alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020

Πρεμιέρα είχαμε  στο Κύπελλο της ΕΠΣ Ημαθίας, αφού διεξήχθησαν τα μισά παιχνίδια της πρώτης φάσης (τα υπόλοιπα αύριο Κυριακή).

Κατηγορία Αθλητικά
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 04/10/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 21:38

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
 
Κατηγορία Καιρός

Φωτιά σημειώθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 το μεσημέρι σε οικοπεδικό χώρο ανάμεσα σε τρία σπίτια στο χωριό Λουτρό Ημαθίας.

Σε ένα μαραθώνιο απολαυστικών γεύσεων σας προσκαλεί το Κτήμα ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 το μεσημέρι, για τελευταία φορά στον εξωτερικό, καλαίσθητο χώρο του!

Το Κτήμα ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ με την παραδοσιακή αυθεντική κουζίνα του μας δίνει το νέο ραντεβού στον εσωτερικό, χειμωνιάτικο και φιλόξενο χώρο του σε λίγες ημέρες!!!

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ...για να δοκιμάσεις νόστιμες, μα πάνω απ’ όλα αυθεντικές και ιδιαίτερες γεύσεις που έχουν πάντα την τιμητική τους αφού τις επιμελείται και τις δημιουργεί προσωπικά ο Chef Βαγγέλης Βογιατζής.

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ

Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Τηλέφωνο: 2333024064 – 6972826607

Κατηγορία Επιχειρείν
Τροχαίο το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας αρκούδας, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Μυρσίνης Γρεβενών, στο ρεύμα για Κοζάνη.

Με βάση τα στοιχεία για την ποιότητα των υδάτων, τις μεταβολές στη μορφολογία της ακτογραμμής και τον παρόντα βαθμό διάβρωσης των ακτών, έχει εκτιμηθεί ότι θα υπάρξουν ζητήματα τρωτότητας την περίοδο 2050 – 2099 και με καταιγίδα κατηγορίας 5 στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Χαλκιδικής καθώς και στη Μητροπολιτή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα, οι περιοχές που αναφέρονται στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας είναι οι Νέοι Πόροι, ο Πλαταμώνας, η Παραλία Παντελεήμονα, η Λεπτοκαρυά, το Λιτόχωρο, η Ολυμπιακή Ακτή, η Παραλία Κατερίνης, η Αλυκή και ο Μακρύγιαλος. Στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, οι περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο διάβρωσης είναι η Περαία, πριν από την Επανομή, η περιοχή μεταξύ Επανομής και Νέας Ηράκλειας καθώς και οι περιοχές του Σταυρού, της Παραλίας Βρασνών και της Ασπροβάλτας. Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, στις περιοχές που κινδυνεύουν από διάβρωση περιλαμβάνονται η Νέα Καλλικράτεια, η παραλία Νέας Τρίγλιας, η περιοχή μεταξύ Νέων Μουδανιών και Ν. Ποτίδαιας, η Ελάνη, η Σκάλα Φούρκας, οι Μόλες Καλύβες, οι περιοχές κοντά στο Πευκοχώρι, το Πολύχρονο, τη Νικητής και την Ελιά Νικήτης, καθώς και ο Τριπόταμος, το Μετόχι Αγ.Παύλου και η Ουρανούπολη.

Οι παραπάνω μετρήσεις έγιναν στο πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου για την Πρόληψη και Διαχείριση του κινδύνου Διάβρωσης των Ακτών, μιας δομής που βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με δήμους, δημόσιες υπηρεσίες και φορείς περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Με αφορμή την πραγματοποίηση σύσκεψης των εμπλεκόμενων φορέων μέσω τηλεδιάσκεψης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας επισήμανε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι υπήρξε συμφωνία για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ιδρυθεί ένα δίκτυο όλων των συναρμόδιων οργανισμών και υπηρεσιών σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβρώσεων.

Για το φαινόμενο των διαβρώσεων τόνισε ότι είναι ένα πρόβλημα που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, λόγω της κλιματικής αλλαγής και των επί σειρά ετών ανθρώπινων παρεμβάσεων. «Ειδικότερα, οι παράκτιες περιοχές στην Πιερία, το Θερμαϊκό κόλπο και τη Δυτική Χαλκιδική αντιμετωπίζουν ήδη αυξανόμενα προβλήματα διάβρωσης, με τις ακτές να οπισθοχωρούν με την έκταση και το ρυθμό να εξαρτώνται από πολλές διαφορετικές παραμέτρους. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να επιφέρει πολύ δυσάρεστες συνέπειες, εάν δεν επέμβουμε εγκαίρως για να τις αποτρέψουμε όσο το δυνατόν συντομότερα» υπογράμμισε. Σημείωσε, παράλληλα, ότι το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη και Διαχείριση του κινδύνου Διάβρωσης των Ακτών, που έχει αποκτήσει πλέον ουσιαστική υπόσταση, είναι ο μηχανισμός παρακολούθησης και καταγραφής σε πραγματικό χρόνο των μεταβολών στο σύνολο του παράκτιου μετώπου που εκτείνεται στα όρια της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών γεωγραφικών συστημάτων, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση δορυφορικών αλλά και επίγειων δεδομένων.

Γνωστοποίησε, τέλος, ότι πρόθεση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να διατεθεί σε ευρεία χρήση η βάση δεδομένων με στοιχεία που επικαιροποιούνται συνεχώς. «Το Παρατηρητήριο έρχεται να υπηρετήσει τις ανάγκες για ευρεία αξιοποίηση της γεωγραφικής βάσης δεδομένων, μέσω της δημιουργίας διαδικτυακής πλατφόρμας για την ενημέρωση του κοινού, όπως και την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων για τη δημιουργία ψηφιακών χαρτογραφικών προϊόντων και εργαλείων προσομοίωσης του φαινομένου της παράκτιας διάβρωσης και φυσικά τον σχεδιασμό των απαραίτητων έργων για τη θωράκιση των ακτών μας», επισήμανε.

Κατηγορία Γενικά

Μετά από απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας ξεκινάει η διαδικασία για την αδειότηση των χρηματοπιστωτικών οργανισμών που θα χορηγήσουν τα δάνεια έως 25.000 ευρώ με διαδικασίες εξπρές

Στην εναλλακτική αυτή χρηματοδότηση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με δάνεια που θα χορηγηθούν με πολύ γρήγορες διαδικασίες και σε ποσά που θα ανέρχονται έως 25.000 ευρώ αναφέρθηκε χθες αργά το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών.

Τα δάνεια αυτά δίνουν τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίου έως 25.000 ευρώ, και απευθύνονται:

- στις πολύ μικρές επιχειρήσεις,
- στα φυσικά πρόσωπα για τη σύσταση πολύ μικρών επιχειρήσεων,
- στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα,
- σε φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας,
- σε άτομα που θέλουν να εκπαιδευτούν ώστε να μπουν στον χώρο εργασίας,
- σε άτομα τα οποία ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η Τραπεζα της Ελλάδας άναψε το πράσινο φως με απόφαση της ώστε τα ιδρύµατα χρηµατοδότησης να θα µπορούν να χορηγούν πιστώσεις έως 25.000 ευρώ χωρίς εµπράγµατες εξασφαλίσεις.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, δημιουργήθηκε μία νέα, εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης, με στόχο, αφενός, να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει στην επιχειρηματική δραστηριότητα και πλήττει, κυρίως, όσους βρίσκονται στο ξεκίνημά της και είναι αποκλεισμένοι από τον τραπεζικό δανεισμό, και, αφετέρου, να ενισχύσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία αποτελεί την αρμόδια αρχή για την αδειοδότηση και την εποπτεία των ιδρυμάτων μικροχρηματοδότησεων, προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του νέου πλαισίου. Πλαίσιο που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην παρούσα συγκυρία, κατά την οποία η πανδημία του κορονοϊού έχει εντείνει την ανάγκη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για ρευστότητα.

Ειδικότερα, η Τράπεζα της Ελλάδος προχωρά σήμερα στην έκδοση των προβλεπόμενων αποφάσεων, με τις οποίες εξειδικεύονται θέματα εφαρμογής του πλαισίου μικροχρηματοδοτήσεων.

 

www.dikaiologitika.gr

Κατηγορία Οικονομία

Οι θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι της «Κρόνος» είναι όλοι ασυμπτωματικοί σύμφωνα με την κονσερβοποιία

Σε Σκύδρα και Αριδαία θα βρεθούν από νωρίς το πρωί του Σαββάτου κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να ξεκινήσουν τα τεστ και οι ιχνηλατήσεις, ύστερα από τη νέα υγειονομική βόμβα που έσκασε στην περιοχή κι αφορά σε ένα εργοστάσιο κονσερβοποιίας στο οποίο βρέθηκαν 114 κρούσματα. Από χθες γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων και μέχρι τώρα έχει αποφασιστεί να κλείσουν οι λαϊκές αγορές, καθώς και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους.

Δύο εργαζόμενοι στον τομέα παραγωγής της εταιρείας που πήγαν αυτοβούλως για εξέταση στις 28/9 και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό αποτέλεσαν την αφορμή για να υποβληθούν σε τεστ Covid-19 τα συνολικά 427 άτομα που απασχολούνται στον ίδιο τομέα. Αυτό αναφέρει η νομική εκπρόσωπος της κονσερβοποιίας «Κρόνος», Ηλιάνα Μέγα, μιλώντας στο ΑΠΕ, εξηγώντας ότι η προαναφερόμενη εξέλιξη προέκυψε παρά το γεγονός ότι όλοι οι εργαζόμενοι στην «Κρόνος» θερμομετρούνται στη στάση, πριν από την είσοδό τους στα λεωφορεία και περνούσαν από θερμοκάμερα, προτού εισέλθουν στους χώρους του εργοστασίου, ενώ «η κονσερβοποιία είχε φροντίσει να απολυμαίνονται μέχρι και τα παπούτσια των εργαζομένων, πέραν των άλλων μέτρων που λαμβάνονταν στη διάρκεια των διαλειμμάτων τους».

Οι θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι της «Κρόνος» είναι όλοι ασυμπτωματικοί σύμφωνα με την κονσερβοποιία, η οποία τονίζει, σε ανακοίνωσηή της, ότι σε κάθε στάδιο των ενεργειών, ευρημάτων και θεμάτων που αντιμετώπισε είχε γραπτή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Στο μεταξύ, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στις 20/8 είχαν επιβεβαιωθεί θετικοί στη νόσο του κορονοϊού δύο εργαζόμενοί της και, μετά από επικοινωνία της «Κρόνος» με τον ΕΟΔΥ, υποβλήθηκε σε τεστ μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού της και λήφθηκαν εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τη διασπορά του ιού.

Καταγγελίες από το Εργατικό Κέντρο

Σχεδόν ένα μηνά πριν, τότε που έγινε γνωστό ότι εργαζόμενοι σε κονσερβοποιία της περιοχής των Γιαννιτσών προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό και μετατράπηκε σε υγειονομική βόμβα για τη Βόρεια Ελλάδα η περιοχή της Πέλλας «η διοίκηση του εργατικού κέντρου Πέλλας απευθύνθηκε στην κυβέρνηση, τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ, επειδή, το Κράτος, έχει υποχρέωση να μεριμνά για την υγεία των πολιτών και έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να παίρνει όλα τα αναγκαία μέτρα, θέτοντας ερωτήματα και ζητώντας:

Να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις όπου χρειάζεται.
Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Να επιβληθεί η συμμόρφωση των εργοδοτών στα υγειονομικά πρωτόκολλα με τους αναγκαίους ελέγχους από την πλευρά της Πολιτείας,
Να ενισχυθεί η Επιθεώρηση Εργασίας,
Να επαναλειτουργήσει στον Νομό Πέλλας το Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Εργασίας (που έκλεισε που 2014)
Ωστόσο σήμερα ένα μήνα μετά, με έκρηξη νέων κρουσμάτων σε άλλη επιχείρηση του ιδίου κλάδου, στην περιοχή του Μαυροβουνίου, αναπάντητα εξακολουθούν να παραμένουν από την κυβέρνηση τα ερωτήματα σχετικά με το πώς και το γιατί κινδυνεύουν όλοι οι πολίτες στην Πέλλα από την ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων.

Καταγγέλλουμε ότι η πολιτεία:

δεν επέβλεψε αν οι επιχειρήσεως στην Π.Ε. Πέλλας τηρούν τις προβλέψεις της νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία και ειδικότερα αν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και προστασία των εργαζομένων έναντι του κορονοϊού;
δεν άσκησε ποτέ έλεγχο στους χώρους εργασίας για το αν λήφθηκαν και αν τηρούνταν τέτοια μέτρα
Με τα πρώτα κρούσματα και στο εργοστάσιο στο Μαυροβούνι όπως και στο εργοστάσιο στα Γιαννιτσά δεν κινητοποιήθηκε αμέσως κανένας κρατικός μηχανισμός.
Ποιοι αποφάσισαν, ενώ γνώριζαν την εστία μετάδοσης, να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου;
Γιατί χρειάστηκε να φθάσουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον αριθμό 114, για να ληφθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης;
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην περιοχή μας δεν ήταν ούτε απρόσμενη ούτε αναπόφευκτη. Οφείλεται σε πολύ συγκεκριμένες αιτίες.

Η «ατομική ευθύνη» ΔΕΝ μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της Κυβέρνησης για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού με τις διαρκείς αντιφάσεις της στην διαχείριση της πανδημίας. Με παλινωδίες και ημίμετρα, κινούμενη με τη λογική κόστους – οφέλους φέρει την ευθύνη στο ακέραιο για την εξάπλωση του κορονοϊού.

ΖΗΤΑΜΕ:

Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να ξεκινήσουν άμεσα να διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους, ώστε να μην χαθεί κι άλλος χρόνος.

Την κρίση της πανδημίας δεν θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι!
Οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη!»

Κατηγορία Υγεία
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 03/10/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας