alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
TAKTΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87, 07-06-2010) και του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 
1. Έγκριση Τροποποίησης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Αλεξάνδρειας (σχετική η αριθ. 1/2019 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Αλεξάνδρειας) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
2. Λήψη Κανονιστικής Απόφασης περι έγκρισης κυκλοφοριακής ρύθμισης που αφορά στη μονοδρόμηση τμήματος της οδού Βέροιας της Δ.Κ.Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)
3. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη τροποποίησης (παράταση για τέσσερις μήνες χωρίς νέα διαδικασία σύναψης σύμβασης) των συμβάσεων προμήθειας τροφίμων και λοιπών ειδών παντοπωλείου του Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
4. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη τροποποίησης (παράταση χωρίς νέα διαδικασία σύναψης σύμβασης) των συμβάσεων προμήθειας τροφίμων και λοιπών ειδών παντοπωλείου των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
5. 1η αναμόρφωση προυπολογισμού οικονομικού έτους 2019 (σχετική η αριθ. 03/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
6. Λήψη απόφασης για τη διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
7. Λήψη απόφασης για τη διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
8. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορούν την υπηρεσία με τίτλο: “Επισκευή και Συντήρηση Μεταφορικών Μέσων και Μηχανημάτων Δήμου Αλεξάνδρειας Ομάδα  6 ”. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
9. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: <<Συντήρηση και επισκευή αντλιοστασίων Δ.Ε. Αλεξάνδρειας>>. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
10. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: <<Συντήρηση και επισκευή αντλητικών συγκροτημάτων Δ.Ε. Πλατέος>>. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
11. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: <<Συντήρηση και επισκευή αντλιοστασίων Δ.Ε. Aντιγονιδών>>. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
12. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: << Περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Αλεξάνδρειας και φροντίδα αυτών>>. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
13. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: << Αστική επίγεια καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο Αλεξάνδρειας>>. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
14. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής που αφορούν την υπηρεσία με τίτλο: Έξοδα ταχυμεταφοράς επιστολών του Δήμου (courier). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
  
15. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση εφαρμογών λογισμικού». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
16. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση εφαρμογών λογισμικού». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
17. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Συντήρηση εφαρμογών λογισμικού». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
18. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο:  «Παροχή Υπηρεσιών Συντήρησης Φωτοτυπικών, εκτυπωτών και Φαξ για το έτος 2018»  (11/09/2018 έως και 11/12/2018) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
19. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Εγγραφή του Δήμου ως συνδρομητή στην Τράπεζα Πληροφοριών Δήμος-ΝΕΤ-Δημοτέλεια και στην Υπηρεσία E-postirixis για το έτος 2018». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
20. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: «Εγγραφή του Δήμου ως συνδρομητή στην Τράπεζα Πληροφοριών Ηλεκτρονική Νομική Πληροφόρηση-Νομοτέλεια». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
21. Λήψη απόφασης για :
Α.Την υποβολή πρότασης (αίτησης χρηματοδότησης) με τίτλο «Επανάχρηση του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου Ιστορίας και Λαογραφίας του Δήμου Αλεξάνδρειας» στο «Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στον άξονα προτεραιότητας «Ανέγερση και Αποκατάσταση δημοτικών κτιρίων»
Β.Την υποβολή Τεχνικού Δελτίου Προτεινόμενης Πράξης στο ΟΠΣ
Γ.Την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της αίτησης χρηματοδότησης καθως και κάθε άλλου σχετικού εγγράφου. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
22. Λήψη απόφασης για την απόδοση ποσού στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης  Δήμου Αλεξάνδρειας για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και κατά προτεραιότητα προς κάλυψη δαπανών θέρμανσης. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
23. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό περιμετρικών ζωνών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων στο Δήμο Αλεξάνδρειας (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
24. Έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων του δικτύου υδρευσης» Α.Μ. 6/2009 (πρωην ΤΥΔΚ). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
25. Λήψη απόφασης περί τροποποίησης ή μη της αρίθ.486/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με εκμίσθωση ή μη αγροτεμαχίων που βρίσκονται στη Δ.Κ. Αλεξάνδρειας Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
26. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη προς χρήση του γηπέδου Καβασίλων στην Αθλητική Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αλεξάνδρειας Ν.Ημαθίας “ΑΣΤΕΡΑΣ”. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
27. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Αλεξάνδρειας για συμμετοχή στην Επιτροπή για την εκτίμηση της εν ζωή αξίας των ζώων για το έτος 2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
28. Λήψη απόφασης για ορισμό μελών επιτροπής του άρθρου 186 παρ. 5 Ν.3463/06 «Εκποίηση ακινήτων» έτους 2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
29. Ανακοίνωση ορισμού επιτροπής για την παραλαβή και τον έλεγχο της ποιότητας των υλικών του έργου «Κατασκευή κτιρίου τουαλετών στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
30. Λήψη απόφασης για ανασυγκρότηση Α΄/θμιου και Β’/θμιου Συμβουλίου Επιθεώρησης Κινηματογράφων –Θεάτρων κλπ για το έτος 2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
31. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής που αφορά την υπηρεσία με τίτλο: <<Παροχή Υπηρεσιών για την Υποστήριξη του Δήμου Αλεξάνδρειας στην προετοιμασία Πρότασης - Αίτησης Χρηματοδότησης, στο πλαίσιο της Δράσης του ΕΠΑΝΕΚ με κωδ. 01-3c-1.4-16 και τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου»>>. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
32. Λήψη απόφασης για καθορισμό αμοιβής δικηγόρου για το χειρισμό ζητήματος ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντα του Δήμου, απαιτούμενου εξειδικευμένης γνώσης (άρθρο 72-π1ιε Ν.3852/2010) (αφορά υπόθεση αγωγής των συγγενών θανόντων Νικολάου και Στέλλας Δαδάκου). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
33. Καθορισμός αρδευτικής περιόδου και αριθμού θέσεων υδρονομέων άρδευσης ανά δημοτική ενότητα στο Δήμο Αλεξάνδρειας για το έτος 2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
34. Έγκριση ή μη της αριθ. 05/2019 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφεκους Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας με θέμα « Λήψη απόφασης για την καταρτιση και ψήφιση 1ης αναμόρφωσης του προυπολογισμού της ΚΕΔΑ οικονομικού έτους 2019» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)
35. Ανακοίνωση ορισμού επιτροπής για την παραλαβή και τον έλεγχο της ποιότητας των υλικών του έργου «Κατασκευή και αποκατάσταση οδοποιίας στο Δήμο Αλεξάνδρειας» (Α.Μ. 29/2018). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
36. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους για το έργο «Κατασκευή και αποκατάσταση οδοποιίας στο Δήμο Αλεξάνδρειας» (Α.Μ. 29/2018). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
37. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη της παράτασης συνολικής προθεσμίας χωρίς αναθεώρηση του έργου «ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ –ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» (Α.Μ. 66/2016) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΟΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΡΑΠΤΗΣ

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας ανακοίνωθηκαν τα εξής:

Σύμφωνα με την παλιότερη και ισχύουσα απόφαση του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, προτείνουμε τα καταστήματα να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.

               Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, σταθερός στην απόφαση του να μην επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, συντάσσεται με τη συντριπτική πλειοψηφία των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας και δεν συμμετέχει στο "παζάρι" των Κυριακών.

                                  Η Κυριακή ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ.                                                                                                                                   

Στηρίξτε την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, για το καλό όλων μας.

                                                                                     

 

Επιχείρηση απεγκλωβισμού άνδρα που - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του InVeria.gr - είχε πάει για ψάρεμα στον Αλιάκμονα (κοντά στην Άμμο) και εγκλωβίστηκε σε μία ξέρα όταν άνοιξαν τα νερά του φράγματος από τη ΔΕΗ, το πρωί της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2019. 

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας, ενώ κλήθηκε και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, το οποίο τελικά δεν ήρθε καθώς εξέλιπαν οι λόγοι. Κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής προς τη ΔΕΗ διακόπηκε η ροή του ποταμού και έτσι κατάφεραν οι πυροσβέστες να προσεγγίσουν το άντρα, γύρω στα 50, και να τον βγάλουν σώο από τα ορμητικά νερά. 

Με αφορμή το περιστατικό τονίζεται ότι η στάθμη του Αλιάκμονα και των παραποτάμων μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανέβει, για αυτό και δεν πρέπει κανείς να αψηφά τις σχετικές πινακίδες.
 
πηγή: inveria.gr

New year, new goals!

Νέα τμήματα:

"Εισαγωγή στην Ισπανική Γλώσσα"
- Τμήμα I (για παιδιά από ΣΤ' Δημοτικού και πάνω)
- Τμήμα ΙΙ (για ενήλικες)
...
Εντατικά μαθήματα Αγγλικών για εξετάσεις πτυχίου τον Μάιο

- Τμήμα Lower
- Τμήμα Proficiency

Πληροφορίες:
23330 25993
6979 226 371
6973 232 936

Σας περιμένουμε!
Spread the news!!!

Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας απο την Φιλοπρόοδο Φιλόπτωχο Γυναικών την Δευτέρα 28/01 και ώρα 06.00μμ στην ανακαινισμένη αίθουσα ΚΑΣΤΡΟ.
Μαζί μας ο Δημήτρης Κύρτσος με τους συνεργάτες τους και το περίφημο νταούλι απο την Γουμένισσα!!
Η διασκέδαση στα ύψη πάντα για καλό σκοπό!!
Κάντε κράτηση δηλώστε συμμετοχή στο τηλ.6983335424.
Τιμή εισόδου 12 ευρώ.

   Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου ΓΕ.Λ. Αλεξάνδρειας εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες σε όλους εσάς - γονείς, φίλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς - που συμβάλατε στη διενέργεια της λαχειοφόρου αγοράς.

   Σας γνωρίζουμε τους αριθμούς της κλήρωσης που έγινε και οι οποίοι κερδίζουν τα αντίστοιχα δώρα:

  1. 1.ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ο αριθμός 049
  2. 2.ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ο αριθμός 710

   Παρακαλούνται οι κάτοχοι των παραπάνω λαχνών να προσέλθουν μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στο σχολείο για να παραλάβουν το δώρο που τους αντιστοιχεί.

Από τις μαθητικές κοινότητες της Γ΄ τάξης του 1ου ΓΕ.Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Aνοίγει και πάλι από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα. To www.koinonikomerisma.gr θα παραμείνει ανοικτό μέχρι και την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, αφορά τις εξής περιπτώσεις:

1η Περίπτωση

Δεν επιβεβαιώθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που συμπληρώθηκε στην αίτηση ανήκει στο δικαιούχο του μερίσματος ή ο λογαριασμός δεν είναι ενεργός.

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι για την πίστωση του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει ο λογαριασμός ΙΒΑΝ που δηλώθηκε στην εφαρμογή να είναι ενεργός και να ανήκει στον δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος (πρέπει δηλαδή ο IBAN να είναι συσχετισμένος με τον ΑΦΜ του αιτούντα ώστε να προκύπτει από τα αρχεία της τράπεζας ότι είναι (συν)δικαιούχος στο συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό). Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε βάσει ΑΦΜ.

Πιστώσεις σε δηλωθέντες στην εφαρμογή λογαριασμούς ΙΒΑΝ για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει από την τράπεζα ταυτοποίηση του ΑΦΜ του δικαιούχου του κοινωνικού μερίσματος ή οι οποίοι δεν είναι ενεργοί δεν θα πραγματοποιηθούν.

Προς το σκοπό καταβολής του κοινωνικού μερίσματος, καλούνται οι δικαιούχοι, οι οποίοι είχαν εγκεκριμένη αίτηση μερίσματος αλλά δεν πληρώθηκαν:

(α) να ακυρώσουν την αίτησή τους και να προβούν σε «Επαναξιολόγηση». Στη νέα αίτηση πρέπει να δηλώσουν στην εφαρμογή λογαριασμό ΙΒΑΝ στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι

ή / και

(β) να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του ΑΦΜ τους στην τράπεζα συνεργασίας τους προσκομίζοντας το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος (από σήμερα έως και 21/1/2019).

2η Περίπτωση

Δεν επιβεβαιώθηκε μέσω της υποβολής φορολογικών δηλώσεων η μόνιμη διαμονή του δικαιούχου στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, αλλά εκείνος ήταν εγγεγραμμένος άνεργος στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 12 μήνες κατά το έτος μη υποβολής φορολογικής δήλωσης. Σημειώνεται ότι πραγματοποιείται έλεγχος σε βάθος πενταετίας είτε για την υποβολή δήλωσης ως υπόχρεου είτε για το αν ο αιτών υπήρξε σύζυγος, εξαρτώμενο πρόσωπο ή φιλοξενούμενος σε δήλωση άλλου υπόχρεου αρκεί να είχε δηλωθεί σωστά ο ΑΦΜ ή ο ΑΜΚΑ του αιτούντος. Για τις περιπτώσεις που ο έλεγχος έδωσε αρνητικό αποτέλεσμα για κάποια έτη, θα πραγματοποιηθεί ένας πρόσθετος έλεγχος με διασταύρωση των στοιχείων των αιτούντων στον ΟΑΕΔ. Όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και για τους 12 μηνες για τα έτη κατά τα οποία δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση, θα έχουν δικαίωμα να ολοκληρώσουν την αίτηση του κοινωνικού μερίσματος.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί μέσω των πληροφοριακών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ και του ΟΑΕΔ και οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία χρειάζεται μόνο να επανυποβάλλουν αίτηση εντός της νέας προθεσμίας, ενώ δεν απαιτείται να απευθυνθούν στα γραφεία του ΟΑΕΔ.

Κατηγορία Οικονομία

Την Κυριακή 27/1 και ώρα 6:30 το απόγευμα θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του παραμυθιού «Πολύχρωμες Χαρούμενες Στέγες» της Βασιλικής Κατσαρέλια , στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντιστάσεως 42.
Για το παραμύθι θα μιλήσουν:
ο Αλέξανδρος Ακριτίδης συγγραφέας, η Κωνσταντία Κυροπούλου Προϊσταμένη διεύθυνσης παιδικής φροντίδας και προστασίας 3ης ηλικίας του οργανισμού προσχολικής μέριμνας δήμου Αλεξάνδρειας, η Χριστίνα Κεϊσογλου φιλολόγος. Η συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα και θα ακολουθήσει παιχνίδι με τα αστέρια!

Το παραμύθι της Βασιλικής Κατσαρέλια μέσα από την πλούσια εικονογράφηση του και την όμορφη ιστορία του διδάσκει τα παιδιά να είναι υπεύθυνα στην καθημερινή ζωή τους. Σε πρώτο επίπεδο αναφέρεται σε κάτι απλό όπως την τακτοποίηση των παιχνιδιών τους, αφού τελειώσουν την ενασχόληση μαζί τους. Σε δεύτερο όμως επίπεδο με την χρησιμοποίηση συμπαντικών συμβόλων όπως τα αστέρια και το φεγγάρι ως μέσα του διδακτικού μηνύματος υποδεικνύει ότι η υπευθυνότητα είναι αρωγός και σε πολύ ευρύτερα θέματα της ζωής του ανθρώπου.

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», διοργανώνει από 1η Φεβρουαρίου την δεύτερη ομάδα βιωματικών σεμιναρίων για ενήλικες (δωρεάν), με θέματα που αφορούν την «Ταυτότητα», «Αυτογνωσία», «Αυτοεκτίμηση», «Αγχώδεις Διαταραχές (πανικού, αγοραφοβίας, ύπνου, διατροφής, φοβίες)» και «Διαχείριση πένθους», με σκοπό να προσφέρει ερεθίσματα στους συμμετέχοντες να εκφραστούν ελεύθερα, να πειραματιστούν, να επεξεργαστούν τις εμπειρίες τους και να αναπτύξουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες.

Θέμα πρώτου κύκλου: «Αυτογνωσία»

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα προαναφερθέντα σεμινάρια, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως 31/1/2019 καθημερινά:
Τηλέφωνα επικοινωνίας: από τις 9:00 - 14:00:
23310 74073 και 6976996699

Πρόσκληση δηλώσεων συμμετοχής στη Σχολή Γονέων

Η Σχολή Γονέων του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», που αναμένεται να λειτουργήσει από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2019, αποτελεί έναν νέο κύκλο συμβουλευτικής και συνεργασίας ομάδων γονέων και ειδικών επιστημόνων του συλλόγου πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν στο παιδί, το σχολείο, την οικογένεια αλλά και ειδικότερης θεματολογίας και προβληματικής γύρω από το διαδίκτυο, την αναπηρία, τις εξαρτήσεις, την επικοινωνία ζεύγους και οικογένειας, το πένθος, τις φοβίες, την ταυτότητα, το μπούλινγκ (bullying) κτλ.

Η οικογένεια ως το πλέον σημαντικό πλαίσιο παροχής ασφάλειας και σταθερότητας στο παιδί, χρειάζεται υποστήριξη και καθοδήγηση, ώστε να είναι σε θέση να δώσει στο παιδί τα κατάλληλα εφόδια για την ψυχική του υγεία και να το βοηθήσει να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Σχολή Γονέων στοχεύει, στην στήριξη αυτού του θεσμού και στην προστασία της ψυχικής υγείας, ανηλίκων και ενηλίκων ατόμων, μέσα στο σύστημα της οικογένειας, με σκοπό να υποστηρίξει τους γονείς στο δύσκολο ρόλο τους. Η γονεΐκή συμπεριφορά διδάσκεται, καθώς το να γίνει κανείς γονιός χρειάζεται πολλά περισσότερα από το να φέρει ένα παιδί στον κόσμο. Πρόκειται για μια διαδικασία ανάπτυξης που τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή.

Ο «Έρασμος» εγκαινιάζει τη νέα του αυτή δράση, εναρμονιζόμενος πάντοτε με το πνεύμα ίδρυσης και λειτουργίας του που είναι ο αγώνας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε μονάδας ή κοινωνικής ομάδας.

Δηλώσεις συμμετοχής γονέων έως και την 31/1/2019
Δευτέρα – Παρασκευή, 9.00 – 14.00
στα τηλ.. 23310 74073 και 693 67 82200

Κατηγορία Γενικά

Με μπαράζ αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος η ΔΕΗ επιδιώκει να ανακτήσει τις επιβαρύνσεις από τις αδιέξοδες κυβερνητικές επιλογές στην αγορά, αλλά και την ίδια τη δημόσια επιχείρηση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μανώλης Παναγιωτάκης έκανε χθες γνωστό στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με τους δημοσιογράφους πως η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε αυξήσεις τιμολογίων καθώς «δεν μπορεί να απορροφά άλλο τις επιβαρύνσεις, αλλά και προκειμένου να έχει μία επιτυχημένη έξοδο δανεισμού στις αγορές». Για να «χρυσώσει το χάπι» τόνισε πως οι πελάτες που θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά τον λογαριασμό τους θα έχουν έκπτωση 1 ευρώ.

Οι ανατιμήσεις θα περάσουν με την καθιέρωση ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που σημαίνει με απλά λόγια ότι το όποιο κόστος που δεν μπορεί να σηκώσει η ΔΕΗ από την άνοδο των χρηματιστηριακών τιμών των ρύπων θα το μετακυλίει στους καταναλωτές. Σημειώνεται ότι η δημόσια εταιρεία επωμίζεται και μεγάλο κόστος αγοράς δικαιωμάτων CO2 λόγω της λιγνιτικής της παραγωγής.

Επιπλέον, ο ίδιος ο κ. Παναγιωτάκης δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να ψαλιδιστεί και η έκπτωση 15% που απολαμβάνουν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια πελάτες της, οι οποίοι και είναι συνεπείς στις πληρωμές τους. Απέδωσε τις δύο αλλαγές στους λογαριασμούς των συνολικά 7,4 εκατομμυρίων πελατών της στις δαπάνες ύψους 1 δισ. ευρώ που επωμίστηκε η δημόσια εταιρεία, όπως η χρέωση για την κάλυψη του ελλείμματος του λογαριασμού των ΑΠΕ, οι δημοπρασίες προθεσμιακών προϊόντων, κ.λπ. Επιβαρύνσεις, οι οποίες κατά κύριο λόγο προκλήθηκαν από κυβερνητικές επιλογές.

Υπενθυμίζεται πως εκατομμύρια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις πληρώνουν από τον περασμένο μήνα και άλλη αύξηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Ο λόγος για την επιβολή χρέωσης 1 ευρώ για όσους επιλέγουν να λαμβάνουν σε έντυπη μορφή και ταχυδρομικώς τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

dikaiologitika.gr

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας