Λευκός καπνός στην ΕΒΖ - Στο επόμενο 10ήμερο ένα εκ. ευρώ στους τευτλοπαραγωγούς - Ολοσχερής εξώφληση έως 30/1/2017 Κύριο

05 Δεκ 2016
Λευκός καπνός στην ΕΒΖ - Στο επόμενο 10ήμερο ένα εκ. ευρώ στους τευτλοπαραγωγούς - Ολοσχερής εξώφληση έως  30/1/2017

Βρέθηκε η «χρυσή τομή» μεταξύ τευτλοπαραγωγών και Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), καθώς, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου, εκπρόσωποι της βιομηχανίας δεσμεύτηκαν ότι θα

εξοφλήσουν τις οφειλές προς τους παραγωγούς.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο πλευρές, αναφέρεται ότι μέσα στο επόμενο 10ήμερο οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας θα εισπράξουν από την ΕΒΖ το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ, που αφορά την περσινή καμπάνια, ενώ μέχρι τέλος του 2016 θα λάβουν το μεγαλύτερο μέρος από τα 13 εκατομμύρια ευρώ της φετινής παραγωγής που παρέδωσαν.

Επιπλέον, στη συνάντηση επισημάνθηκε, και συμφώνησαν και οι τευτλοπαραγωγοί, ότι η εξόφλησή τους για τη φετινή καμπάνια θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 30/1/2017. "Αν δεν γίνει αυτό, δεν θα σπείρουμε", υπογράμμισε ο πρόεδρος τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΒΖ, αναφέρεται ότι κοινή προσπάθεια παραγωγών και διοίκησης ΕΒΖ είναι να συνεχιστεί η παραγωγή ζάχαρης στην Ελλάδα, με τη λειτουργία και των τριών εργοστασίων στη χώρα, (Πλατύ Ημαθίας, Σέρρες και Ορεστιάδα). "Η συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ και η επέκταση των δραστηριοτήτων της είναι ο κοινός μας στόχος", προσυπογράφουν καλλιεργητές και διοίκησης.

 

dikaiologitika.gr

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας