alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019

Ε.Π.Σ.Ημαθίας: Ανακοινώνεται η αναβολή όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του Σαββατοκύριακου 12-13/01/2019

Κατηγορία Αθλητικά

Στην αφετηρία κάθε χρονιάς κυριαρχεί η ελπίδα και η προσδοκία. Ο καθένας ευελπιστεί για βελτίωση της καθημερινότητάς του, αλλαγή προς το καλύτερο του τρόπου ζωής του, αναζήτηση νέων ευκαιριών και νέων προοπτικών. Μπαίνει εκ των πραγμάτων στη λογική να πάρει αποφάσεις, να θέσει στόχους, να κάνει όνειρα. Προσπαθεί να σχεδιάσει, να χαράξει στρατηγικές, να οριοθετήσει τα επόμενα βήματα. Είτε πρόκειται για ρεαλιστικές είτε για ονειροπόλες προσεγγίσεις το σίγουρο είναι πως ο καθένας δικαιούται να παλέψει και να ονειρευτεί.

Όμως, δεν αρκούν μόνο οι υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας, ούτε η γενική και αόριστη αναζήτηση της ευημερίας. Το κρίσιμο ζητούμενο είναι το σχέδιο, η μέθοδος που θα ακολουθήσουμε και η στοχευμένη προσήλωση που θα επιδείξουμε. Τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς αγώνα, χωρίς κόπο, χωρίς κούραση. Η αυτοκυριαρχία και η συνειδητή ένταξη σε ένα πρόγραμμα, καθώς και η ολοκληρωτική προσπάθεια για τήρησή του χωρίς παρεκκλίσεις συνιστούν την πλέον αξιόπιστη γραμμή πλεύσης.

Ανάλογο τρόπο λειτουργίας οφείλουν να ακολουθούν και όσοι τιμήθηκαν με θέσεις ευθύνης, έχοντας στα χέρια τους τις τύχες και άλλων προσώπων. Στην περίπτωση αυτή η ανάγκη για αποτέλεσμα καθίσταται ενίοτε αμείλικτη, μια και αντανακλά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο που επενδύει προσδοκίες στην παρουσία του επικεφαλής. Η ικανή ηγεσία αποτελεί το ζητούμενο στη σημερινή πολύπλοκη πραγματικότητα που μας επιφυλάσσεται, κάτι που επιτείνει το βάρος της ευθύνης σε όσους βρίσκονται στις καρέκλες της όποιας εξουσίας.

Άλλωστε η «καρέκλα» οφείλει να αποτελεί για τον κάτοχό της τρόπο και μέσο υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών. Επ’ ουδενί λόγο συνιστά απόλαυση και κατάκτηση που χρήζει επίδειξης ή προβολής. Τα όρια είναι ρευστά και πολλές φορές δυσδιάκριτα. Οι υποσχέσεις δίνονται για να επαληθεύονται και όχι για να ξεγελούν και εκ των υστέρων τεχνηέντως να ξεχνιούνται.

Όσο ειλικρινείς εκ των πραγμάτων είμαστε με τον εαυτό μας, άλλο τόσο και ακόμη περισσότερο δεσμευόμαστε απέναντι στους πολίτες.

Για να μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια και στο τέλος της ημέρας.

Για να προσδοκούμε βάσιμα ότι στη ζυγαριά τα θετικά θα υπερκεράσουν τις αποτυχίες μας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι λάθη δεν κάνουν μόνον όσοι μένουν αδρανείς και μοιραίοι παρατηρητές.

New year, new goals!

Νέα τμήματα:

"Εισαγωγή στην Ισπανική Γλώσσα"
- Τμήμα I (για παιδιά από ΣΤ' Δημοτικού και πάνω)
- Τμήμα ΙΙ (για ενήλικες)
...
Εντατικά μαθήματα Αγγλικών για εξετάσεις πτυχίου τον Μάιο

- Τμήμα Lower
- Τμήμα Proficiency

Πληροφορίες:
23330 25993
6979 226 371
6973 232 936

Σας περιμένουμε!
Spread the news!!!

Λόγω των ιδιαίτερων κλιματικών συνθηκών των τελευταίων ημερών καθίσταται προβληματική η λειτουργία του κέντρου μας.
Επειδή προέχει η ασφάλεια και υγεία των ωφελουμενων μας το ΚΔΗΦ αύριο Παρασκευή 11-1-2019 δε θα λειτουργήσει.

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 13:19

Διακοπή νερού σήμερα στην Τ.Κ Νησίου

Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε ότι η διακοπή στην υδροδότηση της Τοπικής Κοινότητας Νησίου θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου,

Κλειστές κι αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αλεξάνδρειας αλλά και όλου του Ν.Ημαθίας

λόγω του παγετού ενώ οι παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου θα είναι ανοιχτοί με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη.

Μπορεί ο χρόνος να άλλαξε αλλά καιρός είναι να δούμε αναλυτικά όλες τις αργίες για το 2019.

Οι επίσημες αργίες για το 2019 είναι:

Θεοφάνεια 6 Ιανουαρίου 2019, Κυριακή
Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 25 Μαρτίου 2019, Δευτέρα
Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019
Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου 2019
Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου 2019
Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου 2019
Εργατική Πρωτομαγιά 1 Μαΐου 2019, Τετάρτη
Πεντηκοστή 16 Ιουνίου 2019, Κυριακή
Αγίου Πνεύματος 17 Ιουνίου 2019, Δευτέρα
Κοίμηση της Θεοτόκου 15 Αυγούστου 2019, Πέμπτη
Ημέρα του «ΟΧΙ» 28 Οκτωβρίου 2019, Δευτέρα
Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2019, Τετάρτη
Σύναξη της Θεοτόκου 26 Δεκεμβρίου 2019, Πέμπτη

Κατηγορία Γενικά

Διευκρινίσεις για την καταβολή των προνοιακών παροχών σε άτομα με αναπηρία, του επιδόματος στεγαστικής και του επιδόματος ομογενών, που από 1/1/2019 είναι αρμοδιότητα του Οργανισμού, αλλά και του επιδόματος παιδιού οι αιτήσεις για το οποίο πήραν παράταση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, έδωσε ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ Στέλιος Πλιάκης μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο».

Όπως είπε η προθεσμία για την υποβολή νέων αιτήσεων, καθώς και για τροποποιήσεις αιτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί, αναφορικά με το Επίδομα Παιδιού 2018, παρατείνεται έως και τις 15 Ιανουαρίου 2019, για τεχνικούς λόγους.

Όσοι προχωρήσουν σε αιτήσεις αναμένεται να λάβουν το επίδομα μέχρι τον Μάρτιο.

Κατηγορία Οικονομία

Νέα ρύθμιση- ανάσα με 120 δόσεις για όλους και επανυπολογισμό παλαιών οφειλών προς τα Ταμεία που οδηγεί σε κούρεμα ακόμη και 70% έρχεται μέχρι τον Μάρτιο. Η ρύθμιση αφορά σε οφειλέτες των πρώην ασφαλιστικών Ταμείων που είχαν δημιουργήσει χρέη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Συνολικά απευθύνεται σε 958.000 μη μισθωτούς και ειδικότερα 584.000 του πρώην ΟΑΕΕ, 356.000 του πρώην ΟΓΑ και 18.000 του πρώην ΕΤΑΑ.

Μέσω της ρύθμισης αναμένεται να "απεγκλωβιστούν" περίπου 70.000 ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη λόγω των οφειλών τους. Οι παλαιές οφειλές που έχουν καταλογιστεί με βάση τεκμαρτά εισοδήματα θα επανυπολογιστούν με βάση το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα των ασφαλισμένων, πρακτικά που θα οδηγήσει την πλειονότητα σε σημαντικό όφελος.

Η νέα ρύθμιση αναμένεται να ξεκλειδώνει με επτά κλειδιά:
1. Αγγίζει χρέη που αναφέρονται στην περίοδο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 και είχαν δημιουργηθεί βάσει ασφαλιστικών κλάσεων και τεκμαρτών εισοδημάτων.
2. Ο επανυπολογισμός σχεδιάζεται να γίνει με βάση το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα που είχαν οι οφειλέτες την περίοδο δημιουργίας χρεών και τα νέα ποσοστιαία ασφάλιστρα.
3. Οι προσαυξήσεις θα κουρεύονται κατά 85% στα πρότυπα του εξωδικαστικού.
4. Μετά το κούρεμα των προσαυξήσεων και τον επαναπροσδιορισμό της βασικής οφειλής θα προκύπτουν οι δόσεις, οι οποίες θα είναι 36 για οφειλές έως 3.000 ευρώ και έως 120 ή 120 για οφειλές άνω των 3.000 ευρώ.
5. Για την ένταξη στη ρύθμιση αναμένεται να ισχύουν απλοί κανόνες και διαδικασίες με περιουσιακά κυρίως κριτήρια ώστε να αποκλείονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Η λογική είναι να ενταχθούν στη νέα "έξυπνη" ρύθμιση ομάδες ασφαλισμένων που αποκλείονται από τον εξωδικαστικό, καθώς και οι εγκλωβισμένοι λόγω οφειλών σε ηλικία συνταξιοδότησης (π.χ. από 62 έτη και άνω).
6. Η ένταξη θα γίνεται με αίτηση του οφειλέτη. Στον επανυπολογισμό συμφέρει να ενταχθούν όσοι πλήρωναν εισφορές με βάση τεκμαρτά εισοδήματα και τα πραγματικά δηλωθέντα εισοδήματά τους ήταν χαμηλότερα.
7. Ο επανυπολογισμός δεν επηρεάζει το ύψος της συνταξιοδοτικής δαπάνης, αφού οι ασφαλισμένοι θα λάβουν αναλογική σύνταξη, σύμφωνα με το ύψος των εισφορών που θα αποπληρώσουν.

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

Κατηγορία Οικονομία

Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας