:00 και 17:00 με 19:00, Σάββατο και Κυριακές 09:00 με 13:00) καθώς και εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης,

Ο Οκτώβρης υπάρχει για να υπενθυμίζει σε όλες τις γυναίκες πως πρέπει να αγαπάνε τον εαυτό τους, να τον φροντίζουν έχοντας σωστή ενημέρωση και πρόληψη. Είναι ο μήνας του χρόνου αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού με την 25η Οκτωβρίου να αποτελεί την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ασθένεια που μπορεί να θεραπευτεί σε σημαντικό βαθμό αν διαγνωστεί έγκαιρα (αυτοεξέταση, μαστογραφία, κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό). Η ανάγκη της έγκυρης πρόληψης είναι βαρύνουσας σημασίας αν αναλογιστεί κανείς ότι υπολογίζεται πως μία στις οκτώ γυναίκες παγκοσμίως νοσεί από καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της.

Όλες οι γυναίκες οφείλουν να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο. Η καλή φυσική κατάσταση, η υγιεινή διατροφή, η διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους και η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ αποτελούν σημαντικά προληπτικά μέτρα.

Η πρόληψη σώζει ζωές και ο καρκίνος του μαστού είναι μία ασθένεια που μπορεί να κερδηθεί!

Κατηγορία Υγεία

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι στις 23/10/2020 ημέρα Παρασκευή   και ώρα : από 09:00 π.μ έως και 14:00 μ.μ , θα γίνει διακοπή νερού θα   γίνει διακοπή νερού για την αποκατάσταση βλάβης ύδρευσης στο εσωτερικό δίκτυο του κεντρικού τμήματος της Αλεξάνδρειας , στα παρακάτω οικοδομικά τετράγωνα που περιλαμβάνουν τις οδούς:

  1. Επί της οδού Μ.Αλεξάνδρου :

(από την οδό Ν.Πλαστήρα έως την οδό 28ης Οκτωβρίου ).

  1. Επι της οδού Νικ. Πλαστήρα :

( από την οδό Εθν.Αντίστασης εως την οδό Μ.Αλεξάνδρου ).

  1. Επι της οδού Σοφ.Βενιζέλου :

( από την οδό Μακεδονομάχων εως την οδό Ν.Πλαστήρα ).

  1. Επι της οδού Τραπεζούντος :( όλη η οδός )

  1. Επι της οδού Σοφιανοπούλου : ( όλη η οδός)

  1. Επι της οδού Μακεδονομάχων :

     ( από την οδό Μ.Αλεξάνδρου εως την οδό Αλ Παπάγου ).

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Πιερίας στις 19/10 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη ΟΛΩΝ των φορέων της Πιερίας - πολιτικών, αυτοδιοικητικών και παραγωγικών - για να παραμείνει το τελωνείο στην Πιερία.

Η καθυστέρηση της δήλωσής μου οφείλεται στο γεγονός πως περίμενα να τοποθετηθούν πρώτα επί του θέματος οι παραγωγικοί φορείς του νομού μας (επιμελητήριο, επιχειρηματίες, συνεταιρισμοί κτλ) και οι αυτοδιοικητικές αρχές (Περιφέρεια, δήμοι). Να υπενθυμίσω ότι στις 28 Ιουλίου εγώ προσωπικά «καλούσα τους φορείς της Ημαθίας σε ετοιμότητα για το τελωνείο στην Κουλούρα», με αφορμή τότε την απεργία και το κλείσιμο του τελωνείου λόγω έλλειψης προσωπικού.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο νομός μας πέτυχε δυο καθοριστικές πολιτικές αποφάσεις σχετικά με το ζήτημα του τελωνείου:

  • Πρώτον: να υπάρξει πολιτική δέσμευση ότι το τελωνείο θα γίνει στην Ημαθία και όχι στη Σκύδρα.
  • Δεύτερον: να ψηφισθεί νομοθετική ρύθμιση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Α 84/15/5/2018, άρθρο 146), με την οποία δίδεται η δυνατότητα παραχώρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων εντός της Περιφερειακής Αγοράς Κουλούρας Δήμου Βέροιας, ιδιοκτησίας ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ Α.Ε., άνευ ανταλλάγματος στο δημόσιο προκειμένου να γίνει εκεί το Τελωνείο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε τη λύση του θέματος του τελωνείου κάνοντας πράξη κάτι που αποτελούσε αίτημα πολλών χρόνων για τον επιχειρηματικό κόσμο της Ημαθίας, τους αγρότες, την κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς. Για την επίλυση του ζητήματος παράγοντας καθοριστικής σημασίας ήταν και το κοινό ενιαίο μέτωπο των φορέων. Το ίδιο οφείλουμε να πράξουμε και τώρα εάν θέλουμε να ολοκληρωθεί το έργο.

Εγώ από την πλευρά μου καλώ όλους τους αρμόδιους φορείς να ενημερώσουν τους πολίτες της Ημαθίας με ευθύνη ποιων η υλοποίηση αυτού του μεγάλου και καθοριστικού για την ανάπτυξη του νομού έργου παραμένει στάσιμη.

ΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ

Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Καλημέρα!!! Πάντα με καινούρια πιάτα κοντά σας... Έτσι και σήμερα     
 
Κατηγορία Επιχειρείν
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας