alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020

Σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κ. Παναγιώτης Χαρέλας αναφέρει:

¨Έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε, με την αγάπη που συνεχίζουν να μας δείχνουν οι συνάνθρωποι μας, εξοπλίζοντάς μας μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι και ο εξοπλισμός που μας προσφέρθηκε από την επιχείρηση Ε.ΚΡ. Ο.ΕΛ. εκκοκκιστήρια και εμπορία σιτηρών από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων η ανταπόκριση της ήταν άμεση και άμεση ήταν και η διάθεση από μέρους μας των θερμικών καμερών

στις Υπηρεσίες όπου ήταν αναγκαίες για να τις παραλάβουν τα περιπολικά που επιχειρούν την νύχτα.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Ευάγγελο Κρουστάλλη που στέκεται δίπλα μας σε μια τόσο σημαντική στιγμή.

Έβρος 8 Απριλίου

 

 

 

Κατηγορία Αστυνομικά

Μπλόκο στη μεταφορά του Αγίου Φωτός στα σπίτια των δημοτών που ξεκίνησε από τον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης (σ.σ. και συνεχίστηκε στους δήμους Ναυπλιέων και Διστόμου -Αράχωβας) βάζει η κυβέρνηση. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς «αν και αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη αυτή δεν μπορούμε να το επιστρέψουμε, γιατί κινδυνεύει να δώσει λάθος μήνυμα, με εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες εθελοντές των δήμων να κινούνται στους δρόμους, προκειμένου να φέρουν το Άγιο Φως στα σπίτια». Παράλληλα αποκάλυψε ότι ότι στο επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του τόνισε ότι απαγορεύονται ανάλογες δράσεις από τους δήμους.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι από τις 6 σήμερα το απόγευμα η αστυνομία έχει τοποθετήσει σημεία ελέγχου στα διόδια, σε παραδρόμους εθνικών οδών αλλά και σε περιφερειακούς δρόμους σε 24ωρη βάση, προκειμένου να «μπλοκαριστεί» οποιαδήποτε έξοδος. Σε 24ωρη βάση θα κάνει ελέγχους και το λιμενικό στους πορθμειακούς σταθμούς, ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα γίνεται σε λιμάνια, σε αεροδρόμια, σταθμούς ΚΤΕΛ και σιδηροδρομικούς σταθμούς. «Κανείς, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, δεν θα μπορεί να μετακινηθεί χωρίς την επίδειξη του Ε1» με εξαίρεση μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της Πολιτικής Προστασίας, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των τεχνικών των κρίσιμων υποδομών του κράτους, που θα πρέπει όμως να φέρει σχετικό φύλλο πορείας ή σχετική υπηρεσιακή βεβαίωση.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι εφόσον κριθεί από τους αστυνομικούς ότι η μετακίνηση εκτός νομού κατοικίας γίνεται καταχρηστικά και για αναψυχή προς την εξοχική κατοικία, το πρόστιμο των 150 ευρώ θα διπλασιάζεται, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το αυτοκίνητο θα επιστρέφει από εκεί όπου ξεκίνησε.

Παράλληλα, όπως είπε ο υφυπουργός, έως τις 27 Απριλίου αναστέλλεται η μετακίνηση προς και μεταξύ των νησιών είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, με εξαίρεση:

α) Μετακίνηση μόνιμων κατοίκων προς τον τόπο κατοικίας του

β) Μετακίνηση μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών για τις εξαιρέσεις Β1, Β2 και Β3 *προς τα μεγάλα νησιά (πχ από Σύμη προς Ρόδο, ή από Νίσυρο προς Κω) και όχι το αντίστροφο.

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι άτομα που χρησιμοποιούν Βεβαιώσεις εργοδότη Τύπου Α αλλά δεν απασχολούνται, γιατί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας

θα λογίζονται ως ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και θα επιβάλλεται στους εργοδότες το πρόστιμο των 10.500 ευρώ και σε αυτούς που εμφανίζονται ως εργαζόμενοι οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

Τέλος, προειδοποίησε όσους εργαζόμενους έχουν μόνιμη κατοικία στα χωριά τους να γνωρίζουν ότι, εφόσον μετακινηθούν το Πάσχα, έως την λήξη των μέτρων δεν θα μπορούν να επιστρέψουν.

Κι αυτό γιατί η βεβαίωση εργοδότη Τύπου Α΄ ισχύει μόνο για τις ώρες εργασίας και για τη μετακίνηση από το σπίτι στον τόπο εργασίας τους.

*Β1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Β2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Β3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, κατόπιν συνεργασίας με τους τοπικούς συνδέσμους Εμπόρων και Παραγωγών Λαϊκών αγορών, ανακοινώνει τα ονόματα των εμπόρων και των παραγωγών που έχουν δικαίωμα πώλησης στη Λαϊκή Αγορά της Μελίκης, για την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020:

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης υπέβαλλαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου, ώστε να ενταχθούν

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει τους δημότες, στους οποίους είχαν επιδοθεί στα χέρια τους κατασχετήρια, ως τρίτους για απαίτηση της Δ.Ο.Υ. Βέροιας από το Δήμο Αλεξάνδρειας τα εξής:

Προσοχή στη χρήση μάσκας και αποφυγή του συνωστισμού επεσήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού προχωρά αυτή την ώρα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή του με αποτέλεσμα να έχουμε 83 νεκρούς

από την αρχή της πανδημίας ενώ σημειώθηκαν ακόμη 52 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τα 1.884.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ παραμένουν 84 άνθρωποι.

Κατηγορία Υγεία

Καλοκαίρι θα κάνουμε, αλλά θα προετοιμαστούμε σκληρά για ενδεχόμενο νέο κύμα του ιού το φθινόπωρο, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για τη στήριξη που χρειάζεται η ελληνική οικονομία όταν θα περάσει η πανδημία για να ξανασταθεί στα πόδια της.

«Πλησιάζουμε το χρονικό ορόσημο και φτάνουμε σε νέες ανακοινώσεις όσον αφορά στα μέτρα που έχουν παρθεί για τον κορονοϊό.

Το ένα είναι για τα πρόστιμα και το άλλο για ενδεχόμενη παραβατική συμπεριφορά κάποιων που θα προσπαθήσουν να πάνε

στην επαρχία είτε από τις εθνικές οδούς είτε από τις παλιές εθνικές οδούς» είπε αρχικά.

«Για τα νησιά ξεκαθάρισε ότι «δεν επιβεβαιώνουμε διάφορα ρεπορτάζ που μιλούσαν για μαζικές αφίξεις σε νησιά.

Εχουμε ζητήσει από την ΑΑΔΕ να μας υποδείξει πόσοι ζήτησαν να αλλάξουν τόπο κατοικίας» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισε ότι «τα διόδια δεν κλείνουν, αλλά θα παρθούν αυστηρότερα μέτρα».

Για το αν θα υπάρχει μεγαλύτερη αστυνόμευση την Κυριακή του Πάσχα τόνισε: «Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε αυλή σε κάθε γειτονιά. Δεν ψήνουμε στις αυλές μας, το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό».

Για την άρση των μέτρων επεσήμανε: «Να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα μέχρι τις 27 Απριλίου και κατόπιν θα προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση μέτρων. Θα είναι μακρόσυρτη.

Οσο πλησιάζουμε στις 27 θα δούμε ποιοι περιορισμοί θα αρθούν πρώτοι».

Ξεκαθάρισε ότι με την παρούσα εικόνα: «Αν πάμε όπως πάμε τώρα, θα κάνουμε καλοκαίρι και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το φθινόπωρο όπου ενδεχομένως θα δεχτούμε και δεύτερο κύμα του κορονοϊού».

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις επιβεβαίωσε ότι «θα έχετε ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες μια δυο μέρες για την ύλη. Ο χρονικός ορίζοντας θα είναι το καλοκαίρι

κι όχι το φθινόπωρο, όσον αφορά στην περίοδο διεξαγωγής των πανελληνίων. Οσον αφορά γενικά τα σχολεία δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει. Υπάρχει συνεννόηση

σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και λαμβάνουμε όλες τις παραμέτρους υπόψιν».

Φαίνεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μέρα με την μέρα κερδίζουν το μεγάλο στοίχημα με την φονική πανδημία, με τα στρατόπεδα

να είναι θωρακισμένα απέναντι στην απειλή. Συνολικά, από την πρώτη ημέρα επιβολής των μέτρων από τον ΕΟΔΥ μέχρι και σήμερα,

οι Ένοπλες Δυνάμεις μετρούν 26 νοσούντες από τον κορονοϊό και έναν νεκρό, τον 45χρονο από την Ξάνθη, που άφησε την ζωή του στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του enikos.gr, 18 άτομα νόσησαν από τον Στρατό Ξηράς, 3 από την Πολεμική Αεροπορία και 5 από το Πολεμικό Ναυτικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η πλειοψηφία έχει βγει από το νοσοκομείο ή από το καθεστώς περιορισμού, έχοντας ξεπεράσει πλήρως τον ιό.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον Στρατό Ξηράς, 4 βρίσκονται είτε σε κατ´οίκον περιορισμό είτε στο νοσοκομείο.

Ο αξιωματικός από την Χίο που ήταν στην εντατική έχει πάριε εξιτήριο για το σπίτι του.

Σοβαρή είναι μόνο η περίπτωση ενός στελέχους από την Καστοριά που συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Το Πολεμικό Ναυτικό είχε 2 κρούσματα σε πλοία του Στόλου και 3 περιπτώσεις στο Ναυτικό Νοσοκομείο και το Επιτελείο.

Όλοι έχουν ξεπεράσει την περιπέτεια. Το ίδιο ισχύει και στην Πολεμική Αεροπορία, με τον αξιωματικό από το Επιτελείο,

όπως και οι δύο που επαναπατρίστηκαν από την Ιταλία, με ελαφρά συμπτώματα.

Φαίνεται, λοιπόν, πώς τα μέτρα που έχουν πάρει όλες οι μονάδες, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το ΓΕΕΘΑ,

μετά από συσκέψεις του Αρχηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τους Αρχηγούς των Επιτελείων, όχι μόνο θωράκισαν

το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και την κοινωνία, αφού τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μένουν μέσα στις μονάδες

αλλά κυκλοφορούν στις πόλεις, στα σπίτια τους, στις οικογένειές τους.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η απόφαση του υπουργού, Νίκου Παναγιωτόπουλου, να μεταθέσει όλες τις ΕΣΣΟ

(Εκπαιδευτική Σειρά Στρατεύσιμων Οπλιτών) για τα μέσα Ιουνίου αλλά και να ματαιώσει όλες τις άδειες,

αφαιρώντας το αντίστοιχο χρονικό διάστημα από το τέλος της θητείας.

 

Του Χρήστου Μαζανίτη www.enikos.gr

Κατηγορία Γενικά

Εγκύκλιο εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος για τον τρόπο τέλεσης των Θείων Λειτουργιών την περίοδο του Πάσχα, δίνοντας οδηγίες προς τους ιερείς και τους εφημέριους των ναών.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι απαγορεύεται η χρήση μεγαφώνων προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση πιστών έξω από τις Εκκλησίες, ενώ διευκρινίζει ότι η περιφορά του Επιταφίου κατά τη Μεγάλη Παρασκευή πρέπει να περιορισθεί αποκλειστικά εντός του Ιερού Ναού. Επίσης, αναφέρει ότι η τέλεση της Αναστάσεως να γίνει εντός του Ιερού Ναού, στις 12 η ώρα το βράδυ, ενώ προσθέτει ότι η χρήση των καμπάνων των Ιερών Ναών δεν είναι απαραίτητη κατά την έναρξη των ιερών Ακολουθιών, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής οπότε και σημαίνουν πένθιμα και κατά την Ανάσταση, όταν θα ψαλεί το "Χριστός Ανέστη" οπότε και θα σημάνουν χαρμόσυνα και πανηγυρικά. Στην εγκύκλιο τα μέλη της Συνόδου συνιστούν οι Θείες Λειτουργίες να είναι «λιτές και σεμνοπρεπείς».
Ολόκληρη η εγκύκλιος αναφέρει:

Σεβασμιώτατε ἐν Χριστῷ ἀδελφέ,

Γνωρίζομεν ὑμῖν ὅτι, εἰς τό Φύλλον τῆς Ἐφημερίδος τῆς Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β΄ 1178/6.4.2020), ἐδημοσιεύθη ἡ ὑπ᾿ ἀριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.23093 Κοινή Ὑπουργική Ἀπόφασις (Κ.Υ.Α.) τῶν Ὑπουργῶν Παιδείας καί Θρησκευμάτων καί Ὑγείας μέ θέμα: «Ἐπιβολή τοῦ μέτρου τῆς προσωρινῆς ἀπαγόρευσης τῆς τέλεσης κάθε εἴδους λειτουργιῶν καί ἱεροπραξιῶν στούς θρησκευτικούς χώρους λατρείας γιά τό χρονικό διάστημα ἀπό 12.4.2020 ἕως 20.4.2020», ἥν καί ἀποστέλλομεν ὑμῖν συνημμένως, παρακαλοῦντες διά τήν ἐφαρμογήν τῶν προβλεπομένων ἐν αὐτῇ.

Ὡσαύτως, γνωρίζομεν ὑμῖν ὅτι κατά τήν Συνεδρίαν τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τῆς 1ης μηνός Ἀπριλίου ἐ.ἔ., συνεζητήθησαν ἐκτενῶς τά περί τῆς τελέσεως τῶν ἱερῶν Ἀκολουθιῶν τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος καί ἀπεφασίσθησαν τά ἑξῆς:

1) Ἡ τέλεσις τῶν ἱερῶν Ἀκολουθιῶν, κατά τήν ἐν λόγῳ περίοδον, δέον νά εἶναι λιτή καί σεμνοπρεπής, συμφώνως πρός τό ἦθος καί τήν παράδοσιν τῆς Ὀρθοδόξου Καθολικῆς Ἐκκλησίας. Ἰδίως αἱ μεταδιδόμεναι ἀπό τῆς τηλεοράσεως ἤ τοῦ διαδικτύου ἱεραί Ἀκολουθίαι ἐπιβάλλεται νά πληροῦν τά προβλεπόμενα ὑπό τῆς Κ.Υ.Α., διά νά μή δώσωμεν οἱανδήποτε ἀφορμήν πρός κακεντρεχῆ σχόλια καί ψόγους. Ὑπενθυμίζομεν ὧδε τά ἤδη ὑμῖν ἐγνωσθέντα, διά τῆς ὑπ᾿ ἀριθ. 3016/ 2.4.2020 Συνοδικῆς Ἐγκυκλίου, περί ἀποφυγῆς τελέσεως συλλειτούργων καί φωτογραφικῶν στιγμιοτύπων ἀπό τάς ἱεράς Ἀκολουθίας, ὡς καί ἀπαγορεύσεως τῆς χρήσεως τῶν ἐξωτερικῶν μεγαφώνων τῶν Ἱερῶν Ναῶν.

Ἐπί πλέον, λόγῳ τῶν ἐκτάκτων συνθηκῶν τῶν ἡμερῶν ἐπιβάλλεται:

α) ἡ περιφορά τοῦ Ἐπιταφίου κατά τήν Μεγάλην Παρασκευήν ὅπως περιορισθῇ ἀποκλειστικῶς ἐντός τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ καί

β) ἡ τελετή τῆς Ἀναστάσεως γένηται ἐντός τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ, τήν συνήθη ὥραν, ἤτοι τήν 12ην τοῦ μεσονυκτίου τοῦ Μεγάλου Σαββάτου.

2) Ἡ χρῆσις τῶν κωδώνων τῶν Ἱερῶν Ναῶν δέν εἶναι ἀπαραίτητος κατά τήν ἔναρξιν τῶν ἱερῶν Ἀκολουθιῶν. Δύνασθε, ὅμως, νά κάμνητε χρῆσιν αὐτῶν κατά τήν ἡμέραν τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, ὅτε θά σημάνουν πενθίμως ὡς εἴθισται, καί κατά τήν τελετήν τῆς Ἀναστάσεως, ψαλλομένου τοῦ «Χριστός Ἀνέστη», χαρμοσύνως καί πανηγυρικῶς.

3) Tό ὡράριον ἁπασῶν τῶν ἱερῶν Ἀκολουθιῶν καί τῶν Θείων Λειτουργιῶν τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Ἑβδομάδος παραμένει κατά τό σύνηθες, μέ τήν ὑπόδειξιν ὅτι τό ἱερόν Εὐχέλαιον δέον ὅπως τελεσθῇ τήν πρωίαν τῆς Μεγάλης Τετάρτης, ἀντί τῆς Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, καί οὐχί κατά τό ἑσπέρας.

4) Αἱ θύραι τῶν Ἱερῶν Ναῶν θά παραμένουν κεκλεισμέναι κατά τήν διάρκειαν ἁπασῶν τῶν ἱερῶν Ἀκολουθιῶν. Αἱ θύραι θά ἀνοίγωνται τοὐλάχιστον δύο ὥρας μετά τό πέρας τῶν κατά τήν πρωίαν ἑκάστης ἡμέρας τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος ἱερῶν Ἀκολουθιῶν, ἤτοι ἀπό τῆς 11ης πρωϊνῆς ὥρας ἕως τήν 1ην μ.μ., πλήν τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, ὅτε, καί ἐξ αἰτίας τοῦ γεγονότος ὅτι αἱ ἱεραί Ἀκολουθίαι αὐτῆς περατοῦνται ἀργότερον, τό ἄνοιγμα τῶν θυρῶν γενήσεται ἀπό τῆς 1ης μ.μ. ὥρας ἕως τήν 5ην μ.μ.

5) Ἡ Ἱερά Σύνοδος ἐπισημαίνει ὅτι ἐπιτρέπεται, συμφώνως τοῖς θείοις καί ἱεροῖς Κανόσι καί παλαιοτέραις Ἀποφάσεσιν Αὐτῆς (βλ. σχετικῶς τήν ὑπ᾿ ἀριθ. 244/10.2.1917 Συνοδικήν Ἐγκύκλιον), ἡ κατ᾿ οἰκονομίαν λύσις τῆς αὐστηρᾶς νηστείας τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος, δι᾿ ὅσους ἐκ τοῦ Χριστεπωνύμου πληρώματος ὑφίσταται ἐπικρεμάμενος κίνδυνος κατά τῆς ὑγιείας καί τῆς ζωῆς των, ἰδίᾳ δέ τῶν ἐγκύων, τῶν λεχῶν, τῶν θηλαζουσῶν, τῶν γερόντων, τῶν ἐν ἀσθενείαις κατακειμένων καί τῶν ἀναρρωνυόντων. Καθίσταται σαφές ὅτι πρόκειται περί ἀναστολῆς ἐφαρμογῆς τοῦ ἱεροῦ Κανόνος καί οὐχί καταργήσεώς του, καί μόνον δι᾿ ὅσους ἔχουν προβλήματα ὑγείας.

Ταῦτα πάντα γνωρίζουσα ὑμῖν ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος, τονίζει τήν ἀπόλυτον ἀνάγκην διά τήν πιστήν τήρησιν αὐτῶν, ἥτις τυγχάνει ἀπαραίτητος καί ὡς πρός τήν διασφάλισιν τῆς ἐπεκτάσεως τῆς Ἀποφάσεως διά τήν τέλεσιν τῶν ἱερῶν Ἀκολουθιῶν εἰς ἅπαντας τούς Ἱερούς Ναούς καί τάς Ἱεράς Μονάς, ἔστω πρός καιρόν καί κατ᾿ ἄκραν ἐκκλησιαστικήν οἰκονομίαν «κεκλεισμένων τῶν θυρῶν» διά τούς πιστούς, καί μετά τήν 20ήν Ἀπριλίου ἐ.ἔ., ὁπότε λήγει ἡ ἰσχύς τῆς Κ.Υ.Α. Πρός τόν σκοπόν τοῦτον παρακαλεῖσθε ἅπαντες ὅπως ὑποδείξητε τά δέοντα πρός τούς ὑφ᾿ ὑμᾶς Ἐφημερίους, οἱ ὁποῖοι ὀφείλουν νά γνωρίζουν ὅτι ὑπό τοιαύτας κρισίμους στιγμάς, καθ᾿ ἅς διακυβεύεται ἡ ὑγίεια τῶν ἀνθρώπων, δέν ὠφελοῦν τάσεις αὐτονομήσεως ἀπό τῆς κοινῆς πορείας τῆς ἐκκλησιαστικῆς νηός, ἀλλ᾿ ἀπαιτεῖται πιστή ὑπακοή εἰς τάς ἀποφάσεις τῶν ἁρμοδίων ὀργάνων, συνεχεῖς καί θερμές προσευχές, ὡς καί εἰλικρινής καί ἔμπρακτος μετάνοια. Ἐπί δέ τούτοις, κατασπαζόμενοι τήν ὑμετέραν Σεβασμιότητα ἐν Κυρίῳ, διατελοῦμεν μετ' ἀγάπης.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας