alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020
 Στην κατάργηση του προγράμματος voucher για τους επιστήμονες προχωρά η κυβέρνηση μετά τον σάλο των αντιδράσεων.
Με την κυβερνητική εικόνα να πλήττεται και τον ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνει το θέμα ψηλά υπήρξε παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού.
 
 
Τι θα γίνει με τα 600 ευρώ που θα έπαιρναν οι επιστήμονες.

Με την εξάπλωση του κορονοϊού να έχει επηρεάσει καταλυτικά την καθημερινότητα μας και με τα εστιατόρια

να έχουν κατεβάσει ρολά με απόφαση του Υπουργείου Υγείας

για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας για το προσεχές διάστημα, οι ώρες που περνάμε αναγκαστικά στο σπίτι

είναι ατελείωτες και πρωτοποριακές λύσεις για τις διατροφικές ανάγκες αποτελούν το take away και το delivery.

Το Olive Bistro Wine Bar δεν θα μας στερήσει το μοναδικό γευστικό μενού του, ούτε την περίοδο της καραντίνας

αφού αναταποκρίθηκε άμεσα στη νέα πραγματικότητα
και με αυξημένη αίσθηση καθήκοντος προς όλους τους φίλους και πελάτες του, το αγαπημένο και πολύ ¨νόστιμο¨ Olive

αποφάσισε να υπερβεί τις συνήθεις πρακτικές του, ώστε να συνεχίζουμε όλοι να απολαμβάνουμε τις γεύσεις του στο χώρο μας!
Έτσι, από την Παρασκευή 24 Απριλίου, και μέχρι νεωτέρας, θα είναι ανοικτό για να εξυπηρετεί τους φίλους - πελάτες του

με τις υπηρεσίες take away και delivery μόνο...τώρα που μένουμε σπίτι...

Αυτή τη φορά... έρχεται το Olive Bistro Wine Bar στο σπίτι μας...σε επόμενη ανάρτηση θα σας δείξουμε το μενού και τον τρόπο επικοινωνίας!!!

Κατηγορία Επιχειρείν

Φρόσω Καρασαρλίδου: «Πάρτι» στο σκοτάδι από την Κυβέρνηση για την κατανομή διαφημιστικών κονδυλίων 11 εκ. ευρώ - Τηρήθηκαν οι όροι υπέρ των Περιφερειακών ΜΜΕ;

Με ανησυχία διαβάζουμε την ανακοίνωση του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) ότι εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που περνάει η χώρα, η κυβέρνηση διαμοίρασε 11εκ ευρώ χωρίς να τηρηθούν οι προϋποθέσεις που διασφαλίζουν διαφάνεια και ισόρροπη κατανομή των διαφημιστικών κονδυλίων. Ο Σύνδεσμος, εκφράζει δικαίως τον φόβο, να εξελιχθεί η κατανομή της κρατικής διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό, σε "πάρτι" πολιτικής συναλλαγής και απευθείας αναθέσεων διαφημιστικών δαπανών με αδιαφανείς όρους. Είτε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε τη δημιουργία και τήρηση Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, για την αντιμετώπιση της ανομίας στο διαδίκτυο, ενώ η κατανομή της κρατικής διαφήμισης, τηρούσε την ποσόστωση καταβολής του 70% για τα Μέσα πανελλαδικής εμβέλειας και του 30% υπέρ των Μέσων της περιφέρειας. Όμως, όπως καταγγέλλει και ο ΣΗΠΕ, η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν εφάρμοσε την ποσόστωση του 30% υπέρ του Περιφερειακού Τύπου, αλλά η δαπάνη διακινήθηκε μέσω ιδιωτικής διαφημιστικής εταιρείας, χωρίς οι σχετικές αναθέσεις να αναρτηθούν στη «Διαύγεια».

Επιπλέον, θα έπρεπε εδώ και 7 μήνες να έχει αποδοθεί ποσό 4εκ. ευρώ, εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό του 2019 από το πρόγραμμα Ενίσχυσης του Τύπου (2019-2023). Κάτι που είχε νομοθετήσει και υλοποιούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με προϋπολογισμό 16 εκ. για την ενίσχυση των Περιφερειακών ΜΜΕ (έντυπων και ηλεκτρονικών), που δίνουν καθημερινή "μάχη" ενημέρωσης αλλά και επιβίωσης, στον τόπο τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως η ενίσχυση πρέπει να δοθεί αποφασιστικά, ώστε να στηριχθεί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο αγώνας του Τύπου για ενημέρωση των πολιτών. Πρέπει όμως, κόμματα και πολίτες να γνωρίζουν ποιος παίρνει τι. Αυτό για μας, είναι αδιαπραγμάτευτο, καθότι το μείζον πρόβλημα δεν είναι ότι η κυβέρνηση προχωρά σε επιλεκτική ενίσχυση του Τύπου με πρόσχημα τον κορωνοϊό, αλλά ότι το πράττει εκτός θεσμικού πλαισίου και στο σκοτάδι.

Και αυτό αποτελεί μέγα θέμα Δημοκρατίας και πολυφωνίας. Γι’ αυτό επιμένουμε και συνεχίζουμε να ρωτάμε, ποια κριτήρια και όροι τηρήθηκαν στην κατανομή του κρατικού κονδυλίου και πότε θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης που αναμένουν εναγωνίως τα περιφερειακά ΜΜΕ;

Φρόσω Καρασαρλίδου

Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 περί ώρα 10.00 στο 1ο χλμ. Αλεξάνδρειας - Βέροιας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Το Δ. Σ., ποδοσφαιριστές και τα μέλη της Α. Ε. Αλεξάνδρειας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον πρώην Πρόεδρο

της ομάδος μας Ουσταμπασίδη Ιωάννη, αλλά και στην οικογένεια του ξαφνικά εκλιπόντος Ουσταμπασίδη Γεωργίου.

Καλό Παράδεισο..

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Α.Ε. Αλεξάνδρειας

Κατηγορία Αθλητικά

Ξεκινάει στις 23 Απριλίου η ηλεκτρονική διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ του OAED σε 168.000 μακροχρόνια ανέργους. Μέχρι και τις 3 Μαΐου η επιβεβαίωση ή η καταχώριση IBAN των δικαιούχων με κωδικούς taxisnet στο gov.gr.

ΟΑΕΔ επίδομα 400 ευρώ: Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, ξεκινάει η διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ που απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020, παραμένουν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 (ημερομηνία δημοσίευσης της ΚΥΑ) και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας. Περισσότεροι από 168.000 άνεργοι, σχεδόν το 1/3 του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων, πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνεται μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση των στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) των δικαιούχων που θα ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου:

Οι περίπου 90.000 δικαιούχοι που έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμετοχή σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.), θα μπορούν είτε να επιβεβαιώσουν το ΙΒΑΝ είτε να καταχωρίσουν νέο ΙΒΑΝ μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ θα καταβληθούν μετά τις 3 Μαΐου στο ΙΒΑΝ που είναι ήδη καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ.
Οι περίπου 78.000 δικαιούχοι που ΔΕΝ έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους μέχρι και την Κυριακή 3 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν μπορούν να καταβληθούν.

Οι δικαιούχοι, δηλαδή όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι του ΟΑΕΔ από 12 έως 24,5 μήνες και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia και να επιλέξουν το σύνδεσμο Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Με λίγα λόγια η διαδρομή θα είναι: Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους Μόνο οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ.

Η είσοδος στη φόρμα επιβεβαίωσης ή καταχώρισης IBAN, όπως και σε όλες τις e-υπηρεσίες του Οργανισμού που παρέχονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr, γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

Οι πληρωμές θα εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 2-4 εργάσιμων ημερών μετά την επιβεβαίωση ή την καταχώριση του ΙΒΑΝ. Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΟΑΕΔ είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Κατηγορία Οικονομία

Η διαδικασία άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού περιλαμβάνει δύσκολες εξισώσεις τις οποίες καλούνται να λύσουν τις επόμενες ημέρες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και η task force του Μεγάρου Μαξίμου.

Απομένουν πολλές λεπτομέρειες που θα πρέπει να διευθετηθούν μέχρι την ανακοίνωση του σχεδίου μετάβασης στην κανονικότητα από τον Πρωθυπουργό στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ένα προσχέδιο, όμως, ήδη υπάρχει στο συρτάρι του κ. Μητσοτάκη και περιγράφει τα βήματα που θα ακολουθήσουμε για την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 4 Μαΐου θα ανοίξουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και καταστήματα λιανεμπορίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να πάρει σταδιακά εμπρός η οικονομία, αλλά, ταυτόχρονα να βελτιωθεί και η ψυχολογία των πολιτών που παραμένουν σε καραντίνα σχεδόν δύο μήνες. Το άνοιγμα θα συνοδευτεί από συγκεκριμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, όπως η χρήση μάσκας και η εξυπηρέτηση συγκεκριμένου αριθμού πελατών ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.

Το «αγκάθι» με τα σχολεία- Πότε θα ανοίξουν καφέ και εστιατόρια

Μεγάλο αγκάθι αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων. Είναι ένα θέμα στο οποίο υπάρχουν αντικρουόμενες εισηγήσεις από την πλευρά των επιστημόνων και την τελική απόφαση θα λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επανέναρξη των μαθημάτων για την Τρίτη Λυκείου στις 11 Μαΐου και η διεξαγωγή των Πανελληνίων στα τέλη Ιουνίου και έχει ήδη γίνει η προετοιμασία για την αύξηση των αιθουσών που θα χρησιμοποιηθούν για να υπάρχουν οι κατάλληλες αποστάσεις μεταξύ των εξεταζόμενων. Ερωτηματικό παραμένει να θα ανοίξουν οι άλλες τάξεις του Λυκείου και τα Γυμνάσια, ενώ, νηπιαγωγεία και δημοτικά το πιθανότερο είναι να παραμείνουν κλειστά.

Καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες αναμένεται να ανοίξουν προς τα τέλη Μαΐου μόνο με τραπεζάκια έξω... Η βασική εισήγηση προβλέπει περιορισμένο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες αποστάσεις και η τοποθέτηση τους μόνο στον εξωτερικό χώρο των καταστημάτων.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για τους ηλικιωμένους

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει ειδική μέριμνα για άτομα άνω των 65 ετών και όσους πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, καθώς κινδυνεύουν περισσότερο αν μεταδοθεί σε αυτούς ο κορωνοϊός. Γι’ αυτό θα παραταθεί για τις συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών ο περιορισμός στις μετακινήσεις, ώστε να προστατευθούν. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το sms στο 13033 θα παραμείνει στη ζωή μας για αρκετό καιρό ακόμα. Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα απαιτείται για την μετακίνηση μας η χρήση του sms, με παράλληλη διεύρυνση των αναγκών που θα καλύπτουν οι έξι κατηγορίες που υπάρχουν σήμερα.

Τι θα ισχύσει για ΜΜΜ και Τουρισμό- Η λύση των μαζικών τεστ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους υπουργούς σε τηλεδιάσκεψη
Αρση ενός μέτρου κάθε φορά, πιθανότατα από 4 Μαΐου -Το χρονοδιάγραμμα που εξετάζει η κυβέρνηση

Η πιο σύνθετη άσκηση είναι οι μεταφορές και ο τουρισμός που έχουν και άμεση συνάρτηση μεταξύ τους. Η απελευθέρωση των μετακινήσεων θα είναι από τα τελευταία μέτρα που θα αρθούν. Για τις μαζικές μετακινήσεις αναμένεται να θεσπιστούν συγκεκριμένα μέτρα ασφάλειας, ενώ το πιο δύσκολο κομμάτι είναι οι αερομεταφορές, που αποτελούν και κλειδί για τον τουρισμό. Η «έξυπνη λύση» που συζητείται, αλλά απαιτεί συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο, είναι η μαζική χρήση των τεστ. Δηλαδή, η πραγματοποίηση γρήγορου τεστ για τον κορωνοϊό τόσο στην χώρα αναχώρησης, όσο και στην χώρα άφιξης. Απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η άμεση δημιουργία ενός αξιόπιστου γρήγορου τεστ και η προμήθεια των αναγκαίων ποσοτήτων.

Έτσι, σε πρώτη φάση το βάρος θα δοθεί στον εσωτερικό τουρισμό και τους κανόνες που θα διέπουν την λειτουργία ξενοδοχείων και οργανωμένων πλαζ και έπειτα η τόνωση του εξωτερικού τουρισμού και εφόσον έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες.
Σήμερα αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των 28 λοιμωξιολόγων για να συζητήσει τις τελικές προτάσεις προς την κυβέρνηση τόσο για την μετάβαση στην επόμενη μέτρα, όσο και για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται. Ανάλογες συνεδριάσεις, για το Στρατηγικό Σχέδιο Σταδιακής Μετάβασης, γίνονται και στο Μέγαρο Μαξίμου που εξετάζει και τρόπους ενημέρωσης των πολιτών για την νέα κανονικότητα που ακολουθεί την άρση των μέτρων. Μια νέα κανονικότητα, πολύ διαφορετική από αυτήν που ζούσαμε πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού στην ζωή μας. Η τήρηση των αποστάσεων, η αποφυγή χειραψιών και οι κανόνες υγιεινής είναι οι ελάχιστοι κανόνες που θα μας συντροφεύουν μέχρι την ανακάλυψη του φαρμάκου και του εμβολίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: iefimerida.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας