alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Ο τελικός αγώνας που θα κρίνει τον πρωταθλητή στην Α1 ερασιτεχνική θα πραγματοποηθεί αύριο στο γήπεδο του Μακροχωρίου στις 17:00 το απόγευμα και η "Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας" ανακοίνωσε τους διαιτητές που θα σφυρίξουν το παιχνίδι.

Διαιτησία: ΜΑΛΟΥΤΑΣ -ΓΙΑΝΤΣΗΣ -ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ 4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΜΕΛΤΖΑΝΙΔΗΣ.

Κατηγορία Αθλητικά

"Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης οι επιπτώσεις των εκτεταμένων περικοπών των κοινωνικών δαπανών ανέδειξαν με μεγάλη ένταση το φαινόμενο της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην χώρα μας.

Ήταν το αποτέλεσμα λαθεμένων πολιτικών επιλογών που επιβλήθηκαν και οδήγησαν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες στην ανασφάλιστη εργασία, στην ανεργία και στην φτωχοποίηση.

Η περίοδος αυτή ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάγκη της κρατικής φροντίδας και παρέμβασης μέσα από ένα σύστημα με καθολικές υπηρεσίες και παροχές για όλο τον Ελληνικό λαό με ενιαίους κανόνες, ισοτιμία και αξιοπρέπεια σε όσους υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και την διεθνή εμπειρία    -- - η κοινωνική προστασία είναι δικαίωμα και όχι ελεημοσύνη

- δεν μπορεί να υπάρξει μελλοντική και δίκαιη ανάπτυξη χωρίς ισχυρή κοινωνική προστασία

- κάθε ένα ευρώ που δαπανάται για την κοινωνική προστασία πολλαπλασιάζετε επί 1,03- 1,68 στο ΑΕΠ

- και όσο επενδύουμε σε καθολικά και γενναιόδωρα μοντέλα προστασίας τόσο οι δείκτες φτώχειας, ανεργίας και αποκλεισμού πέφτουν.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης( περίοδος μεσοπολέμου) οι υψηλοί δείκτες της φτώχειας και της ανεργίας οδήγησαν κατακόρυφα σε μεγάλες ανισότητες, διάβρωσαν την δημοκρατία και την κοινωνική αλληλεγγύη και οδήγησαν στην άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων και του φασισμού.

Η σημερινή κυβέρνηση στην προσπάθειά της να μην διαταραχθεί περαιτέρω ο κοινωνικός ιστός και έχοντας στο επίκεντρο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δημιούργησε ένα σύγχρονο και διαφανές σύστημα, ένα νέο μοντέλο κοινωνικού κράτους που στηρίζεται σε ένα ψηφιακό Εθνικό σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης με δύο πυλώνες

- Ο πρώτος πυλώνας είναι ο Εθνικός μηχανισμός, ένα πληροφοριακό σύστημα που τρέχει στα κέντρα κοινότητας των Δήμων, όπου ο κάθε πολίτης με το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ παίρνει πληροφορίες για τα επιδόματα, τις παροχές και τα προγράμματα που τρέχουν στην περιοχή του

- ενώ ο δεύτερος πυλώνας του συστήματος είναι ο ΟΠΕΚΑ( οργανισμός προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικής αλληλεγγύης) που αντικατέστησε τον ΟΓΑ και δίνει όλα τα επιδόματα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Επίσης μέσα στο 2018 θα ψηφιστεί νόμος για όλα τα ιδρύματα Δημοσίου και Ιδιωτικού δικαίου που θα καταγραφούν και θα λειτουργούν με ενιαίους κανόνες διαφάνειας, οικονομικού ελέγχου ρίχνοντας άπλετο φως στο θολό τοπίο χιλιάδων ιδρυμάτων, προσφέροντας την αξιοπρέπεια που δικαιούνται οι Έλληνες πολίτες.

Στα χρόνια αυτά της οικονομικής κρίσης έγινε η πιο σοβαρή θεσμική παρέμβαση που έδωσε την δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο ΕΣΥ 2500000 ανασφάλιστων συμπολιτών μας μόνο με το ΑΜΚΑ τους.

Έγιναν επίσης στοχευμένες παρεμβάσεις για να διασφαλιστεί η αύξηση των βρεφονηπιακών σταθμών και του αριθμού των παιδιών που εισέρχονται δωρεάν. Έτσι από 70000 θέσεις, σήμερα παρέχεται η δυνατότητα σε 120000 παιδιά να εισέλθουν στους παιδικούς σταθμούς ενώ το 2018 ιδρύονται 400 νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί για 10000 επιπλέον παιδιά. Επίσης το υπουργείο έχει εξαγγείλει πρόγραμμα επιδότησης ύψους 15000000 στους Δήμους για την ανακαίνιση αναμόρφωση και εξοπλισμό των υφισταμένων δομών.

Ο πιλοτική εφαρμογή των σχολικών γευμάτων για 130000 μαθητές γίνεται Εθνικό πρόγραμμα ενταγμένο στον Κρατικό προυπολογισμό κατά τα Ευρωπαικά πρότυπα.

Ο στόχος είναι το 2019 να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ο μισός μαθητικός πληθυσμός των μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων.

Το επίδομα παιδιού αυξήθηκε έως 110% για το 92% των οικογενειών.

Η λογική του νόμου στηρίζεται στην ισονομία όλων των παιδιών και οδήγησε σε σημαντική αύξηση του προυπολογισμού κατά 40%. Έτσι το 2018 θα δοθούν 910 εκατ.

από 650 εκατ. που ήταν το 2017. Ειδική μέριμνα δόθηκε για τις μονογονεικές οικογένειες που το επίδομα σχεδόν διπλασιάζεται.

Τέλος ο νόμος για την αναδοχή και την υιοθεσία που ψηφίστηκε πρόσφατα διαλύει το θολό τοπίο που ίσχυε μέχρι σήμερα και επιταχύνει τις διαδικασίες αποιδρυματοποίησης των παιδιών μέσα από διαδικασίες γρήγορες, διαφανείς και επιστημονικά τεκμηριωμένες. Με τον νόμο αυτό η πολιτεία θα γνωρίσει για πρώτη φορά μέσω του ηλεκτρονικού Εθνικού μητρώου τον ακριβή αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στα ιδρύματα ,το διάστημα παραμονής τους, γιατί δεν δόθηκαν για αναδοχή ενώ θα γνωρίζει τους υποψηφίους γονείς και τις δυνατότητες τους για τον νέο ρόλο που αναλαμβάνουν με την επίβλεψη από το Εθνικό συμβούλιο αναδοχής και Υιοθεσίας.

Η επόμενη ημέρα, μετά το τέλος των μνημονίων, θα πρέπει να βρεί το χώρα μας με μια άλλη κουλτούρα κοινωνικής αλληλεγγύης. Θα πρέπει να περάσουμε από ένα προνοιακό κράτος επιδοματικό και ιδρυματικό για τους άπορους σε ένα κράτος με καθολικές υπηρεσίες και παροχές για όλο τον Ελληνικό λαό με ενιαίους κανόνες, ισοτιμία και αξιοπρέπεια".

 ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ   ΠΕΤΡΟΣ

Κατηγορία Γενικά

Επίδομα στέγασης σε πάνω από 1,3 εκατομμύριο ωφελούμενους που θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα, για την κάλυψη μέρους του ενοικίου ή της δόσης του στεγαστικού δανείου 500.000 νοικοκυριών έρχεται από τον Ιανουάριο του 2019.

Η αρχιτεκτονική της νέας παροχής «κλείδωσε» στη διαπραγμάτευση της περασμένης εβδομάδας και προβλέπει επίδομα με εισοδηματικά κριτήρια σε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες σπιτιών με στεγαστικά που όμως δεν έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Το ανώτατο ατομικό εισοδηματικό όριο «κλείδωσε» στα 8.000 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε ανήλικο παιδί ή σπουδαστή έως 24 ετών. Αντίστοιχα το ανώτατο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για να λάβει κάποιος την επιδότηση τέθηκε στα 24.000 ευρώ.

Το κατώφλι του μηνιαίου επιδόματος για μονοπρόσωπο νοικοκυριό τέθηκε στα 70 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 50% για κάθε προστατευόμενο μέλος ενώ το ανώτατο πλαφόν της ενίσχυσης έκλεισε στα 210 ευρώ.

Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ. Συνεπώς για ζευγάρι χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα προστατευόμενο μέλος το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται στα 12.000 ευρώ και το δικαιούμενο επίδομα στα 105 ευρώ το μήνα.

Για ζευγάρι με ένα παιδί ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο παιδιά, το όριο διαμορφώνεται στα 16.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και το δικαιούμενο επίδομα στα 140 ευρώ το μήνα.

Αντίστοιχα μια 4μελής οικογένεια θα δικαιούται επιδότησης εφόσον το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 20.000 ευρώ το χρόνο. Το δικαιούμενο επίδομα φτάνει στα 175 ευρώ τον μήνα.

Τέλος το νοικοκυριό με πέντε ή περισσότερα μέλη έχει εισοδηματικό όριο 24.000 ευρώ τον χρόνο και δικαιούμενο επίδομα 210 ευρώ το μήνα.

Πηγή: Έθνος

Κατηγορία Γενικά

Κατά το σχολικό έτος 2017-2018 οι μαθητές/τριες του Τομέα Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας δημιούργησαν σχολικό Μουσείο Πληροφορικής και αντίστοιχο δικτυακό τόπο στο πλαίσιο Πολιτιστικού Προγράμματος και σχετικών μαθημάτων του Τομέα. Η δράση υλοποιήθηκε με σκοπό ν’ αξιοποιηθεί αδρανής, πεπαλαιωμένος εξοπλισμός και ν’ αποτελέσει σημείο αναφοράς της εξέλιξης της Πληροφορικής για τους τωρινούς και μελλοντικούς μαθητές του σχολείου αλλά και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.

Οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες και, αφού επιλέχθηκε και προετοιμάστηκε ο χώρος φιλοξενίας του μουσείου, αξιολογήθηκαν και τοποθετήθηκαν τα εκθέματα, που περιλαμβάνουν υλικό υπολογιστών, περιφερειακά, εποπτικά μέσα, λογισμικό και έντυπο υλικό του παρελθόντος. Εκτός από εξοπλισμό Πληροφορικής, στο μουσείο συμπεριλήφθηκε και τεχνολογικός/τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός του παρελθόντος που δεν χρησιμοποιείται πια, όπως γραφομηχανές, γραφοσκόπιο, τηλέφωνα κ.λπ.

Παράλληλα, οι μαθητές υλοποίησαν δικτυακό τόπο για την προβολή του μουσείου στο Διαδίκτυο, όπου, εκτός απ’ τα εκθέματα, συμπεριέλαβαν ενότητα με ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη της Πληροφορικής και αντίστοιχη εικονική θεματική περιήγηση, και δημιούργησαν σελίδα για εθελοντική παραχώρηση εξοπλισμού στο μουσείο από ιδιώτες και φορείς.   

Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση του σχολείου για την υποστήριξη της δράσης, καθώς επίσης τον εκπαιδευτικό Ηλεκτρολογίας Ελευθερίου Αστέριο, τους μαθητές του Ηλεκτρολογικού τομέα και τον εκπαιδευτικό Μηχανολογίας Τζώρτζη Κωνσταντίνο για την πολύτιμη βοήθειά τους κατά την προετοιμασία του χώρου του μουσείου.

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας: Διούδη Ειρήνη, Σαμαρά Θεοδώρα, Παπαστεργίου Αναστασία.

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

"Κλεισθένης ή Δούρειος ίππος...

Είναι βέβαιο ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία, επιβάλλεται  σε τακτά διαστήματα να γίνεται μια συζήτηση γύρω από την "θέση" της τοπικής αυτοδιοίκησης , να ελέγχεται η μέχρι τότε απόδοση και να εισάγονται νέες αντιλήψεις,με απώτερο σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών . Θέματα βεβαίως πρέπει να είναι, η νέα ενδεχόμενα δομή της, οι αρμοδιότητες που θα έπρεπε να περάσουν  σ αυτήν και φυσικά η παράλληλη οικονομική στήριξη για την εφαρμογή των νέων αρμοδιοτήτων.

Η συζήτηση που άνοιξε για την αυτοδιοίκηση πόρω απέχει από τα προαναφερθέντα. Η αναμόχλευση του θέματος έχει πολύ απλά να κάνει με το να αποκτήσει ο Συριζα έναν δύο αυτοδιοικητικούς αξιωματούχους, ώστε την επομένη της συντριβής να έχει από κάπου να "πιαστεί".

Τόσο απλά και τόσο κυνικά...

Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέος να πάρει μέρος σε μια ειλικρινή αυτοδιοικητική συζήτηση και θα το πράξει όταν έλθει η ώρα , την αφήνει όμως παγερά αδιάφορη κάθε συζήτηση που αφορά τους εφιάλτες της σημερινής κυβέρνησης".

«Τα Παιδιά της Άνοιξης» για ακόμη μια χρονιά συμμετείχαν στους πανελλήνιους αγώνες specialOlympicsHellas Λουτράκι 14-17/5/2018 που φέτος έκλειναν 50 χρόνια.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Θώδειο Στάδιο Λουτρακίου και διήρκησαν 4 ολόκληρες ημέρες. Οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μας έκαναν όλους περήφανους.

Οι αθλητές του συλλόγου ΑμεΑ Ν. Ημαθίας που διακρίθηκαν είναι:

Παπαντωνίου Γεωργία 50 μ. 1η θέση

Ασλανίδου Στεφανία 100 μ. 1η θέση

ΜπουτζιώναςΧρυσοβαλάντης 200 μ. 3η θέση

Αθανασόπουλος Δημήτρης 100 μ. 4η θέση

Τσίμπρης Αργύρης σφαίρα 4 kg1η θέση

Θεοχαρόπουλος Νίκος σφαίρα 4 kg 2η θέση

Μανθάκη Αρχοντία 100 μ. 3η θέση

Μπίτζιου Χριστίνα 50 μ. 2η θέση

Ματράκα Ελένη Μπαλάκι 1η θέση

Αθανασόπουλος Βασίλης 200 μ. 5η θέση

Κίτσας Κυριάκος 100 μ. 1η θέση

Τουλίκας Νίκος 1.100 μ 2η θέση

Γκοντινοπούλου Γεωργία μήκος χωρίς φόρα 2η θέση

 

Κατηγορία Αθλητικά

Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια την Μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του θαυματουργού.

Το λατρευτκό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 28 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. Πολυαρχιερατικός Εσπερινός

Την Τρίτη 29 Μαΐου το πρωί Όρθος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο

Την Τρίτη 29 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. Αρχιερατικός Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Λουκά.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα τελεστούν στον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά και καθ'όλη τη διάρκεια του διημέρου θα τεθεί σε προσκύνηση το θαυματουγό ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά προς ευλογία των πιστών.

 

Ο Σχολικός Σύμβουλος Φ.Α. κ. Μπουζιώτας Κωνσταντίνος σε συνεργασία με την Ομάδα Φυσικής Αγωγής Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, διοργάνωσαν την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 στο γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Βέροιας επιμορφωτική συνάντηση για τους Ε.Φ.Α. Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας με θέμα : «Άσκηση & Διατροφή» (Διατροφικές Στρατηγικές Πριν, Κατά τη διάρκεια και Μετά την Άσκηση). Οι εκπαιδευτικοί που παρευρέθησαν είχαν την ευκαιρία, μέσα από μια ενδιαφέρουσα, διαδραστική και πλήρη περιεχομένου διάλεξη από τον επίτιμο σχολικό σύμβουλο Φ.Α κο Χατζόπουλο Ηλία, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την διατροφή. Έτσι με βελτιωμένο το οπλοστάσιό τους μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα την πρόκληση της ολοένα και αυξανόμενης παχυσαρκίας στην χώρα μας.

Κατηγορία Εκπαίδευση
Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην εμποροπανήγυρη της Αγ. Κυριακής του Δήμου Αλεξάνδρειας από τις 5-8 Ιουλίου, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου από Δευτέρα 04 Ιουνίου έως Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018.
 
Μαζί με την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν κατά περίπτωση τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου.
2. Φωτοαντίγραφο Άδειας άσκησης υπαίθριου (πλανόδιου ή στάσιμου) εμπορίου ή λαϊκών αγορών 
3. ή βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας από τον Δήμο μόνιμης κατοικίας τους. (παρ.3 άρθρο 38 Ν.4497/17) 
4. Πρόσφατη ταμιακή απόδειξη.
5. Βιβλιαρίου υγείας ή πιστοποιητικού υγείας σε ισχύ εφόσον πρόκειται για πώληση τροφίμων.
6. Υπεύθυνη δήλωση αποκλειστικής πώλησης εκκλησιαστικών ειδών.
7. Δημοτική ενημερότητα.
 
Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης και Εσόδων του Δήμου Αλεξάνδρειας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Πληροφορίες : Αθ. Γιαννούσης τηλ. 2333350112-50127
 
Η τοποθέτηση των δικαιούχων, θα γίνει με δημόσια κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 και ώρες 10:00–12:00.

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι σήμερα στις 22/05/2018 ημέρα Τρίτη και ώρα : από 09:00 π.μ εως και 13:00 μ.μ ,

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας