alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

Αναδρομικά από 16,5 έως και 47 μήνες θα λάβουν κατά περίπτωση περίπου 115.000 απόστρατοι και συνταξιούχοι ειδικών μισθολογίων, πιθανότατα με τη σύνταξη Ιανουαρίου, στις 21 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η σχετική υπουργική απόφαση υπεγράφη το περασμένο Σάββατο από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, και «μοιράζει», εφάπαξ, κονδύλι ύψους 233,1 εκατ. ευρώ (425 εκατ. ευρώ μεικτά) σε 5 κατηγορίες συνταξιούχων για διάστημα από 16,5 μήνες έως και 47, κατ’ αντιστοιχία με το χρονικό διάστημα που ορίστηκε και για τους εν ενεργεία συναδέλφους τους. Καταληκτική ημερομηνία για όλους θεωρείται η υπαγωγή στον νόμο Κατρούγκαλου.

Ετσι, τα πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής θα λάβουν αναδρομικά 47 μηνών που για το διάστημα από την 1η/8/2012 έως και τις 30/6/2016 (οι ένστολοι υπήχθησαν στον νόμο Κατρούγκαλου από την 1η Ιουλίου 2016 και όχι στις 13 Μαΐου 2016 όπως ισχύει για όλους τους υπόλοιπους ασφαλισμένους και συνταξιούχους).

Συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί και πρώην μέλη του κύριου προσωπικού του ΝΣΚ θα λάβουν αναδρομικά 23 μηνών, για το διάστημα από 1ης/8/2012 έως και 30/6/2014.

Oι δικαιούχοι

Συνταξιούχοι γιατροί του ΕΣΥ, του συστήματος δημόσιας Υγείας, επικουρικοί γιατροί κ.λπ. θα λάβουν αναδρομικά από τις 13/11/2014 έως και τις 12/5/2016 (18 μήνες).

Συνταξιούχοι καθηγητές μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ και ΕΔΙΠ των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, το εκπαιδευτικό προσωπικό και ΕΔΙΠ της ΑΣΠΑΙΤΕ, μέλη ΔΕΠ και ΕΕΔΙΠ των ΑΣΕΙ, μέλη διδακτικού και ειδικού διδακτικού προσωπικού των ΑΕΑ, ερευνητές και ΕΛΕ των ερευνητικών κέντρων, ινστιτούτων και τεχνολογικών φορέων, καθώς και των ερευνητικών κέντρων της Ακαδημίας Αθηνών και του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών θα λάβουν αναδρομικά 16,5 μηνών, που αντιστοιχούν στο διάστημα μεταξύ 1ης/1/2015 και 12/5/2016. Αναδρομικά, για το ίδιο διάστημα, θα λάβουν και οι συνταξιούχοι πρώην μόνιμο καλλιτεχνικό προσωπικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το ποσό υπόκειται σε όλες τις κρατήσεις που γίνονται στις συντάξεις και ίσχυαν για τα κατά περίπτωση οριζόμενα διαστήματα (εισφορά αλληλεγγύης - ν. 3865/2010, εισφορά για τους κάτω των 60 ετών – ν. 4002/2011, μείωση σε όσους δεν έχουν κλείσει τα 55 – ν. 4024/ 2011, μείωση για συντάξεις πάνω από 1.300 ευρώ – ν. 4051/2011 και μειώσεις 5%-20% στο εισόδημα άνω των 1.000 ευρώ – ν. 4093/2012). Παράλληλα, υπόκειται σε κράτηση για υγειονομική περίθαλψη ενώ παρακρατείται φόρος 20% στην πηγή, με τον οποίο εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των συνταξιούχων για τα ποσά των αναδρομικών.

Και οι κληρονόμοι

Η υπουργική απόφαση ξεκαθαρίζει ότι δικαίωμα στα αναδρομικά έχουν και οι κληρονόμοι της σύνταξης, σε περίπτωση που ο συνταξιούχος έχει πεθάνει, με την υποβολή στην αρμόδια υπηρεσία των προβλεπόμενων νομιμοποιητικών εγγράφων.

Τέλος, επισημαίνει ότι αν οι δικαιούχοι έχουν λάβει ποσά σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, τα ποσά αυτά συμψηφίζονται με το εφάπαξ που θα καταβληθεί σε λίγες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι τα ποσά αυτά αντιστοιχούν στη διαφορά μεταξύ της μηνιαίας σύνταξης που θα δικαιούνταν να λάβουν οι εν λόγω συνταξιούχοι εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι μισθολογικές διατάξεις του νόμου 4093 του 2012 και της σύνταξης που πράγματι τους κατεβλήθη.

Κατηγορία Αστυνομικά

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 12/12/2018

 
Κατηγορία Φαρμακεία

Η νομοθετική ρύθμιση για την ακύρωση, οριστικά και αμετάκλητα, του μέτρου της μείωσης των συντάξεων που θα ίσχυε από 1.1.2019, επιβεβαιώνει ότι ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει οριστικά κλείσει, ανέφερε μιλώντας απόψε στη Βουλή, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

«Τελειώνουμε με μέτρα δημοσιονομικών περιορισμών και πλέον μπορούμε να περνάμε σε μέτρα επεκτατικά, δηλαδή σε μέτρα ενίσχυσης των κοινωνικών παροχών και ελάφρυνσης των πολιτών από φόρους και εισφορές» είπε η Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε ότι κλείνει οριστικά ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, μπαίνει τέλος στη διαδικασία των μνημονίων - και η χώρα, η Βουλή, η κυβέρνηση, μπορούν πλέον να προχωρούν σε πολιτικές που επιλέγουν, να ακυρώνουν μέτρα αχρείαστα σε καθεστώς σχετικής οικονομικής ελευθερίας.

«Η ακύρωση που ψηφίζει σήμερα η Βουλή, είναι γεγονός που επιβεβαιώνει την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι αυτό το μέτρο ήταν αχρείαστο, διαρθρωτικά και δημοσιονομικά», ανέφερε επίσης η υπουργός Εργασίας και υπογράμμισε ότι «το μέτρο ήταν αχρείαστο διότι το ασφαλιστικό σύστημα στέκεται στα πόδια του και έχει μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση στη συνταξιοδοτική δαπάνη, και διότι η ελληνική οικονομία, με τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, μπορεί να επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς να χρειάζονται μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής».

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στη στάση που τήρησε το προηγούμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία «σήκωνε» το θέμα της περικοπής των συντάξεων, αν και η κυβέρνηση προειδοποιούσε «να μην ποντάρουν όλα τα λεφτά τους εκεί», διότι γίνονται προσπάθειες και θα επιτευχθεί η ακύρωση του μέτρου.

«Πυρήνας του σχεδίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν ήταν μόνο οι περικοπές στις συντάξεις αλλά συνολικά η κατάσταση της οικονομίας», παρατήρησε η κ. Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ότι η καταστροφολογία δεν αφορούσε μόνο στις περικοπές αλλά και την πρόβλεψη ότι έρχονται κόφτες, έρχονται νέοι δημοσιονομικοί περιορισμοί, ότι η χώρα θα αναγκαστεί σε νέο μνημόνιο και ότι η κατάσταση του ασφαλιστικού είναι τόσο τραγική, που θα οδηγούσε έτσι και αλλιώς στην περικοπή των συντάξεων. «Ήταν μια καταστροφολογία σε πολλά επίπεδα η οποία διαψεύστηκε παταγωδώς και σήμερα ηττάται σε όλο της το μέγεθος», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Η κυβέρνηση κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα μια στάση επιμονής, καθαρής δουλειάς, σκληρής επιμονής στην ακύρωση του μέτρου της μείωσης των συντάξεων» είπε η υπουργός Εργασίας, για να προσθέσει ότι απέναντι σε αυτή την προσπάθεια, «η αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε, κατά τη διάρκεια της 2ης αξιολόγησης, ότι η κυβέρνηση έπρεπε να πάρει τόσα και άλλα τόσα μέτρα για να την κλείσει. Έλεγε κατά τις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά, ότι αυτά τα ζητήματα που θέτει η κυβέρνηση είναι ιδεοληψίες της αριστεράς, το να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα, που τώρα χάρη σε αυτές, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μπορούν να πετυχαίνουν καλύτερους μισθούς».

«Μήπως μας συμπαρασταθήκατε κιόλας, όταν ήρθε εδώ ο κ. Μοσκοβισί και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την ακύρωση του μέτρου, που του κάνατε επίθεση διότι αυτό έβγαζε το πρόγραμμα σας από τον προσανατολισμό του;» είπε απευθυνόμενη στη ΝΔ η κ. Αχτσιόγλου, για να υπογραμμίσει ότι τη στάση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης την καθόρισε η επιδίωξη πολιτικού οφέλους με την επένδυση στην καταστροφολογία, και την καθόρισε και η συνολική αντίληψη της ΝΔ για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και τις προγραμματικές θέσεις. «Θέλουν ένα ασφαλιστικό Πινοσέτ που παραδίδει πυλώνες του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, χωρίς καμία προστασία των σημερινών συνταξιούχων και ασφαλισμένων» είπε η κ. Αχτσιόγλου.

«Η κυβέρνηση αυτή, έχει πάρει μια πολύ σαφή πολιτική απόφαση. Να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Όμοια απόφαση έχει πάρει και για την υγεία. Προστατεύουμε τις συντάξεις, μειώνουμε τις εισφορές, πληρώνουμε ληξιπρόθεσμα και κλείνουμε πληγές του παρελθόντος. Τα μέτρα που ψηφίζουμε και υλοποιούμε από την 21η Αυγούστου και μετά, επιβεβαιώνουν αυτή την προσπάθεια. Είναι το σημερινό μέτρο προστασίας των συντάξεων, είναι η αύξηση που θα δούνε 620.000 συνταξιούχοι από 1.1.2019, και για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια σε αυτή τη χώρα, δεν θα έχουμε μειώσεις συντάξεων, αλλά θα έχουμε αυξήσεις συντάξεων, αυξήσεις μισθών. Είναι τα μέτρα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που δίνει τη δυνατότητα αυξήσεων στους μισθούς, είναι οι πράξεις μας για τη μείωση της ανεργίας» είπε η υπουργός Εργασίας. Αυτές είναι οι πράξεις που για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την εκπλήρωση του χρέους του προς την κοινωνία - τόνισε η κ. Αχτσιόγλου - είναι οι πράξεις που συνδέουν τον ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, είναι οι πράξεις που διαχωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από το παλαιό πολιτικό σύστημα και από την εξυπηρέτηση της οικονομικής ελίτ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατηγορία Οικονομία

Ηλιόλουστη θα είναι η Τετάρτη σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα, ενώ το πρωινό της Πέμπτης θα βρει πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ντυμένες στα λευκά. Πού θα χιονίσει;

Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα χιονίσει την Πέμπτη και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Αναλυτικά η πρωινή πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό μέχρι και την Δευτέρα:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-12-2018

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΒΟΡΕΙOI ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ. ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ-ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ -02 (ΜΕΙΟΝ ΔΥΟ) ΕΩΣ 11 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΕΝΩ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 15 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 5 ΜΕ 7 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΑΡΑΙΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΙΟ ΠΥΚΝΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΩΣ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 03 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.
ΑNΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ.
ΑNΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.

ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 03 ΕΩΣ 13 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 09 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 13-12-2018

ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ-ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6, ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ
ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ, ΟΜΩΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-12-2018

ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ
ΔΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΕΝΩ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ
ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6, ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 7
ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4
ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΔΟ ΚΥΡΙΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ
ΤΙΜΕΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15-12-2018 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-12-2018

ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ, ΠΙΘΑΝΩΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ
ΙΣΧΥΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ. ΥΦΕΣΗ ΤΩΝ
ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 ΜΕ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ
ΔΥΤΙΚΑ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ
6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17-12-2018

ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ
ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ
ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 6
ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας