Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απονομή πτυχίων στους απόφοιτους του Τμήματος Μετεκπαίδευσης Ελληνικής Αστυνομίας στη Βέροια Κύριο

Απονομή πτυχίων στους απόφοιτους του Τμήματος Μετεκπαίδευσης Ελληνικής Αστυνομίας στη Βέροια

Απονεμήθηκαν τα πτυχία στους (74) συνολικά απόφοιτους του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.). Οι τελετές αποφοίτησης πραγματοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 το πρωί, στις εγκαταστάσεις των Σχολών Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική και Βέροια.

Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδος, στο Πανόραμα Βέροιας, σε αντίστοιχη τελετή, τα πτυχία στους (40) αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς, απένειμε η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συνεπικουρούμενη από το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο.

Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

Στον χαιρετισμό της η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Σεβασμιώτατε είναι μεγάλη η χαρά που έχουμε να ευλογείτε σήμερα αυτή την τόσο σπουδαία, εύσημον ημέρα, όπως είπατε, όπου οι σαράντα αξιωματικοί μας, άνδρες και γυναίκες μας κάνουν εξαιρετικά υπερήφανους και προσωπικά εμένα υπερήφανη...

...αυτή η μέρα σήμερα εδώ είναι μία πολύ σημαντική, μια σπουδαία ημέρα, γιατί αποδεικνύει ότι η Ελληνική Αστυνομία μεριμνά, και τα στελέχη της μεριμνούν κι έχουν ως κύρια φροντίδα τους την προσφορά της ασφάλειας προς τον άνθρωπο, προς τον πολίτη, της γαλήνης του κοινωνικού συνόλου με υψηλό αίσθημα ευθύνης και, κυρίως, εξοπλισμένοι με πνευματικά, ακαδημαϊκά εφόδια.

Υπό την έννοια λοιπόν αυτή θέλω να πω και προς τη μία πλευρά, των συγγενών οι οποίοι καμαρώνουν σήμερα τους αξιωματικούς μας, και προς την πλευρά των ενστόλων, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί, κύριοι Στρατηγοί, στο να είναι πειθαρχημένοι, στο να είναι συγκρατημένοι και στο να κάνουν καλά τη δουλειά τους, ότι όσοι επιχείρησαν ή όσοι επιχειρούν ή όσοι θα επιχειρήσουν να πλήξουν ως εύκολο στόχο τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, να γνωρίζουν ένα πράγμα. Ότι θα βρουν απέναντί τους σύσσωμη την ελληνική κοινωνία. Διότι η ελληνική κοινωνία σας εμπιστεύεται και σας εμπιστεύεται διότι κάνετε εξαιρετική δουλειά με αντίξοες συνθήκες...
...εδώ λοιπόν θέλω να υπογραμμίσω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη ακόμη, διότι η Ελληνική Αστυνομία το τελευταίο διάστημα, πάντοτε, αλλά ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, έχει κάνει μια σειρά επιτυχιών εξάρθρωσης εγκληματικών οργανώσεων οι οποίες ταλαιπώρησαν τον ελληνικό λαό, έπληξαν τους Έλληνες πολίτες και η Ελληνική Αστυνομία αποκατέστησε και το αίσθημα του Κράτους Δικαίου και της Ευνομίας και της Τάξης, με τρόπο άριστο και θέλω από αυτό το βήμα να την συγχαρώ και να συγχαρώ και την φυσική ηγεσία και τους αξιωματικούς και τις ομάδες οι οποίες συνήργησαν, διότι όλο αυτό ως προϊόν, ως αποτέλεσμα εμπνέει εμπιστοσύνη, εμπνέει τον σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας».

Ομιλία πραγματοποίησε και ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσιος Κούγκας, δίνοντας στους απόφοιτους Αξιωματικούς παραινέσεις και οδηγίες για θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος.

Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο Υποδιοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κορδούλης, ο Πρόεδρος - Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας SOUKOS ROBOTS, Κωνσταντίνος Σούκος, εκπρόσωποι των Δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της Ελληνικής Αστυνομίας, διδάσκοντες καθηγητές στη Σχολή, καθώς και συγγενείς των αποφοιτησάντων Αξιωματικών.

Επίσης παραβρέθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Μιλτιάδης Πουρσανίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Δημήτριος Σιορέντας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος Βασίλειος Καραπιπέρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Σιμούλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Θεοχάρης, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Ασημάκης Χριστοδουλίδης και άλλοι αξιωματικοί, καθώς και αστυνομικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες μετεκπαιδεύσεις έχουν ως σκοπό τη συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής μόρφωσης των επιτελών - στελεχών του Σώματος, τη διεξοδική συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς και την έρευνα, μελέτη και ενημέρωσή τους στα σύγχρονα και γενικότερα θέματα διοίκησης προσωπικού και επιτελικού σχεδιασμού, με στόχο τη δημιουργία ικανών, παραγωγικών και λίαν αποτελεσματικών ηγετικών στελεχών.

Σχετικά Άρθρα