alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Παρουσία των εθελοντών, φορέων και του δημάρχου Αλεξάνδρειας έκοψε την πίτα του για πρώτη φορά το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου μας το απόγευμα της 16ης Ιανουάριου στο Tailor - Gastronomy Bar.

Το παρόν έδωσαν η Φιλόπτωχος Γυναικών Αλεξάνδρειας, οι εθελοντές αιμοδότες, το φιλόπτωχο της εκκλησίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το τμήμα Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας, μέλη του τμήματος Προσκόπων, εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και η ομάδα εθελοντών Δήμου Αλεξάνδρειας.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης ευχήθηκε καλή χρονιά και τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο εθελοντισμός καθώς στην εκδήλωση βρέθηκε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Στέφανος Δριστάς.

Μια σημαντική πρωτοβουλία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού και της προϊσταμένης του τμήματος Εύας Ραφαηλίδου που δείχνουν έμπρακτα τι σημαίνει αλληλεγγύη κι αγάπη προς το κοινό καλό μέσα από τις αξιέπαινες δράσεις και το έργο που προσφέρουν στους πολίτες της περιοχής μας.

 

 

 

Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παρευρεθείτε στον Ετήσιο χορό και την κοπή της πίτας των μελών του ΚΑΠΗ Δ. Αλεξάνδρειας .

Ο χορός θα πραγματοποιηθεί στις 20/01/2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 13.00 στο ΚΤΉΜΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ το άτομο

Ο Πρόεδρος

AΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η Επιτροπη Πρωταθληματος και Κυπελλου της Ενωσης ανακοινωνει ότι το ΣΑΒΒΑΤΟ-
ΚΥΡΙΑΚΟ 19 & 20.01.2019 αρχιζουν και παλι τα πρωταθληματα της Ενωσης,μετα την υποχωρηση της κακακαιριας,ως ακολουθως:

Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ: θα διεξαχθουν οι αγωνες της 15ης και τελευταιας αγωνιστικης του 1ου Γυρου.

Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ:θα διεξαχθουν οι αγωνες της 1ης αγωνιστικης του 2ου Γυρου

Γ’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ:θα διεξαχθουν οι αγωνες της 7ης και τελευταιας αγωνιστικης του 2ου Ομιλου.Οι ομαδες του 1ου Ομιλου δεν θα αγωνισθουν.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-14:θα διεξαχθουν οι αγωνες της 2ης αγωνιστικης του 2ου Γυρου

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ-16:θα διεξαχθουν οι αγωνες της 11ης και τελευταιας αγωνιστικης του 1ου Γυρου.

Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΠΛΑΤΕΟΣ - ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ
ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ - Μ.ΑΛΕΞ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ - ΑΟ ΜΑΡΙΝΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ - ΕΝΩΣΗ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ
ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ - Μ.ΑΛΕΞ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΑΕ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ - ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
ΠΑΟΚ ΑΛΕΞ/ΕΙΑΣ - ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

Β ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ ΣΧΟΙΝΑ - ΔΟΞΑ ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΙΑΒΑΤΟΥ - ΠΑΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ
ΠΑΟ ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΝΗΣΕΛΙΟΥ - ΑΕΚ ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ

 

Κατηγορία Αθλητικά

Πρόκειται για τον 39χρονο παίκτη και πλέον προπονητή του Ολυμπιακού Λουτρού Γιώργο Θαγκόπουλο.

Ο κ. Θαγκόπουλος κάθεται για τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της ομάδας μετά τον Ιανουάριο του 2018 όταν είχε αναλάβει μαζί με τον Νίκο Τσορακλίδη.

Οι προπονήσεις ξεκινούν άμεσα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς απέναντι στη Θύελλα Σταυρού την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.

 

Κατηγορία Αθλητικά

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λουτρού Ημαθίας σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 20.30, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον.

Τιμή εισόδου: 15€ (πλήρες μενού, απεριόριστο ποτό)

Στο μουσικό πρόγραμμα το συγκρότημα Χάλκινα Ηχοχρώματα.

Ο χορός γίνεται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Κλειδίου «Ο Φίλιππος».

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 12:56

Απεργία στα ΕΛΤΑ-Δείτε πότε

Με απόφασή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών ανακοίνωσε την πραγματοποίηση 24ωρη απεργία του κλάδου την Τετάρτη 23/1

Παράλληλα εκτός από την απεργία καλεί πανταχυδρομική συγκέντρωση στο θέατρο «Άλφα» (Πατησίων 37) στις 11:00.

Από εκεί θα ξεκινήσει πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι «Λέμε όχι στη διάλυση και την απαξίωση των ΕΛΤΑ».

Κατηγορία Γενικά

Οι δικαιούχοι και οι μη δικαιούχοι του ΕΚΑΣ για το νέο έτος συμπεριλαμβάνονται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο:

α) σε περιπτώσεις συνταξιούχων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω που στερούνται πλήρως την ανωτέρω παροχή του ΕΚΑΣ, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση ισόποση με την παροχή του ΕΚΑΣ 2019 που έχει απωλεσθεί

β) σε περιπτώσεις συζύγων-συνταξιούχων που και οι δύο στερούνται πλήρως την παροχή του ΕΚΑΣ, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση στο σύζυγο με το μικρότερο ατομικό εισόδημα, ισόποση με την παροχή του ΕΚΑΣ 2019 που έχει απωλεσθεί

γ) απαλλάσσονται πλήρως από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη όσοι, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 92 του ν.4387/2016 στερούνται την παροχή ΕΚΑΣ μέχρι την τελική κατάργησή του.

Σημειώνεται δε ότι το ποσό που αφορά στο συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης που καταβάλλεται στο συνταξιούχο κατά το μήνα έναρξης ισχύος της κοινοποιούμενης ΚΥΑ, ο κρίσιμος μήνας είναι ο Ιούνιος 2018.

Κατηγορία Οικονομία

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλο τον δημόσιο τομέα για αύριο, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 11 το πρωί στη Βουλή.

Κατηγορία Γενικά

Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για τη Μακεδονία του νομού Ημαθίας βρέθηκαν στις 15 Ιανουάριου το πρωί στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας για να συζητήσουν με τον δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη για το επερχόμενο Συλλαλητήριο σε Αθήνα και Βέροια και τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Παρόντες ήταν μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και του συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας.

 

 

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βέροιας, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ημαθίας, το 4ο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Βέροιας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας & το Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ σας προσκαλούν στην ημερίδα με τίτλο: «Η Ελληνική Οικονομία μετά την ολοκλήρωση των Προγραμμάτων Οικονομικής Προσαρμογής: Οι αναπτυξιακές προκλήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του νομού Ημαθίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στo Πολυχώρο Ελιά, Πάρκο Ελιάς, Βέροια. 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18.00 – 18.20

Προσέλευση – Εγγραφές

18.20–18.40

Έναρξη Εργασιών Ημερίδας - Χαιρετισμοί

Εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων

18.40–18.50

Εισαγωγικές Παρεμβάσεις

Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΕ

18.50–19.20

Εισήγηση με τίτλο: «Η Ελληνική Οικονομία μετά την ολοκλήρωση των Προγραμμάτων Οικονομικής Προσαρμογής. Οι αναπτυξιακές προκλήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του νομού Ημαθίας»

Γιώργος Αργείτης, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

19.20–19.45

Συζήτηση

19.45–20.00

Συμπεράσματα - Κλείσιμο

 

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας