alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

 Φωτιά σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνηστες συνθήκες στο παλιό γήπεδο Λουτρού το απόγευμα της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου 2020.


Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν απειλήθηκαν κατοικίες.


Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λουτρού ευχαριστεί την Π.Υ. Αλεξάνδρειας για την άμεση επέμβασή της.

 

 
 

 

Κατηγορία Αστυνομικά

 Ένα πολύ περίεργο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 το απόγευμα στην οδό 28ης Οκτωβρίου, όταν οδηγός, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του το οποίο, στη συνέχεια, κόντεψε να μπει σε...κατάστημα.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.

Από το τροχαίο προκλήθηκαν ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές και από θαύμα δεν χτύπησε κάποιος περαστικός.

Στο συμβάν όχημα και αστυνομικοί του Α.Τ. Αλεξάνδρειας.

 

 

Κατηγορία Αστυνομικά

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους από κορονοϊό κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Ακόμη μία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για πάνω από 1.000 κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.044 κρούσματα κορονοϊού, 600 διασωληνωμένους και 85 θανάτους.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από τα 1.044 κρούσματα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 105.271 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 53% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με κορονοϊό είναι 85, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 2.406 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 80 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 600 (73,2% άνδρες).

Από το σύνολο των 105.271 κρουσμάτων, 4.888 (4,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 28.075 (26,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0 έως 104 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 80 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών).

 

Στις πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της χώρας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα.

Οι 18 περιοχές αυτές, σύμφωνα με το επιδημιολογικό φορτίο των 14 τελευταίων ημερών, είναι οι εξής: Η Πέλλα, η Δράμα, τα Γρεβενά, η Θεσσαλονίκη, η Πιερία, η Φλώρινα, η Ημαθία, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Ξάνθη, η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Καρδίτσα, η Καβάλα, τα Τρίκαλα, ο Έβρος, οι Σέρρες και η Ροδόπη.

Η σειρά έχει μεταβληθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε ειδικά στην Πιερία, όπου, όπως είπε, «μας προβληματίζει γιατί το επιδημιολογικό φορτίο αντί να είναι σταθερό ή να μειώνεται όπως σε άλλες περιοχές, δυστυχώς αυξάνεται τα τελευταία 24ωρα».

«Άρα θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη και αναγκαία, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή, σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε γωνιά της Πιερίας. Κάτι που προφανώς ισχύει και για τους κατοίκους όλων των παραπάνω επιβαρυμένων περιοχών οι οποίοι πρέπει να παραμείνουν και εκείνοι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην προκύψουν βέβαια δυσάρεστες εκπλήξεις», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

Αναλυτικότερα:

9 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
255 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
213 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
7 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
8 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
18 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
17 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
16 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας


26 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας


10 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
11 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
20 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
6 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
16 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
7 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
12 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
17 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
49 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
20 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
34 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
11 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
36 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
39 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
15 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
4 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
33 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
10 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων
1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου
17 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
6 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
5 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας
12 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
6 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου
17 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

 

Κατηγορία Υγεία

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι αύριο στις 01/12/2020 ημέρα Τρίτη θα γίνει διακοπή νερού στις ακόλουθες Τοπικές Κοινότητες :
1.Δημοτική Κοινότητα Μελίκης :από 10:00π.μ εως 11:00π.μ
2.Τοπική Κοινότητα Ξεχασμένης και Συνοικισμό Ραψομανίκης από 08:00 π.μ εως 12:00 μ.μ ,λόγω αποκατάστασης βλαβών σε αγωγούς ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης .

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

Εκ της Τεχνικής
Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ ΑΛ

Οι Ανταποκριτές ΕΛ.Γ.Α. του Δήμου Αλεξάνδρειας ενημερώνουν τους αγρότες της περιοχής, ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α. και λόγω των εξαιρετικών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, οι οποίες δημιουργούνται από την εξέλιξη της πανδημίας COVID 19, παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία καταβολής ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς για το έτος 2019 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2020.

Κατηγορία Αγροτικά

Κυρίες και Κύριοι,

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.76629/27-11-2020 (ΦΕΚ 5255Β ) με την οποία καθορίζονται τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού στο σύνολο της Επικράτειας και για το χρονικό διάστημα από σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 έως και την επόμενη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020.

Σε ότι αφορά το εμπόριο, οι διατάξεις της πιο πάνω απόφασης ορίζουν τα εξής:

Το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή λειτουργίας. Επιτρέπεται μόνο η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού και με την θύρα εισόδου κλειδωμένη. Συνεχίζουν να επιτρέπονται οι ηλεκτρονικές ή τηλεφωνικές παραγγελίες των πελατών με παράδοση όμως αποκλειστικά κατ’ οίκον και σε καμία περίπτωση με μετάβαση του πελάτη στο κατάστημα (είτε μέσα, είτε έξω από αυτό).
Τα καταστήματα πώλησης καπνικών και ψιλικών λειτουργούν έως τις 20.30. Τα περίπτερα συνεχίζουν να λειτουργούν σε 24άωρη βάση.
Τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία)εξακολουθούν να λειτουργούν, τηρώντας τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Κλείσιμο στις 20.30.
Χωρητικότητα 4 άτομα έως 100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
Ειδική απολύμανση στα σκεύη που χρησιμοποιούν οι πελάτες.
Διατήρηση της απαγόρευσης πώλησης διαρκών προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ, όπως έχουν καθοριστεί από τις υφιστάμενες Υπουργικές Αποφάσεις.

Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν (εσωτερικές υπηρεσίες, λογιστικές υπηρεσίες, χονδρεμπόριο κλπ.) θα πρέπει:

Να χρησιμοποιούν μόνο το αναγκαίο προσωπικό.
Να παρέχουν ειδική άδεια στους εργαζόμενους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.
Να εφαρμόζουν υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο βαθμό, εφόσον το επιτρέπει η φύση των καθηκόντων.
Να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και διενέργεια συναντήσεων με συμμετοχή το πολύ 7 ατόμων.

Παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας. Εξαιρούνται μόνο όσοι εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου. Από την υποχρέωση υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού εξαιρούνται επίσης όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα και τα παιδιά κάτω των 4 ετών.
Η γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας διατηρείται. Επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας για λόγους εργασίας και με τις αναγκαίες βεβαιώσεις.

Συστήνουμε και πάλι προσοχή στις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται για μη συμμόρφωση με τις διατάξεις της ως άνω Υπουργικής Απόφασης είναι εξοντωτικά και κυμαίνονται από 2.000 έως 50.000 ευρώ με αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία.

ΤΟ Δ. Σ.

Πωλείται το cafe MUST...coffee, snack, drinks and more, - πρόσφατα ανακαινισμένο -, που βρίσκεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου & Νικ. Πλαστήρα 1, στην πόλη της Αλεξάνδρειας, λόγω αλλαγής επαγγελματικού ενδιαφέροντος.


Το κατάστημα έχει σταθερή πελατεία, διαθέτει πατάρι και βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αλεξάνδρειας, πλεονεκτήματα που το καθιστούν επαγγελματική ευκαιρία.

 

τηλ.πληροφοριών: 6972 913822

Κατηγορία Επιχειρείν

Η Εταιρεία ¨ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ¨ γιορτάζοντας τα 35 χρόνια λειτουργίας της και τη μεταβίβαση της Διεύθυνσης στη νέα γενιά, προσφέρει:

12 τόνους οικολογικό pellet (pellet) 100% oξιά μακρύκοκκο, στην ΤΙΜΗ - ΕΚΠΛΗΞΗ των 190€, σε όσους προλάβουν.

Επίσης η Εταιρεία ενημερώνει τους πελάτες της ότι διατίθενται ΞΥΛΟΚΑΡΒΟΥΝΑ εξαιρετικής ποιότητας και διάρκειας σε πολύ χαμηλές τιμές γνωριμίας.

 

Με εκτίμηση

 

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓ. ΜΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

28ης Οκτωβρίου 142 - Αλεξάνδρεια

Τηλ.: 23330 24165 - Kιν.: 6981 746676 - 6984 447408

 

 

 

Κατηγορία Επιχειρείν

Το lockdown έχει διεισδύσει με τόσο απειλητικό βαθμό στις ζωές μας στερώντας μας ακόμα και μικρές καθημερινές απολαύσεις. Το προσωρινό κλείσιμο των γυμναστηρίων μας έχει φέρει μπροστά από νέες λύσεις προκειμένου να δώσουμε λίγο χώρο και χρόνο στο σώμα μας να αναπνεύσει.


Με τη συνδρομή του αριθμού 6 επιλέγοντας μια μετακίνηση κοντά στην οικία μας για ατομική σωματική άσκηση μπορούμε να ξεφύγουμε λίγο από την μιζέρια της εποχής, άλλα και για να γεμίσουμε πιο ευχάριστα τις ώρες μας και να ενισχύσουμε τη ψυχολογία μας.


Μέσα από το χώρο του Ζαππείου η γυμνάστρια Όλγα Καστανά, με καταγωγή από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μάς παρουσιάζει 4 πολυαθρικές ασκήσεις που έχουν στόχο την ενδυνάμωση των κάτω άκρων και κατά κύριο λόγω των γλουτιαίων, γιατί η ποιότητα ζωής είναι συνώνυμη της ευεξίας μας.


Η μέθοδος που ακολουθείτε για την διεξαγωγή των παρακάτω ασκήσεων είναι η κυκλική μέθοδος. Πιο συγκεκριμένα οι ασκήσεις εκτελούνται η μία μετά την άλλη με διάρκεια κάθε μιας από 30 έως 45 δευτερόλεπτα.


Για τη διεξαγωγή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενδείκνυται η πραγματοποίηση 4 έως 5 κύκλων των ασκήσεων με τη σειρά που παρουσιάζονται. Επίσης προτείνεται να μην υπάρχει διάλλειμα μεταξύ των ασκήσεων και διάλλειμα ενός λεπτού μεταξύ των κύκλων -σετ.


Οι παρακάτω ασκήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την χρήση λάστιχων (bands). Επίσης μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς τις αναπηδήσεις ανάλογα το επίπεδο του κάθε ασκούμενου.
Για την διεξαγωγή αυτών θα πρέπει να δίνεται μεγάλη έμφαση στην σωστή τεχνική των ασκήσεων για να αποφευχθούν τραυματισμοί.

 

Η Όλγα Καστανά είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα τον Στίβο και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Κινησιολογίας από το ΤΕΦΑΑ Σερρών. Ασχολείται με την αποκατάσταση διαφόρων ειδών τραυματισμών όπως επίσης την κινητική συμπεριφορά ανατομικών στοιχείων του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος.


Facebook Profil: Olga Kastana | https://www.facebook.com/olga.kastana.1

 

Facebook Page: Kastana Olga - MSc Kinesiology / Personal Trainer | https://www.facebook.com/kastana.olga/

 

Instagram: @kastanaki_ | https://www.instagram.com/kastanaki_/

 

 

 

Κατηγορία Υγεία
Καλημέρα!!! Πάντα με καινούρια πιάτα κοντά σας...
 
Έτσι και σήμερα   
 
 
 
ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΔΕΡΑΣ: Δείτε το μενού της ημέρας 30.11.20
 
 
ΤΩΡΑ ΚΑΙ Delivery σε νωπά και ψητά προϊόντα
 
ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΨΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΩΠΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ!!!!
 
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ: 2333022228

 

deras30

Καλημέρα!!! Πάντα με καινούρια πιάτα κοντά σας...
 
Έτσι και σήμερα   
 
 
Κατηγορία Επιχειρείν
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας