alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018

Ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  με την οποία παρατείνονται αυτοδίκαια από την ημερομηνία λήξης

Κατηγορία Θέσεις Εργασίας
Ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας οι προσωρινοί πίνακες Μοριοδότησης για την Πρόσληψη Πτυχιούχων Φυσ. Αγωγής από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης για όλους (Π.Α.γ.Ο.) περιόδου 2018-19
Κατά των Προσωρινών Πινάκων Μοριοδότησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ένσταση εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, από την επόμενη  ημέρα ανάρτησης των αποτελεσμάτων, δηλαδή  από Παρασκευή 7.12.2018 έως και Δευτέρα 17.12.2018, στα γραφεία της επιχείρησης, οδός Βεροίας- Δημοτικό Κολυμβητήριο.
 
Δείτε εδώ.

ΚΟΥΓΚΑ ΣΟΥΛΑ - Κατάστημα Ετοίμων Ενδυμάτων

Μετά από 40 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο Ένδυμα...βαδίζουμε προς το τέλος...λόγω συνταξιοδότησης και ΠΑΝΤΑ με απόλυτο ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ! Θέλοντας να σας εκφράσουμε και να ανταποδώσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την προτίμησή σας, διαθέτουμε ΟΛΑ τα είδη μας σε ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ τιμές στην ίδια πάντα άριστη ΠΟΙΟΤΗΤΑ και ΠΟΙΚΙΛΙΑ για το επόμενο διάστημα!

Σας περιμένουμε! Βετσοπούλου 63 - Αλεξάνδρεια - τηλ.2333024596

 

 

 

Κατηγορία Γενικά

Συνελήφθη χθες (5 Δεκεμβρίου 2018) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 52χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατηγορία Αστυνομικά

Με την παρουσία λίγων μελών πραγματοποιήθηκε το πρωί της 6ης Δεκέμβρη η σύσκεψη του ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλεξάνδρειας στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου με κύρια θέματα τις πλημμύρες και τις χιονοπτώσεις.

Συντονιστής της σύσκεψης ήταν ο αντιδήμαρχος k. Στέφανος Γκιουρτζής που εξήγησε πως ο δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα για τα ακραία καιρικά φαινόμενα: «Ο στόλος του δήμου είναι έτοιμος με 3 οχήματα JCB, 3 φορτηγά, 1 γερανοφόρο, έχουμε 4 φορτηγά αγροτικά για διανομή αλατιού και 55 τόνους αλάτι χύμα και 3.5 τόνους σε σακουλάκια για να μοιραστούν στα σχολεία του δήμου».

Έπειτα τον λόγο πήρε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας Γιάννης Αμανατίδης, o oποίος τόνισε πως είναι ζωτικής σημασίας η δρομολόγηση και η συντήρηση έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ενώ εξήγησε πως η ΠΥ λειτουργεί σε επίπεδο νομού. Ζήτησε από τον κ. Γκιουρτζή να γίνει γραπτή ενημέρωση για τις κινήσεις του δήμου για την καλύτερη προστασία των πολιτών και για να υπάρχει επωφελέστερη διαλλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων.

Ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα μαζί με τις ΠΥ Βέροιας και Νάουσας για να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια στους πολίτες.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της ΠΥ Βέροιας Παναγιώτης Μαυροματίδης που εξήγησε πως μέχρι και την τοπική κοινότητα Αγκαθιάς, εκείνα τα χωριά είναι στη δικαιοδοσία της Πυροσβεστικής Βέροιας και ΠΕ Ημαθίας προχώρησε στον καθαρισμό του ρέματος Κρασοπούλι της Μελίκης και του αντίστοιχου ρέματος της Αγκαθιάς. Ενώ χαρακτήρισε την περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας προβληματική: «Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα καθώς η περιοχή διαπερνάτε από τους δύο μεγαλύτερους ποταμούς της Ελλάδας σε όγκο νερού» και εξήγησε πως πρέπει να υπάρξει καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την αντίστοιχη της Δυτικής Μακεδονίας και με το δήμο Αλεξάνδρειας γιατί ο ποταμός Αλιάκμονας είναι στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Από την πλευρά της αστυνομίας Αλεξάνδρειας ειπώθηκε πως θα υπάρξει συνδρομή και λήψη μέτρων της τροχαίας για να βοηθήσουν τους αντίστοιχους φορείς στην καλύτερη αντιμετώπιση οποιαδήποτε συμβάντος.

Ο πρόεδρος του Κλειδίου Μπάμπης Τσολάκης πήρε τον λόγο ξεκινώντας δίνοντας έμφαση στην απουσία των εκπροσώπων των φορέων ζητώντας λύση σε αυτό το φαινόμενο από την διοικούσα αρχή. Έπειτα ζήτησε καθαρισμό και συντήρηση των καναλιών στο Κλειδί για την αποφυγή των περσινών πλημμυρών, καθώς σημείωσε πως πρέπει να κατασκευαστεί ένα αντλιοστάσιο σε ένα δύσκολο σημείο στην περιοχή ώστε να στέλνει τα νερά προς τον Λουδία ποταμό για να μην έρχονται πίσω σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης.

Σχολιάστηκε πολύ το γεγονός πως για  πολλοστή φορά η συμμετοχή των μελών είναι μηδαμινή μπροστά σε αυτό που αντιπροσωπεύει η σύσκεψη, με πιο σημαντική και ηχηρή απουσία αυτή της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Αλεξάνδρειας.

Δείτε στιγμιότυπα:

 

 

 

Με sms μπορούν πλέον οι πολίτες να ενημερώνουν την αστυνομία για οτιδήποτε τους απασχολεί ή τους συμβαίνει.

Η ΕΛ.ΑΣ, με βίντεο που δημοσίευσε στα social media, διαβεβαιώνει για την άμεση παρέμβασή της σε οποιοδήποτε περιστατικό καταγγείλουν οι πολίτες.

Στο βίντεο φαίνεται πολίτης να πληκτρολογεί μήνυμα στο οποίο ενημερώνει την ελληνική αστυνομία για παρουσία διαρρηκτών μέσα στο σπίτι του. Άμεσα το μήνυμα λαμβάνεται και η αστυνομία απαντά ότι η Άμεση Δράση κινητοποιείται.

Κατηγορία Αστυνομικά

Οδηγίες για την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών σε περίπτωση πολλαπλής απασχόλησης (άρθρο 36 παρ. 1 και 2 του ν.4387/2016) περιλαμβανει εγκύκλιο του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλου.

Σε περίπτωση άσκησης πολλαπλής επαγγελματικής δραστηριότητας καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές: α) σε περίπτωση που συγχρόνως ασκείται μισθωτή και μη μισθωτή απασχόληση, καταβάλλονται αρχικά οι προβλεπόμενες βάσει του άρθρου 38 του ν.4387/2016 ασφαλιστικές εισφορές μισθωτών, και στη συνέχεια καταβάλλονται οι προβλεπόμενες για τη μη μισθωτή απασχόληση ασφαλιστικές εισφορές, όπως αυτές καθορίζονται από τα άρθρα 39 και 40 του ν.4387/2016, όπως ισχύουν.

Εάν ασκούνται περισσότερες της μίας μη μισθωτές δραστηριότητες αυτές κατατάσσονται κατά φθίνουσα τάξη μεγέθους, σύμφωνα με τις ειδικότερες οδηγίες που έχουν δοθεί με την αριθ. Φ.10043/οικ.14226/431/24-3-2017 εγκύκλιο (ΑΔΑ : ΨΔΕΝ465Θ1Ω-ΠΩ1) για τις περιπτώσεις ταυτόχρονης άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος και αυτοαπασχόλησης. β) σε περίπτωση που συγχρόνως ασκούνται περισσότερες της μίας μη μισθωτές δραστηριότητες, τα σχετικά εισοδήματα κατατάσσονται κατά φθίνουσα τάξη μεγέθους, και υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές βάσει του άρθρου 39 ή 40 του ν.4387/2016 κατά σειρά, σύμφωνα με τις ειδικότερες οδηγίες που έχουν δοθεί με την αριθ. Φ.10043/οικ. 14226/431/24-3-2017 εγκύκλιο (ΑΔΑ : ΨΔΕΝ465Θ1Ω-ΠΩ1) για τις περιπτώσεις ταυτόχρονης άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος και αυτοαπασχόλησης.

Το συνολικό εισόδημα που υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές σε περίπτωση πολλαπλής άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας (μισθωτής και μη μισθωτής ή πολλαπλής μη μισθωτής) δεν μπορεί αθροιστικά να υπερβαίνει σε μηνιαία βάση το 10πλάσιο του βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών (σήμερα €5.860,80).

Ως προς το κατώτατο όριο, το μηνιαίο εισόδημα μη μισθωτού δεν μπορεί αθροιστικά να υπολείπεται του ποσού που αντιστοιχεί στο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών (σήμερα €586,08) ή του 70% αυτού για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ και τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ κάτω 5ετίας (σήμερα €410,26). Σημειώνουμε ότι για τους μισθωτούς με πλήρη απασχόληση άνω ή κάτω των 25 ετών ο μηνιαίος μισθός δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού €586,08 ή €510,95 αντίστοιχα. 

Μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 στις περιπτώσεις ασφαλισμένων που ασκούν αποκλειστικά μη μισθωτή δραστηριότητα ή ασκούν πολλαπλή μη μισθωτή δραστηριότητα, και εκκρεμεί η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών σε περίπτωση μισθωτής απασχόλησης και μη μισθωτής απασχόλησης.

Για την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών σε περιπτώσεις ασφαλισμένων που ασκούν μισθωτή και μη μισθωτή απασχόληση ελέγχεται σε μηνιαία βάση εάν ασκήθηκε ταυτόχρονα μισθωτή και μη μισθωτή απασχόληση. Σημειώνουμε ότι στις περιπτώσεις που εντός του ίδιου μήνα προκύπτει χρόνος ασφάλισης μισθωτού λιγότερος των 25 ημερών και χρόνος ασφάλισης μη μισθωτού για το σύνολο του μήνα, το γεγονός ότι οι ημέρες ασφάλισης για τη μισθωτή απασχόληση είναι λιγότερες των 25 δεν μεταβάλλει τον τρόπο εφαρμογής του άρθρου 36 παρ. 1 του ν.4387/2016 (σχετικό το αριθ. Φ.10043/58437/72/5-4-2018 έγγραφό μας).

Για τη διενέργεια της εκκαθάρισης λαμβάνονται οι μηνιαίες ΑΠΔ που έχουν υποβληθεί και αφορούν τους μήνες του 2017, στις οποίες περιλαμβάνονται οι τρέχουσες για το έτος 2017 αποδοχές. Για το ασκούμενο ελεύθερο επάγγελμα ή την αυτοαπασχόληση ή την αγροτική δραστηριότητα (οποιαδήποτε δραστηριότητα δημιουργεί υποχρέωση ασφάλισης στον πρώην ΟΓΑ) λαμβάνεται το εισόδημα από την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, δηλαδή του έτους 2016. Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος έχει καταβάλλει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές βάσει του άρθρου 38 του ν.4387/2016, το σχετικό εισόδημα αφαιρείται για τον υπολογισμό της εισφοράς μη μισθωτού.

Σημειώνουμε ότι τα Δώρα Εορτών και το Επίδομα Αδείας που καταβάλλονται στους μισθωτούς αθροίζονται και τα ποσά επιμερίζονται ισομερώς στους μήνες για τους οποίους προκύπτει μισθωτή απασχόληση. Κατά τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται και τυχόν ποσά που καταβάλλονται εφάπαξ στον απασχολούμενο μισθωτό, τα οποία δεν αφορούν συγκεκριμένους μήνες απασχόλησης αλλά συνολικά την παροχή μισθωτής εργασίας (για παράδειγμα bonus, επίδομα ισολογισμού κ.λπ.).

Ως προς την εισφορά ανεργίας, στις περιπτώσεις παράλληλης απασχόλησης μισθωτού και μη μισθωτού καταβάλλεται υπέρ του ΟΑΕΔ μία εισφορά, και συγκεκριμένα η προβλεπόμενη ποσοστιαία εισφορά μισθωτού. Η μηνιαία εισφορά ύψους €10,00 υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων, για τα πρόσωπα που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του άρθρου 44 παρ. 2 του ν.3986/2011, όπως ισχύει, εισπράττεται στις περιπτώσεις πολλαπλής απασχόλησης μόνο εφόσον δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής εισφοράς υπέρ του ΟΑΕΔ για την μισθωτή απασχόληση.

Σε περίπτωση πολλαπλής απασχόλησης όπου προκύπτει για το υπό εκκαθάριση έτος εισόδημα από άσκηση αγροτικής δραστηριότητας μικρότερο των €4.923,12 ετησίως, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί με το αριθ. Δ.15/Δ'/619/5/13-4-2018 έγγραφό μας (ΑΔΑ: ΩΨΩΘ465Θ1Ω-ΠΗΝ) δεν έχουν εφαρμογή οι ρυθμίσεις του άρθρου 36 παρ. 1 του ν.4387/2016, και συνεπώς δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για την ασκούμενη αγροτική δραστηριότητα.

Όσον αφορά στην εισφορά για τον Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) σε περίπτωση πολλαπλής απασχόλησης η προβλεπόμενη από άρθρο 40 παρ. 10 του ν.4387/2016 εισφορά δεν καταβάλλεται, εφόσον έχει καταβληθεί ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ από ασκούμενη μισθωτή ή μη μισθωτή απασχόληση. 

Από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών θα προκύψει χρεωστικό ή μηδενικό ή πιστωτικό υπόλοιπο. Για τη διαχείριση του χρεωστικού ή πιστωτικού υπολοίπου θα εφαρμοστούν αναλόγως οι οδηγίες την υπ' αριθ. Δ.15/Δ'/οικ.9290/183/14-2-2018 εγκυκλίου (ΑΔΑ : Ω80Π465Θ1Ω-Ο4Κ) για τη διαχείριση του χρεωστικού ή πιστωτικού υπολοίπου για την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών για το έτος 2017. Οι καταληκτικές ημερομηνίες εξόφλησης των δόσεων οφειλής και επιστροφής ή συμψηφισμού πιστωτικού υπολοίπου θα καθοριστούν από τον ΕΦΚΑ. 

Από τις διατάξεις του άρθρου 39 παρ. 9 του ν.4387/2016 προβλέπεται ο επιμερισμός των ασφαλιστικών εισφορών μεταξύ ασφαλισμένου και αντισυμβαλλόμενου σε περιπτώσεις ελευθέρων επαγγελματιών (ασφαλισμένων του πρώην ΟΑΕΕ) και αυτοαπασχολούμενων (ασφαλισμένων του πρώην ΕΤΑΑ) που αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) παρέχοντας υπηρεσίες σε μέχρι και 2 αντισυμβαλλόμενους.

Τα ανωτέρω πρόσωπα, παρά τον ως άνω προβλεπόμενο επιμερισμό ασφαλιστικών εισφορών, εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, και ως εκ τούτου εφαρμόζονται οι προβλέψεις του άρθρου 39 ως προς το ανώτατο και κατώτατο όριο μηνιαίου εισοδήματος (σχετική η αριθ. υπ' αριθμ. Φ80000/οικ.5547/248/7-2-2017 εγκύκλιος, ΑΔΑ : ΩΥ1Ο465Θ1Ω-4ΣΜ).

Ως εκ τούτου, βάσει των προβλεπόμενων από το άρθρο 39 του ν.4387/2016, όπως ισχύει, οι Υπηρεσίες σας θα πρέπει να προχωρήσουν σε έλεγχο ως προς το ανώτατο και κατώτατο όριο μηνιαίου εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, θα ελέγχεται εάν υπάρχει υπέρβαση του ανώτατου ορίου μηνιαίου εισοδήματος (€5.860,80) και σε περίπτωση που προκύπτει ότι έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές επί υψηλότερου μηνιαίου εισοδήματος, το σχετικό επιπλέον ποσό θα επιστρέφεται ως αχρεωστήτως καταβληθέν.

Ως προς το κατώτατο όριο μηνιαίου εισοδήματος, όπως αυτό ισχύει κατά περίπτωση ασφαλισμένου (ασφαλισμένος άνω ή κάτω 5ετίας) σε περίπτωση που προκύπτει ότι ο ασφαλισμένος έχει καταβάλει χαμηλότερη της προβλεπόμενης ελάχιστη εισφορά, η προκύπτουσα διαφορά καταβάλλεται από τον ασφαλισμένο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ' αριθμ. Δ.15/Δ'/οικ.9290/183/14-2-2018 εγκύκλιο (ΑΔΑ: Ω80Π465Θ1Ω-Ο4Κ).

Επίσης, θα πρέπει να καταβληθεί και η προβλεπόμενη εισφορά για τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολούμενων. Ως προς την εξόφληση της οφειλής, θα εφαρμοστούν αναλόγως οι οδηγίες της υπ' αριθμ. Δ.15/Δ'/οικ.9290/183/14-2-2018 εγκυκλίου (ΑΔΑ : Ω80Π465Θ1Ω-Ο4Κ) για τη διαχείριση του χρεωστικού ή πιστωτικού υπολοίπου για την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών για το έτος 2017.

Σημειώνουμε ότι ο ανωτέρω έλεγχος αφορά σε υποβληθείσες Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ). Για μήνες που δεν έχουν υποβληθεί ΑΠΔ ο ασφαλισμένος καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου βάσει του άρθρου 39 του ν.4387/2016, όπως ισχύει.

Όσον αφορά στον έλεγχο που απαιτείται προκειμένου να διαπιστωθεί ότι το εισόδημα του ασφαλισμένου που έχει υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 39 παρ. 9 του ν.4387/2016 προέρχεται αποκλειστικά από τους δύο, κατ' ανώτατο όριο, αντισυμβαλλόμενους, και συνεπώς δεν ασκείται παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα ή αυτοαπασχόληση, αυτός θα διενεργηθεί μεταγενέστερα.

dikaiologitika.gr

Κατηγορία Οικονομία

Oι Μαίες του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας προσκαλούν τις κυρίες να πραγματοποιήσουν ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ στο Περιφερειακό Ιατρείο Μελίκης, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, από τις 9 το πρωί.

ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΑΜΚΑ

Κατηγορία Υγεία

Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις, συνολικού ύψους 1.979.781,78 ευρώ, θα καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α, στις 6-12-2018 σε 319 δικαιούχους παραγωγούς του προγράμματος Κ.Ο.Ε «Πλημμύρες 2014-2015» που ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.

Στην Ημαθία θα πληρωθούν 1.249.900 ευρώ

Κατηγορία Αγροτικά

Η Δημοτική Κοινότητα Μελίκης σας προσκαλεί σε μια όμορφη μουσική εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, στις 7 μ.μ., στο πρώην Δημαρχείο Μελίκης.

Συμμετέχουν:

Παιδική Χορωδία Μελίκης

Χορωδία ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας