alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. συμπληρώνοντας τα 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της, συνεχίζει να συνεισφέρει ουσιαστικά στον κλάδο του ηλεκτρολογικού υλικού, παρέχοντας καινοτόμα προιόντα υψηλής τεχνολογίας. Την τελευταία δεκαετία το πρόγραμμά της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης (Ε.Κ.Ε.) της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. περιλαμβάνει πλήθος δράσεων προς όφελος της κοινωνίας, με βασικούς πυλώνες τη νέα γενιά, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον πολιτισμό – αθλητισμό. Η εταιρεία υλοποιεί μέσω του προγράμματος της Ε.Κ.Ε. δράσεις που στοχεύουν στην άμεση και έμμεση ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Νιώθοντας την ανάγκη να υποστηριχθούν οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες, η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ενισχύει ενίοτε οργανισμούς που παράγουν φιλανθρωπικό έργο, με προσφορές προϊόντων της (όπου κρίνονται απαραίτητα) αλλά και με άμεσες οικονομικές ενισχύσεις.

     Στα πλαίσια της Ε.Κ.Ε. αποφάσισε να διαθέσει πρόσφατα δωρεάν τα προϊόντα της, που είχε ανάγκη το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στο σπίτι της Θεσσαλονίκης, ενώ και στο παρελθόν έχει στηρίξει πολλαπλά τον συγκεκριμένο Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά, με παρόμοιες χορηγίες προς πολλά από τα σπίτια του (Μαρούσι, Περιστέρι, Κυλλήνη, Πάτρα, Κέρκυρα, Μοσχάτο κ.ά.). Σκοπός της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. μέσα από αυτή την συνεργασία της με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ είναι, να νιώσουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια του Οργανισμού την ζεστασιά της οικογένειας , την απόλυτη ασφάλεια και άνεση που τους αξίζει και το βασικότερο: να μην στερούνται των βασικών αναγκών.

         Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. ευελπιστεί ότι αυτή η πράξη της θα γίνει πρότυπο μίμησης και από άλλες εταιρείες, ώστε να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι δράσεις του συλλόγου «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» προς όφελος των παιδιών. Ο εθελοντισμός, η συμμετοχή και η κοινωνική ευημερία αποτελούν βασικές αξίες της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. για μία κοινωνία συνοχής, όπου ο πολίτης θα προσφέρει και ταυτόχρονα θα συμμετέχει με τις προτάσεις και την δράση του. Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. και το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, έχουν κοινό όραμα: «το χαμόγελο κάθε παιδιού» και το ιδανικό θα είναι να υιοθετήσουν και πολλοί άλλοι το ίδιο όραμα.

Συντάκτης : Κική Γλυκού

Ιστοσελίδα : https://www.olympia-electronics.gr/

Κατηγορία Γενικά

Κάλεσμα προς τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Αλεξάνδρειας για συμμετοχή ως παρατηρητές στο επερχόμενο συνέδριο, διαβάστε:

"Ενόψει του 12ου Τακτικού Συνεδρίου του Κόμματός μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί

από τις 14/12/2018 έως και τις 16/12/2018, παρακαλούνται όσα μέλη της Νέας Δημοκρατίας επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου ως παρατηρητές, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους αποστέλλοντας Email στη διεύθυνση:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  το αργότερο έως και την Πέμπτη 6/12/2018.

Δηλώνοντας ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ, ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ και E-MAIL.

Οι παρατηρητές κατά την προσέλευση τους στο χώρο του Συνεδρίου θα παραλάβουν τη

διαπίστευσή τους από τα ειδικά διαμορφωμένα στάντς Παρατηρητών με την

επίδειξη σχετικού εγγράφου, που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους (Δελτίο

Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα Οδήγησης ή άλλο σχετικό έγγραφο).

Με εκτίμηση

ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΔ Αλεξάνδρειας".

Κατηγορία Γενικά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων :

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου το απόγευμα θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης. 

Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου το πρωί θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίαςστον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης. 

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος ΠΕΛΕΚΑΝστο Κομνήνιο Βεροίας, επί τη εορτή του Αγίου Αμβροσίου.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας θα παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνουντο μικτό κέντρο διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας απασχόλησης και κατάρτισης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης».

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 5:00 μ.μ. θα παραστεί στην Σύναξη Φιλοπτώχων Ταμείων στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου πολιούχου Βεροίας.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παταπίου Βεροίας.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου πολιούχου Βεροίαςθα παραστεί στην ημερίδα «παιδεία: παρόν και μέλλον», όπου θα ομιλήσουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου καιΑγίου Βλασίουκ. Ιερόθεος, ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Ηρακλής Ρεράκης και ο Εκπαιδευτικός κ. Δημήτριος Νατσιός.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ανατολικού.

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Βεροίας.

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνοςστην ΚουλούραΗμαθίας.

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 9:00 μ.μ. θα ιερουργήσει στην Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πέντε Μαρτύρων Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου και Ορέστου. Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθούν σε προσκύνηση τεμάχια ιερών λειψάνων των Αγίων που αποθησαυρίζονται στην Ιερά Μονή.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 5:00 μ.μ. θα παραστεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση για τα Άτομαμε Ειδικές Ανάγκες(ΑΜΕΑ) στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ραψομανίκης.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Διαβατούεπί τη εορτή του Αγίου Ελευθερίου.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίουστις 7:00 μ.μ. θα ομιλήσει στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης με θέμα: «Ετοιμάζου Βηθλεέμ» στο πλαίσιο των συνάξεων με τίτλο «Επισκοπικός Λόγος». 

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νεοκάστρου επί τη εορτή του Αγίου Μοδέστου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 5:30 μ.μ. θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κυμίνων με θέμα: «Χριστός γεννάται, δοξάσατε».

Εν αναμονή της ΚΥΑ για το κοινωνικό μέρισμα που τα λάβουν χιλιάδες δικαιούχοι αρχη γενομένης 14 Δεκεμβρίου που θα καταβληθούν τα πρώτα πόσα, τα dikaiologitika.gr σας παρουσιάζουν πότε θα πληρωθουν οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και το τι θα γίνει με την στ' δόση του επιδόματος παιδιού.

Συνταξιούχοι

Αναλυτικά ποτέ θα πληρωθεί ο κάθε συνταξιούχος:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 21 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Παρασκευή.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 21 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Παρασκευή.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 21 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Παρασκευή.
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 19 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Τετάρτη.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 19 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Τετάρτη.
Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 27 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Πέμπτη.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 21 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Παρασκευή.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Παρασκευή.

Άνεργοι

Από τη Δευτέρα 10.12.2018 θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2018 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ. Την ίδια ημερομηνία θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 10.12.2018 μέχρι και 06.01.2019
Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Αγρότες

Πληρωμές αναμένεται να πραγματοποιηθούν το διάστημα από 18 έως 20 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται να καταβληθούν η εκκαθάριση της Βασικής, η Πράσινη Ενίσχυση και η Ενίσχυση στους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας.
Παράλληλα.μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων, η κατανομή του εθνικού αποθέματος και θα γίνει ο υπολογισμός των δικαιωμάτων.
Εξάλλου, έως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα καταβληθεί η Εξισωτική Αποζημίωση και θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των υπολοίπων της Εξισωτικής των προηγούμενων ετών από το 2008.

Επίδομα παιδιού

Η στ' δόση για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ θα πληρωθεί νωρίτερα με απόφαση της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου λόγω των εορτών και οι οικογένειες να λάβουν το επίδομα για να ενισχυθούν μέσα στα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika news αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αιτήσεις από τους δικαιούχους και να γίνει στην συνέχεια η εκκαθάριση και η πληρωμή στις 21 Δεκεμβρίου.

Κατηγορία Οικονομία
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 12:56

Έρχονται 120 δόσεις για Ταμεία και Εφορία

Διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας για να μην υπαχθούν οι «μόνιμοι μπαταχτσήδες» - Το θέλει και η Ν.Δ.

Σχέδιο για νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις επεξεργάζεται με εντατικούς ρυθμούς η κυβέρνηση, με στόχο να το θέσει σε εφαρμογή τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο. Το ζήτημα έχει τεθεί στις διαβουλεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», δεν είναι αρνητικοί απέναντι στο ελληνικό αίτημα, υπό την προϋπόθεση ότι η νέα ρύθμιση δεν θα δημιουργήσει καινούρια γενιά μπαταχτσήδων.

«Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε ένα αναλυτικό σχέδιο που θα διασφαλίζει ότι η ρύθμιση θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, χωρίς να επαναληφθεί το φαινόμενο της πρόσκαιρης ένταξης μόνο και μόνο για να αποφευχθούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης», ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι τεχνοκράτες των δανειστών στο υπουργείο Οικονομικών.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης είναι να καλυφθούν από τη νέα ρύθμιση όσοι δεν μπορούσαν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, με έμφαση στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τις βιώσιμες επιχειρήσεις που δεν πληρούσαν την προϋπόθεση του εξωδικαστικού για τουλάχιστον μία κερδοφόρα χρήση.

Στόχος είναι ο τελικός μέγιστος αριθμός των δόσεων να φτάσει τις 120, εκτός εάν οι Ευρωπαίοι επιμείνουν να μπει χαμηλότερα ο πήχης. Το βέβαιο είναι πως, θα υπάρξουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Επιπλέον, θα απαιτείται να είναι οι οφειλέτες συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ή να τις έχουν ρυθμίσει με βάση την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει επίσης το ελάχιστο ποσό δόσης να μην ξεπερνά τα 50 ευρώ και να δίνεται η δυνατότητα διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους των οφειλών από προσαυξήσεις, τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και πρόστιμα.

Η ανάγκη να τεθεί σε ισχύ μια καινούρια ρύθμιση 120 δόσεων αναδεικνύεται από τα τελευταία στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σύμφωνα με τα οποία οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 500.000 άτομα (από 3.801.967 σε 4.312.395) τον Σεπτέμβριο. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ιδιωτών προς το κράτος φούσκωσαν σε έναν μήνα κατά 1,4 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 513 εκατ. ήταν απλήρωτοι φόροι), φτάνοντας τα 7,8 δισ. στο τέλος Σεπτεμβρίου.

120 δόσεις και ειδική ρύθμιση για μικροοφειλέτες σχεδιάζει η Ν.Δ.

Την ανάγκη να καθιερωθεί μια ενιαία ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο σε έως 120 δόσεις έχει υπογραμμίσει και η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι πρέπει να δοθεί σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εγνωσμένη αδυναμία καταβολής των οφειλών τους η δυνατότητα να αρχίσουν να πληρώνουν έστω και μικρά ποσά.

Σκληρό παζάρι για τον νόμο Κατσέλη

Πιο δύσκολες είναι οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς το οποίο θα εφαρμοστεί από 1ης Ιανουαρίου. Το θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των δανειστών και της ελληνικής πλευράς και θα πρέπει να κλείσει πριν από το τέλος του έτους, καθώς τότε λήγει η ισχύς των σχετικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη.

Το αίτημα της ελληνικής πλευράς να παραταθεί ο νόμος Κατσέλη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 έχει απορριφθεί από τους δανειστές, που θεωρούν ότι τα όρια προστασίας του ισχύοντος νόμου (αντικειμενική αξία ακινήτου από 180.000 ευρώ για τον άγαμο έως 280.000 ευρώ για τον έγγαμο, σε συνάρτηση με τον αριθμό των παιδιών) είναι πολύ υψηλά για τα σημερινά δεδομένα και προστατεύουν και στρατηγικούς κακοπληρωτές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τόσο οι Ευρωπαίοι (συμπεριλαμβανομένου του SSM, δηλαδή του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού των τραπεζών της Ευρωζώνης) όσο και οι ελληνικές τράπεζες θεωρούν ότι ο πήχης θα πρέπει να χαμηλώσει στις 100.000 ευρώ (αντικειμενική αξία ακινήτου για τον άγαμο), με πρόνοια μόνο για πραγματικά ευάλωτες κατηγορίες δανειοληπτών.

Στο τραπέζι βρίσκεται ως εναλλακτική λύση και το μοντέλο του προγράμματος «Εστία» το οποίο εφαρμόστηκε στην Κύπρο και προέβλεπε σημαντικό κούρεμα του στεγαστικού δανείου και επιδότηση από το κράτος του 1/3 της μηνιαίας δόσης για τα πιο αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά.

Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε προχθές στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο: «Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη. Το μόνο που μπορεί να καταργηθεί θα ήταν το κομμάτι της πρώτης κατοικίας και εμείς ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις που θα τις παρουσιάσουμε σύντομα. Οσοι είναι εντός του νόμου Κατσέλη, στις 31-12-2018 δεν χάνουν κανένα δικαίωμα, ακόμα και μόνο η αίτηση να έχει γίνει».
 
 
protothema.gr
Κατηγορία Οικονομία

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ τάξης του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας σας προσκαλούν στον ετήσιο χορό αποφοίτηση τους που θα γίνει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον με ώρα έναρξης 21:00, με ένα εκπληκτικό βίντεο επιδεικνύοντας τις χορευτικές κινήσεις τους για να σας παρασύρουν από τώρα στο ρυθμό της 8ης Δεκέμβρη.

Πρόγραμμα Χριστουγέννων 2018
 
6/12/2018 ώρα: 17:00
Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου καραβιού στην είσοδο του Κλειδίου από Θεσσαλονίκη.
7/12/2018 ώρα: 17:00  
 Ανάβουμε το Αστέρι των ευχών στην πλατεία του Χωριού
8/12/2018 ώρα:16:00
Άναμμα των φώτων στην κεντρική παιδική χαρά με την Αγαπημένη μας Πάτυ, 
όπου με χαρά και εορταστική διάθεση υποδέχεται τους επισκέπτες,
περιφέρεται ανάμεσα στα παιδιά, παίζει μαζί τους,
ενώ με χιουμοριστική, διάθεση πειράζει μικρούς και μεγάλους.
Επίσης, όλοι μαζί θα ζωγραφίσουν τα προσωπάκια των παιδιών,
κάνοντας face painting με υπέροχες χριστουγεννιάτικες προσωποδημιουργίες. 
(Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι οικολογικά - υδατοδιαλυτά
και απολύτως 
ασφαλή για την παιδική επιδερμίδα)
Μπουφές των συλλόγων μας, με διάφορα εδέσματα! 
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ!!
Οι επισκέπτες από όπου και αν είναι, 
θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν δωρεάν από μια μεγάλη γκάμα  ρούχων!
Στη γιορτή μας συμμετέχουν και την υποστηρίζουν:
  • Πολιτιστικός Σύλλογος «ο Φίλιππος»  
  • Αθλητικός Σύλλογος Ο ΕΘΝΙΚΟΣ
  • Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου
  • Δημοτικό Σχολείο Κλειδίου
  • Νηπιαγωγείο Κλειδίου

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας διαφωνώντας για τις αποζημιώσεις ζημίας από τις βροχοπτώσεις.

Διαβάστε αναλυτικά:

"Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βεροίας δηλώνει την έντονη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο και τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί για μια ακόμα χρονιά η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών από τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού του 2018.

Για άλλη μια χρονιά όπως και το 2017 αντί να ακολουθηθεί η μόνη νόμιμη οδός της αναγγελίας των ζημιών των δηλώσεων των εκτιμήσεων και της τελικής αποζημίωσης μας από τον ΕΛΓΑ, η κυβέρνηση επιλέγει την διανομή φιλοδωρήματος μέσω του de minimis στους «ιθαγενείς» αγρότες .

Είναι μεγάλες οι απορίες και οι αντιδράσεις των αγροτών μελών μας και σε ότι αφορά την διαδικασία και σε ότι αφορά την επιλογή των ποικιλιών οι όποιες προτείνονται αφήνοντας έξω μεγάλες και παραγωγικές ποικιλίες όπως η andross και η everts π.χ. καθώς και επιτραπέζιες .

Καλούμε τον υπουργό και την κυβέρνηση να εκτιμήσει και να αξιολογήσει αντικειμενικά και να αποζημιώσει ουσιαστικά και δίκαια.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ και δηλώνουμε έτοιμοι για τις εξελίξεις."

Κατηγορία Αγροτικά

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika news, την Πέμπτη αναμένεται να δημοσιευτεί η απόφαση με τα κριτήρια για το μέρισμα και την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αίτηση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ΚΥΑ για το κοινωνικό μέρισμα καθώς αναμένεται να δημοσιευθεί την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα ανοίξει η αίτηση στο koinonikomerisma.gr που αφορά περίπου 3, 5 εκατ. δικαιούχους και το ύψος του θα φτάνει τα 710 εκατ. ευρώ. Μάλιστα στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθούν τα πρώτα πόσα των δικαιούχων που θα έχουν κάνει αιτήσεις.

Όσον αφορά στα κριτήρια, τα εισοδηµατικά παραµένουν ίδια µε πέρυσι, δηλαδή έως 9.000 ευρώ για µονοπρόσωπο νοικοκυριό και έως 27.000 ευρώ για νοικοκυριό µε δύο ενήλικα και πέντε ή περισσότερα ανήλικα µέλη. Λαµβάνεται υπόψη το συνολικό εισόδηµα του νοικοκυριού που δηλώθηκε φέτος στο Ε1 για το 2017, πραγµατικό ή τεκµαρτό, από κάθε πηγή προ φόρων, µετά την αφαίρεση των εισφορών. Στα περιουσιακά κριτήρια αναµένεται να προβλεφθεί βελτίωση των περσινών ορίων, ώστε να µη βρεθούν εκτός µερίσµατος οικογένειες λόγω αλλαγής των αντικειµενικών αξιών.

Σύµφωνα µε πληροφορίες αναµένεται να προβλεφθεί όριο συνολικής φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας στα 125.000 ευρώ για µονοµελή ωφελούµενη µονάδα, προσαυξανόµενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο µέλος και έως του ποσού των 185.000 ευρώ.
Στο επικρατέστερο σενάριο, το ετήσιο ατοµικό εισόδηµα για µονοπρόσωπο νοικοκυριό δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ, ενώ το όριο αυτό θα προσαυξάνεται κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο µέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο µέλος. Σε κάθε εισοδηµατική κατηγορία υπάρχουν τρεις υποκατηγορίες µε διαφορετικά ποσά µερίσµατος.

Εισοδηματικά κριτήρια

Αναλυτικά, το εισόδηµα δεν πρέπει να υπερβαίνει:

-τα 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά µε ένα µέλος
- τα 13.500 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη (π.χ. ζευγάρι χωρίς παιδιά)
- τα 15.750 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και ένα ανήλικο (π.χ. ζευγάρι µε ένα παιδί)
- τα 18.000 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή µε τρία ενήλικα µέλη (π.χ. ζευγάρι µε δύο παιδιά)
- τα 20.250 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και τρία ανήλικα τέκνα ή τρία ενήλικα µέλη και ένα ανήλικο τέκνο (π.χ. ζευγάρι µε τρία παιδιά)
- τα 22.550 ευρώ για τα νοικοκυριά µε δύο ενήλικα µέλη και τέσσερα ανήλικα τέκνα ή µε τέσσερα ενήλικα µέλη (π.χ. ζευγάρι µε τέσσερα παιδιά)
- τα 27.000 ευρώ για τα νοικοκυριά µε πέντε ή περισσότερα ενήλικα µέλη ή δύο ενήλικα µέλη µε πέντε ή περισσότερα ανήλικα τέκνα (π.χ. ζευγάρι µε πέντε ή περισσότερα παιδιά).

Αιτήσεις

Το κοινωνικό μέρισμα 2018 θα δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr με τους κωδικούς του taxisnet. Επομένως, ο δικαιούχος θα πρέπει να εισάγει τους κωδικούς που έχει για το taxis – δηλαδή το user name και το password, όπως θα ζητηθεί.

Αμέσως μετά θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και ένα email έτσι ώστε αν χρειαστεί να υπάρξει επικοινωνία με τις υπηρεσίες.
Καθώς το σύστημα συνδυάζει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, θα ζητηθεί ο αριθμός ΑΜΚΑ.

Κατηγορία Οικονομία

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Τεύχος Α’ 201/03.12.2018) ο νόμος 4579/2018 στον οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη που τροποποιεί το άρθρου 58 του ν.4172/2013, αναφορικά με τη φορολόγηση των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία, όπως ο αγροτικοί συνεταιρισμοί, εξαιρούμενων των οριζόμενων πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και οι αναφερόμενοι υπόχρεοι του άρθρου 45 του ν.4172/2013 που τηρούν απλογραφικά βιβλία.

Συγκεκριμένα, επανακαθορίζεται ο φορολογικός συντελεστής των ανωτέρω κερδών και διαμορφώνεται κατ’ έτος ως ακολούθως:

i) είκοσι εννέα τοις εκατό (29%) για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2018,

ii) είκοσι οκτώ τοις εκατό (28%), για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2019,

iii) είκοσι επτά τοις εκατό (27%), για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020,

iv) είκοσι έξι τοις εκατό (26%), για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021 και

v) είκοσι πέντε τοις εκατό (25%), για τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022 και των επόμενων ετών.

Κατηγορία Αγροτικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας