alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020

Έναν “ΟΑΕΔ μεταναστών” για αγρότες έχει στα σκαριά η κυβέρνηση που θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ενώ έτσι φαντάζονται ότι θα καλυφθούν οι προσδοκίες για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και της αγροτικής οικονομίας.

Από όλη την Ελλάδα υπάρχουν αιτήματα για την εύρεση εργατών που θα απασχοληθούν σε εργασίες εποχικού χαρακτήρα σε διάφορες καλλιέργειες. Έτσι, η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία προχώρησαν στη σύσταση μιας επιτροπής που ανέλαβε να βρει λύση στο πρόβλημα.

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τους αρμόδιους φορείς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί νέο ραντεβού, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Στις πρώτες συναντήσεις καταγράφηκαν τα αιτήματα για εργατικά χέρια από όλη τη χώρα και συμφωνήθηκε να υπάρξει μια πιλοτική εφαρμογή του νέου σχεδίου από τον νόμο, πιθανότατα από τον νομό Ημαθίας.

Οι περίπου 80 συνεταιρισμοί θα έχουν λίστα με τον αριθμό εργαζομένων που χρειάζονται για τις εποχικές εργασίες και τον χρόνο απασχόλησης και θα συνεργάζεται με τους κατά τόπους ΟΑΕΔ. Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένας “ΟΑΕΔ μεταναστών” που θα έχει αντίστοιχη λίστα με εργαζόμενους που θα μπορούν να μεταβούν στις αγροτικές περιοχές όπου απαιτούνται εργατικά χέρια.

Σχέδιο διαχείρισης προσφυγικού – μεταναστευτικού

Το σχέδιο εκπονείται από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εργασίας και τον ΟΑΕΔ. Η ιδέα είναι απλή και μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω, τόσο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, όσο και στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, αλλά και της αγροτικής οικονομίας.

Τα πλεονεκτήματα που βλέπει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 66.000 πρόσφυγες και μετανάστες που είναι καταγεγραμμένοι, νόμιμοι και διαθέτουν ΑΜΚΑ.

Από αυτή τη “δεξαμενή” θα απασχολούνται όσοι χρειάζονται για τις αγροτικές εργασίες ανά την Ελλάδα. Από το μάζεμα ελιών στην Κρήτη, μέχρι την παραγωγή των εσπεριδοειδών, το βαμβάκι κλπ.

Το πλεονέκτημα σε σχέση με τους εργάτες από την Αλβανία ή από άλλη χώρα είναι ότι θα πρόκειται για καταγεγραμμένους και επίσημα ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ, με αποτέλεσμα τα μεροκάματα να μπορούν να περάσουν ως έξοδα από τους παραγωγούς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Έλληνες παραγωγοί αδυνατούν να βρουν φθηνά εργατικά χέρια. Γι΄ αυτό φέρνουν για 2 – 3 μήνες εργάτες από την Αλβανία, όμως, όπως λένε, υπάρχει πρόβλημα τόσο με τα προξενεία και τις βίζες όσο και με τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργατών.
Έτσι, με το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση ποστεύουν ότι πολλά προβλήματα για την εγχώρια παραγωγή μπορούν να επιλυθούν και παράλληλα να τονωθεί η ελληνική ύπαιθρος και γενικότερα η ελληνική αγροτική οικονομία.

Κατηγορία Αγροτικά

Oι προπονητές, τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου και οι αθλητές του Α.Σ.ΖΕΦΥΡΟΣ

Κατηγορία Αθλητικά

Το παρών έδωσε ο Τάσος Μπαρτζώκας στη σύσκεψη εργασίας που διεξήχθη στη σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, κατά την οποία παρευρέθη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς και βουλευτές του Νομού, πλείστοι υψηλόβαθμοι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υψηλόβαθμα στελέχη του Αστυνομικού Σώματος.

Κύριο θέμα της ατζέντας υπήρξε φυσικά το ζήτημα της αναβάθμισης της ασφάλειας των πολιτών, εστιάζοντας στις τοπικές προκλήσεις, τα προβλήματα και τις ευκαιρίες που εντοπίζονται στην Ημαθία.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ξεδίπλωσε συνοπτικά το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του για τη συνολική αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος εστιάζει στο τρίπτυχο: ασφάλεια, πρόληψη, βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Ζήτησε δε από τους παρευρισκόμενους την παροχή πληροφόρησης επί συγκεκριμένων ζητημάτων που απασχολούν το νομό Ημαθίας, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των σχεδιαζόμενων πολιτικών ασφαλείας.

Κατά την τοποθέτηση του, ο Τάσος Μπαρτζώκας ανέφερε ότι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, και συνακόλουθα η βελτίωση της καθημερινότητας του, συνδέεται αναντίρρητα με την ενδυνάμωση της αστυνομικής παρουσίας. Ιδιαίτερα εστίασε στην ανάγκη δημιουργίας Αστυνομικού Τμήματος στη Μελίκη. Όπως ανέφερε ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας, η μεγάλη γεωγραφική έκταση πέριξ της Μελίκης επιβάλλει την υλοποίηση αστυνομικού Τμήματος, ενώ τόνισε ότι άκρως επίμαχο θέμα που χρήζει αντιμετώπιση είναι οι απογυμνωμένες αστυνομικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα στο Πλατύ. Τα προαναφερόμενα ζητήματα είχαν συζητηθεί και στην κατ' ιδίαν συνάντηση του Τάσου Μπαρτζώκα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Μιχάλη Καραμαλάκη.

Παράλληλα, έθιξε το αίτημα για δημιουργία Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων αλλά και την ανάγκη δημιουργίας τουριστικής Αστυνομίας στην ιδιαίτερη περιοχή της Βεργίνας, προκειμένου να προστατεύεται αποτελεσματικά ο αρχαιολογικός χώρος. Η παρέμβαση αυτή συνδέεται ευθέως και με το αίτημα του για επαναλειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Βεργίνας, αίτημα το οποίο άλλωστε είχε απευθύνει και με κοινοβουλευτική ερώτηση του προς τον κ. Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα, «η σύσκεψη εργασίας διεξήχθη σε άριστο κλίμα, υπήρξε απόλυτη σύμπνοια στα αιτήματα που τέθηκαν στον Υπουργό, ο οποίος φάνηκε να κατανοεί τις προκλήσεις αλλά και να έχει τη βούληση να εντάξει τα αιτήματα στο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της αστυνομίας». Άλλωστε, σύμφωνα με τον Τάσο Μπαρτζώκα, η ανάπτυξη δεν είναι αμιγώς οικονομική έννοια, αντίθετα συνδέεται με την κατοχύρωση ύψιστων αγαθών, όπως η ασφάλεια.

Τουρνουά μίνι βόλεϊ διοργάνωσε ο ΓΑΣ Αλεξάνδρεια την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, στις 10 το πρωί.

Στο τουρνουά συμετείχαν το Πειραματικό Θεσσαλονίκης, ο ΓΑΣ Κουφαλίων και ο ΓΑΣ Αλεξάνδρεια.

Κατηγορία Αθλητικά

Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΊΚΟΥ  την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 7μμ σε  συνεργασία με το Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη-Κέντρο Έρευνας Μάσκας παρουσιάζει τη νέα του συλλογή με θέμα “Balkan Masks”. 

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 12:25

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές να σημειώνονται κυρίως στην Κρήτη.

Κατηγορία Καιρός

Και για το έτος 2020 οι δικαιούχοι (κυνηγοί και φύλακες θήρας) θα επιχορηγούνται με το ποσό των 50 ΕΥΡΩ για κάθε αλεπού που θανατώνεται ή έχει θανατωθεί μέσα στο 2020, στις περιοχές εφαρμογής του Προγράμματος Εμβολιασμού της άγριας πανίδας για τη Λύσσα και προσκομίζεται στις κατά τόπους κτηνιατρικές αρχές,  όπως ανακοινώνεται από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Κατηγορία Υγεία
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 16/02/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας