alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018
Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας ως μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), με μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου, θα συμμετέχει την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.30, στις κινητοποιήσεις που γίνονται  σε διάφορες πόλεις της χώρας μας, με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων, στη Πέλλα όπου θα είναι το κεντρικό συλλαλητήριο και έχει χαρακτηριστεί από την «Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», ως σημείο αναφοράς, επίσης καλεί όλους τους φορείς, δημότες και κατοίκους να δώσουν το παρών με ένα και μοναδικό σύνθημα για την “ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”.
                                 
 
Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
 
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Μια βιωματική και διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Το Δώρο, η πρώτη αυτοβιογραφία σκύλου με τη δύναμη του μαγικού ρεαλισμού: Βλέπω μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου σκύλου», θα πραγματοποιηθεί αύριο στο πλαίσιο του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 18.45 την παραλία του Λευκού Πύργου, όπου και φιλοξενείται στο Φεστιβάλ Βιβλίου.

Ακόμα θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις για παιδιά σε συνεργασία με την ομάδα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων YupiYaya και την ομάδα Ζωοφιλικών Ενημερώσεων σε Σχολεία, Ιδρύματα και Οργανισμούς Ζω.Ε.Σ.(ζωοφιλική ενημέρωση παιδιών, διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, θεατρικά- μουσικοκινητικά παιχνίδια, face painting)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Οι συγγραφείς του Διώνη & Κατερίνα Παπαποστόλου

Ευδοκία Νικολαΐδου & Κωνσταντίνα Καραγκιόζη, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπεύτριες & ιδρύτριες του Κέντρου Ψυχοθεραπείας InVivo

Το βιβλίο θα φιλοξενείται για όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ(1-17 Ιουνίου) στο περίπτερο των εκδόσεων Μπαρμπουνάκης.

Κατηγορία Γενικά

Η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι λόγω βλάβης στον αγωγό που υδροδοτεί την Δημοτική Κοινότητα Αλεξάνδρειας από τις πηγές τις περιοχής του Τριποτάμου , θα παρατηρηθεί πτώση πίεσης στην Αλεξάνδρεια και στο συνοικισμό Καψόχωρας,  καθ’ όλο το 24ώρο ξεκινώντας από το απόγευμα της Τρίτης 05-06-2018 .

Παρακαλούνται οι πολίτες για τις ελάχιστες το δυνατόν καταναλώσεις, η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας ευχαριστεί για την κατανόησή σας.

Μια «μαύρη παράσταση» παρουσίασαν σήμερα 05/06/2018 το πρωί οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο.

Μαθητές σχολείων της πόλης μας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση του Ειδικού Σχολείου που απαρτιζόταν από δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος ανέδειξαν μέσω θεατρικού παιχνιδιού ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, τονίζοντας τις αξίες των τροφίμων, των κρεάτων και των γαλακτοκομικών. Έπειτα με μια παρουσίαση power point έδειξαν κάποιες δράσεις διατροφής του σχολείου που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς που διανύσαμε. Οι μαθητές μέσα από τις δράσεις έμαθαν να μαγειρεύουν μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα, να πλάθουν κουλουράκια, να βάφουν πασχαλινά αυγά.

Στη συνέχεια έσβησαν τα φώτα και ακολούθησε η θεατρική «μαύρη» παράσταση με τίτλο «Το Δέντρο που έδινε» όπου οι μαθητές λουσμένοι από το ειδικό «black light» εντυπωσίασαν τους θεατές.

Ένα δέντρο που συνέχεια έδινε στέλνοντας το μήνυμα της ανιδιοτέλειας και της αγάπης, είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν και τα ίδια τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν στους μαθητές φρούτα από το Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας.

 

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 19:00 στην πλατεία Ωρολογίου στην Βέροια ,θα γίνει το συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ο Ναός μας θα είναι παρόν με λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει από τον χώρο του ιερού ναού στις 17:00 το απόγευμα .

Τιμή εισιτηρίου: 5€
Τηλέφωνο κρατήσεων:6988026633

"Η θεατρική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Κορυφής θα ανεβάσει αύριο το βράδυ της Τετάρτης, 6 Ιουνίου στις 20:00 στο Δημοτικό αμφιθέατρο Πλατέος, τη θεατρική επιθεώρηση (από το ομώνυμο βιβλίο) του Πασχάλη Τσαρούχα "Ω τι κόσμος παιδιά".

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη."

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

"Επιθεώρηση για παιδιά.
-Το λέτε αλήθεια; Στ αλήθεια μου ζητάτε τέτοιο έργο;
-Επιθεώρηση για παιδιά, τώρα!

Και μετά... τα χέρια δεμένα, το μυαλό μουδιασμένο και... Φαντάζομαι αυτό εννοούσε ο Διονύσης Σαββόπουλος όταν έλεγε «πώς να κρυφτείς απ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα»
Εδώ δεν πρόκειται για παραμύθι. Δεν πρόκειται για ένα γοητευτικό, όμορφο ψέμα. Είναι ανάγκη να μιλήσεις για αλήθειες. Αλήθειες πολύ πιο αυθεντικές, από τις μεγαλίστικες δικές μας, στα σχεδόν παρθένα ακόμα μάτια των παιδιών. Το μόνο που κατόρθωσα να φωνάξω ήταν:
«Ω, τι κόσμος... παιδιά!»
Επιθεώρηση, λοιπόν"/

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στην Πλατεία Ωρολογίου στην Βέροια καλούμαστε όλοι να δώσουμε ένα βροντερό παρόν και να πούμε ένα μεγάλο «ΌΧΙ» σε κάθε προσπάθεια καπίλευσης του ονόματος της Μακεδονίας μας και στην παραχάραξη της εθνικής μας υπόστασης και ιστορίας.

Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Η διοργάνωση του Συλλαλητηρίου γίνεται σε συνεργασία του Δήμου Βεροίας και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. στην Πλατεία Ωρολογίου στην Βέροια όλη η Ημαθία καλείται να δώσει το ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και δεν μπορεί κανείς να παίζει μ’αυτά τα εθνικά θέματα στο βωμό οικονομικοπολιτικών συμφερόντων.

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας. Ενώνουμε τις φωνές μας για την πατρίδα μας. Ενώνουμε τις φωνές μας για την μάνα Μακεδονία μας!

Σύντομα, οι μαθητές λυκείων, θα διαγωνιστούν για την είσοδό τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η μητέρα μας Εκκλησία,

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας