alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 27/05/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός και σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου - Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι το Σάββατο.

 

Ο καιρός σήμερα

Άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τετάρτη 27 Μαΐου

 

ΑΤΤΙΚΗ


Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές καθώς και τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ


Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Ύφεση των φαινομένων το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ


Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες και στην Κρήτη τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Άστατος με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
’νεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ο καιρός την Πέμπτη 28 Μαΐου

 

Στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη τοπικές βροχές αρχικά στη Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες και την Κρήτη και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, το βράδυ όμως ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα φτάσουν στα πελάγη μετά το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα παρά την μικρή άνοδο που θα σημειώσει ως προς τις μέγιστες τιμές της.

 

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-05-2020


Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-05-2020


Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τη νότια νησιωτική χώρα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κατηγορία Καιρός

Το βράδυ της 26ης προς 27 Μαΐου, ανήμερα της απόδοσης της εορτής του Πάσχα τελέστηκε σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια εργασιών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μπήκε στην τελική ευθεία για την πιστοποίηση μιας πολύ σημαντικής θρησκευτικής, πολιτιστικής, προσκυνηματικής και τουριστικής διαδρομής: Τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» (In the footsteps of St Paul the Apostle of the nations). Δημιουργώντας ένα εταιρικό σχήμα με την Περιφέρεια της Πάφου στην Κύπρο και την Περιφέρεια Λάτσιο στην Ιταλία, οι τρεις χώρες παρουσιάζουν ένα κοινό τουριστικό προϊόν, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού στο Βέλγιο.

 

Όπως δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΠΚΜ Αλέξανδρος Θάνος, πρόκειται για την πρώτη πιστοποιημένη διαδρομή της Κεντρικής Μακεδονίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, η οποία θα συνδράμει στην τόνωση του τουρισμού στη μετα-κορονοϊό εποχή, καθώς έλκει πλήθος επισκεπτών από όλον τον κόσμο που θέλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του Απόστολου των Εθνών, γνωρίζοντας ταυτόχρονα και τα μέρη από όπου πέρασε. «Την ίδια ώρα, η συνεργασία που προέκυψε, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση δημιουργεί προϋποθέσεις ένταξης σε ευρωπαϊκά προγράμματα που θα συμβάλουν ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη του τουρισμού, τόσο στον τομέα της προβολής, όσο και των υποδομών", πρόσθεσε ο κ.Θάνος.

 

Με αφορμή το συνέδριο -επίλογο του έργου «Cult-RinG» - Πολιτιστικές Διαδρομές ως Επενδύσεις για Ανάπτυξη και Απασχόληση - Cultural Routes as Investments for Growth and Jobs που πραγματοποιήθηκε σήμερα μέσω του διαδικτύου, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν για μια ακόμη φορά τις εμπειρίες και τις απόψεις τους και ουσιαστικά σηματοδότησαν την ολοκλήρωση της εν λόγω προσπάθειας.

 

«Η εποχή που διανύουμε είναι πολύ ιδιαίτερη λόγω των νέων δεδομένων που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορονοϊός. Εκτιμώ ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να επενδύσουμε στην διαπεριφερειακή συνεργασία και στις συνέργειες σε επίπεδο ευρωπαϊκών χωρών αλλά και στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, καθώς το “ ήλιος-θάλασσα” δεν αρκεί», σημείωσε ο κ.Θάνος.

 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε επίσης αναφορά σε δύο υφιστάμενες πολιτιστικές διαδρομές πιστοποιημένες από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στις οποίες κατάφερε να συμμετάσχει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η πρώτη αφορά στην πολιτιστική διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης “ Iter Vitis” (Δρόμοι της Αμπέλου) και η δεύτερη στην πολιτιστική διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης “ Iron Curtain Trail” (Ποδηλατικό Μονοπάτι του Σιδηρού Παραπετάσματος). Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Iter Vitis θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην περιοχή ενώ το Iron Curtain Trail συνδυάζει τον ποδηλατικό τουρισμό με την ιστορία, καθώς περιλαμβάνει τα μνημεία του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, όπου εντάσσονται τα ελληνικά οχυρά του Ρούπελ κ.α., σύμφωνα με τον κ.Θάνο.

 

Σημειώνεται ότι το “ Cult-RΙnG: Cultural Routes as Investments for Growth and Jobs” (Πολιτιστικές Διαδρομές ως Επενδύσεις για Ανάπτυξη και Απασχόληση) είναι ένα έργο διαπεριφερειακής συνεργασίας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Europe, που αναδεικνύει την αξία των επενδύσεων στις ευρωπαϊκές πολιτιστικές διαδρομές και τη συνεισφορά της ανάπτυξης νέων πολιτιστικών διαδρομών στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχει, ως επικεφαλής του εταιρικού σχήματος, στο οποίο εκπροσωπούνται έξι ευρωπαϊκές Περιφέρειες και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού ως συμβουλευτικός εταίρος. Υπενθυμίζεται ότι το έργο Cult-RInG είχε επιλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως αντιπροσωπευτικό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

Δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε την Τρίτη, κατά την ημερήσια ενημέρωση, ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Συνολικά, τα κρούσματα από την εμφάνιση της πανδημίας ανέρχονται σε 2.892.

 

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο κατεγράφη ακόμη ένας θάνατος, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 173.

 

Το δυσμενές σενάριο με πιο χαλαρά μέτρα

 

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στον αριθμό των θανάτων στη χώρα, προτάσσοντας τα σενάρια που πιθανόν θα επικρατούσαν αν δεν είχαν ληφθεί τα περιοριστικά μέτρα στην έκταση που αποφασίστηκαν. Επικαλούμενος μελέτες, ανέφερε ότι, εάν η χώρα μας δεν είχε πάρει έγκαιρα μέτρα, σήμερα που μετρά 173 νεκρούς, η μέση τιμή τους θα ήταν 13.685, ενώ στο πιο αισιόδοξο σενάριο, θα έφταναν στους 7.065.

 

Τέλος στις «ζωντανές» ενημερώσεις - Το «αντίο» με Ελύτη

 

Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε το τέλος των ζωντανών καθημερινών ενημερώσεων, σημειώνοντας πως έως τα τέλη Μαΐου θα εκδίδονται γραπτές ανακοινώσεις για τις εξελίξεις.

 

«Τέσσερις μήνες μετά επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Θέλω κι εγώ σταδιακά να επιστρέψω στα δικά μου καθήκοντα», είπε, προσθέτοντας: «Αναπάντεχα και απροσδόκητα βρέθηκα κοντά σας και αισθάνθηκα κοντά σας. Στην πατρίδα μας, παρά τις απώλειες, ο εχθρός δεν είχε τον τελευταίο λόγο και γι΄αυτό δεν του κάνω τη χάρη να ξαναναφερθώ σε αυτόν. Αντέξαμε όλοι μαζί».

 

Επισήμανε πως όλο αυτό το διάστημα, με δυσκολότερη την περίοδο της καραντίνας παρέμεινε μαθητής περισσότερο, παρά καθηγητής. Σημείωσε δε πως υπήρξαν στιγμές που είπε «δεν γνωρίζω», ενώ βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλές αβεβαιότητες. «Κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις. Προσπάθησα να μην εμπλακώ σε έναν τέτοιο διάλογο», είπε ο κ. Τσιόδρας, ενώ επέλεξε να κλείσει με το ποίημα «Στην απλότητα κρύβεται η ευτυχία» του Οδ. Ελύτη:

 

«Μπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα

και με τα πιο μικρά..

Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.

Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές

Που οι χειμώνες έχουν πέτρινα, χιονισμένα σπίτια.

Που ξέρω ν' ανακαλύπτω τα κρυμμένα πετροράδικα στις κρυψώνες τους.

Μου φτάνει που μ' αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι.

Πολύ...

Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους.

Πολύ...

Που ξοδεύω τις ανάσες μου μόνο γι' αυτούς.

Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι.

Που δε με νοιάζει να με θυμούνται.

Που μπορώ και κλαίω ακόμα.

Και που τραγουδάω... μερικές φορές...

Που υπάρχουν μουσικές που με συναρπάζουν.

Και ευωδιές που με γοητεύουν...»

Κατηγορία Υγεία

Φέτος το καλοκαίρι σας περιμένουμε στην ανακαινισμένη Θερινή μας αίθουσα για να απολαύσετε ταινίες που αγαπήσατε.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει για τον Δήμο Νάουσας η προμήθεια καινοτόμων στεγάστρων λεωφορείων και η αναβάθμισή τους,

Ανοιχτή Επιστολή προς Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την Κάθετο προς Εγνατία και τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης απηύθυνε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου. Αναλυτικά:

 

Κύριε Περιφερειάρχη,

 

Εδώ και έξι μήνες ζητώ συνάντηση από εσάς προσωπικά και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ώστε να ενημερωθώ για σημαντικά ζητήματα της Ημαθίας. Δυστυχώς παρά τα επαναλαμβανόμενα αιτήματά μου, δεν υπήρξε μέχρι σήμερα ανταπόκριση, ούτε έχω λάβει καμία απάντηση. Σας απευθύνω λοιπόν ανοιχτή επιστολή για δυο πολύ σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της Ημαθίας και τη δημιουργία νέων κοινωνικών δομών για τη στήριξη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

1. Για τον δρόμο Έδεσσα - Σ.Σ. Νάουσας - Πατρίδα - Εγνατία

 

Ο δρόμος Έδεσσα - Σ.Σ. Νάουσας - Πατρίδα - Εγνατία είναι ένα κομβικό έργο υποδομής για την ανάπτυξη της Ημαθίας, έργο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, που δυστυχώς καρκινοβατεί ενώ θα μπορούσε να συμβάλει ουσιαστικά στην “έξοδο” της περιοχής της Νάουσας από την απομόνωση, τη βελτίωση των μεταφορών και των συγκοινωνιών και τη δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Πέρα από το τμήμα Νάουσα - Πατρίδα, το οποίο κατασκευάστηκε μεν, αλλά είναι ουσιαστικά “δώρον-άδωρον” για τους μετακινούμενους, που χρησιμοποιούν μόνο τα τέσσερα από τα έξι του χιλιόμετρα, παραμένουν ακόμη ανεκτέλεστα τα τμήματα Πατρίδα - Εγνατία και Νάουσα- Έδεσσα, καθώς και ο ανισόπεδος κόμβος Μονοσπίτων, που θα συνδέσει την αρχή του κατασκευασμένου τμήματος με την πόλη της Νάουσας.

 

Ως θετική καταγράφεται η πρόσφατη ανάθεση της μελέτης για το τμήμα Πατρίδα - Εγνατία Οδός, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής της τους 18 μήνες. Παραμένει όμως το μεγάλο ερώτημα, τι θα γίνει μετά. Τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση υλοποίησης του έργου που είναι το μεγάλο ζητούμενο και για το οποίο δεν έχουμε ακόμη κάποια ενημέρωση από την Περιφέρεια.

 

Ειδικότερα για τον κόμβο των Μονοσπίτων, είναι ένα έργο χαμηλού προϋπολογισμού που έχει έτοιμη μελέτη και άρα μπορεί άμεσα να εκτελεστεί. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 6 εκατομ. ευρώ, πλην των απαλλοτριώσεων που εκτιμώνται σε 1 εκατομ. ευρώ περίπου. Το έργο αυτό πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος να κατασκευαστεί γιατί, εκτός των άλλων, η υφιστάμενη κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους τροχαίων ατυχημάτων.

 

Εύχομαι τη φορά αυτή να υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλευρά σας, ώστε να ενημερωθεί και ο λαός της Ημαθίας για τις προθέσεις και τις ενέργειές σας. Η Ημαθία έχει ανάγκη από σημαντικά έργα και θέλει την Περιφέρεια αρωγό των προσπαθειών για την ανάπτυξή της.

 

 

2. Για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

 

Κύριε Περιφερειάρχη,

 

Όπως γνωρίζετε, χιλιάδες οικογένειες και γονείς, βιώνουν τραγικές καταστάσεις ανασφάλειας, αγωνίας και ψυχικής ταλαιπωρίας, από την απουσία ενός κράτους πρόνοιας που θα ήταν ικανό να εξασφαλίσει μια ποιοτική διαβίωση για το ανάπηρο παιδί τους, κυρίως όταν αυτοί δε θα μπορούν να το φροντίσουν λόγω γηρατειών ή θανάτου.

 

Η ανάγκη για ένα μόνιμο μηχανισμό υποστήριξης αυτών των ανθρώπων και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους, καθιστά επιτακτική την ανάγκη αύξησης των υποδομών και ενίσχυσης της λειτουργίας των ΣΥΔ (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) μέσα από την εξεύρεση χρηματοδότησης, ώστε να μην εξαρτώνται από τη φιλανθρωπία ή από προσωρινά προγράμματα που μετά την λήξη τους αυξάνουν ακόμα περισσότερο την αγωνία για το μέλλον.

 

Για το θέμα αυτό έχω ένα συνεχές ενδιαφέρον, για την πραγμάτωση της αγωνιώδους επιθυμίας των οικογενειών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Μια οριστική λύση, δεν αφορά μόνο το πρακτικό κομμάτι του προβλήματος, αλλά διακρίνει και την κοινωνική ευαισθησία- πολιτισμό, ενός κράτους, αφού οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, είναι δομές για μια αξιοπρεπή υποστηριζόμενη διαβίωση ατόμων με αναπηρία. Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επικαιροποίησε το πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των ΣΥΔ, εξασφαλίζοντας κονδύλια του ΕΣΠΑ σχετικά με τις υφιστάμενες και άλλες επερχόμενες (τότε) ΣΥΔ, με στόχο την αποϊδρυματοποίηση και τη δημιουργία ΣΥΔ σε διαμερίσματα μέσα σε αστικό ιστό.

 

Στην κατεύθυνση και στον στόχο αυτό επανέρχομαι σήμερα με την επιστολή μου, αφού κατόπιν πολλών οχλήσεων, δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατή μια προσωπική συνάντηση στο Γραφείο σας. Ζητώ λοιπόν να με ενημερώσετε και μαζί με εμένα και όλους τους γονείς που ρωτούν μεταφέροντας την αγωνία τους, τι πρόβλεψη και προγραμματισμός υπάρχει για τις ΣΥΔ και πιο συγκεκριμένα για την Ημαθία και αν σκοπεύετε να δεσμεύσετε χρήματα για υποδομές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και μέσω ΕΣΠΑ, να χρηματοδοτήσετε είτε την δημιουργία νέων ΣΥΔ, είτε τροποποιήσεις διαμερισμάτων για νέες ΣΥΔ.

 

Σας ευχαριστώ, σε αναμονή της ανταπόκρισής σας.

Από την Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ημαθίας  ανακοινώνεται ότι: σύμφωνα με   ηλεκτρονική αλληλογραφία  με το ΥΠΑΑΤ,   η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης  και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2020-21 παρατείνεται  εώς τις 15 Ιουνίου 2020 
Κατηγορία Αγροτικά

Σύμφωνα με την αριθ. 55/Α’/11-3-2020 άρθρο 10 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζεται ότι «1. Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19,

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας