alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σοκ προκαλούν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, αφού κάνει λόγο για 1.498 νέα κρούσματα του κορονοϊού σε 24 ώρες και 103 νεκρούς. Την ίδια ώρα, 540 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Από τα 1.498 καινούριες περιπτώσεις μόλυνσης, οι 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 91.619, εκ των οποίων το 53.4% αφορά σε άνδρες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 91.619, εκ των οποίων το αφορά σε 53.4% άνδρες. Τα 4.810 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23.403 (25.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 540 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 150 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Την ίδια ώρα, 470 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 103 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.630 θανάτους συνολικά στη χώρα. 647 (39.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Να σημειωθεί πως, όπως συμβαίνει κάθε Κυριακή, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με τις καθημερινές, καθώς διενεργείται μικρότερος αριθμός τεστ.

Η κατανομή των κρουσμάτων

Αναφορικά με την κατανομή των κρουσμάτων, τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικότερα, η κατανομή έχει ως εξής:

22 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
218 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
305 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
19 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
28 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
10 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
47 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
36 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
14 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας


28 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας


29 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
18 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
23 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
51 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
12 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
9 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
4 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
84 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
23 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας
79 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου
61 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου
50 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
57 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
22 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
12 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
55 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
80 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
10 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
16 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
21 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
5 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Κατηγορία Υγεία

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του αγαπητού συναδέλφου Γιώργου Πάντου.

Πολλοί από εμάς , τους καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, τον θυμόμαστε είτε ως συνάδελφο είτε ως διευθυντή του σχολείου μας, πάντα όμως χαμογελαστό, ευγενικό και πρόθυμο να προσφέρει...

Η επαγγελματική του διαδρομή είναι γνωστή σε όλους ...

Αγαπούσε πολύ τη δουλειά του και πρόσφερε πολλά στον τόπο μας και από τη θέση του καθηγητή φυσικής αγωγής και από την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες των ημερών δεν μας επέτρεψαν να παραβρεθούμε στον τελευταίο αποχαιρετισμό.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του που τόσο αγαπούσε...

 

«Καλό Παράδεισο», Γιώργο!

 

Η Διευθύντρια και Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας

Κατηγορία Εκπαίδευση

Τα Χριστούγεννα φέτος λόγω του κορονοϊού και του lockdown θα είναι διαφορετικά - Τα sms στο 13033 θα χρησιμοποιούνται και για τα ψώνια

Χριστούγεννα με sms στο 13033, βόλτα στα μαγαζιά με αυστηρούς κανόνες και παράταση στο lockdown δείχνουν όλα τα τελευταία στοιχεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όλα δείχνουν ότι με sms στο 13033, θα γίνει η έξοδος των πολιτών για τα ψώνια των Χριστουγέννων. Με την παράταση του lockdown να έχει «κλειδώσει» λόγω της αύξησης των θανάτων και του αριθμού των διασωληνωμένων από κορονοϊό, το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση σκέφτεται πολύ σοβαρά να συνεχίσει να εφαρμόζει το sms στο 13033, προκειμένου οι πολίτες που θα βγουν στην αγορά για τα ψώνια τους τα Χριστούγεννα, να μην δημιουργήσουν προβλήματα συνωστισμού.

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι πρώτα θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής ενώ οι γιορτές και συγκεκριμένα το ρεβεγιόν θα γίνει με τις οικογένειες αλλά με λίγα άτομα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν και πάλι να λειτουργούν ενόψει τον εορτών των Χριστουγέννων, μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου. Και φυσικά πρόκειται για εστιατόρια και καφέ μόνο με καθήμενους και όχι τα κέντρα διασκέδασης.

Επίσης, θεωρείται δεδομένο ότι Χριστούγεννα οι πολίτες θα τα περάσουν στον τόπο διαμονής τους και δεν θα επιτραπεί η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα ανοίξει η αγορά για τα Χριστούγεννα.

Με προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία

«Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης. Τόνισε, μάλιστα, ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έχει λάβει μέτρα, αλλά όταν ουσιαστικά το 30% στη Θεσσαλονίκη έχει νοσήσει και οι ΜΕΘ έχουν την εικόνα που περιέγραψε ο (διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου Ν. Καπραβέλος, υπάρχουν άνθρωποι «που κάνουν κορονοπάρτι όσες εντατικές και να φτιάξουμε δεν προχωράμε». «Ο ιός δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις... πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά» επισήμανε.

Στόχος είναι το ελεγχόμενο άνοιγμα της οικονομίας εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης. «Εμείς στο ΥΠΑΝΕ έχουμε κάνει σενάρια για κάθε εξέλιξη του ιού και περιμένουμε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μας δώσει το σημάδι της εκκίνησης. Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την οικονομία αν δεν μας το πούνε οι γιατροί...
«Θα ξεκινήσουμε από το λιανεμπόριο»

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, όπως παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Ωστόσο, τόνισε ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.
Ψώνια με click away

Δήλωσε επίσης πως ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, δηλαδή όπως εξήγησε θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και θα πηγαίνει να την παραλαμβάνει από το κατάστημα, μειώνοντας στο ελάχιστο την ανθρώπινη επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.
Τι δήλωσε στο Open ο Αδωνις Γεωργιάδης

Χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στο Open και δήλωσε πως πρέπει να ελεγχθεί η πανδημία του κορονοϊού για να ανοίξει η οικονομία, ενώ μίλησε για το πώς θα είναι τα Χριστούγεννα, το εμβόλιο και τα σενάρια για την επιστροφή στην κανονικότητα. «Το ερώτημα είναι αν τηρούνται τα μέτρα από όλους. Θα επεκτείνεται το lockdown για όσο χρειαστεί. Την άλλη εβδομάδα θα δούμε πως πάει η πανδημία. Η χθεσινή μέρα άφησε κάποια περιθώρια αισιοδοξίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι θα έχουν προτεραιότητα τα εποχικά καταστήματα. «Έχει δρόμο ακόμη ακόμα κι αν έχουμε το εμβόλιο. Έχω δεκάδες διαφορετικά σενάρια τι και πώς θα ανοίξει. Θα εξαρτηθεί τι θα μας πουν οι γιατροί και τότε θα επιλέξουμε σενάριο από αυτά που έχουμε φτιάξει. Αλλά όλα θα αποφασιστούν με άξονα την πανδημία. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για σενάρια. Την φετινή ύφεση δεν την ξέρει κανείς, δεν μπορεί να προβλεφθεί. Ό,τι προβλέψεις είχαμε, τέλος. Θα είναι πολύ μεγάλη, δεν την ξέρουμε ακόμη» σημείωσε.

Κατηγορία Γενικά

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αφού η έκρηξη κρουσμάτων κοροναϊού εντείνει την πίεση στο σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στήνεται νοσοκομείο εκστρατείας, ώστε να συνδράμει εάν χρειαστεί στη μεγάλη προσέλευση ασθενών με Covid-19.

Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα. Το φορητό νοσοκομείο αποτελείται από αντίσκηνα και κοντέινερ και θα αναπτυχθούν κλίνες με αναπτευστήρες. Πρόκειται να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής για περιστατικά Covid.

Το νοσοκομείο είχε χρησιμοποιηθεί στο Αφγανιστάν όταν είχε σταλεί εκεί ένα τμήμα του ελληνικού στρατού.

 

in.gr

Κατηγορία Υγεία
Καλημέρα!!! Πάντα με καινούρια πιάτα κοντά σας...
 
Έτσι και σήμερα   
 
Κατηγορία Επιχειρείν

Η Τοπική Κοινότητα Νησίου σε συνεργασία με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Αστέρα Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε την 3η Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 στο Κοινοτικό κατάστημα.

Πέρα από κάθε προσδοκία προσέλευσης η αιμοδοσία αφού υπερέβη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις η ανταπόκριση των Νησιωτών και όχι μόνο στην έκκληση της Τοπικής Κοινότητας Νησίου κατόπιν πρωτοβουλίας του Πρόεδρου της κ. Παναγιώτη Πατρίκα.

Απο το πρωί συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου και αξιοσημείωτη η διάθεση προσφοράς της νέας γενιάς που έδειξε με αυτό τον τρόπο την κοινωνική ευαισθησία της.

Η τοπική κοινότητα Νησίου πέτυχε την ενεργοποίηση των πολιτών ώστε να δώσουν αίμα –ύψιστη προσφορά προς τον συμπολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη- αφού οι ελλείψεις σε αίμα στη χώρα είναι μεγάλες.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που έχουν την ευθύνη της αιμοδοσίας έλαβαν κάθε μέτρο ώστε η διαδικασία να μην ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο, σε μια κρίσιμη ώρα για τη χώρα μας, εν μέσω της πανδημίας αφού οι ασθενείς περιμένουν από εμάς το δώρο της ζωής! Τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής καθώς και το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η Τοπική Κοινότητα Νησίου ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες που είχαν την ευγενή καλοσύνη να ανταποκριθούν με προθυμία στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε
καθώς και τον Διοικητή Υ.Μ. Νάουσας, Δρ. Κων/νο Λυκοστράτη - o οποίος παραβρέθηκε στην αιμοδοσία -, τον Λέττα Αθανάσιο, ιατρό Διευθυντή Αιμοδοσίας, τη Σαμαρά Διάνα και Τορμπαντώνη Ευθυμία, νοσηλεύτριες Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Νάουσας για την άψογη συνεργασία.

Αξιοσημείωτες και οι ¨εκπλήξεις¨ μετά το πέρας της αιμοδοσίας αφού η τοπική κοινότητα πρόσφερε εδέσματα και ¨δωράκια¨ στους εθελοντές αιμοδότες!

Η Αιμοδοσία στο Νησί είναι για μια φορά ακόμη ξεχωριστή και πετυχημένη!

Χορηγός επικοινωνίας: alexandriamou.gr

Γράφει η Έφη Στεφ. Καραγιάννη

 

 

 

 alexandriamou.gr aimodosia21.11

 

 

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας  22/11/2020
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά το πρωί πρόσκαιρες χιονοπτώσεις προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο βαθμιαία γενικά αίθριος.
 
Κατηγορία Καιρός

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας