alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020

Αστατος θα είναι και σήμερα ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες.

 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία καθώς τις πρωινές ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα, σημαντική πτώση, καθώς δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς, στα νότια και την δυτική Ελλάδα, με την θερμοκρασία να είναι κατά πολύ χαμηλότερη στις ορεινές περιοχές. Ιδιαίτερα χαμηλή αναμένεται να είναι στα κεντρικά και τα βόρεια, όπου θα υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα και σήμερα.

 

Για σήμερα αναμένοντα επίσης ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Από το απόγευμα ωστόσο, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, που την Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει και πάλι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

 

Η πρόγνωση του καιρού

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες, τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο Ιόνιο λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια στην αρχή της ημέρας, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και το πρωί στις Σποράδες και την Εύβοια τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία το απόγευμα στις Κυκλάδες ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6, σταδιακά όμως θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα δυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 με γρήγορη εξασθένηση. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Καιρός

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας , εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεση της ως προς την άμεση μετακίνηση των δύο συναδέρφων του πληρώματος του τμήματος ασφάλειας Αλεξάνδρειας, το οποίο εκτελούσε βάρδια τη νύκτα της 18/19 Μαΐου 2020 που έλαβε χώρα κλοπή κοσμηματοπωλείου στην Αλεξάνδρεια.

 

Οι αστυνομικοί ήρωες του Έβρου, που εκτέλεσαν το καθήκον τους με αυταπάρνηση κρατώντας όρθια την πατρίδα μας, είναι οι ίδιοι που κάθε μέρα και νύχτα περιπολούν στα όρια του νομού μας για την ασφάλεια των πολιτών, γεγονός που το έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη με τις συνεχείς συλλήψεις και εξιχνιάσεις αδικημάτων κυρίως στον τομέα των ναρκωτικών και κλοπών.

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, που εν μία νυκτί απώλεσε μεγάλο μέρος των κόπων και των θυσιών του και υπόσχεται πως το σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό των δραστών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

 

Οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι ο Έλληνας Αστυνομικός λειτουργεί για την ασφάλεια του πολίτη, στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Νόμων, χρειάζεται όμως δίπλα του αρωγό την πολιτεία, η οποία θα τον στηρίζει και θα του χορηγεί υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αντί να εκδίδει νόμους για την αποφυλάκιση δραστών παρόμοιων πράξεων που ακυρώνουν τις δικαστικές αποφάσεις και αναιρούν το γενικό και ειδικό προληπτικό αποτέλεσμα της επιβληθείσας ποινής.

 

astinomia21

Κατηγορία Αστυνομικά
Σύμφωνα με τον ν.4373/2016, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Φορέων, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θέτει για πρώτη φορά σε λειτουργία το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», το οποίο
Κατηγορία Αθλητικά

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ Δ1α/Γ.Π.οικ. 27805 της 30/04/2020 (ΦΕΚ Β / 1640) των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και Εσωτερικών, η ανάπτυξη των πάγκων των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών θα γίνεται σε απόσταση τουλάχιστον 5,00 μέτρων μεταξύ τους, με τον ενδιάμεσο χώρο ελεύθερο από αντικείμενα.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους από καταστήματα εστίασης, όπως εστιατόρια, καφέ κ.α. εν μέσω της κρίσης του

Αποζημιώσεις οι οποίες ξεπερνούν τα 34,8 εκατ. ευρώ θα πληρώσει αύριο, Παρασκευή 22 Μαΐου ο ΕΛΓΑ

Κατηγορία Αγροτικά

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην Ημαθία, όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα αξίας πάνω από 80.000 ευρώ

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 1 ημεδαπού άνδρα για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής

 

Μετά από μεθοδική έρευνα κατάφεραν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας να εξιχνιάσουν κλοπή από κοσμηματοπωλείο που έγινε πριν από 4 χρόνια στην Βέροια. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

 

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της 7ης Μαΐου 2016, επιβαίνοντας σε όχημα μαζί με συνεργούς του, προσέγγισαν το κοσμηματοπωλείο στην Βέροια και αρχικά τοποθέτησαν μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων κάθετα στον δρόμο, προκειμένου να αποτρέψουν τη διέλευση οχημάτων.

 

Στη συνέχεια έκοψαν τον μεταλλικό ρολό ασφαλείας και έσπασαν τον υαλοπίνακα του κοσμηματοπωλείου, αφαιρώντας από το εσωτερικό του καταστήματος διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση του ιδιοκτήτη.

 

Η αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, αλλά και η κατάλληλη αξιοποίηση ιχνών, πειστηρίων και βιολογικού υλικού, οδήγησαν στην ταυτοποίηση των στοιχείων του ημεδαπού άνδρα.

 

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, αλλά και για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του.

 

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Κατηγορία Αστυνομικά
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ
 

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας