alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Έκλεισα τον Αύγουστο με την ελπίδα ότι θα ψοφήσει ο κορονοϊός και τώρα που γύρισα τον βρήκα πιο κοτσανάτο από ποτέ. Το μόνο που έμεινε είναι να δω τους αστυνόμους να μας κυνηγάνε με την απόχη στη Βετσοπούλου για να μας θερμομετρήσουν. Η κάθε αρρώστια έρχεται, μας βγάζει κάτι και φεύγει. Αυτή, το μόνο που μας έβγαλε είναι την Παναγία. Άσε που οικονομικά δεν την παλεύουμε άλλο. Δεν αφήσαμε χρυσό δόντι, αλυσίδες, χειροπέδες και σταυρούς που να μη τα πήγαμε στον Ριχάρδο. Προχθές ο άλλος πήγαινε το χρυσόψαρο, μπας και πιάσει  κάτι...

Τα σχολεία θα ανοίξουν (αλήθεια, αυτή την Κεραμέως πόσο καιρό την έψαχνε;) και την καθαριότητα τους ανέλαβαν οι δήμοι. Ευκαιρία βρήκαν και οι καθαρίστριες και ζητάνε συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής. Χειρότερες και από τους γιατρούς έγιναν... Πατάνε πάνω στον πόνο σου και στην ανάγκη σου. Χαλαρώστε κορίτσια, δε λέω, δουλειά κάνετε και μάλιστα όχι εύκολη αλλά αν κολλήσει κανένα μωρό τίποτα δεν βλέπω να αναλαμβάνετε ευθύνη. Κάνω λάθος; Εγώ την χλωρίνη την έριξα θα πείτε. Εξάλλου έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να λύσουμε. Γάμος με 50 άτομα; Κηδεία με 50; Που ακούστηκε αυτό; Έχω και μεγάλο σόι ανάθεμα με. Ούτε δώρο να με φέρουν μπορούν, ούτε κερί να με ανάψουν. Πλέον, αν σου έρθει προσκλητήριο, δεν σημαίνει κιόλας ότι θα πας. Θα περάσεις και από το bootcamp και μετά θα δούμε αν θα προκριθείς για τις στέψεις. Αυτό που θα πρέπει να αποφασίσει η Καγιά αν θα πρέπει να πάω στο γάμο της ξαδέλφης μου πολύ με δαιμονίζει. Άσε που πρέπει να φοράς και μάσκα. Και το κραγιόν τι το πήρε η άλλη, να βάφει τα φρύδια;

Εντάξει, έχουν βγει και πολύ φευγάτες μάσκες, δε λέω. Είδα μάσκες με πεπόνια (μάλλον για τη λαϊκή), είδα μάσκες του ΠΑΟΚ, είδα μάσκες με πλατανόφυλλα ξερά (μάλλον για το φθινόπωρο), μέχρι και μάσκες του Αντώνη Ρέμου είδα.

2

Ρε κορίτσια, ρε κορίτσια. Άντε, να παραβλέψω ότι στολιστήκατε από το καταμεσήμερο για να πάτε, να παραβλέψω ότι βάλατε το γυαλί μέσα στο μπουζούκι αλλά και AR μάσκα παραπάει. Νομίζω το τερματίσατε. Παρόλα αυτά οφείλω να πω ότι ζήλεψα. Βέβαια σα μεγαλύτερος που είμαι έκανα και γω την δική μου μάσκα. ΝΤ όπως Νίτσα Τσίτρα. Της γενιάς μου.

3

Λίγο ο καύσωνας, λίγο η βαρεμάρα, λίγο το ένα λίγο το άλλο λαλήσαμε με τις μάσκες. Ο άλλος πήγε για ψάρεμα και σκέφτηκε, εγώ και να κολλήσω, μικρός είμαι θα γίνω καλά. Αν κολλήσει το λαυράκι δεν θα τρώγεται. Βρείτε γρήγορα το εμβόλιο, λαλήσαμεεεεε.

4

Ο Αντώνης Σταμάτης και φέτος θα συνεχίσει να τρώει Καρπούζι. Τον ευχαριστώ πολύ που άλλη μια σαιζόν θα την βγάλουμε παρέα.

5

Ο Αύγουστος ήταν ο πιο κουνιστός μήνας. Δεν εννοώ ντιγκιντάγκας αλλά γεμάτος ρίχτερ. Έγιναν τόσοι πολλοί σεισμοί που άρχισα να πιστεύω ότι όλα αυτά συμβαίνουν για να βγαίνουμε με τα βρακιά στις πλατείες. Ότι ώρα να΄ ναι και όποτε να΄ ναι, άλλοτε πολύ και άλλοτε λίγο ο Εγκέλαδος μας κουνούσε. Βέβαια και τα ΜΜΕ το παράκαναν λιγάκι. Δεν είναι πρώτη είδηση ο σεισμός των 2,8 ρίχτερ. Σε λίγο θα φοβόμαστε να βάλουμε το κινητό στη δόνηση μη γίνουμε κανένα πρωτοσέλιδο. Για καλό και για κακό πάντως ας βάλουμε κανένα μπούτι κοτόπουλο στην τσέπη για να μας βρουν τα σκυλιά γρήγορα και ας αφήσουμε τα υπεράνω.

Ένα γήπεδο είπε να κάνει δώρο στο χωριό του και το ματιάσανε το παλικάρι. Ο Δημήτρης Ιτούδης διεγνώσθη με Κορονοϊό. Το παράξενο δεν είναι αυτό. Το παράξενο είναι ότι κανένας από όσους ήταν εκεί (αιρετούς εννοώ) δεν πήγε να κάνει το τεστ. Ακόμα πιο παράξενο είναι ότι και να το έκανε δεν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα. Γενικά σαν Έλληνες είμαστε λιγάκι μουλωχτοί. Μην πεις ότι έχει καρκίνο λες και αν πεθάνει ο άνθρωπος θα πούμε ότι ξέχασε να πάρει ανάσα. Θα πούμε ότι είναι έγκυος αφού κλείσει τον τρίτο. Γιατί μωρή, κλεμμένο το έχει το ωάριο; Εγώ έβγαλα ένα δόντι, να το πω ή να περιμένω να σφίξει το ούλο; Έλεος πια, ούτε την αρρώστια μας δεν μοιραζόμαστε.

6

Τα μάθατε τα νέα; Χάθηκαν 11 σκυλιά από το κυνοκομείο της πόλης μας και ο Θέμης Σιδηρόπουλος τα ψάχνει. Τι δεν καταλαβαίνεις Θέμη μου; Χάθηκαν σου είπαν οι άνθρωποι. Πως χάνεις ένα πορτοφόλι, πως χάνεις την τσάντα σου…. Θα μου πεις, δεν χάθηκε ένα αλλά 11. Τι να σου πω, ίσως ήταν ομάδα και σχεδίαζαν από καιρό την απόδραση. Έψαξες για λαγούμια ή τούνελ που να έσκαψαν πριν κατηγορήσεις την αρχή; Μη βγαίνεις μόνο και λες τα χίλια δυο. Σίγα μη «ξέχασαν» την πόρτα ανοιχτή και έφυγαν. Αναστάτωσες και την βουλευτίνα να κάνει ερώτηση για τα αδέσποτα της πόλης μας στη βουλή. Ρεζίλι γίναμε διεθνώς.

Βανδάλισαν λέει το άγαλμα των πεσόντων της πόλης. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Έγραψαν 3 λέξεις πάνω στην πλάκα και αμέσως έγιναν φρικιά. Δεν είναι σωστό βέβαια και το κατακρίνω αλλά θεωρώ μεγαλύτερο βανδαλισμό το ότι «κάποιοι» έβαψαν το άγαλμα ροζ χρυσό παρά την λέξη «blood». Εγώ θα σας πω τι είναι βανδαλισμός. Αριστερά το πώς το κατάντησαν τα «φρικιά» και δεξιά το πώς το είδα εγώ. Να θυμίσω απλά σε κάποιους ότι το άγαλμα βρίσκεται σε πλατεία και όχι έξω από τα Hondos Center.

7

Έγινε και το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξάνδρειας στη…. Βέροια. Σα να λέμε εμποροπανήγυρη Αιγινίου στην Κυδωνιά. Είναι η πρώτη φορά που δεν πήγα αλλά και να μπορούσα πάλι δεν θα πήγαινα. Είμαι θυμωμένος. Για άλλη μια φορά δεν έπαιξαν το βιντεάκι μου. Τι παραπάνω ρε Στέργιο έχει ο Λάνθιμος από μένα; Το χρυσό φοίνικα; Ε και, σε όσους κάνουν ακαταλαβίστικες ταινίες δίνουν και από έναν. Τέλος πάντων, δεν ξέρω που δώσατε τα βραβεία αλλά να δώσετε και ένα στον κύριο με τη «διάβαση» παντελόνι. Αν υποψιαστώ ότι έβαψε και τα πεζούλια το ίδιο για να πάνε σετάκι θα τρελαθώ.

8

Κατά τα άλλα ο Νίκος ο Λιολιόπουλος ήταν εκεί αλλά και ο Χρήστος ο Αντωνίου. Δεν βάζω την φωτογραφία για το λόγο ότι θα λέτε μετά ότι σας κοροϊδεύω. Όχι αυτούς τους δύο αλλά την οργανωτική επιτροπή. Εντυπωσιάστηκα από την προκράτηση θέσεων γιατί ο χώρος ήταν μικρότερος. Του χρόνου να το κάνετε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά να κάθεστε και σεις. Πίτα θα είναι.

9

Επιτέλους ξεκίνησε και η «νέα» θεατρική ομάδα του δήμου. Έκαναν λοιπόν την πρώτη τους συνάντηση και γνώρισαν τη νέα τους δασκάλα, Άννυ Τσολακίδου. Να ευχηθούμε καλή αρχή και ελπίζουμε να δούμε αξιόλογα πράγματα στο μέλλον, αν και είμαι σίγουρος. Είμαι σίγουρος γιατί μέσα στα νέα ταλέντα είναι και η … Πάττυ. Πρέπει να βρω έναν τρόπο να πλευρίσω τη δασκάλα και να την πείσω να ανεβάσει την Μήδεια δίνοντας τον ομώνυμο ρόλο σε αυτήν. Τότε θα δείτε πόσο μικρή θα φαντάζει η Επίδαυρος. Καλή αρχή.

10

Και θα κλείσω με πολιτική. Μπήκε ο Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά. Όχι ο δικός μας, ο άλλος, ο κανονικός. Φοβήθηκε λίγο πρέπει να ομολογήσω αλλά μπήκε. Δεν φοβήθηκε ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε την Ελλάδα. Φοβήθηκε από μια επιστολή. Καλά διαβάσατε. Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας εξέδωσε μια επιστολή διαμαρτυρίας κόλαφο. Όταν διάβασε ο Ερντογάν «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης» τα χρειάστηκε. Ειδικά όταν είδε και το «Ως Δημοτικό Συμβούλιο, Αλεξάνδρειας, ζητάμε άμεσα την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας και της UNESCO, για να μην προχωρήσει η τουρκική κυβέρνηση στα επόμενα σχεδιαζόμενα βήματά της για την ουσιαστική καταστροφή της Αγίας Σοφίας ως κιβωτού της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς» είμαι σίγουρος ότι τα έκανε πάνω του.

Από πού να πέσω αλλά να μην τη γλυτώσω με κατάγματα, να φύγω μια και καλή. Εδώ βρε δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα με τα σκουπίδια που μας έπνιξαν, θα τα βάλετε με τον Ερντογάν; Τι έχετε δηλαδή σκοπό, να ντύσετε τον Κούγκα μακεδονομάχο για να μπει στην Πόλη καβάλα στο άλογο και να σκιάξει τον Ρετζέπ Ταγίπ; Αν ναι, πέστε το να ηρεμήσουμε.

Και αφού πήραμε την Πόλη ας πάρουμε και καμιά αντιδημαρχία. Ανακύκλωση προσώπων. Θα μου πεις, έμεινε και κανένας άλλος; Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει. Ο Κούγκας μιας και πρόκοψε στα σκουπίδια, αναβαθμίστηκε και πήρε το διοικητικό. Σας παίζει όπως θέλει, αυτό έχω εγώ να πω. Ο Ιερεμίας πήρε το τεχνικό. Αν και δεν τον ξέρω καλά τον άνθρωπο έχω την πεποίθηση ότι κάτι θα δούμε από αυτόν. Ο Δριστάς σταθερός, ήρεμη δύναμη και ο Δελιόπουλος στο οικονομικό και αναπληρωτής δημάρχου. Ο μόνος δηλαδή που αναβαθμίστηκε είναι ο Κούγκας. Οι άλλοι ή παρέμειναν ή υποβαθμίστηκαν. Αυτό που επικροτούμε το αδιάφορο με τρελαίνει. Η μεγάλη έκπληξη είναι ο Σαρακατσιάνος. Νίκο μου εγώ σιγουρεύτηκα, δεν σε χωνεύει μία ο Γκυρίνης.

11

Από την μία όμως έχει και λίγο δίκιο. 6 χρόνια τώρα έκανες μάγουλα. Πάρε τα σκουπίδια τώρα να σου φύγουν. Τέλος πάντων, σιδερένιοι να είστε και μακάρι να με διαψεύσετε. Για τις άλλες δύο αντιδημαρχίες και για τα ανοίγματα του δημάρχου προς άλλες παρατάξεις θα σας πω σε επόμενα Καρπούζια.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ

12

Οι ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ είναι ένα ένθετο που πραγματικά αγαπήσατε πολύ. Φέτος θα το συνεχίσω γιατί το αγάπησα και εγώ απλά θα αλλάξει λιγάκι η ροή του. Δεν θα είναι απαραίτητα εβδομαδιαίο. Θα βγαίνει όταν θα υπάρχει πραγματικά κάποιος που έχει κάτι να μας πει. Κάθε βδομάδα, δυο φορές το μήνα, θα δείξει.

Είναι σίγουρα το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της νέας διοίκησης του δήμου μας. Εδώ και ένα χρόνο τώρα έχει τραβήξει επάνω του τα βλέμματα και τα σχόλια όλων μας. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Μανώλης Σταυρής μιλάει για όλους και για όλα και δεν μασάει τα λόγια του. Για το αν είναι «τυχερός» που δεν έγιναν εκδηλώσεις λόγο covid19. Για το αν έδιωξε ή όχι την Χρύσα Αντωνίου και για την δημιουργία της νέας θεατρικής ομάδας. Για τους νέους αντιδημάρχους και για το αν χρωστάμε σε κάποιον από αυτούς «μηνιάτικα». Για το αν θα γίνονται πανηγύρια έτσι όπως τα βλέπαμε ως σήμερα. Για το αν με προσέλαβε στη δουλειά του για να έχει μια καλύτερη μεταχείριση στο Καρπούζι. Αυτά και άλλα πολλά σε μια συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί. Όλη δική σας.

Αρκετά για σήμερα. Πολλά είχα να πω και σας ζάλισα. Εύχομαι να περάσουμε έναν ήρεμο χειμώνα. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 12/09/2020
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ και μόνο στις Σποράδες, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών.

Οι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ,

με μικρή εξασθένησης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος ο καιρός με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στις Σποράδες και την Εύβοια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 29 βαθμούς.

Ο καιρός την Κυριακή

Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για σποραδικές

βροχές κυρίως στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά και τα Δωδεκάνησα τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

Κατηγορία Καιρός
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 17:17

Κορονοϊός: 287 νέα κρούσματα - 7 στην Ημαθία

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12.734 και των νεκρών είναι 300 - 52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ

Στα 287 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 43 συνδέονται με γνωστές συρροές και 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12.734, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. Τα 2.340 (18.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.601 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα 52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι έντεκα (21.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε τρεις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 300 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 111 (37.0%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Ο χάρτης των κρουσμάτων κορονοϊού

15 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
272 εγχώρια κρούσματα,

Πιο συγκεκριμένα, τα κρούσματα κορονοϊού εντοπίζονται ως εξής:

158 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 25 κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές.
19 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης
1 κρούσμα από Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
1 κρούσμα από Π.Ε. Αργολίδας
2 κρούσματα από Π.Ε. Αχαΐας
1 κρούσμα από Π.Ε. Βοιωτίας
1 κρούσμα από Π.Ε. Γρεβενών
4 κρούσματα από Π.Ε. Δράμας
1 κρούσμα από Π.Ε. Έβρου
1 κρούσμα από Π.Ε. Εύβοιας
1 κρούσμα από Π.Ε. Ζακύνθου


7 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας


3 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης
1 κρούσμα από Π.Ε. Θήρας
1 κρούσμα από Π.Ε. Καβάλας
2 κρούσματα από Π.Ε. Καρδίτσας
2 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς
1 κρούσμα από Π.Ε. Κέρκυρας
7 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης
1 κρούσμα από Π.Ε. Λάρισας
1 κρούσμα από Π.Ε. Λασιθίου
3 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου
2 κρούσματα από Π.Ε. Ρόδου
18 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας (εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων)
14 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας (εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή σε βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων)
3 κρούσματα από Π.Ε. Ρεθύμνου
1 κρούσμα από Π.Ε. Σάμου
2 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων
3 κρούσματα από Π.Ε. Φθιώτιδας
2 κρούσματα από Π.Ε. Χανίων
2 κρούσματα από Π.Ε. Χίου
6 κρούσματα σε άγνωστη περιοχή υπό διερεύνηση

Κατηγορία Υγεία

Χωρίς λαϊκές αγορές θα είναι ο δήμος Αλεξάνδρειας για τις επόμενες δύο εβδομάδες λόγων των ειδικών περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω της διασποράς του Covid-19 στους Νομούς Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς και Ημαθίας.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από την Παρασκευή 11-09-2020 και ώρα 06.00 έως και την Παρασκευή 25-09-2020 και ώρα 06.00.

Τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στο νομό μας είναι:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα της οδού Εδέσσης. Πυροσβέστες αυτήν την στιγμή επιχειρούν την κατάσβεσή της.

Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια αρχικά αποτράπηκε η επέκτασή της σε γειτονικά διαμερίσματα και στη συνέχεια τέθηκε υπό έλεγχο.

Στο διαμέρισμα καταστράφηκε ολοκληρωτικά από την φωτιά.

fotia edesis2

fotia edesis6fotia edesis6fotia edesis6fotia edesis6

Οι δύο ηλικιωμένοι κάτοικοι της οικίας απεγκλωβίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα από μικρό ψυγείο στο μπαλκόνι κι επεκτάθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

fotia edesis8fotia edesis8

 πηγή: pliroforiodotis.gr

Νεκρός βρέθηκε 24χρονος άνδρας στο σπίτι του τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου στο Πλατύ Ημαθίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως o θανάτος του ήταν αιφνίδιος ενώ ο άνδρας φέρεται πως ήταν επιρρεπής σε ουσίες.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου διενεργεί ο Α. Σ. Πλατέος ενώ έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς η εγκληματική ενέργεια.

Κατηγορία Αστυνομικά

Νέο μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έλαβαν οι κάτοικοι των νομών Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Το μήνυμα έκτακτης ανάγκης και η «σειρήνα» που έλαβαν οι πολίτες που βρίσκονται στην Ημαθία, έφτασε στα κινητά λίγο πριν τις 13:30 το μεσημέρι, με το κείμενο να γράφει τα εξής:

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 11-09-2020. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στην ευρύτερη περιοχή Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς».

1aaaaaaminima

 

Από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας (Ε.Π.Σ.Η.) ανακοινώνονται τα εξής:

Σύμφωνα με το χθεσινό Δελτίο Τύπου (10/9/2020) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τις γενικότερες οδηγίες της Πολιτείας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 ισχύουν τα ακόλουθα:
«Μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και με τα χθεσινά αποτελέσματα στις Π.Ε. Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για τις ανωτέρω Π.Ε. ως εξής:
• Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
• Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
• Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
Στις ανωτέρω περιοχές μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.
Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από την Παρασκευή 11-09-2020 και ώρα 06.00 έως και την Παρασκευή 25-09-2020 και ώρα 06.00».
Κατόπιν τούτου η Ε.Π.Σ. Ημαθίας, λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα της την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ την έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας για το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και ΜΑΤΑΙΩΝΕΙ όλους τους προγραμματισμένους φιλικούς αγώνες των Σωματείων της δύναμης της για το παραπάνω χρονικό διάστημα που σχετίζεται με τα προαναφερθέντα περιοριστικά μέτρα.

Κατηγορία Αθλητικά

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ – ΑΓΙΑΣΜΟΣ, Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη 2020

Η προσέλευση των μαθητών στο χώρο του σχολείου και η είσοδος στις αίθουσες θα γίνει μεταξύ 10.30 – 10.45 π.μ.

Στις 11.00 π.μ. θα γίνει ο αγιασμός στον προαύλιο χώρο του σχολείου με αντιπροσωπεία μαθητών/καθηγητών.

Μετά τον αγιασμό θα γίνει ενημέρωση σχετική με τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του κορωνοϊού με βάση τις πρόσφατες οδηγίες του Υπουργείου. Στη συνέχεια, θα δοθούν βιβλία στους μαθητές και το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

Την πρώτη μέρα δεν θα λειτουργήσει το κυλικείο του σχολείου, οπότε καλό είναι οι μαθητές να έχουν μαζί τους μπουκαλάκι με νερό.

Οι μαθητές που μετακινούνται από τα χωριά να βρίσκονται στις στάσεις των λεωφορείων στις 09.30. π.μ.

Καλή σχολική χρονιά!!!

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας