alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας  03/11/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Καλός θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, καθώς αναμένονται αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές έως το απόγευμα. Στη δυτική Μακεδονία αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές έως το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοι ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών έως το απόγευμα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενεί τοπικά βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμίαια θα πυκνώσουν και πιθανώς μετά το μεσημέρι να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Καιρός

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορονοϊού με τις πληροφορίες να τονίζουν ότι η μείωση που παρατηρείται σε σχέση με την καταγραφή των κρουσμάτων την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, προκύπτει από τα λιγότερα τεστ που έγιναν για τον κορονοϊό. Αυτό που προκαλεί, ωστόσο, ανησυχία είναι το γεγονός ότι αυξάνονται διαρκώς οι διασωληνωμένοι. Κι αυτό γιατί την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, οι ασθενείς που βρίσκονταν στις ΜΕΘ την Κυριακή ήταν 140 ενώ ένα 24ωρο μετά, οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν σε 153.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορονοϊού

Σήμερα ανακοινώνουμε 1152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 96 συνδέονται με συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 42080, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες.

4176 (9.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13821 (32.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

153 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 35 (22.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 294 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 642 θανάτους συνολικά στη χώρα. 248 (38.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Αναλυτικότερα:

33 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
362 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές
210 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, συνδεόμενο με γνωστή συρροή
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας
21 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
59 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 8 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
23 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές
2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας


16 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας


6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
43 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 33 συνδέονται με γνωστές συρροές
25 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
12 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
11 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
6 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
19 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
6 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
10 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
53 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, ενώ 10 με αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου
14 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου
11 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
14 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου
8 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
15 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
14 κρούσματα στην Π.Ε Πιερίας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
42 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 11 συνδέονται με γνωστές συρροές
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
8 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
14 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας , εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
2 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
5 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
7 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
34 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Κατηγορία Υγεία

Η επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου σε μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός Θεσσαλονίκης, γίνεται πραγματικότητα. Τα έργα της ΔΕΔΑ που προβλέπουν την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε έξι νέες πόλεις μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, φέρνοντας φθηνότερη και καθαρότερη ενέργεια σε χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις.

Η αρχή θα γίνει από τις πόλεις της Κατερίνης, της Αλεξάνδρειας, των Σερρών και του Κιλκίς για τις οποίες η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθούν τα εν λόγω έργα. Οι διεθνείς ανοικτοί διαγωνισμοί της ΔΕΔΑ για την επιλογή αναδόχων των έργων κατασκευής δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις ανωτέρω πόλεις θα βγουν στον «αέρα» εντός του επόμενου δεκαημέρου. Τα έργα αυτά έχουν συνολικό προϋπολογισμό 23,49 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτούνται από ίδια και δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας με το ποσό των 11,30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020-2024 της ΔΕΔΑ, σε Κατερίνη, Αλεξάνδρεια, Σέρρες και Κιλκίς θα κατασκευαστούν συνολικά 260 χιλιόμετρα δικτύου, ενώ θα γίνουν τουλάχιστον 8.500 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών) έως το 2024.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των συνδέσεων είναι ο ελάχιστος που θα πραγματοποιηθεί και μπορεί να είναι πολλαπλάσιος εάν υπάρξει ανάλογη ζήτηση από την τοπική κοινωνία.

Ο σχεδιασμός της ΔΕΔΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προβλέπει, επίσης, την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου στη Βέροια και τα Γιαννιτσά. Τα έργα σε αυτές τις δύο πόλεις, τα οποία αναμένεται να προκηρυχθούν στις αρχές του 2021, προβλέπουν την κατασκευή συνολικά 80 χιλιομέτρων δικτύου διανομής φυσικού αερίου και τουλάχιστον 2.500 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών έως το 2024.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε σχετικά με την έγκριση των τευχών δημοπράτησης των έργων: «Η έλευση του φυσικού αερίου σε μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν κάτι που η τοπική κοινωνία περίμενε χρόνια. Μετά από συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλαμε τους τελευταίους 12 μήνες, καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο της οικονομικής, αξιόπιστης και καθαρής ενέργειας και για την Κεντρική Μακεδονία. Τα έργα στις πρώτες τέσσερις πόλεις της Περιφέρειας θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται στις αρχές του 2021 με επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη στα νοικοκυριά και στους επαγγελματίες και θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία με νέες θέσεις εργασίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη για την πολύτιμη συμβολή του στον αγώνα που κάναμε για να θέσουμε σε τροχιά υλοποίησης το μεγάλο αναπτυξιακό μας έργο το οποίο παρέμενε σε στασιμότητα από το 2017.

Χρέος μας είναι τώρα να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να προχωρήσει απρόσκοπτα η υλοποίηση του έργου που είναι καθοριστικής σημασίας για την τοπική κοινωνία και την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών».

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε Lockdown Θεσσαλονίκης και Σερρών για 14 μέρες.

Η βασική διαφορά. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοιχτά.

Επιστρέφουν τα SMS για μετακινήσεις, ειδικά από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς θεσσαλονίκης απαγορεύονται. Αυτά ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Σε τρεις ζώνες χωρίζεται η χώρα.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο και οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με sms.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά. Επίσης θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από το νομό και προς αυτόν.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Πέτσα απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

Η χώρα χωρίζεται σε τρεις ζώνες στην ζώνη επιτήρησης, στην ζώνη αυξημένου κινδύνου (κόκκινη) και στην ζώνη με τις περιοχές που είναι στο γκρι που θα είναι η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες. Επίσης, η Μαγνησία περνάει από αύριο στο κόκκινο.

 

Επιστρέφουν από αύριο τα SMS στο 13033 σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες για την έξοδο των εργαζομένων από το σπίτι τους μετά την ανακοίνωση Lockdown από την κυβέρνηση.

Μέσω SMS στο 13033 θα μπορούν οι πολίτες να μετακινούνται από αύριο σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Στο sms στο 13033, που θα αποστέλλουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους από το πρωί της Τρίτης, 3 Νοεμβρίου και για διάστημα 14 ημερών είναι άγνωστο πόσοι αριθμοί θα υπάρχουν καθώς σε σχέση με τον Μάρτιο και το Lockdown υπάρχει μία βασική διαφορά. Τα σχολεία σε αντίθεση με τότε, είναι ανοιχτά. Συνεπώς ερωτηματικό είναι τι αριθμό θα πρέπει παραδείγματος χάριν να στείλει ο γονιός για να πάρει το παιδί του από το σχολείο. Μοιάζει περισσότερο από πιθανό ότι θα έχουμε αλλαγές στη... σύνταξη του SMS στο 13033 με είσοδο νέων κωδικών.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί θα ισχύει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας. Κατά τις ώρες αυτές, θα επιτρέπεται η κυκλοφορίας μόνο για εργασία ή έκτακτους λόγους υγείας.

 

Η μόνη διαφορά με το lockdown του Απριλίου είναι ότι αυτή τη φορά σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες θα μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Κατά τα άλλα θα κλείσει και πάλι το λιανεμπόριο, με εξαίρεση φυσικά τα βενζινάδικα, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ψιλικατζίδικα, οπωροπωλεία κλπ., ενώ κλειστές θα παραμείνουν και οι εκκλησίες. Η εστίαση θα έκλεινε ούτως ή άλλως από αύριο, με εξαίρεση τα take away και τα delivery.

Κατηγορία Υγεία

Ένα κατάστημα "που μεγαλώνει" και επεκτείνεται κόντρα στην κρίση, στον τομέα των γυναικείων και ανδρικών αξεσουάρ και βρίσκεται στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, είναι το « Mr A & Ms R Handmade» που συνδυάζει τη μόδα, τη φινέτσα και το στυλ και βοηθάει κάθε γυναίκα αλλά και κάθε άνδρα να αναδείξει την ιδιαίτερη ομορφιά του.

Στο κατάστημα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε αξεσουάρ με προσωπικότητα και στυλ που δεν θα περάσουν ποτέ απαρατήρητα στη νέα ανανεωμένη collection καθώς και στις νέες παραλαβές.

Εκλεπτυσμένα και ιδιαίτερα κομμάτια καθώς και ολοκληρωμένες προτάσεις στον χώρο της μόδας που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σας, από τις καθημερινές βόλτες ώστε να νιώθετε άνετα και ταυτόχρονα κομψοί και μοναδικοί.

Αξεσουάρ, κοσμήματα με εξαιρετικό design, πορτοφόλια, επώνυμες τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, μπιζού, εσάρπες, ζώνες , κασκόλ, μαντήλια, σκουφιά, όλα εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής, διαλεγμένα με γούστο, με στόχο να δώσουν ποιότητα και λάμψη στις εμφανίσεις σας και υπόσχονται απαράμιλλο street look!

Πολυτελή αξεσουάρ για άνδρες και γυναίκες, ιδανικά δώρα για εσάς ή για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αξεσουάρ που θα αναδείξουν το στυλ σας και θα δώσουν μία αίσθηση πολυτέλειας στην καθημερινότητα σας.

Mr A & Ms R Handmade

Βετσοπούλου 102, Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Τ: 2333400153.

Κατηγορία Επιχειρείν

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας και έχοντας πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία των συνανθρώπων μας, ανακοινώνει ότι πραγματοποιεί απολύμανσεις στα σχολικά συγκροτήματα και όπου αλλού απαιτείται με σκεύασμα εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ συνοδευόμενο από Δελτίο στοιχείων ασφαλείας προϊόντος (MSDS).

Η Δημοτική Αρχή πάντα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία είναι παρόν και έτοιμη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να συμβάλει σε οποιαδήποτε δράση, με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία όλων των πολιτών της.

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗ

Κατηγορία Υγεία

Καλημέρα!!! Πάντα με καινούρια πιάτα κοντά σας...

 
Κατηγορία Επιχειρείν

Ζέρβας: «Είμαστε σε πόλεμο. Εχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 κι απαγόρευση εισόδου κι εξόδου από την πόλη...»

Νέα αυστηρότερα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν στη Θεσσαλονίκη μετά τη επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open TV επιβάλλεται lockdown, κάτι που σημαίνει ότι θα απαγορεύεται η έξοδος των κατοίκων από την πόλη, ενώ θα απαγορεύεται και η κυκλοφορία από τις 9:00 μ.μ.

Η κατάσταση ξεφεύγει στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, και καταβάλλονται προσπάθειες για να αναχαιτιστεί η επέλαση του κορονοϊού, καθώς έχουν αυξηθεί δραματικά τα κρούσματα.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη είναι τα όσα ανέφερε ο γ.γ. υπηρεσιών υγείας του υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος στην TV 100. «Η Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει το επίπεδο ασφαλείας που είχαμε θέσει» είπε, προσθέτοντας ότι ότι ήδη η πληρότητα στις ΜΕΘ με ασθενείς covid-19 έχει φθάσει το 75%.

Στο μεταξύ, χθες ο υπουργός έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες και την πίεση στα νοσοκομεία της πόλης. Σύμφωνα το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του Ε.Σ.Υ. στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο των μέτρων υπάρχει και σχέδιο αεροδιακομιδών από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις

Σημειώνεται ότι το Σάββατο καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη 839 κρούσματα, ενώ την Κυριακή 449.


«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δεν θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».

 

Ξεκάθαρος ήταν ο υπουργός Υγείας από την Θεσσαλονίκη όπου μετά από σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην πόλη όσον αφορά στα κρούσματα κορονοϊού. «Θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό τη λήψη και άλλων μέτρων» είπε.

Είχαμε μια δύσκολη σύσκεψη και θα στηρίξουμε όσο μπορούμε το σύστημα υγείας μας», είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδυνεύουν την ζωή και την υγεία όλων και η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα: «Κάποιοι δεν άκουσαν παρά τα καμπανάκια και έτσι θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό την λήψη περαιτέρω μέτρων».

Επιπλέον, σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε επιγραμματικά πως:

Θα στηρίξουμε τους γιατρούς μας και τα νοσοκομεία
Kάποιοι λίγοι διακινδύνεψαν και διακινδυνεύουν τη ζωή όλων
Η πανδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη
Η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα η κυβέρνηση χτύπησε καμπανάκια αλλά κάποιοι δεν άκουσαν
Είμαστε υποχρεωμένοι να σταματήσουμε τη διασπορά, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό τη λήψη περισσότερων μέτρων.

Κατηγορία Υγεία

Σε πλήρη ετοιμότητα και οι δύο μονάδες Υγείας της Ημαθίας.

Τις τελευταίες ημέρες η ραγδαία αύξηση των θετικών κρουσμάτων και η ανάγκη νοσηλείας επιβεβαιωμένων θετικών στον covid ασθενών αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.

Η κλινική covid του ΓΝ Βέροιας από 8 νοσηλευόμενους έφθασε στους 17.

Η επάρκεια σε νοσηλευτικό προσωπικό , σε μέσα προστασίας και φαρμακευτική αγωγή δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης επιπλέον κλινών στη βάση του σχεδίου αντιμετώπισης του νέου κύματος.

Η ΜΕΘ βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή και λειτουργική ετοιμότητα.

Μέσα στο σαββατοκύριακο με εντολή της Διοίκησης μετακινήθηκαν και συγχωνεύθηκαν οι κλινικές στο ΓΝ Νάουσας.

Έτσι δημιουργήθηκε και στη δεύτερη Μονάδα Υγείας της Ημαθίας κλινική covid νοσηλείας δυναμικότητας 12 ασθενών ενώ αυξήθηκε ο αριθμός διαθεσίμων κλινών στη Παθολογική.

Το ΓΝ Ημαθίας διατηρεί το μικρότερο ποσοστό νοσούντων νοσηλευτών και ιατρών στον covid στο σύνολο των Περιφερειακών Νοσοκομείων.

Ως σήμερα νόσησαν 2 γιατροί (ένας σε κάθε μονάδα) ενώ από τις ιχνηλατήσεις που ακολούθησαν στο υγειονομικό προσωπικό δεν διαπιστώθηκε διασπορά στις Μονάδες,γεγονός που αποδεικνύει την αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας των εργαζομένων και την ευλαβική εφαρμογή κανόνων νοσηλείας.

Να σημειωθεί ιδιαίτερα πως σήμερα και οι δύο γιατροί επέστρεψαν κανονικά στα καθήκοντά τους.

Στα ευχάριστα νέα από τη λειτουργία της κλινικής covid του ΓΝ Βέροιας είναι ο μεγάλος αριθμός εξιτηρίων μεταξύ αυτών και 2 ασθενών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα(νεφροπαθείς αιμοκαθαρούμενοι) οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς!

Σήμερα δυστυχώς αναμένεται μεγάλο νούμερο κρουσμάτων.

Μόνο την Κυριακή 1 Νοεμβρίου παρουσιάστηκαν στο ΓΝ Βέροιας 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα...Πρώτη φορά τέτοιος μεγάλος αριθμός.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η κατάσταση να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο από τον πρωτοφανή συνωστισμό στις καφετέριες...

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας