alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Ημαθίας, ΕΤΕΠΑ Ημαθίας (Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία), προτίθεται να απασχολήσει πέντε (5) άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου από 1-3-2020 έως 31-12-2021.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση με βιογραφικό, τους τίτλους σπουδών και τυχόν βεβαιώσεις προϋπηρεσίας από τις 18/2/2020 έως 25/2/2020 αυτοπροσώπως στην γραμματεία του Επιμελητηρίου Ημαθίας (2ος όροφος, Κεντρικής 3, Βέροια) από τις 08:00 π.μ. έως τις 15:00μ.μ.. Ειδικά για την τελευταία ημέρα 25/2/2020, η προθεσμία υποβολής λήγει στις 12:00μ.μ.

Πληροφορίες και αιτήσεις παρέχονται από το Επιμελητήριο Ημαθίας.

(τηλέφωνο επικοινωνίας: 2331024734, υπεύθυνη κα. Ζουμπουλίδου Μαρία)

Με κοινοβουλευτική ερώτηση, που υποβλήθηκε προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια και τέθηκε υπόψιν του αρμοδίου Υφυπουργού Βασίλη Κοντοζαμάνη, ζητά ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας τη στελέχωση του νοσοκομείου Βέροιας με παιδοψυχίατρο. Επιπρόσθετα, ζητά και τη δημιουργία Ιατροπαιδαγωγικού τμήματος.

Πρόσφατα ο βουλευτής Ημαθίας επισκέφτηκε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ΜΑμΑ, ο οποίος εκπροσωπεί γονείς, κηδεμόνες και φίλους ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Ο Σύλλογος στηριζόμενος στην εθελοντική προσφορά, και αξιοποιώντας την παραχώρηση του Ειδικού Σχολείου Βέροιας, λειτουργεί ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με αυτισμό, διοργανώνοντας ποικίλες δραστηριότητες με στόχο την εκπαίδευση και την κοινωνική τους ένταξη.

Κατά την επιτόπια επίσκεψη του Τάσου Μπαρτζώκα, έγινε γνωστό ότι σε όλο το νομό Ημαθίας, μολονότι όπως επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΣΥ καταγράφονται υψηλά ποσοστά Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών, δεν υφίσταται στα τοπικά νοσοκομεία παιδοψυχίατρος. Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε το ΔΣ στο βουλευτή, ότι οι φροντιστές των παιδιών με αυτισμό, υποβάλλονται σε πολύ συχνές μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διαγνωστούν και να δικαιολογήσουν τις θεραπείες τους ή και για τις επισκέψεις ρουτίνας που πραγματοποιούν.

Η απουσία ειδικότητας παιδοψυχιάτρου από την ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας επιβαρύνει περαιτέρω την καθημερινότητα των παιδιών και των φροντιστών τους, όπως επίσης και η απουσία λειτουργίας Ιατροπαιδαγωγικού τμήματος, στα πρότυπα μεγάλων νοσοκομείων, όπως πχ το Γ.Ν.Θ «Γ. Παπανικολάου». Γι’ αυτό το λόγο, και εν όψει του προγραμματισμού των προσλήψεων ιατρικού προσωπικού, ο Τάσος Μπαρτζώκας έθεσε το ζήτημα στην πολιτική ηγεσία, ζητώντας τη δημιουργία οργανικής θέσης παιδοψυχιάτρου στη Βέροια, ή την προσωρινή, περιοδική μετακίνηση παιδοψυχιάτρου, προκειμένου να καλυφθεί η ανάγκη.

Σύμφωνα με δήλωση του, τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες είναι ανιδιοτελείς και τροφοδοτούνται από τη θέληση των γονέων παιδιών με αυτισμό, προκειμένου να εντάσσονται ομαλά στο κοινωνικό γίγνεσθαι, πρέπει να υποστηρίζονται με πράξεις από την Πολιτεία. Ο ίδιος θα παρακολουθεί την υλοποίηση του αιτήματος εντατικά, ενώ θα συνδράμει τους φροντιστές και τα παιδιά με κάθε μέσο.

Αναλυτικά το κείμενο της κοινοβουλευτικής ερώτησης όπως υπεβλήθη στον Υπουργό Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:   τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια

Υπόψιν: του Υφυπουργού, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη

Θέμα:   Ανάγκη στελέχωσης του Νοσοκομείου Βέροιας με ιατρό ειδικότητας Παιδοψυχιάτρου

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επισκέφτηκα πρόσφατα πλείστες κοινωνικές δομές της Ημαθίας, οι οποίες προσφέρουν πολύτιμο κοινωνικό έργο, όσον αφορά την κοινωνική ένταξη και την εκπαίδευση και κατάρτιση ατόμων με ειδικές δεξιότητες. Μεταξύ αυτών, το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του αυτισμού με την επωνυμία «ΜΑμΑ».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των κηδεμόνων παιδιών με αυτισμό, που λειτουργούν ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας, στεγαζόμενο στο Ειδικό Σχολείο Βέροιας, το οποίο τους παραχωρείται κατά τις απογευματινές ώρες για να πραγματοποιήσουν τις δραστηριότητες τους.

Κατά τη συνάντηση μας, τα μέλη του ΔΣ, ως επί το πλείστον μητέρες των παιδιών, εξέθεσαν την έντονη δυσαρέσκεια τους σχετικά με την απουσία πρόβλεψης οργανικής θέσης παιδοψυχιάτρου, σε νοσοκομείο της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας, καθώς και για απουσίας πρόβλεψης   για λειτουργία Ιατροπαιδαγωγικού τμήματος, κατά τα πρότυπα άλλων μεγάλων νοσοκομείων, όπως πχ του Γ.Ν.Θ Γ. Παπανικολάου.

Ως εκ τούτου, τα ανήλικα άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές στην Ημαθία, προκειμένου να εξεταστούν και να λάβουν τη γνωμάτευση, η οποία είναι εκ των ων ουκ άνευ για να δικαιολογηθούν οι θεραπείες τους, υποχρεώνονται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη. Γίνεται δε αντιληπτό, ότι αυτό ισχύει και για οποιαδήποτε εξέταση ρουτίνας απαιτείται στο πλαίσιο αντιμετώπισης της αναπτυξιακής διαταραχής που αντιμετωπίζουν. Όπως αναφέρουν οι φροντιστές τους, η περιοδικότητα εξέτασης των παιδιών με ΔΑΔ από παιδοψυχίατρο, είναι αρκετά συχνή.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΚΕΣΥ Ημαθίας, ο νομός Ημαθίας καταγράφει εκ των υψηλότερων ποσοστών Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών, γεγονός που πιστοποιεί την ανάγκη δημιουργίας μόνιμης θέσης παιδοψυχιάτρου στο Νομό.

Επιπλέον, τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν και νομούς εκτός της Ημαθίας, γεγονός που επιβεβαιώνει το φόρτο εργασίας τους και την αδυναμία ταχύτατης ανταπόκρισης, αναφορικά με τον προγραμματισμό ραντεβού, άρα και τη μη αποτελεσματική εξυπηρέτηση των παιδιών με ΔΑΔ.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ

  1. 1.Υφίσταται το ενδεχόμενο προγραμματισμού της πρόσληψης ιατρού, ειδικότητας παιδοψυχιάτρου, το επόμενο διάστημα;
  2. 2.Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για στελέχωση του νοσοκομείου Βέροιας με την ειδικότητα του παιδοψυχίατρου, εξετάζεται προσωρινός τρόπος ικανοποίησης του αιτήματος με μετακίνηση ιατρού, ορισμένες φορές μέσα στην εβδομάδα/μήνα, προκειμένου να καλύπτεται η αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών;

Ο Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας και το ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» σας προσκαλούν στον ετήσιο καθιερωμένο χορό τους, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:00 στο Κέντρο ΣΕΙΡΙΟΣ στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Προσκλήσεις για εσάς ή τους φίλους σας μπορείτε να προμηθευτείτε από τη γραμματεία του Κέντρου μας καθώς και την ημέρα του Χορού από την Υποδοχή.

Τιμή πρόσκλησης 15€. Περιλαμβάνει πλήρες μενού (& νηστίσιμο) απεριόριστο ποτό.

Στηρίζουμε το έργο μας στην συμμετοχή σας!

1aaaaxorosanoiksi2

Η Ένωση μας ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του υπουργού προστασίας του πολίτη κ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη , πραγματοποίησε συνάντηση μαζί του την 15/2/2020 εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο της Ένωσης Μούρτη Απόστολο και τον Γενικό Γραμματέα Κωστούλη Κωνσταντίνο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και από πλευράς της Ένωσης  μας τέθηκαν τα εξής ζητήματα : 

Α) Η σοβαρότητα της κατάστασης του απαρχαιωμένου μηχανοκίνητου στόλου της Ημαθίας ο οποίος χρήζει άμεσης αντικατάστασης. Αναλύθηκε η παρούσα κατάσταση που επικρατεί στις αστυνομικές υπηρεσίες της Ημαθίας , ενώ τονίσθηκε το γεγονός πως  τα διαθέσιμα οχήματα καθημερινώς χρήζουν επισκευής και μάλιστα ιδιαίτερα δαπανηρής κάποιες φορές.

Β) Επίσης επαναφέραμε στη συζήτηση την προ ημερών δέσμευση του κ. Υπουργού για την απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων από τα μέτρα ασφαλείας τροχαίας και Τάξης από τους αθλητικούς αγώνες η οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί. Στο ίδιο θέμα τονίσθηκε το πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος για την κοστολόγηση υπηρεσιών η οποία εφόσον δεν υφίσταται σήμερα , γίνεται κατασπατάληση δυνάμεων και άσκοπη καταπόνηση του ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε λογής μέτρα που λαμβάνει η αστυνομία.

Γ) Τέλος ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για το θέμα ανέγερσης νέου αστυνομικού μεγάρου Ημαθίας πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου για το οποίο το αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση μαζί του.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε πως σύντομα η Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας θα ενισχυθεί με υπηρεσιακά οχήματα, είτε με κατασχεμένα οχήματα που περιέρχονται στην κυριότητα του δημοσίου είτε μέσω προγραμμάτων του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ.

Αναφορικά με την αποδέσμευση αστυνομικών δυνάμεων από πάσης φύσεως αθλητικούς αγώνες διευκρινίστηκε πως αυτή θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα από όλους και για όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Το θέμα της κοστολόγησης υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί προτεραιότητα για την φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αυτό είναι κάτι που μας άφησε ικανοποιημένους.

Επίσης ο κ. Υπουργός μας ενημέρωσε σχετικά με το μισθολόγιο, αναφέροντας πως το Υπουργείο είναι σε επαφή με την Π.Ο.ΑΣ.Υ. και ότι το διάστημα αυτό πραγματοποιείται  μελέτη από πλευράς της , ώστε  σε συνεργασία το αμέσως προσεχές διάστημα  να παρουσιασθεί ένα νέο βαθμολόγιο -  μισθολόγιο το οποίο θα βάλει την αστυνομία σε μια νέα εποχή και θα άρει τις αδικίες του παρελθόντος.

Τέλος, ο κ. Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ημαθίας πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου καθώς και για νεοϊδρυθείσες υπηρεσίες για τις οποίες μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει σύντομα νέα συνάντηση.  

Κατηγορία Αστυνομικά

Φέτος τα κορίτσια της πόλης μας, μας προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις! Αξίζουν πολλά, πάρα πολλά... ίσως κάτι περισσότερο από την 2η θέση. Σε ένα πρωτάθλημα Β' Εθνικής, με μεγάλο ανταγωνισμό, αντιμετωπίζοντας έμπειρες ομάδες με θητεία ακόμη και στην Α2. Όπως για παράδειγμα η ομάδα που υποδεχθήκαμε ο Γ.Σ. Κοζάνης.

  Εκπληκτικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες από δύο πολύ ποιοτικές ομάδες. Ο ΓΑΣ μπήκε καλύτερα στον αγώνα εκμεταλλευόμενος την καυτή έδρα που δημιούργησαν οι φίλοι της ομάδας μας. 25-20 κι 1-0 σετ.

Δυστυχώς η συνέχεια του αγώνα δεν ήταν ανάλογη καθώς οι αθλήτριες μας χαλάρωσαν κι η ομάδα της Κοζάνης πίστεψε στην ανατροπή. Παίρνοντας εναλλάξ τα επόμενα σετ (19-25, 25-19, 21-25) οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ.

 Τα κορίτσια μας έχοντας ως 7ο παίκτη την κερκίδα αλλά και το δικό τους πάθος για την πολυπόθητη νίκη δεν αφησαν πολλά περιθώρια στην αντίπαλη ομάδα. Πήραν από νωρίς το προβάδισμα και το κράτησαν μέχρι τέλους. 15-10 και τεράστια νίκη για την ομάδα μας!

Μία νίκη που μας φέρνει στην 2η δεύτερη θέση. Ακολουθούν δύο πολύ δύσκολες αποστολές εκτός έδρας, από δύο ομάδες που μας "καταδιώκουν" βαθμολογικά, τον Πιερικό και τον Μεγ. Αλεξ. Γιαννιτσών.

Συγχαρητήρια στις αθλήτριες και των δύο ομάδων για το πλούσιο θέαμα που προσέφεραν.

Ευχαριστούμε πολύ το φίλαθλο κοινό για την συνεχή στήριξη της ομάδας μας.

Σετ: 25-20, 19-25, 25-19, 21-25, 15-10

Σύνθεση : Τόζογλου Γεύση, Αρνάκη Ελισσάβετ, Παπαεμμανουήλ Κωνσταντίνα, Χατζοπούλου Δήμητρα, Χουτζοπούλου Χριστίνα, Πουρλιοτοπούλου Βιβή, Χουτζοπούλου Κική, Παπαδήμα Νάσια, Παπαζήση Αλεξάνδρα, Ντούφα Στέλλα, Μάρτου Κατερίνα, Τρύπου Έλσα

Αποτελέσματα 

ΓΑΣ Αλεξάνδρεια – ΓΣ Κοζάνη 3-2 (25-20, 19-25, 25-19, 21-25, 15-10)

ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης – ΑΠ Καστοριάς 3-2 (25-23, 25-19, 22-25, 15-25, 15-10)

ΓΣ Γρεβενών – ΣΦΚ Πιερικός 1-3 (18-25, 25-13, 24-26, 24-26)

ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών – ΠΑΣ Ίκαρος Έδεσσας 3-2 (14-25, 25-17, 18-25, 25-20, 15-13)

Βαθμολογία Β'Εθνικής 

1. ΠΑΣ Ίκαρος Έδεσσας 24

2. ΓΑΣ Αλεξάνδρεια 19

3. ΓΣ Κοζάνης 18

4. ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών 17

5. ΣΦΚ Πιερικός 15

6. ΓΣ Γρεβενών 8

7. ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης 4

8. ΑΠ Καστοριάς 3

Η επόμενη αγωνιστική ( 23.02.2020)

16:00 ΓΣ Κοζάνης – ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών

18:00 ΠΑΣ Ίκαρος Έδεσσας – ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης

18:00 ΑΠ Καστοριάς – ΓΣ Γρεβενών

18:00 ΣΦΚ Πιερικός – ΓΑΣ Αλεξάνδρειας

Κατηγορία Αθλητικά

Let’s party!!
Σας περιμένουμε να partάρουμε και να τσικνίσουμε παρέα στο Olive Bistro Wine Bar το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 20 Φεβρουαρίου 2020 στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας!!

Με ωραία διάθεση, μουσική, χορό προσαρμοσμένο με τα έθιμα της ημέρας!!
On Decks Dj: Pitsikas (Vinyl)

Μετά τις 21:00΄.


1aaaletspartyolive

Κατηγορία Επιχειρείν

Η παράδοση της Τσικνοπέμπτης θέλει σούβλες και σχάρες να παίρνουν… φωτιά από νωρίς, ενώ η μυρωδιά και το «νέφος» της τσίκνας που πλανάται στον αέρα μας… σέρνει από τη μύτη, σε ένα κατάστημα στην Αλεξάνδρεια όπου μπορείτε να προμηθευτείτε άριστης ποιότητας προϊόντα που θα κάνουν και τους γείτονες σας να θέλουν να έρθουν να σας κάνουν παρέα.

Πρόκειται για το ΚΟΤΗΜΑ που βρίσκεται στην οδό Αλ. Παπάγου 23 (έναντι Αστυνομικού Τμήματος) σε έναν ανανεωμένο και φιλόξενο χώρο όπου οι υπεύθυνοι σας προσκαλούν, να σας εξυπηρετήσουν και να δοκιμάσετε τα εκλεκτά παρασκευάσματά τους.

Στο κατάστημα θα βρείτε εξαιρετικό κοτόπουλο και πεντανόστιμα χωριάτικα λουκάνικα για μια πιο απολαυστική Τσικνοπέμπτη για εσάς και τους φίλους σας.

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα γευστικά προϊόντα που προσφέρει το ΚΟΤΗΜΑ και αφεθείτε στη γευστική μαγεία του τσικνίσματος με τα πιρούνια και τα μαχαίρια να παίρνουν φωτιά από τα λαχταριστά και καλοφτιαγμένα κραετοσκευάσματα.

Στο κατάστημα θα βρείτε καλοψημένα προϊόντα καθώς και νωπά.

Ψημένα προϊόντα

  1. Κοτόπουλο ολόκληρο
  2. Κοτόπουλο μισό
  3. Μπούτια
  4. Κοπανάκια
  5. Μηρός
  6. Μπιφτέκια
  7. Σουβλάκι
  8. Πουγκί
  9. Ρολά
  10. Κεμπάπ
  11. Σνίτσελ
  12. Κοτομπουκιές
  13. Γιουβέτσι
  14. Τηγανιά

Συνοδεύονται:

  1. Πατάτες τηγανητές
  2. Πατάτες Φούρνου
  3. Ρύζι

Νωπά προϊόντα

  1. Κοτόπουλο
  2. Κοτόπουλο μπούτι
  3. Κοπανάκι
  4. Μηρός
  5. Πλατάρι
  6. Φτερούγα
  7. Στήθος
  8. Φιλέτο στήθος
  9. Φιλέτο μπούτι
  10. Συκώτι
  11. Στομάχι
  12. Καρδιά
  13. Λουκάνικο
  14. Σνίτσελ
  15. Κοτομπουκιά
  16. Κοτομπέικον
  17. Σουβλάκι στήθος
  18. Σουβλάκι μπούτι
  19. Τηγανιά
  20. Ρολά/Ρολάκια
  21. Μποιφτέκι
  22. Κεμπαπάκι
  23. Κοτοσμυρνέικα
  24. Κιμάς

 ΚΟΤΗΜΑ

Αλ. Παπάγου 23Α, Αλεξάνδρεια

Τηλέφωνο: 2333027729

Κατηγορία Επιχειρείν

Όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ από δω και στο εξής θα πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή για το επίδομα γέννας. Αυτό σημαίνει ότι τα προνοιακά επιδόματα θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 28 Φεβρουαρίου.

Όπως συμβαίνει με όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, έτσι και τα προνοιακά επιδόματα θα έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας.

Την ίδια μέρα αναμένεται να πληρωθεί και το ΚΕΑ το οποίο μετονομάζεται σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, σύμφωνα με τις αλλαγές που συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας και δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου.

Ο ΟΠΕΚΑ αναλαμβάνει σταδιακά εννέα παροχές και προγράμματα που απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία:

α) Επίδομα κίνησης σε παραπληγικούς, τετραπληγικούς και ακρωτηριασμένους

β) Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος κ.λπ.

γ) Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά αναπηρία

δ) Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση

ε) Πρόγραμμα-οικονομικής-ενίσχυσης-παραπληγικών-τετραπληγικών-και-ακρωτηριασμένων-ανασφάλιστων-και-ασφαλισμένων-του-Δημοσίου

στ) Ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή – δρεπανοκυτταρική – μικροδρεπανοκυτταρική κ.λπ.) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία κ.λπ.), Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS)

ζ) Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης κωφών και βαρήκοων ατόμων

η) Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία όρασης

θ) Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση

ι) Οικονομική ενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών και μελών των οικογενειών τους

Κατηγορία Οικονομία

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατέθεσε χθες 17/02/2020 στους λογαριασμούς 170.394 δικαιούχων περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ για την συνδεδεμένη ενίσχυση.

Συμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων - ΟΠΕΚΕΠΕ την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόριος Βάρρας, στις 14-2-2020 πληρώθηκαν συνολικά 60.660.282,85 ευρώ.

Από αυτά, τα 55.815.813,06 ευρώ αφορούν σε συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Τα χρήματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πιστώθηκαν ως εξής:

Στην καλλιέργεια πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών, με ποσό 6.153.849,34 ευρώ σε 22.152 δικαιούχους.
Στην καλλιέργεια πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών σανοδοτικών ψυχανθών, με ποσό 23.958.310,88 ευρώ σε 67.856 δικαιούχους.
Στην καλλιέργεια βρώσιμων οσπρίων, με ποσό 4.542.932,91 ευρώ σε 11.496 δικαιούχους.
Στην καλλιέργεια σκληρού σίτου, με ποσό 11.231.860,76 ευρώ σε 23.993 δικαιούχους.
Στην καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων, με ποσό 2.668.052,98 ευρώ σε 380 δικαιούχους.
Στην καλλιέργεια καρπών με κέλυφος, με ποσό 3.551.412,73 ευρώ σε 28.799 δικαιούχους.
Στην καλλιέργεια μήλων, με ποσό 3.709.393,46 ευρώ σε 7.434 δικαιούχους.

Επίσης, τονίζεται πως καταβάλλονται συμπληρωματικές πληρωμές για το καθεστώς βασικής ενίσχυσης ύψους 3.031.717,30 ευρώ σε 6.245 δικαιούχους, για την πράσινη ενίσχυση ύψους 1.354.596,09 ευρώ σε 1.510 δικαιούχους και για τους νέους γεωργούς ύψους 228.245,20 ευρώ σε 466 δικαιούχους.

Κατηγορία Αγροτικά
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας