alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

«Στον προϋπολογισμό του 2021 δεν περιλαμβάνεται η επιβολή οποιουδήποτε νέου φόρου. Αντίθετα, περιλαμβάνονται νέες μειώσεις φόρων. Η αύξηση των φορολογικών εσόδων θα προέλθει από νομοθετικές παρεμβάσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων», τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος στην ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.


Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στις μειώσεις φόρων που θα γίνουν το 2021 , με έμφαση:


-Στην αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης. Ένα μέτρο που θα ωφελήσει άμεσα μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, εισοδηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.


-Στην επέκταση της μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ μέχρι τις 30 Απριλίου 2021 για συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες.


-Στη μείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.


- Στην υπερέκπτωση των δαπανών για ψηφιακές και πράσινες επενδύσεις.


Υπενθύμισε επίσης τη μείωση και σε πολλές περιπτώσεις τον μηδενισμό της προκαταβολής φόρου, ένα μέτρο από το οποίο το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων είχε άμεσο όφελος ενώ αναφέρθηκε και στο νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο, που προβλέπει εξόφληση κατά περίπτωση σε 12 δόσεις με μηδενικό επιτόκιο ή σε 24 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν από τον κορωνοϊό και για τις βεβαιωμένες οφειλές τους, που τελούν σε αναστολή μέχρι τις 30.04.2021.


Ο Υφυπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η κυβέρνηση θεσμοθέτησε και ενεργοποίησε από την αρχή της πανδημίας μέτρα ύψους 31,5 δισεκατομμυρίων τονίζοντας ότι «κανείς σε αυτήν την κυβέρνηση δεν διανοήθηκε, σε καμία φάση αυτής της κρίσης, να βάλει σε δεύτερη μοίρα την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων. Σε όλη τη διάρκεια αυτής της 9μηνης πρωτόγνωρης δοκιμασίας, λάβαμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.


Προτεραιότητα ήταν και παραμένει η στήριξη του παραγωγικού ιστού, η παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τη δύσκολη αυτή συγκυρία.
Το σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελεί τον οδικό χάρτη της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας μας, της επιστροφής σε ισχυρούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης».

Παρατείνονται έως τις 7 Δεκεμβρίου τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κοροναϊό όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ενδείξεις μείωσης των κρουσμάτων, μιλώντας για σταδιακή επάνοδο της κανονικότητας. Παρέπεμψε δε τις όποιες ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, αφού πρώτα έχουν αξιολογηθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Χαρακτήρισε επιβεβλημένη την απόφαση της παράτασης των μέτρων καθώς, όπως είπε, το επιδημιολογικό φορτίο είναι επιβαρυμένο σε κάποιες περιοχές, οι οποίες αποτελούν και πηγή ανησυχίας.

Τέτοιες περιοχές, όπως είπε, είναι η Θεσσαλονίκη, η Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος.
«Καμπανάκι» για την Πάτρα

Ειδικά για την πόλη της Πάτρας ενόψει της γιορτής του πολιούχου της πόλης του Αγ. Ανδρέα απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα με την οικογένειά τους.

Να μη γίνει μια μεγάλη υπερτοπική γιορτή λόγος υπερμετάδοσης, είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση, όπως είπε, θα ανακοινώσει τα επόμενα μέτρα όταν θα έχει περισσότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας. Ο στόχος είναι ένας: Οι Ελληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς.

«Στο μεταξύ, συνεχίζουμε να στηρίζουμε το ΕΣΥ και αυτό αποδεικνύεται από τρία στοιχεία:

» Πρώτον, οι ΜΕΘ πριν την πανδημία ήταν 557. Σήμερα λειτουργούν πάνω από 1260 ΜΕΘ.

» Δεύτερον, το προσωπικό του ΕΣΥ πριν την πανδημία ήταν 88.690. Σήμερα έχει ξεπεράσει τις 100.000 και

» Τρίτον, πριν από την πανδημία, για την ακρίβεια το 2018 δαπανήθηκαν για την υγεία, περίπου 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2020 έχουν δαπανηθεί 4,8 δισεκ. ευρώ δηλαδή 1 δισεκατομμύριο παραπάνω.

»Παράλληλα, η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα μεριμνήσει για την προκήρυξη θέσεων γιατρών ώστε όλο το ιατρικό προσωπικό το οποίο υπηρετεί σήμερα στις ΜΕΘ του ΕΣΥ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου να καταστεί μετά από την υγειονομική κρίση αορίστου χρόνου». Όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι μια πράξη αναγνώρισης από την Πολιτεία του έργου που επιτελούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά είναι και απόδειξη της βούλησής μας για διαρκή αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας».
Τα σχολεία

Ερωτηθείς σχετικά για το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι μέσα στα σχέδια της κυβέρνησης για την σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα περιλαμβάνονται και τα σχολεία, αλλά απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε ανακοίνωση. «Προέχει η τήρηση των μέτρων» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, έκανε επεσήμανε ότι ήδη η κυβέρνηση ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αν χρειαστεί θα προχωρήσει και σε νέα επίταξη ιδιωτικών κλινών όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη.

«Αντιμετωπίζουμε τη χώρα ως μια υγειονομική περιφέρεια προκειμένου να κερδίσουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα» είπε χαρακτηριστικά.

«Όποιος βιάζεται σκοντάφτει», απάντησε ερωτηθείς σχετικά για το εάν θα ισχύσει η αποστολή των SMS στο 13033 κατά τις ημέρες των εορτών, αλλά και για τις μετακινήσεις.

Τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, αποτυπώνει η αεροδιακομιδή τριών ασθενών με κορωνοϊό που γίνεται.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις βαριά ασθενείς από τη Δράμα, με κορονοϊό, μεταφέρονται με C-130 που θα τους παραλάβει από την Καβάλα, σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Αθήνας. Συγκεκριμένα, οι μεταφέρονται στον Ευαγγελισμό και στο Αττικό προκειμένου να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

 

Στη βόρεια Ελλάδα η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι ασφυκτική, με τα κρούσματα για μεγάλο διάστημα και παρά το lockdown να παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα προκαλώντας ασφυξία στο ΕΣΥ, αφού καθημερινά οι εισαγωγές σε απλές κλίνες είναι δεκάδες, ενώ πολλές είναι καθημερινά και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ, με αποτέλεσμα το σύστημα να έχει γονατίσει.

 

Πηγή: iefimerida.gr     Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Κατηγορία Υγεία

 ¨Γεύματα Αγάπης¨ ετοιμάζουν καθημερινά από την προηγούμενη Παρασκευή και μέχρι αύριο, δύο συντοπίτισσες μας, η Πόπη και η Γιώτα Καπατζά για ανθρώπους που έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν.

Τα Γεύματα Αγάπης που ετομάζονται καθημερινά φτάνουν τις 30 μερίδες και μοιράζονται τοποθετημένα σε συσκευασίες σε οικογένειες της ευρύτερης περιοχής της Αλεξάνδρειας, παράλληλα με ψώνια και φρούτα, διαδικασία που οι δύο αδερφές θέλουν να συνεχίσουν και για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η ανταπόκριση του κόσμου συγκινητική...αλλά αξιομνημόνευτη και η ανάγκη για προσφορά της μητέρας των κοριτσιών που αν και χειρουργημένη μαγειρεύει ασταμάτητα και βοηθά καθημερινά.

 

 

 

 

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν χθες, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Οι συνολικά 14 δράσεις οργανώθηκαν σε κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία αστικών και επαρχιακών περιοχών 14 Περιφερειακών Ενοτήτων της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από χίλιους πολίτες να εξετασθούν δωρεάν για τον ιό SARS-CoV-2.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 2.318 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 144 κρούσματα (6,21%). Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 87 άνδρες και 57 γυναίκες.

Παρατίθενται τα στοιχεία από τις χθεσινές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους ανά την Ελλάδα στις ακόλουθες περιοχές.

ΠΕ Άνδρου - Χώρα
Πραγματοποιήθηκαν 27 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Αργολίδας - 3ο χλμ Οδός Ναυπλίου-Άργους Ν. Τίρυνθα
Πραγματοποιήθηκαν 76 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Ηλείας - Αμαλιάδα
Πραγματοποιήθηκαν 67 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Ημαθίας: Γήπεδο Νάουσας
Πραγματοποιήθηκαν 259 rapid test και προέκυψαν 9 θετικά (3,47%). Αφορούν σε έξι άνδρες και τρεις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 49 έτη.

ΠΕ Καστοριάς - Λ. Κύκνων 31
Πραγματοποιήθηκαν 60 rapid test, και προέκυψε 1 θετικό (1.67%) το οποίο αφορά σε άνδρα ηλικίας 37 ετών.

ΠΕ Καρδίτσας: Περιφερειακός Καρδιτσομαγούλας
Πραγματοποιήθηκαν 341 rapid test και προέκυψαν 35 θετικά (10,26%). Αφορούν σε εικοσιπέντε άνδρες και δέκα γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 39 έτη.

ΠΕ Λάρισας: Λιβάδι Ελασσόνας
Πραγματοποιήθηκαν 186 rapid test και προέκυψαν 16 θετικά (8,60%). Αφορούν σε επτά άνδρες και εννέα γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 67 έτη.

ΠΕ Λέσβου: Μυτιλήνη
Πραγματοποιήθηκαν 255 rapid test και προέκυψαν 5 θετικά (1,96%). Αφορούν σε τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 46 έτη.

ΠΕ Ξάνθης - απέναντι από το Γήπεδο του ΑΟΞ, πλησίον της Γέφυρας του Κοσύνθου
Πραγματοποιήθηκαν 115 rapid test και προέκυψαν 16 θετικά (13,91%). Αφορούν σε δέκα άνδρες και έξι γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 51 έτη.

ΠΕ Πάρου - Νάουσα
Πραγματοποιήθηκαν 145 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Πέλλας - Λαϊκή Αγορά Γιαννιτσών
Πραγματοποιήθηκαν 379 rapid test και προέκυψαν 48 θετικά (12,66%). Αφορούν σε είκοσι επτά άνδρες και είκοσι μία γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.

ΠΕ Ροδόπης - Δωδεκανήσου 8-22, Κομοτηνή
Πραγματοποιήθηκαν 210 rapid test και προέκυψαν 11 θετικά (5,23%). Αφορούν σε έξι άνδρες και πέντε γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη.

ΠΕ Ρόδος: Κεντρική Οδός-Πλατεία Αφάντου
Πραγματοποιήθηκαν 85 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Σύρου: οδός Ηρώων Πολυτεχνείου 21 Ερμούπολη
Πραγματοποιήθηκαν 113 rapid test και προέκυψαν 3 θετικά (2,65%). Αφορούν σε ένα άνδρα και δύο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 52 έτη.

Κατηγορία Υγεία

Στο πρόγραμμα του τέταρτου κύκλου του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής εντάσσονται και οι Έλληνες αγρότες κανονικού καθεστώτος με απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.


Σύμφωνα με τα όσα ορίζει το χρηματοδοτικό σχήμα που έχει καταρτίσει το Υπουργείο Οικονομικών μπορούν και οι αγρότες να επωφεληθούν των ευνοϊκών όρων του προγράμματος για να καλύψουν τα έξοδα των καλλιεργητικών τους αναγκών στην τρέχουσα φάση αντιμετώπισης της πανδημίας.

 

Να σημειωθεί ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων έχει οριστεί η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Σε σχετική δήλωσή του ο Υπουργός, Μάκης Βορίδης επισημαίνει την πλήρη προσήλωση του υπουργείου στην αδιάκοπη στήριξη των παραγωγών της πατρίδας μας, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες το πολύτιμο για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, παραγωγικό τους έργο.

Κατηγορία Αγροτικά

Πληρώνονται αύριο, 27 Νοεμβρίου το επίδομα 800 ευρώ οι εργαζόμενοι που μπήκαν σε αναστολή από επιχειρήσεις - εργοδότες που έκλεισαν με κρατική εντολή. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News οι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι των 278.000 επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή τον Νοέμβριο.

Ειδικά για τον Νοέμβριο, οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που θα δηλωθούν σε αναστολή, θα υπολογισθούν αναλογικά με τις ημερολογιακές ημέρες της αναστολής επί του ποσού των 800 ευρώ, αντί των 534 ευρώ. Το μέτρο καλύπτει όλους τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα υπολογιστεί αναλογικά με βάση τις ημερολογιακές (και όχι τις εργάσιμες) ημέρες της αναστολής και με ποσό αναφοράς τα 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Παράλληλα θα πληρωθούν αύριο οι μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης, ξενοδοχοϋπαλληλοι, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων για τον μήνα Οκτώβριο και θα πάρουν αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534. Επίσης θα πληρωθούν καλλιτέχνες, ξεναγοί και τουριστικοί συνοδοί και θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 Οκτωβρίου.

Σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια οι αναστολές συμβάσεων εργασίας σε κλειστές αλλά και πληττόμενες επιχειρήσεις ξεκινούν από 3 ή από 7 Νοεμβρίου. Το ποσό της ειδικής αποζημίωσης θα υπολογιστεί αναλογικά, με βάση τα 800 ευρώ για 30 ημέρες, δηλαδή με 26,66 ευρώ ανά ημέρα.

Το πλήρες ποσό των 800 ευρώ θα λάβουν εργαζόμενοι σε :
τουρισμό,
μεταφορές,
εστίαση,
αθλητισμό
πολιτισμό

Επίσης εργαζόμενοι σε κλειστούς ΚΑΔ σε:
Κοζάνη,
Καστοριά,
Ροδόπη,
Ιωάννινα,
Λάρισα,
Θεσσαλονίκη,
Σέρρες

Παράλληλα το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 746,5 ευρώ για 28 ημέρες αναστολής, από 3 Νοεμβρίου μπορούν να λάβουν εργαζόμενοι σε κλειστούς ΚΑΔ σε:

Αιτωλοακαρνανία
Άνδρο
Αργολίδα
Αρκαδία
Άρτα
Αχαΐα
Γρεβενά
Εύβοια
Ευρυτανία
Ζάκυνθο
Ηλεία
Ηράκλειο
Θάσο
Θεσπρωτία
Ιθάκη
Ικαρία
Κάλυμνο
Καρδίτσα
Καρπάθο-Κάσο
Κέα-Κύθνο,
Κέρκυρα,
Κεφαλληνία,
Κορινθία,
Κω,
Λακωνία,
Λασίθι
Λέσβο
Λευκάδα
Λήμνο
Μεσσηνία
Μήλο
Μύκονο,
Νήσους Αττικής (εξαιρουμένου του Δήμου Σαλαμίνας),
Πάρο
Πρέβεζα
Ρέθυμνο
Ρόδο
Σάμο
Σποράδες
Σύρο
Τήνο
Φθιώτιδα
Φλώρινα
Φωκίδα
Χανιά,
Χίο
Αμοργό
Ανατολική Αττική
Βοιωτία
Βόρειο Τομέα Αθηνών,
Δράμα
Δυτική Αττική
Δυτικό Τομέα Αθηνών
Έβρο
Ημαθία
Θεσσαλονίκη
Θήρα
Ιωάννινα
Καβάλα
Καστοριά
Κεντρικός Τομέας Αθηνών,
Κιλκίς,
Κοζάνη,
Λάρισα
Μαγνησία
Νάξο
Νότιος Τομέας Αθηνών,
Ξάνθη
Πειραιά,
Πέλλα,
Πιερία,
Ροδόπη, Σερρες
Τρίκαλα,
Χαλκιδική
Σαλαμίνα

Ακόμη, αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 640 ευρώ για 24 ημέρες αναστολής, από 7 Νοεμβρίου μπορούν να λάβουν εργαζόμενοι σε κλειστούς ΚΑΔ σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 586,5 ευρώ θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής τα οποία έκλεισαν με εντολή δημόσιας αρχής στις 9/11/2020.

Η διαφορά με τους άλλους μήνες είναι πως ειδικά για τον Νοέμβριο η ημερομηνία έναρξης του χρονικού διαστήματος της αναστολής – από το οποίο εξαρτάται και το ύψος της ειδικής αποζημίωσης – ποικίλλει ανάλογα με τις διαφορετικές ημερομηνίες έναρξης των έκτακτων περιοριστικών μέτρων ανά επιδημιολογικό επίπεδο ή ανά περιφερειακή ενότητα ή ανά την επικράτεια.

Κατηγορία Οικονομία
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας  26/11/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 08:10

Γενικά αίθριος ο καιρός

Αστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, καθώς βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι 8 και βαθμιαία ως το απόγευμα τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ωστόσο παγετός προβλέπεται να σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και νυχτερινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες σε Εύβοια, Σποράδες και ανατολική Στερεά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά και τα νότια 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Αίθριος
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Aνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια έως 14 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας