alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019

-Επιτέλους τα 3 από τα 5 μέλη των υποψήφιων που θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση ή την ποιότητα ζωής του δήμου μας, έσκασαν μύτη, επειδή -λέει- προσβάλλεται η αισθητική μας και η προοπτική του τόπου.

- Άρα όλα γίνονται για την προοπτική του τόπου και γι΄ αυτό το κουμάντο- ο Σάκης ντε- του συνδυασμού στον οποίο κατά τα άλλα κάνει το αφεντικό ο Αργύρης, τα έκανε όλα αυτό το Σαββατοκύριακο με προσοχή, μην ξεφύγει καμία παραπανίσια κουβέντα- που λέει ο λόγος- και άρα όλα πήγαν στο μουγγό.

-Ούτε μια ερώτηση βρε αδερφέ.

-Ξεκίνησαν με το απαγορεύεται για να μας κάτσει ένας δήμος λειτουργικός, φωτεινός και καθαρός.

-Ταιριάζει, εμ δεν ταιριάζει.

-Από την άλλη έρχονται ο κομματικός συνδυασμός του ΚΚΕ- ο μόνος ειλικρινής ως προς αυτό-αλλά και ο άλλος με μπροστάρη τον βουλευτή μας τον Μιχάλη.

-Σαν τι άλλο θα έβλεπε ο Μιχάλης εκτός από μια κατάσταση που είναι τραγική, ότι είμαστε ουραγοί των εξελίξεων και μάλιστα- φυλαχτείτε ρε- με τάση επιδείνωσης.

-Νέοι συνδημότες με επικεφαλής έναν γεροντότερο- αλλά Μιχάλη-με αντισυμβατικές προτάσεις είναι ότι πρέπει για ένα τέτοιο μείγμα.

-Έστω και αργά, έστω και τώρα και στην Αγκαθιά όσο μακριά και να είμαστε οι περαμερίτες, μάθαμε πως το Δημαρχείο Παναγιώτη στο χωριό του τον λένε Πάνο.

-Πάνο μου, Θεός φυλάξοι, πάρτο πάνω σου γιατί Πάνο λένε και έναν άλλον αρχηγό που έμεινε αυτές τις μέρες, αρχηγός χωρίς κοπάδι, αν και διαφεντεύει ένα ολόκληρο υπουργείο και μάλιστα με πολύ στρατό.

-Μήπως από κανέναν τέτοιο φόβο Πάνο μου ξιφουλκείς κατά του παρελθόντος- τι σου φταίει ο Φώτης-και της κακοδιαχείρισης προβάλλοντας την δική σου διαφάνεια- τζάμι το λέμε στην Αγκαθιά- και ας ξύνονται εκεί που δεν τους τρώει, Πάνο μου, όσοι ακούν τέτοιες χοντράδες;

-Γιατί μάλλον χοντράδες είναι ότι φτιάξατε όλοι μαζί - και όσοι πέταξαν την πετσέτα στα μούτρα και δεν είναι ένας και δύο- γιατί αν τα φτιάχνατε όλοι μαζί δεν θα χρειάζονταν μεσάζοντες δήμαρχε μου για να αποτελειώσουν οι πολλοί αποχωρήσαντες την ευθύνη στην ώρα της.

-Τώρα πάμε στον αφανή αλλά πάντα επίκαιρο και παρόντα υποψήφιο Κώστα.

-Και άλλη φορά σας είπα ότι πολλοί δεν τον θεωρούν υποψήφιο αλλά όσοι το κάνουν αυτό κακό του κεφαλιού τους.

-Γιατί ο Κώστας παρ΄ότι είναι νέος είναι έμπειρος τόσο στα δημοτικά όσο και στα ιδιωτικά, και τέτοιους μουλωχτούς τους φοβόμαστε εμείς εδώ στην Αγκαθιά.

-Γιατί ο υποψήφιος Κώστας δεν καταλαβαίνει όπως απέδειξε φόβο στα ιδιωτικά πόσο μάλλον στα δημοτικά, ξέρει από μεσάζοντες αφού είναι στην ιδιωτική του ζωή και μεσίτης και άρα όσοι έχουν μικροπολιτικούς στόχους τους στέλνει αδιάβαστους Πάνο μου, χωρίς να το καταλάβουν.

-Ας τα πάρουμε τώρα όλα από την αρχή.

-Ο συνδυασμός που έχει αφεντικό έναν Σάκη αλλά υποψήφιο αρχηγό έναν Αργύρη θέλει να το παίξει νέος και ωραίος.

-Τόσο νέος όσο και ο παππούς Σάκης και τόσο ωραίος όσο το ανέκδοτο που πρέπει να σε γαργαλήσουν για να γελάσεις.

-Ο συνδυασμός του Μιχάλη έχει τράτο που λέει και ο Μπαρμπα Θωμάς, ο πρόεδρος τα παλιά τα χρόνια της Αγκαθιάς για μια - ναι μόνο για μια- τετραετία ύστερα λέει είναι η σειρά των νέων.

-Τώρα τι τον τσάκωσε τον Μιχάλη και δεν αφήνει από τώρα τους νέους κανένας δεν το καταλαβαίνει, εξάλλου άβυσος η ψυχή του ανθρώπου.

-Ο συνδυασμός του Πάνου, φόβος ότι φυλλοροεί από τα παλιά και δεν βρίσκει ικανά νέα συμπληρώματα, κινδυνεύει να ακολουθήσει το παράδειγμα του άλλου Πάνου που ως Καμένος
μπλέχτηκε με το σκοπιανό και δεν ξέρει όχι μονάχα τι κάνει μα και το τι λέει.

-Τέλος για να πούμε και μια κουβέντα για τον Κώστα τον τελευταίο που όλο τον ακούμε και όλο δεν τον βλέπουμε, αν αυτά τα κάνει για να μας εκπλήξει, του λέμε πως η ρήση ¨και οι έσχατοι έσονται πρώτοι¨ δεν εννοεί πάντα τον αγώνα δρόμου του λαγού με τη χελώνα, παρ΄ ότι αυτό επιβεβαιώνεται στο φλυτζάνι της Ρήνας, που λέει ¨πάω αργά γιατί βιάζομαι¨, εκτός αν όλα τα κάνεις Κώστα μου με σκοπό πρώτα να μετατρέψεις το Δήμαρχο από Παναγιώτη, σε Πάνο.

-Τότε ναι, μπράβο σου.

-Αυτά τα λίγα ψέματα σήμερα και αύριο με λιγότερες αλήθεις.

Κατηγορία Ο Καλός Λύκος

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα "χτυπήσει" την χώρα μας τις επόμενες μέρες. Πότε θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά μέχρι τις πρωινές ώρες της Τέταρτης, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες μέρες θα είναι:

α. Οι κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις:

1. Την Δευτέρα από τις απογευματινές ώρες, σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) της δυτικής και μέχρι το βράδυ της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο στα βόρεια 200 και στα νοτιότερα 400 μέτρα) και της Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).

2. την Τρίτη σε περιοχές της Ηπείρου, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία (τις πρωινές ώρες), τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, την Εύβοια, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της αττικής κυρίως στα βόρεια, ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα), την Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) και την Κρήτη, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

3. την Τετάρτη μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

β. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1. Την Δευτέρα από τις βραδινές ώρες το Ιόνιο και την Πελοπόννησο (κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές) και αργά τη νύχτα πρόσκαιρα τα νοτιά τμήματα της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Ευβοίας.

2. την Τρίτη από τις πρώτες πρωινές ώρες τις Κυκλάδες, την Κρήτη, βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα

Δωδεκάνησα, που από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

γ. οι θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ από τη Δευτέρα στο Ιόνιο, οι οποίοι την Τρίτη θα φτάσουν και στα ανατολικά τοπικά τα 9 και πιθανώς στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης

δ. παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Δευτέρας καθώς και την Τρίτη και την Τετάρτη τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπού στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

Κατηγορία Γενικά

Σε κανονική λειτουργία θα είναι από αύριο 14 Ιανουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αλεξάνδρειας αλλά και όλου του νομού Ημαθίας

H επίσημη ανακοίνωση της Π.Ε. Ημαθίας:

Βέροια 13-01-2019
Δελτίο τύπου
Μετά από επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς, και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, θα λειτουργήσουν κανονικά, αύριο Δευτέρα 14-01-2019.
Συνίσταται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, στους αύλειους χώρους των οποίων, παραμένουν επικίνδυνα σημεία με πάγο, να επιστήσουν την προσοχή των μαθητών.

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ημαθίας
Κώστας Καλαϊτζίδης

Πλήρη αλλαγή σκηνικού στον τρόπο ανάδειξης τοπικών αρχών έχει φέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης 1». Με την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα αλλάζει ριζικά η κατανομή εδρών στα δημοτικά και στα περιφερειακά συμβούλια, ωθώντας τις παρατάξεις σε συνεργασίες και προγραμματικές συγκλίσεις καθώς καθίσταται πολύ πιο δύσκολη η αυτοδυναμία.

Οι έδρες των αυτοδιοικητικών συμβουλίων θα κατανέμονται αναλογικά με βάση τις ψήφους που συγκεντρώνει κάθε συνδυασμός στον πρώτο γύρο. Τυχόν αδιάθετες έδρες θα κατανέμονται με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα. Σε περίπτωση που ένας συνδυασμός λάβει ποσοστό πάνω από το 50% κατά τον α’ γύρο τότε θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο συμβούλιο και δεν θα απαιτηθεί νέα διαδικασία για την εκλογή Δημάρχου. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία, για την εκλογή μόνο του Δημάρχου, ανάμεσα στους επικεφαλής των δύο πρώτων συνδυασμών. Σημειώνεται ότι, το σύστημα της απλής αναλογικής εφαρμόζεται και στην κατανομή των εδρών των συμβούλων των Κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων. Υπενθυμίζεται ότι για τις τοπικές κοινότητες εισάγεται νέα κάλπη -τρίτη για τους εκλογείς, μαζί με αυτές για δήμους και περιφέρειες.

Όσον αφορά την διάρκεια των θητειών, επανέρχεται η 4ετία, αρχόμενη από 1η Ιανουαρίου με λήξη 31 Δεκεμβρίου του 4ου έτους, ενώ για την πρώτη εφαρμογή -δηλαδή τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019- ο πρώτος γύρος της εκλογικής διαδικασίας θα διεξαχθεί την Κυριακή κατά την οποία διενεργείται η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019, με εγκατάσταση των νέων αρχών την 1η Σεπτεµβρίου 2019 και θητεία έως την 31η Δεκεµβρίου 2023.

Λόγω απλής αναλογικής προβλέπεται επίσης ότι αντιδήμαρχοι μπορούν πλέον να οριστούν δημοτικοί σύμβουλοι όχι μόνο από την παράταξη του δημάρχου, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, με έγκριση του ορισμού από την πλειοψηφία των συμβούλων της παράταξης στην οποία ανήκει ο οριζόμενος αντιδήμαρχος, εφ’ όσον η παράταξη αυτή αριθμεί πάνω από 2 μέλη. Επίσης, αναμορφώνεται ο αριθμός των αντιδημάρχων με βάση τον πληθυσμό του δήμου, ενώ προβλέπεται αύξηση του αριθμού των αντιδημάρχων σε δήμους που προήλθαν από συνένωση, ανάλογα με τον αριθμό των δημοτικών ενοτήτων.

Οικονομικές Επιτροπές

Προβλέπεται η δυνατότητα μεταβίβασης αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου και στην Οικονομική Επιτροπή εκτός από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Σε αμφότερες της Επιτροπές, πέρα από τον δήμαρχο, προβλέπεται η συμμετοχή και δύο αντιδημάρχων (αντί ενός) ως μελών. Η αύξηση έχει στόχο να ενισχυθεί, προς όφελος της καλής και αποτελεσματικής λειτουργίας του οργάνου, η σύνδεση ανάμεσα στο κυρίαρχο και αποφασιστικό όργανο του δήμου, το δημοτικό συμβούλιο, και τα εκτελεστικά όργανα του δήμου που είναι επιφορτισμένα με την καθημερινή διοίκηση των υποθέσεων και των υπηρεσιών του.

Παρατάξεις

Σε αντίθεση με το ισχύον καθεστώς, ο «Κλεισθένης» παρέχει τη δυνατότητα σε δημοτικό σύμβουλο που ανεξαρτητοποιείται ή διαγράφεται από την παράταξη με την οποία εκλέχθηκε, να ενταχθεί σε άλλη παράταξη – με σχετική δήλωσή του προς το προεδρείο του Δ.Σ., η οποία υπογράφεται από το ίδιο και τα 2/3 τουλάχιστον των μελών της παράταξης στην οποία προσχωρεί, εφόσον αυτή έχει περισσότερα από 3 μέλη ή από όλα τα μέλη, εφ’ όσον αυτή έχει λιγότερα από 3 μέλη. Επιπλέον, θεσμοθετείται η δυνατότατα στις υπάρχουσες παρατάξεις να συνενώνονται και να δημιουργούν νέα παράταξη.

Κοινότητες

Με τον «Κλεισθένη» καταργείται η έννοια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων -όπως ίσχυε με τον «Καλλικράτη»- οι οποίες αντικαθίστανται με Κοινότητες ανεξαρτήτως πληθυσμού. Επιπλέον και σε ότι αφορά τη διοίκηση τους, οι Κοινότητες διακρίνονται με βάση τον πληθυσμό που έχουν και αν αυτός υπερβαίνει ή όχι τους 300 κατοίκους. Έτσι, πλέον τα όργανά διοίκησης των κοινοτήτων είναι ο Πρόεδρος της Κοινότητας και το Συμβούλιο Κοινότητας (σε κοινότητες άνω των 300 κατοίκων). Σημαντικές αλλαγές που επέρχονται επίσης στο σύστημα διοίκησης και λειτουργίας των Κοινοτήτων, είναι ότι:
• ο θεσμός των συνελεύσεων κατοίκων επεκτείνεται σε όλες τις κοινότητες ενός Δήμου και δεν αφορά μόνο τις τοπικές κοινότητες έως 2.000 κατοίκους, όπως ίσχυε με τον «Καλλικράτη».
• καθιερώνεται η δυνατότητα σύγκλησης του συμβουλίου της Κοινότητας όποτε το ζητήσει το 1/3 τουλάχιστον των μελών του, καθώς και όταν το ζητήσουν τουλάχιστον 100 κάτοικοι της Κοινότητας με γραπτή αίτηση τους.
• παρέχεται η δυνατότητα στο Δ.Σ. και στο Δήμαρχο να μεταβιβάζουν με αποφάσεις τους συγκεκριμένες αρμοδιότητές τους στους προέδρους ή στα συμβούλια των Κοινοτήτων.

Ψήφιση προϋπολογισμού

Η σχετική συζήτηση και ψηφοφορία διεξάγεται αναλυτικά μέχρι τεταρτοψήφιου κωδικού αριθμού εσόδων και δαπανών και τυχόν αναπτύξεων αυτού, επί της εισήγησης της οικονομικής επιτροπής και επί εναλλακτικών προτάσεων. Διευκρινίζεται ότι συζητούνται και ψηφίζονται χωριστά, όχι το σύνολο των κωδικών αριθμών, αλλά μόνο εκείνοι για τους οποίους υπάρχουν διαφωνίες και έχουν κατατεθεί εναλλακτικές προτάσεις. Οι τυχόν εναλλακτικές προτάσεις κατατίθενται είτε στην οικονομική επιτροπή κατά το στάδιο σύνταξης του σχεδίου του προϋπολογισμού, είτε στο δημοτικό συμβούλιο κατά την πρώτη συζήτηση επ’ αυτού.

Στην σχετική ψηφοφορία που ακολουθεί τη συζήτηση, έγκυρες θεωρούνται οι ψήφοι είτε υπέρ της κατατεθείσας από την οικονομική επιτροπή είτε υπέρ εναλλακτικών προτάσεων, ενώ οι λευκές ψήφοι δεν λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της πλειοψηφίας. Σε περίπτωση που καμία πρόταση δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του δημοτικού συμβουλίου, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους προτάσεων.

Συνοπτική κατάσταση της απόφασης έγκρισης του προϋπολογισμού του δήμου αναρτάται στην ιστοσελίδα του οικείου δήμου ενώ προβλέπεται και η δημοσίευσή του σε 1 τουλάχιστον ημερήσια ή εβδομαδιαία εφημερίδα τοπικής εμβέλειας.

Πρόγραμμα τεχνικών έργων

Επιλέγεται η συζήτηση και ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος να γίνεται ανά έργο στη βάση των προτάσεων που κατατίθενται. Από τις προτάσεις που θα κατατεθούν κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος, αυτή που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποτελέσει και το εγκεκριμένο έργο του προς ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος.

Αρμοδιότητες

Ενισχύεται ο λόγος της Αυτοδιοίκησης στο νομοθετικό έργο, καθώς θα συμμετέχει σε (προς σύσταση) Μόνιμη Επιτροπή Ελέγχου Αρμοδιοτήτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο τον διαρκή έλεγχο, την εποπτεία και την παροχή γνώμης για κάθε ζήτημα σχετικό με τη μεταβολή του νομοθετικού πλαισίου καθορισμού των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και της κατανομής αρμοδιοτήτων μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κεντρικής Διοίκησης και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Μεταξύ άλλων, στόχος είναι και η αποφυγή της πολυνομίας που ταλανίζει την Αυτοδιοίκηση.

Συμμετοχή των γυναικών

Σε ποσοστό τουλάχιστον 40% από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων κάθε συνδυασμού. Μέχρι πρότινος η συγκεκριμένη ποσόστωση ήταν στο 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου.

Εποπτεία

Το πλαίσιο για την εποπτεία των ΟΤΑ αποτελεί ένα ακόμα πεδίο όπου με τον «Κλεισθένη» επέρχονται θεσμικές τροποποιήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν την απόσπαση της σχετικής αρμοδιότητας από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και την ανάθεσή της στις Αυτοτελείς Υπηρεσίες Εποπτείας ΟΤΑ -7 συνολικά- οι οποίες θα υπάγονται απευθείας στον Υπουργό Εσωτερικών. Ταυτόχρονα ο ελεγκτής νομιμότητας αντικαθίσταται από τον Επόπτη ΟΤΑ και αναπροσδιορίζεται το είδος των συλλογικών αποφάσεων που θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας.

Επιτροπή διαβούλευσης

Η συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης καθίσταται πλέον υποχρεωτική σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων -αντί των 10.000 κατοίκων που προέβλεπε ο «Καλλικράτης»- ενώ παράλληλα τροποποιούνται διατάξεις σχετικά με τη σύνθεσή της όσον αφορά τη συμμετοχή δημοτών, προστίθενται νέες αρμοδιότητες και ορίζεται ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής εισάγονται υποχρεωτικά προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο μέσα σ’ ένα μήνα από τη λήψη τους.

Δημοτικά Δημοψηφίσματα

Αντικείμενο δημοτικού δημοψηφίσματος μπορεί να αποτελέσει κάθε θέμα, ακόμη και αν δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα των ΟΤΑ, πλην ζητημάτων που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική ή μεταναστευτική πολιτική, την ερμηνεία και εφαρμογή διεθνών συνθηκών, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και λατρείας, τη δημοσιονομική διαχείριση των ΟΤΑ, την επιβολή τελών και τη διοικητική διαίρεση της χώρας. Την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος δικαιούται να αναλάβει το αρμόδιο Δημοτικό, μετά από απόφαση της πλειοψηφίας των 2/3 των μελών του, είτε μετά από αίτηση του 10% τουλάχιστον των εγγεγραμμένων εκλογέων του οικείου Δήμου.

Δημοτικός Διαμεσολαβητής

Καθιερώνεται ο θεσμός του Δημοτικού Διαμεσολαβητή ο οποίος επιλέγεται για 5ετή θητεία (με δυνατότητα ανανέωσης για 1 φορά) κατόπιν προκήρυξης του Δημάρχου. Ο νέος θεσμός έχει ως κύρια αποστολή την καταπολέμηση φαινομένων κακοδιοίκησης στους ΟΤΑ. Οι Δημοτικοί Διαμεσολαβητές ανέρχονται συνολικά σε 58 ανά τη χώρα.

Κατηγοριοποίηση δήμων

Με τον «Κλεισθένη» οι δήμοι διακρίνονται σε έξι κατηγορίες, με βάση τον πληθυσμό τους, τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά τους, τα βασικά χαρακτηριστικά της οικονομικής δραστηριότητας εντός των ορίων τους, το βαθμό αστικοποίησής τους, την ένταξή τους ή μη σε ευρύτερα πολεοδομικά συγκροτήματα μητροπολιτικού χαρακτήρα και τη θέση τους στη διοικητική διαίρεση της χώρας.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

α) Δήμοι μητροπολιτικών κέντρων. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται όλοι οι δήμοι των πολεοδομικών συγκροτημάτων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

β) Μεγάλοι ηπειρωτικοί δήμοι και πρωτεύουσες νομών με πληθυσμό άνω των 25.000 κατοίκων.

γ) Μεσαίοι ηπειρωτικοί δήμοι, με πληθυσμό άνω των 10.000 και έως 25.000 κατοίκων.

δ) Μικροί ηπειρωτικοί και μικροί ορεινοί δήμοι, με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων.

ε) Μεγάλοι και μεσαίοι νησιωτικοί δήμοι. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται όλοι οι νησιωτικοί δήμοι με πληθυσμό άνω των 3.500 κατοίκων.

στ) Μικροί νησιωτικοί δήμοι, όπου υπάγονται όλοι οι νησιωτικοί δήμοι, με πληθυσμό έως 3.500 κατοίκους.

H Δόξα Λιανοβεργίου έκοψε την καθιερωμένη πίτα και αντάλλαξε δώρα σε ένα οικογενειακό κλίμα την Παρασκευή  το απόγευμα .

Η Διοίκηση της Δόξας εύχεται σε όλους τους ποδοσφαιριστές το 2019 να έχουν υγεία, αγάπη και όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές !

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Κύριο Γκλαβίνα Γιώργο για την πολύ όμορφη και νόστιμη βασιλόπιτα και του ευχόμαστε καλή χρονιά!

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Η παρουσίαση της ιδρυτικής διακύρηξης του συνδυασμού ¨Δύναμη ενότητας και ελπίδας¨ του οποίου ηγείται ο δικηγόρος Αργύρης Πανταζόπουλοςπραγματοποιήθηκε στη γεμάτη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Ο κύριος Πανταζόπουλος έκανε λόγο για ένα συνδυασμό αδέσμευτο, πολλυσυλεκτικό, σύγχρονο και ανοιχτό και ταυτόχρονα μαχητικό και διεκδικητικό που αποτελείται από μια ομάδα ικανών ανθρώπων , οι οποίοι καλούνται να λύσουν προβλήματα, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα με στόχο την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη, σε ένα Δήμο με συγκριτικά πλεονεκτήματα που όμως δεν αξιοποιούνται από την παρούσα Δημοτική αρχή όπως τόνισε δίνοντας έμφαση σε υπαρκτά προβλήματα στο Δήμο Αλεξάνδρειας όπως τα σκουπίδια, τις λακούβες καθώς και την έλλειψη οράματος και βούλησης.

Επίσης ο Αργύρης Πανταζόπουλος παρουσίασε δύο υποψήφιες δημοτικούς συμβούλους με τον συνδυασμό του την κ. Φωτεινή Φωτιάδου και την κ. Βενετία Χριστοδουλοπούλου.

Δείτε το βίντεο:

Με την παρουσία του Βουλευτή Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλου αλλά και πολλών ¨κομματικών¨ και αυτοδιοικητικών ¨γαλάζιων¨ στελεχών έγινε την Κυριακή το πρωί η παρουσίαση της ιδρυτικής διακύρηξης του συνδυασμού ¨Δύναμη ενότητας και ελπίδας¨ στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας του οποίου ηγείται ο δικηγόρος Αργύρης Πανταζόπουλος.

Ο κύριος Πανταζόπουλος έκανε λόγο για ένα συνδυασμό αδέσμευτο, σύγχρονο και ανοιχτό και ταυτόχρονα μαχητικό και διεκδικητικό που αποτελείται από μια ομάδα ικανών ανθρώπων , οι οποίοι καλούνται να λύσουν προβλήματα, να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα με στόχο την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη, σε ένα Δήμο με συγκριτικά πλεονεκτήματα που όμως δεν αξιοποιούνται από την παρούσα Δημοτική αρχή όπως τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν , ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Στέφανος Κυριαζόπουλος, ο πρόεδρος της Τοπικής ΝΔ Αλεξάνδρειας Νίκος Τάκης, ο πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, ο πρώην δήμαρχος Μελίκης Κώστας Καρέλης, ο πρώην δήμαρχος Μελίκης και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Βενιόπουλος , ο πρώην Δήμαρχος Αντιγονιδών Γρηγόρης Στεργιόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας Σάκης Κούγκας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κίμων Παράσχου και πλήθος ¨γαλάζιων¨ στελεχών της ΝΔ στο Δήμο Αλεξάνδρειας όπως ο κ. Κώστας Πασχαλιώρης, ο κ. Γιώργος Τζίλας, ο κ. Γιώργος Καραμούσας, η κ. Μαρία Βουλγαροπούλου και πολλοί άλλοι.

To όνομα του συνδυασμού και το λογότυπο του παρουσίασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Αργύρης Πανταζόπουλος

στην ανοιχτή εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη των αρχών και των θέσεων

του δημοτικού συνδυασμού του που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11.30 πμ, στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Και το όνομα αυτού λοιπόν ¨Δύναμη ενότητας και ελπίδας¨ με πρωταρχικό σύνθημα ο ¨Δήμος Αλεξάνδρειας ΜΠΡΟΣΤΑ¨

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας