alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Στέφανος Δριστάς έχοντας υπόψη τις ανάγκες που

Μετά τα νέα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορoνοϊού και της επιβολής lockdown, οι συνθήκες πώλησης αλλάζουν και για μας...

Κατηγορία Επιχειρείν

Σύμφωνα με την αριθ. 55/Α’/11-3-2020 άρθρο 10 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζεται ότι «1. Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της

Καραντινιώτες και καραντινιώτισσες πολύ καλημέρα σας. Θα μου πείτε, που την είδες την καλή μέρα και θα έχετε και δίκιο. Άλλαξε τελείως η καθημερινότητα μας. Το μόνο που ακούμε πλέον είναι…. κορονοϊός. Αλήθεια σας λέω. Που είναι εκείνες οι καλές οι εποχές που το μόνο που μας ένοιαζε είναι αν γάμπριζε η Δημητρούλα και αν κεράτωνε η Σοφία τον άντρα της; Λες και όλα σταμάτησαν ξαφνικά. Τώρα συνεχώς ακούμε για lockdown, έκτακτα μέτρα, ΜΕΘ, επικείμενα νοσήματα και αριθμούς νεκρών.

Το κακό δεν είναι όμως αυτό. Το κακό είναι ότι γίναμε όλοι μας γιατροί και δικαστές. Από το πώς θα φταρνιστεί ο άλλος βγάζουμε διάγνωση. Προχθές η μάνα μου έπινε καφέ με τις γυναίκες (τάχα μου καραντίνα, αυτές δεν έχουν, είναι νοικοκυρές). Φτερνίστηκε η μία και αμέσως οι υπόλοιπες γιατρίνες έπιασαν δουλειά. «Μπα, αφού δεν έχεις μύξες, μη φοβάσαι», «κρύωσες καλέ, σε είδα που έπλενες τα μπαλκόνια», «από πού να το κόλλησες καλέ, από το σπίτι δεν βγήκες». Το ότι η γυναίκα καθόταν φάτσα στον ήλιο καμία δεν το πρόσεξε. Και γιατί να το κάνουν άλλωστε αφού έπρεπε να βγάλουν πόρισμα. Δεν άντεξα, έφυγα και δεν ξέρω να σας πω αν της συνταγογράφισαν και καμιά θεραπεία.

m1

Νέα μέτρα, ακόμα πιο σφιχτά ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης. Κι αυτός….. μια καλή κουβέντα δεν ακούσαμε από το στόμα του από τη μέρα που βγήκε. Η Θεσσαλονίκη βουρβουρίζει, η Αθήνα αιμορραγεί, η Ημαθία πνίγεται. Σε λίγο θα εφαρμόσουν και το μέτρο «Ελενίτσα από το Κωσταλέξι». Θα μας χτίσουν δηλαδή πόρτες και παράθυρα και θα μας αφήσουν ένα τούβλο μείον για να μπορούμε να βλέπουμε αν είναι μέρα ή νύχτα. Δεν ξέρω τι άλλο να περιμένω πια. Θα τελειώσουν κάποτε όλα αυτά και θα είμαστε όλοι σαν τον Κουρουμπλή με τα γυαλιά. Αλλά πριν τελειώσουν ας στείλω ένα μήνυμα για να πάω να κάνω κάτι ψώνια. Φέρε ένα χαρτί να γράψω. Τι χαρτί; Ότι να΄ ναι βρε.

m2

Και αφού τα νούμερα των κρουσμάτων έφτασαν στο Θεό και η κατάσταση στο απροχώρητο μας ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε το εμβόλιο. Τυχαίο; Μέχρι χθες δεν ήθελε κανένας να το κάνει και μετά από τόσο τρόμο ένα 56% τάχτηκε υπέρ. Ξαφνικά ξέχασαν τα τσιπάκια, τα λόγια των γερόντων για την Αποκάλυψη και όλα γενικά με τον Μπιλ Γκέιτς. Να μου το θυμηθείτε, αυτοί μέχρι και μουστάκι θα μας βάλουν να ξυρίσουμε. Βγήκε και ο γκαντέμης και είπε ότι θα είναι και δωρεάν. Άρα, ακόμα πιο δελεαστικό. Φοβάμαι πως, ακόμα και αλήθεια να είναι όλα αυτά, με αυτά που κάνουν, μας κάνουν ακόμα πιο δύσπιστους και πιο μπερδεμένους.

Και μιας και είπα μπερδεμένους. Τι ανακάτεμα να έχει ο Σταυρής; 7 Νοεμβρίου μας λέει «κλειστοί οι χώροι του αμφιθεάτρου για όλους λόγο των νέων μέτρων» και, πριν λαλήσει αλέκτωρ τρεις (9 Νοεμβρίου) μας ξαναλέει «ανοιχτοί οι χώροι για άσκηση». Μανώλη μου, βάλε βγάλε την ίδια κιλότα χαλάνε τα λάστιχα. Άστο ανοιχτό, έτσι και αλλιώς μπαϊρι είναι, τι φοβάσαι;

m3

Άκουσα και το εξής τραγικό. Το σύστημα ακορντεόν το ξέρετε; Λέει ο γκαντέμης για τις γιορτές, μια να ανοίγει τα μαγαζιά για λίγες μέρες και μετά να τα κλείνει για περισσότερες. Με αυτό τον τρόπο θα ανασάνει λέει η οικονομία. Αγαπητοί καταστηματάρχες ένα έχω να σας πω. Μέσα στα πολλά που έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός μας, μπέρδεψε το όργανο. Αντί για ακορντεόν βάλτε κλαρίνο και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

m4

Στο προηγούμενο Καρπούζι σας μίλησα για το σχολείο της Αγκαθιάς και για το οστεοφυλάκιο της Κυψέλης. Σήμερα θα ασχοληθώ ξανά με το πρώτο γιατί το δεύτερο από όπου και να το πιάσω θα λερωθώ. Ζήτησαν οι δάσκαλοι και ο σύλλογος γονέων μπογιές για να το βάψουν. Και ορίστε, ο Δριστάς δεν τους χάλασε χατίρι.

m5

Κουκλάκι ζωγραφιστό τους το παρέδωσε. Μόνο που…… Αλήθεια, οι πρόεδροι των χωριών τι κάνουν; Όταν γίνεται κάτι στο χωριό τους, το παρακολουθούν ή είναι μόνο για πρώτη καρέκλα όταν γίνονται οι σχολικές γιορτές; Κύριε Κοκοφτόπουλε έβαψαν το σχολείο του χωριού σας, το πήρατε χαμπάρι; Ρωτάω γιατί αν το πήρατε χαμπάρι, πως αφήσατε να γίνει αυτό;

m6

Από μπροστά κούκλα και από δίπλα πανούκλα. Είπαμε να μην φέρνετε αντίρρηση στον δήμαρχο σας αλλά όχι και να δέχεστε μισά έργα. Θέλετε να μου πείτε ότι το χωριό, σας έδωσε διπλάσιους ψήφους από την προηγούμενη φορά για να παραλαμβάνεται μισά έργα; Ή μήπως έχετε σκοπό να χρηματοδοτήσετε εσείς το υπόλοιπο; Δεν θέλω να σας προσβάλω αλλά αν θέλετε, δείτε τη συνέντευξη του προέδρου που φιλοξενώ σήμερα στις ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ για να δείτε ότι κάποιοι πρόεδροι δεν φοβούνται να έρθουν σε ρήξη για να καταφέρουν τα αυτονόητα. Δεν τελείωσε εδώ το θέμα…….

m7

Σίγουρα θα έχετε καταλάβει με αυτά που γράφω κατά καιρούς ότι η σχέση μου με τον αντιπερειφερειάρχη μας δεν είναι και η καλύτερη. Ο παππούς μου πάντα έλεγε «τον κοντό τον άνθρωπο που λέει πολλά να τον φοβάσαι». Πόσο δίκιο είχε. Έφερε λοιπόν ο κύριος τα μηχανήματα ασφαλτόστρωσης στο δρόμο μετά τις γραμμές για να τον φτιάξουν. Επιτέλους, θυμήθηκε ότι υπάρχουμε. Κύριε Καλαϊτζίδη μου, όταν ρίχνουμε άσφαλτο σε έναν δρόμο δεν τον δίνουμε μισή ώρα μετά σε κυκλοφορία. Ειδικά σε μεγάλα οχήματα που έχουν βάρος. Δεν χρειάζεται να ρίχνεις άσφαλτο για να το γνωρίζεις αυτό. Σε ένα μήνα το πολύ πάλι λακκούβες θα γεμίσει. Αλλά τι σας νοιάζει, άλλη μελέτη, άλλο έργο ξανά, άλλες……..

m8

Καραντινιώτες και καραντινιώτισσες, σηκωθείτε από τους καναπέδες και τα κρεβάτια σας και κοιτάξτε όλοι προς το δημαρχείο και χειροκροτήστε. Πήραμε καινούριο καλαθοφόρο. Δεν ξέρω αν σε ένα χρόνο από τώρα θα κυκλοφορεί (τόσο κρατάνε σε μας) αλλά, εν καιρώ πανδημίας πήραμε καινούριο καλάθι για να αλλάζουμε λάμπες και να κλαδεύουμε δέντρα. Εύγε.

m9

Όχι, για όλους εσάς τους κακοπροαίρετους η απάντηση είναι όχι. Δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε ένα ασθενοφόρο. Έτσι και αλλιώς βρέθηκε το εμβόλιο. Ας κάνουμε υπομονή κανένα δίμηνο ακόμα και όλα θα πάνε καλά. Κι αν πεθάνει κανένας από Κορονοϊό μέσα σε αυτό το δίμηνο, θα τον ανεβάσουμε στο καλάθι και όχι στη νεκροφόρα για να μην έχει επαφή με την πομπή. Άρα, και κόσμο θα έχει στην κηδεία του και άκλαυτος δεν θα πάει. Καθώς θα κλαδεύετε (άραγε πότε) τα δέντρα, βγάλτε και εκείνη τη σκούπα των 17.500 ευρώ να μαζεύει τα φύλλα. Την έφαγε το υπόστεγο, φτάνει.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ

m10

Υπάρχουν οι πρόεδροι στις τοπικές ενότητες που απλά επιζητούσαν στη ζωή τους έναν… τίτλο. Υπάρχουν και πρόεδροι μόνο για τις παρελάσεις και το θεαθήναι. Ο Θοδωρής Τσοπουρίδης, πρόεδρος της τοπικής ενότητας Πλατέος δεν ανήκει σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Εδώ και έναν χρόνο, παρόλο το φόρτο της εργασίας του, τρέχει, αγωνίζεται και δεν αφήνει τίποτε στην τύχη του. Έχει κοντραριστεί με όλους διεκδικώντας το αυτονόητο, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους συντοπίτες του. Ένα Πλατύ λειτουργικό και προσβάσιμο και όχι έρμαιο στα χέρια της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Μια συζήτηση μαζί του είναι ικανή να σας πείσει πως υπάρχουν πρόεδροι και…. Πρόεδροι.

Ραντεβού το Σάββατο.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας  14/11/2020
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 20:02

Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές

Άστατος ο καιρός σήμερα, Σάββατο (14.11.2020). Οι άνεμοι ενισχύονται, ενώ σε αρκετές περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (EMY): Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Aνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά, μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και στα θαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο νότιο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά, όπου στις Σποράδες και την Εύβοια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τις βραδινές στα νότια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κατηγορία Γενικά

Η κρίση του κορωνοϊού έχει ήδη εξαιρετικά́ σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική́ οικονομία, οι οποίες επιδεινώθηκαν σε μεγάλο βαθμό́ από́ την πολιτική́ που ακολούθησε η κυβέρνηση κατά́ τη διαχείριση της πανδημίας.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, όπου κυριαρχεί η υγειονομική και οικονομική ανασφάλεια, η κυβέρνηση αποκλείει περίπου 440.000 εγγεγραμμένους μακροχρόνια άνεργους από την έκτακτη επιδότηση των 400 ευρώ που εξήγγειλε. Μια απόφαση που πρέπει να αλλάξει άμεσα. Να επιδοτηθούν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, χωρίς αποκλεισμούς. Κανείς δεν παραμένει στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ χωρίς να έχει ανάγκη.

Η κυβέρνηση άφησε επίσης εκτός οποιασδήποτε ενίσχυσης τους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες, παρά το γεγονός ότι ο κύκλος των εργασιών τους περιορίζεται σημαντικά από το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και του εγκλεισμού των πολιτών στα σπίτια τους. Οι επιστήμονες- ελεύθεροι επαγγελματίες - αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να λάβουν απευθείας ενίσχυση της τάξης των 800 ευρώ και να ενταχθούν οπωσδήποτε στο μέτρο της απαλλαγής του 40% των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης (με άμεση επιστροφή του 50% της μείωσης στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και με την απαλλαγή των επιστημόνων από τις ασφαλιστικές τους εισφορές ως το τέλος του έτους) στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού στους πληττόμενους κλάδους της οικονομίας.

Το ίδιο ισχύει και με τον κλάδο της εστίασης. Ένας κλάδος που πλήττεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα από την αρχή της πανδημίας, με πτώση του τζίρου κατά μέσο όρο 57% που σε ορισμένες περιοχές φτάνει ακόμα και το συντριπτικό 90%, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Οι δε δυνατότητες πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό για την συντριπτική́ πλειονότητα των επιχειρήσεων του κλάδου, που είναι ατομικές, μικρές και πολύ μικρές, είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Για το λόγο αυτό απαιτείται η άμεση ενίσχυση του κλάδου της εστίασης με την αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ή άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ήδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέσαμε Ερωτήσεις στη Βουλή, ζητώντας την «ένταξη των επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων στα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στους κλάδους της οικονομίας», τη «δημιουργία στοχευμένου προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για τον κλάδο της εστίασης» και την «επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο».

Εργαζόμενοι, άνεργοι, γιατροί, νοσηλευτές, άνθρωποι του πολιτισμού και του αθλητισμού, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πρέπει να τύχουν προστασίας λόγω της πανδημίας.

Στο Taxisnet είναι διαθέσιμα από σήμερα τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2021, τα οποία διαθέτουν και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Η ΑΑΔΕ εξελίσσει διαρκώς το φάσμα και την ποιότητα των ψηφιακών υπηρεσιών της με στόχο την απλοποίηση, επιτάχυνση των πληρωμών και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων πολιτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.
Για να λάβετε το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας, ακολουθείτε την εξής διαδικασία:

Στο site της ΑΑΔΕ, www.aade.gr, επιλέγετε:

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET: Πολίτες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις → φορολογικές υπηρεσίες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET: Πολίτες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet Επιχειρήσεις → φορολογικές υπηρεσίες → οχήματα → τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Κατηγορία Οικονομία

Για δεύτερο 24ωρο πάνω από 3.000 τα κρούσματα - 997 άνθρωποι έχουν χάσει τη μάχη με τη ζωή λόγω του κορονοϊού

 

Δραματική αύξηση του κορονοϊού παρουσιάζει ο αυξανόμενος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Την ίδια στιγμή μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών στην χώρα μας καθώς την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, 38 συμπολίτες μας έχασαν την μάχη για τη ζωή μέσα σε 24 ώρες ενώ 336 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού:

 

Σήμερα ανακοινώνουμε 3.038 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 69.675, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες. 4601 (6.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18334 (26.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 336 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 100 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 362 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Τέλος, έχουμε 38 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 997 θανάτους συνολικά στη χώρα. 399 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Νέο σοκ μετά τα 3038 νέα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη 7 ημέρες μετά το γενικό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα.

Αττική και Θεσσαλονίκη βράζουν από τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων ενώ τεράστια προβλήματα υπάρχουν στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.

Σήμερα, 13 Νοεμβρίου 2020, δηλώθηκαν 3.038 επιπλέον κρούσματα.

Αναλυτικότερα:

• 11 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
• 1 κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
• 697 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
• 725 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 33 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
• 26 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
• 24 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
• 24 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
• 80 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
• 21 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

• 79 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

• 24 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 26 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
• 68 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
• 61 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
• 27 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
• 14 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
• 197 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας
• 103 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
• 16 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
• 47 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου
• 148 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
• 99 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
• 68 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
• 38 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου
• 29 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
• 36 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
• 18 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
• 71 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

84 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Κατηγορία Υγεία

 Τροχαίο ατύχημα, κοντά στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Σμύρνης και Μεσσαλά σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου 2020
όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με αποτέλεσμα να προκληθούν - ευτυχώς- μόνο υλικές ζημιές.

 

 

 

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας