alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας  13/11/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει τελικά η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να κάνουν τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr. Στόχος, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να προλάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές να προμηθευτούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, ξύλα και πέλετ έτσι ώστε να μπορέσουν να «ανεβάσουν» στην ειδική πλατφόρμα τα τιμολόγια. Υπενθυμίζεται, ότι φέτος θα επιδοτηθούν για πρώτη χρονιά εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο και το υγραέριο. Επίσης, θα επιδοτηθούν τα ξύλα και το πέλετ αλλά μόνο για τους δικαιούχους που μένουν σε ορεινά χωριά με έως 2.500 κατοίκους. Δεν θα επιδοτείται η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς για αυτή την μορφή ενέργειας βρίσκεται σε ισχύ το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Καταργούνται οι 4 ζώνες
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη φέτος καταργούνται οι 4 ζώνες και θα επιδοτηθούν οι δικαιούχοι ανάλογα με την θερμοκρασία που κάνει στη περιοχή που διαμένουν. Η επιδότηση θα ξεκινά από τα 80 ευρώ και θα φθάνει ακόμη και τα 600 με 700 ευρώ με το συνολικό διαθέσιμο κονδύλι να κυμαίνεται από τα 84 έως τα 94 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά θα υπάρχει για κάθε ζώνη ένας συντελεστής που θα πολλαπλασιάζεται με το ποσό του επιδόματος. Οι συντελεστές, που θα είναι συνάρτηση της θερμοκρασίας που κάνει σε κάθε περιοχή, θα μπορούν να είναι διαφορετικοί ακόμη και όταν πρόκειται για παράδειγμα για ένα χωριό το οποίο εκτείνεται σε διαφορετικά υψομετρικά επίπεδα. Δηλαδή ανάλογα με το πόσο κρύο κάνει σε μια περιοχή θα διαμορφώνεται και το επίδομα θέρμανσης. Για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να λάβουν το επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να πραγματοποιούν δαπάνες ίσες ή μεγαλύτερες με το διπλάσιο του επιδόματος. Οι δαπάνες θα μπορούν να γίνουν έως τον Απρίλιο ενώ η καταβολή επιδόματος θα γίνει προκαταβολικά έως το τέλος Δεκεμβρίου. Όσοι λάβουν την επιδότηση και δεν προχωρήσουν σε αγορές θα πρέπει να επιστρέψουν την επιδότηση.

Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
Τα επιδόματα θέρμανσης θα τα λαμβάνουν μόνο όσοι πληρούν τα εξής εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:
*Άγαμοι: Εισόδημα έως 12.000 ευρώ και περιουσία έως 130.000 ευρώ.*Έγγαμοι με παιδιά: Εισόδημα έως 20.000 ευρώ και 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο και περιουσία έως 250.000 ευρώ.
*Μονογονεϊκές οικογένειες: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ για 1 παιδί συν 2.000 ευρώ για κάθε επόμενο και περιουσία έως 250.000 ευρώ.

 

Πηγή: Real.gr

Κατηγορία Οικονομία

Η δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το τριπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους από κορονοϊό παρά το δεύτερο lockdown φέρνουν στο τραπέζι νέα μέτρα σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακοπεί η επέλαση του ιού στην Ελλάδα και να περιοριστεί η διασπορά στα κρούσματα. Σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και από την εξέλιξη εξαρτάται εάν θα ληφθούν νέα πιο σκληρά μέτρα, όπως να κλείσουν όλα τα σχολεία, και τα δημοτικά σχολεία εκτός από τα γυμνάσια και τα λύκεια τα οποία πλέον λειτουργούν μόνο με τηλεκπαίδευση.

 

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή είπε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι επόμενες ημέρες, θα έλεγα η επόμενη εβδομάδα, οι επόμενες δέκα ημέρες, θα είναι ημέρες δύσκολες, ημέρες εξαιρετικά κρίσιμες». Η ανησυχία είναι έκδηλη σε κυβέρνηση και ειδικούς για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, καθώς παρά το lockdown ο αριθμός των κρουσμάτων διαρκώς αυξάνεται, φτάνοντας χθες τα 828, ενώ αυξητική είναι η τάση και στην Αθήνα.

 

Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο δημοτικών σχολείων δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και σημείωσε ότι επειδή υπάρχει έξαρση της πανδημίας αναμένονται εκ νέου οι εισηγήσεις των ειδικών. Όπως ανέφερε η υπουργός Παδείας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, οι ειδικοί δεν έχουν συστήσει ακόμα να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάτω από το 1% των σχολικών μονάδων (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά) είναι σε αναστολή.


Τα σενάρια για νέα μέτρα

 

Σύμφωνα, με το OPEN TV, υπάρχουν ειδικοί που ζητούν μέτρα εδώ και τώρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Δύο είναι τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι μετά και την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

 

Αυτά τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί είναι τα εξής:


1.Στο τραπέζι καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου

 

Το πρώτο σενάριο είναι να πάμε σε καθολικό lockdown, ένα lockdown τύπου Μαρτίου σε όλη τη χώρα. Ετσι, αν φτάσουμε σε αυτό το καθολικό lockdown, τα μέτρα θα είναι:

Να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία (σ.σ. το άφησε ανοιχτό και ο Βασίλης Κικίλιας)
Να μπει «λουκέτο» στις δημόσιες υπηρεσίες
Να κλείσουν τα σύνορα
Να υπάρξει περαιτέρω περιορισμός στις μετακινήσεις, δηλαδή τα 6 sms (κωδικοί) στο 13033 να γίνουν τρία

 

2.Eπιπλέον μέτρα μόνο για Θεσσαλονίκη

Το δεύτερο σενάριο που είναι στο τραπέζι είναι όλα τα παραπάνω μέτρα να ισχύσουν για τη Θεσσαλονίκη, η οποία «βράζει» κυριολεκτικά από τον κορονοϊό. Αυτό που ανησυχεί, μάλιστα, τους ειδικούς είναι ότι ενώ στη Θεσσαλονίκη το lockdown ισχύει εδώ και 12 ημέρες, τα κρούσματα δεν μειώνονται.

 

Μητσοτάκης: Η ατάκα για το «ακορντέον»

Τη στρατηγική «ακορντεόν», δηλαδή άνοιγμα της οικονομίας για λίγο και κλείσιμο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, άφησε ανοιχτή την Πέμπτη από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ουσιαστικά πρόκειται για πρόταση που έχει συζητηθεί και ενόψει των Χριστουγέννων, η οποία προβλέπει τη λήξη του lockdown, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, το άνοιγμα της οικονομίας, των καταστημάτων κ.λπ. (υπό όρους) για κάποιο διάστημα και στη συνέχεια μια περίοδος καραντίνας. Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του: «Το εμβόλιο θα έρθει και όταν θα έρθει θα αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να αντέξουμε κάποιους μήνες», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

 

Πέτσας: Στο τραπέζι κλείσιμο σχολείων και νέος περιορισμός μετακινήσεων

 

Ξεκάθαρος ότι αν δεν αποδώσουν τα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορονοϊού και με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να πάρει σκληρότερα μέτρα όπως τον περιορισμό των μετακινήσεων και το κλείσιμο των σχολείων δήλωσε την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου, μιλώντας στο MEGA, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

 

Ποια είναι τα επόμενα μέτρα

 

«Πότε περιμένουμε το επόμενο βήμα;», ρωτήθηκε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος απάντησε πως «το βασικό είναι να αντέξει το ΕΣΥ γιατί η πίεση θα κορυφώνεται τις επόμενες 7 με 10 ημέρες ενώ για τα κρούσματα περιμένουμε επιπέδωση. Μόλις χθες, ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα προστεθούν 234 νέες κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα εντάσσουμε ακόμη 50 κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Οσο αυξάνεται η πίεση τόσο θα αυξάνουμε τις ΜΕΘ όσο μπορούμε φυσικά» Αναλύοντας τι περιμένουμε αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Νοεμβρίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

 

Πρώτον, ενδεχομένως να έχουμε περιορισμό έτη περαιτέρω των μετακινήσεων


Δεύτερον, περιορισμό κάποιων δραστηριοτήτων, οι οποίες σήμερα είναι ελεύθερες, όπως τα σχολεία αλλά και κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες που λειτουργούν σήμερα και ίσως αυτό αλλάξει.

 

«Θέλουμε να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα, αυτός είναι ο βασικός μας στόχος», συνέχισε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το lockdown (σ.σ. έχει ανακοινωθεί ότι έχει ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου) λέγοντας: «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει επέκταση των μέτρων και τον Δεκέμβριο, αλλά αν τηρήσουμε τα μέτρα, αυτό δεν θα είναι απαραίτητο».

 

Το σχέδιο καραντίνα έως τον Μάρτιο

 

Αν τα κρούσματα δεν μειωθούν, τότε είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουμε σε ένα σχέδιο καραντίνα μέχρι και τον Μάρτιο, όπως είχε αναφέρει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο OPEN, στις 8 Νοεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής είχε εκτιμήσει ότι η Πολιτεία θα χρειαστεί να πάρει και άλλα περιοριστικά μέτρα στο μέλλον. Όπως είχε πει, η πρότασή του είναι η εφαρμογή εναλλασσόμενων τοπικών lockdown. Το σχέδιο αυτό προβλέπει 21 μέρες lockdown και 14 ανοιχτά, επαναλαμβάνοντας το μοντέλο αυτό τρεις με τέσσερις φορές, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να οδηγηθούμε μέχρι το Μάρτιο με ασφάλεια. Η πρόταση αυτή υπολογίζει ότι τα κρούσματα ημερησίως θα κυμαίνονται καθημερινά κοντά στα 500 με 800, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο στην αποσυμπίεση του συστήματος υγείας, καθώς στις ΜΕΘ δεν θα καταλήγουν περισσότεροι από 200 ασθενείς, αριθμός διαχειρίσιμος για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, εάν θα αποφασιστεί καθολικό lockdown ή πιο σκληρά μέτρα για τη Θεσσαλονίκη ή παράταση του lockdown ως έχει θα γίνει γνωστό σύντομα και θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ.

Σήμερα ανακοινώνουμε 3316 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66637, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες. 4587 (6.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17773 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 310 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 88 (28.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 353 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 50 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 959 θανάτους συνολικά στη χώρα. 387 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.316 νέα κρούσματα, τριπλό δηλαδή αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους, διασωληνωμένους και μολύνσεις, εκ των οποίων στην Αττική εντοπίζονται τα 756 κρούσματα ενώ στη Θεσσαλονίκη τα 828.
Δείτε αναλυτικά πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα

Σήμερα, 12 Νοεμβρίου 2020, δηλώθηκαν 3.316 επιπλέον κρούσματα.

Αναλυτικότερα:
24 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
756 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
828 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
18 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
31 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας
18 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
18 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
98 κρούσματα από την Π.Ε. Δράμας
76 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
10 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
15 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας


101 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας


20 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου
4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
23 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
88 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
60 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
20 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
39 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
32 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
10 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
160 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
28 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας
71 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
17 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου
37 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου
194 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
105 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
42 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
87 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
2 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων
26 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
22 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
19 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
22 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
68 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
14 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
42 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Κατηγορία Υγεία

Τη διενέργεια στοχευμένων τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, πριν ανοίξουν τα σχολεία, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του στη Βουλή, στη συζήτηση για την πανδημία του κορονοϊού.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστοποίησε ότι "την μεθεπόμενη εβδομάδα θα κάνουμε έξυπνα-στοχευμένα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, έτσι ώστε να μπορούμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει ιικό φορτίο σε αυτές τις ηλικίες που δεν θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε τα σχολεία, όποτε προγραμματίζουμε, δηλαδή στα τέλη Νοεμβρίου".

 

Επίσης, αναφέρθηκε σε προγράμματα υποστήριξης των σχολείων με laptop, σημειώνοντας πως έχουν δοθεί πάνω από 40.000 μέχρι στιγμής, ενώ ο στόχος να φθάσουμε τις 90.000 έως το Φεβρουάριο του 21. "Θα ζητήσω από το Υπουργείο Παιδείας εάν γίνεται να επισπευσθεί", πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Σήμερα ανακοινώνουμε 3316 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66637, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες. 4587 (6.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17773 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 310 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 88 (28.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 353 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 50 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 959 θανάτους συνολικά στη χώρα. 387 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Σήμερα, 12 Νοεμβρίου 2020, δηλώθηκαν 3.316 επιπλέον κρούσματα.

Αναλυτικότερα:
24 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
756 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
828 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
18 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
31 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας
18 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
18 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
98 κρούσματα από την Π.Ε. Δράμας
76 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
10 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
15 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

101 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου
4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
23 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
88 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
60 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
20 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
39 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
32 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
10 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
160 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
28 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας
71 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
17 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου
37 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου
194 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
105 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
42 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
87 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
2 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων
26 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
22 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
19 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
22 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
68 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
14 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
42 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Κατηγορία Υγεία

Κότα σχάρας & σούβλας «ΜΕΝΤΣΗΣ», μια νέα γευστική γωνιά άνοιξε τις πύλες της στην οδό Δ. Βετσοπούλου 14.

 

 Γευστικές καταστάσεις με παραδοσιακές και σύγχρονες γεύσεις, έτοιμες να σας απογειώσουν...

Με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, όλα παρασκευάζονται με πολύ μεράκι έτσι ώστε να μείνετε όλοι ικανοποιημένοι.

Γεύσεις απλές, καθαρές, αυθεντικές, που τις νοσταλγούμε πολλές φορές, κυνηγώντας το διαφορετικό και το καινούργιο.


Ένα σημείο στην πόλη της Αλεξάνδρειας που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις!

Το ωράριο λειτουργίας καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

Στο «ΜΕΝΤΣΗ» θα βρείτε:

Κοτόπουλο σχάρας

Κοτόπουλο σούβλας

Νωπά κοτόπουλα

Δ. Βετσοπούλου 14 - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

ΤΗΛ. 2333 401050 ΚΙΝ.6970 617050

alexandriamou.gr_metzis20DSC_0195

alexandriamou.gr_metzis20DSC_0202

kempap1

alexandriamou.gr_metzis20DSC_0207

 
Κατηγορία Επιχειρείν

Υπάρχουν πρόεδροι στις τοπικές ενότητες που απλά επιζητούσαν στη ζωή τους έναν… τίτλο. Υπάρχουν και πρόεδροι μόνο για τις παρελάσεις και το θεαθήναι. Ο Θοδωρής Τσοπουρίδης, πρόεδρος της τοπικής ενότητας Πλατέος δεν ανήκει σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών που πραγματοποιεί για τη διασφάλιση της προστασίας και της ευζωίας των ζώων και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας προς όφελος της απλοποίησης των διαδικασιών για τη διευκόλυνση του έργου των ελεγκτικών αρχών, ενεργοποίησε, κατόπιν συνεννοήσεως με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη διασύνδεση της Βάσης Δεδομένων Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το πληροφοριακό σύστημα της Ελληνικής Αστυνομίας (webservice).

Με τη συγκεκριμένη απόφαση παρέχεται η δυνατότητα στην Ελληνική Αστυνομία να αντλήσει τα απαραίτητα στοιχεία από τη βάση δεδομένων του Υπουργείου που σχετίζονται με τους κατόχους των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.

Συγκεκριμένα, η ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη είναι πλέον δυνατή μέσω αναζήτησης:

Του αριθμού ταυτότητας, του αριθμού διαβατηρίου ή του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου
Του επώνυμου, του ονόματος και του έτους γέννησης του ιδιοκτήτη
Του αριθμού microchip του ζώου συντροφιάς

Με τον τρόπο αυτό ενισχύονται οι ελεγκτικές δυνατότητες της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου εγκατάλειψης, κακοποίησης και βασανισμού των ζώων συντροφιάς.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης επισημαίνει την ιδιαίτερη σημασία της αξιοποίησης των ανιχνευτών εντοπισμού – ανάγνωσης σήμανσης ζώων συντροφιάς που έχουν στη διάθεση τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου κακοποίησης των ζώων συντροφιάς σε όλες τις διαστάσεις του.

Η παραπάνω απόφαση έρχεται σε συνέχεια της μετατροπής του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας του Υπουργού που έγινε ομόφωνα δεκτή από το σύνολο των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.Μάλιστα, για την εφαρμογή των διατάξεων προστασίας των ζώων έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση του Υπουργού με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλειώτα η οποία έχει οριστεί για την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 στο γραφείο του Εισαγγελέα, στον Άρειο Πάγο.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλει για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου, αντάξιου των ευρωπαϊκών προτύπων με το οποίο θα διασφαλιστεί η προστασία και η ευζωία των ζώων συντροφιάς στην πατρίδα μας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στην Ημαθία

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 3 ατόμων που τον περασμένο Μάρτιο παραβίασαν οικία ηλικιωμένων και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ

 

Εξιχνιάσθηκε μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ληστεία που έγινε τον Μάρτιο του 2020 σε οικία ηλικιωμένων στην Ημαθία.

 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ληστείας.

 

Ειδικότερα, ενεργώντας από κοινού τα ξημερώματα της 28ης Μαρτίου 2020, παραβίασαν οικία σε περιοχή της Ημαθίας και στην συνέχεια ο ένας από τους ημεδαπούς φορώντας κουκούλα και με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε αντρόγυνο ηλικιωμένων, ενώ οι συνεργοί του αφαίρεσαν από την οικία χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ και κοσμήματα άγνωστης αξίας.

 

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.

 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας