alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017

Η Κομισιόν ενέκρινε πρόσθετη ενίσχυση 12,8 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία.

Με το ποσό αυτό θα

Κατηγορία Αγροτικά

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Το προηγούμενο καρπούζι ήταν το πρώτο της τέταρτης σαιζόν, δεν ξέρω αν νιώθω ικανοποίηση...είναι ωραίο πράγμα να ξέρεις ότι σε διαβάζουν και αυτοί που σε μισούν...δεν πειράζει, όλα καλά...η ζωή συνεχίζεται και.... πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

Το πιο ωραίο αυτής της εβδομάδας που πέρασε ήταν ότι το μικρό μου, μας έβγαλε ασπροπρόσωπους.

moufa sep10 1
Η πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 56 κιλά, Γεωργία Γκουγκούδη από τα Τρίκαλα κατέκτησε την 7η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης που διεξήχθη στα Άνω Λιόσια! Ένα κορίτσι μόλις 15 χρονών λαμβάνει πρώτη φορά μέρος σε τέτοια εκδήλωση και καταφέρνει να εξασφαλίσει την 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη! Νιώθω πολύ περήφανος που όταν ήταν μικρούλα μου την έφεραν στον σύλλογο οι γονείς της για να την μάθω να χορεύει.

Ο πατέρας της, Στέλιος, οδηγός φορτηγού, με ένα μεροκάματο, κατάφερε να σπουδάσει τρία παιδιά και να μας χαρίσει και μια παγκόσμια πρωταθλήτρια. Τα έξοδα για προπονήσεις, εξοπλισμούς, μεταφορικά σε αγώνες, διαμονές, είναι τεράστια. Ο Δήμος Αλεξάνδρειας τι μπορεί να κάνει για αυτό το παιδί; Εύχομαι και ελπίζω η αναγνώριση να μην είναι απλά μια πλακέτα. Γεωργία μου, κράτα γερά πουλί μου, έχεις γονείς βράχους.

Το δεύτερο πιο ωραίο πράγμα που συνέβη αυτή την εβδομάδα ήταν ένας άλλος αγώνας πάλης ο οποίος διεξήχθη όχι στα Άνω Λιόσια αλλά στο δημοτικό συμβούλιο. Τι ομορφιές ήταν αυτές !!!!!
Δήμαρχε μου, σήμερα και θα σε μαλώσω αλλά και θα σου δώσω συγχαρητήρια. Θα σε μαλώσω γιατί το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει. Όταν αφήνεις να ξεκατινιάζονται οι σύμβουλοί σου έτσι, να αναιρούν την εκλεγμένη αντιπολίτευση και να κάνουν οι ίδιοι αντιπολίτευση μέσα στη συμπολίτευση τότε, λυπάμαι πολύ αλλά φταις και μάλιστα πολύ. Από την άλλη θα σου δώσω συγχαρητήρια γιατί όταν ξέρεις ότι Συρόπουλος και Κυτούδης κλείνουν προς άλλη μεριά τότε καλά έκανες και τους άφησες να εκδηλωθούν.

Όταν είδα τα βίντεο που μόνο το alexandriamou.gr έβαλε, ντράπηκα τόσο πολύ που απόρησα γιατί τους ψηφίζουμε ...

Τρία κοκόρια μάλωναν για το ποιος θα κάνει κουμάντο. Ο κύριος Χαλκίδης, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας αποφάσισε ότι όλα πρέπει να γίνουν όπως λέει ο νόμος. Και γω μαζί σου αντιδήμαρχε μου αλλά.... Δεν τηρούμε τον νόμο μόνο όταν θέλουμε. Όταν το 2014 ο κόσμος σε ψήφισε και ανέλαβες αντιδήμαρχος ο νόμος όριζε ότι πρέπει να φέρεις εις πέρας το χρέος σου και να αντεπεξέλθεις στα καθήκοντα σου. Αλλά τότε παρέβλεψες τον νόμο, φώναζες τον δήμαρχο «μηδέν» και τον Τόκα «γκουρού» και την έκανες με ελαφριά. Δεν σε γνωρίζω προσωπικά αν και πολύ θα ήθελα μια μέρα να πιούμε έναν καφέ και να μιλήσουμε. Προτιμώ να έχω δική μου άποψη για τους ανθρώπους και να μη δανείζομαι αλλονών.

Όσο για τον Κυτούδη και τον Συρόπουλο τι να πω; Ρε αλάνια, ο δήμαρχος δεν ήταν που 2,5 χρόνια τώρα σας έβγαζε το καπέλο και σας έλεγε ότι εκτελείτε σωστά τα καθήκοντα σας; Γιατί δεν το ρίξατε το μπαλάκι σ΄ αυτόν και τον αφήσατε να σας παίζει μπάλα όπως θέλει; Μόσχο μου, στην πρόταση «η Μαρία είναι η μεγαλύτερη καριόλα της Μήλου» η απάντηση δεν είναι «ποια Μαρία» αλλά «σιγά το μεγάλο νησί». Δημήτρη μου, όταν δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό σ΄ αυτό που σου έβαλαν να κάνεις, να ξέρεις ότι μένεις με τον χειρότερο λόγω κακής επικοινωνίας και διαχείρισης... Και αυτόν μας έδειξες στο δημοτικό συμβούλιο.

moufa sep10 2

Τα εμπόδια είναι για να τα πηδάμε και μαζί και αυτούς που μας τα βάζουν αλλά όχι με τέτοιο τρόπο. Παίξτε και σεις το παιχνίδι που σας παίζουν. Την άλλη φορά που θα πάτε στο δημοτικό συμβούλιο να κρατάτε τα «τέτοια σας». Αν σας ρωτήσει κάποιος αν κατουριέστε απαντήστε διπλωματικά «όχι φίλε μου, περιμένω να εκτελεστεί το φάουλ». Απλά μπερδέψτε τους, δεν θέλουν και πολύ.

Όπως είπα και πιο πάνω ενώ όλα τα «έγκυρα» και «αντικειμενικά» ΜΜΕ του δήμου μας ήταν παρών στο δημοτικό συμβούλιο, παρόλα αυτά κανένα δεν είχε μπαταρία στη κάμερα τη στιγμή του καβγά για να τραβήξει. Τελικά ο Πουρτσίδης είναι πολύ μπροστά που κουβαλάει πάντα δύο μπαταρίες. Όχι, όχι, δεν παινεύω το site στο οποίο γράφω, απλά ήταν τυχερό. Ήταν φαίνεται η... «κακιά η στιγμή» για όλους τους άλλους.


Και επειδή κοράκιασα τόση ώρα, ας πιω ένα καφεδάκι. Που; Μα φυσικά στο kaffeine_37 που προσφέρει την καλύτερη ποικιλία Jacobs καφέ στην πόλη.

moufa sep10 3

Ύστερα από την δίμηνη περίπου διάρκειας απόλυσή τους οι συμβασιούχοι καθαριότητας του δήμου Αλεξάνδρειας θα επαναπροσληφθούν με νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας. Ουσιαστικά η πρόταση αποτελεί την υλοποίηση σχετικής δέσμευσης προς τους ιδίους τους απολυμένους, ότι μόλις υπάρξει νομική δυνατότητα θα επαναπροσληφθούν με νέα σύμβαση. Η προτεινόμενη επανα-πρόσληψη αφορά στους 19 από τους 20 συμβασιούχους.

moufa sep10 4

Όλα καλά ως εδώ. Αυτός ο ένας που θα μείνει απ΄ έξω ποιος είναι; Αυτό κι αν είναι γκαντεμιά. Πασά μου, όποιος κι αν είσαι, αν είναι να μείνεις στο ράφι, ζήτα να σε βάλουν σε αυτό με τα ποτά. Όσο για τους άλλους 19.... ανάψτε κεριά στο μανουάλι για τον Τζάκσον τον Μιχάλη μπας και βγάλετε το 5μηνο.

Όσο για την «διαμάχη» Γκυρίνη – Ναλμπάντη... Ο πρώτος είπε αυτά που ήθελε να πει, ρίχνοντας τις αιχμές του και αφού ο Ναλμπάντης άρχισε να δικαιολογείται, το γύρισε και είπε ότι δεν υπήρχε καμία μομφή. Πες...πες κάτι θα μείνει!

moufa sep10 5

Οι Τούρκοι Κωστάκη μου στην πλατεία Ταξίμ και οι Έλληνες στην πλατεία Τα-ξυν. Γιατί μασάς και του δίνεις το δικαίωμα να σου πετάει το μπαλάκι... Όλοι μας ξέρουμε ότι τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν ποτέ από την ΔΕΥΑΛ ήταν επί των ημερών σου. Επίσης, όλοι μας ξέρουμε ότι η ΔΕΥΑΛ ήταν πάντα χρεωμένη. Σκλάβος είναι αυτός που περιμένει να έρθει κάποιος να τον ελευθερώσει. Θεωρείς ότι είσαι ακόμα «σκλάβος» της ΔΕΥΑΛ; Έφυγες από κει, τέλος.

Σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο, 9 Σεπτεμβρίου 2016 υπογράφτηκε η συμφωνία του αιώνα. Οι τρεις ποντιακοί σύλλογοι, Αλεξάνδρειας, Μελίκης και Σταυρού έκαναν αδελφοποίηση. Ένας για όλους και όλοι για έναν.

moufa sep10 6

Ακόμα γελάνε οι αποθήκες έξω από τον Σταυρό που φιλοξένησαν αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός. Καλοκαίρι δεν τους βρήκε και άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη. Όταν ακούσαμε τη λέξη «αδελφοποίηση» πάγωσε ολόκληρη η Αλεξάνδρεια και τα περίχωρα. Όλοι μας βγάζαμε λεξικά, google search να δούμε τι σημαίνει. Ένα θα σας πω αγαπητοί πρόεδροι των συλλόγων, πάντως όχι αυτό που εσείς κάνατε. Ας το ονομάζατε αλλιώς, ας πούμε ..... εντυπωσιασμός!!!!
Αυτό το ευτυχές γεγονός «ευλόγησε» με την παρουσία του αλλά και με την παρουσίαση του (διάβασε τα βιογραφικά των συλλόγων και υποσχέθηκε θαύματα για το μέλλον) ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Στέφανος Δελιόπουλος.

moufa sep10 7

Ότι «ευλόγησες» πασά μου δεν στέριωσε, γιατί το ταλαιπωρείς; Εσύ είσαι γεννημένος για άλλα πράγματα, πιο μεγάλα. Έχεις μήπως κάτι να μας πεις ή να το βγάλω εγώ στη φόρα; Σιγά, σιγά, δεν βιάζομαι.
Και από τους τρεις ποντιακούς συλλόγους πάω στον άλλο ποντιακό. Αυτόν του Πλατέος. Περιφορά της εικόνας της Παναγίας από τον πρόεδρο του συλλόγου με μπλούζα.... Νεκροκεφαλή.

moufa sep10 8

Λάζαρε μου, ο Χριστός είπε «ελάτε όλοι κοντά μου» αλλά δεν εννοούσε φέρτε και τον Δημητροκάλη και τη Μαριέτη μαζί. Πρέπει να τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι για την περιφορά του επιταφίου το Πάσχα ετοίμασες μπλουζάκι Black Sabbath να βάλεις. Κοίτα με. Να βάλεις πουκάμισο πασά μου γιατί κάνα δυο ακόμα περιφορές να κάνεις και σε βλέπω παρέα με τον Καζαντζάκη.
Και επειδή είμαι δαιμόνιος, τον έψαξα, τον βρήκα και βγήκα φωτογραφία μαζί με τα πειστήρια του εγκλήματος.

moufa sep10 9

Πάλι πολλά έγραψα. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τα πάντα από τα τελευταία πανηγύρια (Τρίκαλα, Παλιοχώρι, Καμποχώρι, συναυλία Μαριώς και φυσικά.... Αδελφοποίηση). Κάτι σαν «έχω κάνει γυμνή φωτογράφιση, έπειτα με έντυσε η νονά μου και φύγαμε».


Προχθές πήγα στον οφθαλμίατρο, γέρασα βλέπετε και ήρθε η κόρη του που την έλεγαν Ίριδα. Δεν ξέρω πως κρατήθηκα να μη του πω «πάλι καλά που δεν είσαι γυναικολόγος μ@λ@κ@». Τα λέμε το άλλο Σάββατο. Υπομονή αδέλφια.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δ.Δ. Πλατέος «Η Αστερούπολη» διοργάνωσε μια όμορφη μουσική και λαϊκή βραδιά παρουσία πλήθους κόσμου στα πλαίσια του πανηγυριού του χωριού, στον πεζόδρομο Πλατέος την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20.00.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Αθανάσιος Παντόπουλος κάνει γνωστό στα μέλη του ΚΑΠΗ και όλους τους δημότες του Δήμου Αλεξάνδρειας ότι,

Οδηγίες για την ορθή φορολογική αντιμετώπιση από πλευράς τελών κυκλοφορίας, των περιπτώσεων μεταβίβασης Φορτηγών ΙΧ οχημάτων, τα οποία ενώ έχουν τεθεί σε προσωρινή ακινησία
Κατηγορία Γενικά
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 16:14

Πιάνει δουλειά ο αστυνομικός των σχολείων

Ειδικό σχεδιασμό ενεργοποιεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει της έναρξης και για όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς (2017 – 2018),

Κατηγορία Εκπαίδευση
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 16:09

Αντίστροφη μέτρηση για την 82η ΔΕΘ

Ξεκινά αύριο, 9 Σεπτεμβρίου, η 82η ΔΕΘ, η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, με 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές, τιμώμενη χώρα την Κίνα και με ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων στα πεδία του επιχειρείν, της οικονομίας, του πολιτισμού και της αναψυχής.

Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο τη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας