alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020

Ο Λαογραφικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος "Ο Αμάραντος" σας προσκαλεί στον Ετήσιο χορό του το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα δεξιώσεων "Κάστρο" στην Αλεξάνδρεια.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 07/02/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Το κύμα ψύχους άφησε στο «ψυγείο» χθες την χώρα και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και σήμερα. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν, έστω και παροδικά στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική Ελλάδα. Από το απόγευμα αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές της Θράκης. Τοπικές βροχές και χιονόνερο θα σημειωθούν στα ανατολικά, τα νότια και τα Δωδεκάνησα, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Αντίθετα, πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί στα δυτικά και την Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, καθώς μέχρι την Κυριακή αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία. Παράλληλα, θα παραμείνουν και οι θυελλώδεις άνεμοι, που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Χιόνια και σήμερα στην Αττική- Πότε αναμένεται βελτίωση

Η κακοκαιρία χτύπησε και την Αττική χθες καθώς χιόνισε τόσο στην Πάρνηθα, όσο και στα βόρεια προάστια την νύχτα. Και σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές των βορείων προαστίων με χαμηλότερο υψόμετρο. Βροχές και χιονόνερο αναμένονται στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο, αλλά από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση του καιρού, καθώς τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά.
Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το βράδυ με χιονόνερο ή χιόνι στη Θράκη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 (μείον τρεις) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -12 (μείον δώδεκα) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα). Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Από το απόγευμα αίθριος. Aνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και νωρίς το πρωί στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 00 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Γενικά

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Ειδικού σχολείου Αλεξάνδρειαςς, με την παρουσία γονέων , μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η εκδήλωση για την κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα όμορφο κλίμα , (παρά την απουσία αρκετών μαθητών λόγω γρίπης) και συνοδεύτηκε από κεράσματα στους μαθητές ,γονείς και εκπαιδευτικούς.

IMG 20200206 125851

Στη λιτή αλλά ζεστή ατμόσφαιρα του σχολείου, η εκδήλωση αυτή ήταν μία ακόμη αφορμή για να συναντηθούν οι γονείς και εκπαιδευτικοί και να συζητήσουν τα σημαντικά θέματα που αφορούν τη σωστή λειτουργία του σχολείου μας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι γονείς και ο καλύτερος συντονισμός που πρέπει να γίνει ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους μαθητές.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί παράδοση για το σχολείο και ως σκοπό έχει τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την ανταλλαγή ευχών για μια καλύτερη χρόνια με λιγότερα προβλήματα για τους μαθητές και το σχολείο μας και για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη και πιο κοντά στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Προκηρύσσει τη διαδικασία
για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 9:00 μ.μ.

Η Δ.Ε.Υ.Α  Αλεξάνδρειας  ανακοινώνει ότι  σήμερα στις 06/02/2020  ημέρα  Πέμπτη  και  ώρα  : από  09:00 π.μ  έως και 13:00  μ.μ , θα   γίνει  διακοπή νερού στη Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου λόγω αποκατάστασης βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα  τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης  .
 
 
 
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .
 
 
 
 
 
 
Εκ της Τεχνικής
   Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ ΑΛ
                                                                       

Την κατανομή κοινωνικού μερίσματος 2019 σε επιπλέον 107.000 νοικοκυριά έως το τέλος Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε από τη Βουλή, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Είχε προηγηθεί «μπαράζ» καταγγελιών αναγνωστών της aftodioikisi.gr αναφορικά με τα αποτελέσματα των ενστάσεων ενώ έως σήμερα, το αρμόδιο υπουργείο δεν είχε δώσει καμία απάντηση επί του θέματος.

«Πηγές» ωστόσο του υπουργείου, διέρρευσαν ότι η ΗΔΙΚΑ «είναι ακόμη στην διαδικασία επεξεργασίας των ενστάσεων»! Οι ίδιες πηγές μάλιστα συνέστησαν «υπομονή» στους δικαιούχους.

Σύμφωνα ωστόσο με τον κ. Βεσυρόπουλο και όσα είπε στη Βουλή με τον ίδιο, θα χρήματα θα πάρουν νοικοκυριά, τα οποία βάσει των διασταυρώσεων που έγιναν στα αρχεία των ενστάσεων και των απορριφθέντων αιτήσεων, διαπιστώθηκε ότι πληρούν τις προϋποθέσεις που έθετε η νομοθετική ρύθμιση για να καταστεί κανείς δικαιούχος, αλλά η αίτησή τους απορρίφθηκε από το ηλεκτρονικό σύστημα εξαιτίας παραλήψεων στις φορολογικές δηλώσεις ή λαθών των ίδιων κατά την υποβολή της αίτησης.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Βεσυρόπουλος πρόκειται για δικαιούχους που έκαναν τα εξής λάθη:

-δεν είχε δηλωθεί ΑΦΜ εξαρτώμενων μελών στη φορολογική δήλωση

-είχε υποβληθεί εκπρόθεσμα κάποια φορολογική δήλωση των τελευταίων 7 ετών

-η αίτηση υποβλήθηκε από το εξαρτώμενο μέλος αντί από τον γονέα

– είχε δηλωθεί λάθος IBANΚ

«107.000 νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι και γι’ αυτούς τους λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, διαβεβαιώνω ότι έως τέλος Φεβρουαρίου θα το λάβουν», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κατά τη συζήτηση επί της κύρωσης της ΠΝΠ για το κοινωνικό μέρισμα του 2019 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι η διανομή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του 2019 κατέστη δυνατή χάρη στη συνετή διαχείρισης της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία κατάφερε να αυξήσει το ποσό και τον αριθμό των δικαιούχων, ενώ «κάρφωσε» τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε αφήσει ούτε ένα ευρώ για μέρισμα στο τέλος του προηγούμενου χρόνου επειδή: «νόμιζε ότι με πρακτικές άλλων εποχών θα περιόριζε την έκταση της εκλογικής του ήττας».

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζουμε ότι δικαιούχοι των 700 ευρώ είναι:
– Οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.

– Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

– Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ’ αυτή την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.

– Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ)

Κατηγορία Οικονομία

Η διεύρυνση γίνεται με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την επιτυχημένη εφαρμογή του μέτρου στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος και αποσκοπεί

στον περιορισμό των αναίτιων μετακινήσεων εκατοντάδων χιλιομέτρων των αγροτών, μέσω της αποκέντρωσης των υπηρεσιών του τ.ΟΓΑ και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων

και της εξυπηρέτησης στα τοπικά υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ-Μισθωτών σε κάθε πρωτεύουσα νομού.

Αναλυτικά, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους οι αγρότες θα εξυπηρετούνται για θέματα Ασφάλισης-Εισφορών , Μητρώου και Ασφαλιστικής Ικανότητας ως εξής:

Οι 59.274 αγρότες της Δυτικής Ελλάδος, θα μπορούν ανάλογά με τον τόπο κατοικίας τους να εξυπηρετούνται από τις ακόλουθες δομές:

ΠΑΤΡΑ - Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Αχαΐας, Γούναρη & Κορίνθου 331 Τ.Κ 26 222
MEΣOΛOΓΓI - Γ΄ Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Αιτωλοακαρνανίας, Δ. Σιδέρη 10 Τ.Κ 30200
ΠΥΡΓΟΣ - Β' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Ηλείας, Μυστρά 7 Τ.Κ. 27 100
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ - Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Κεφαλληνίας Ιθάκης Λεωφ. Βεργωτή & Αντίνωρος Τ.Κ 28 100
ΛΕΥΚΑΔΑ - Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Λευκάδας, Πεφανερωμένης 2 Τ.Κ.31 100
ΖΑΚΥΝΘΟΣ - Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Ζακύνθου Γλάδστωνος 6., Τ.Κ. 29 100


Οι 89.394 αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας θα μπορούν να εξυπηρετούνται ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους από τις ακόλουθες δομές:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 15 - 17 Τ.Κ 54 624
ΒΕΡΟΙΑ - Α' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Ημαθίας, Εμμανουήλ Παππά 22 Τ.Κ 59 100
ΚΙΛΚΙΣ - Β' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Κιλκίς, Γιαλαμίδη 1 Τ.Κ 61 100
ΕΔΕΣΣΑ - Β' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Πέλλας, Φλωρίνης 2 Τ.Κ 58 200
ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Πιερίας, Π. Κανελλοπούλου 1 Τ.Κ 60132
ΣΕΡΡΕΣ - Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Σερρών, Πρίγκιπος. Χριστοφόρου 25 Τ.Κ 62 122
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ - Α' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Χαλκιδικής, Στρατή Μυριβήλη 4 Τ.Κ 63 100
Οι παραπάνω δομές θα αναλάβουν εντός του Φεβρουαρίου την εξυπηρέτηση των αγροτών και σε θέματα παροχών, ενώ παραμένει ενεργό το δίκτυο των ανταποκριτών του τ. ΟΓΑ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ

Κατηγορία Αγροτικά

Η θερμοκρασία έχει πέσει και διανύουμε πλέον κι επίσημα τον χειμώνα ,γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη για πετρέλαιο θέρμανσης και σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση.

Κατηγορία Επιχειρείν

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας